Всичко за всички марки гел лакове - тема 52

• 31 449
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Май аз се справям най-бавно 😅 Правя по една ръка на ден за няколко часа и на следващия ден другата за още няколко часа 😅 Само свалянето ми е бързо 😅

# 601
И аз спрях да гоня време. Свалям бързо и кутикулите са бързо, но не претупвам. Ако видя, че има нещо за дооправяне си отделям още време, за да ми е добра подготовката на нокътя, че отслойки не желая. После докато реша какво искам, кое са лепя, ама как точно и то мине време. А и си се мотая - пуша някая цигара, зазяпам се в телевизора и разни такива. Правила съм и супер бързо маникюр, но като ме кефи не си давам зор и аз като Съни, ако ще се зоря и бързам - не почвам. За какво ми е да се нервя, да работя нервно и от бързане да се претупам или окепазя. Около 3 часа средно се правя с паузи за пушене и зяпане в телефона или телевизора. По едно време бях почнала по-стегнато и бързо, ма сега айляк го карам. Случвало ми се еда се почна късно и вече да трябна да сменям и тогава пък разделям ръцете, т.е. едната от-до едната вечер, а другата втора вечер от сваляне до топ.

# 602
Свалям бавно, със запилване и киснене и се лакирам бавно, окоро 2 часа. В различни дни.

# 603
За час на себе си абсурд да получиш прилично изглеждащ резултат.
Моя личен рекорд го постигнах днес - час и половина. Но е само сваляне, съвсем малко запилване на формата, оправяне на кожички (в момента са ми отвратителни и не ги оправих добре, трябва да минавам на фреза със синя насечка май, че няколко с червена не правят нищо, а не са стари), изравняване с база и топ.
Супер елементарен маникюр, но ми трябва точно това за едно предстоящо бизнес пътуване.

Иначе това + лакиране с цвят и някаква декорация ми отнема 2 часа и 30 мин в добрите дни и над 3 часа, като се замотая Grinning

# 604
Здравейте, прекрасни маникюри pipence, Море, ReniY, ketito ! Витражните лакове съм им хвърлила око да ги пробвам и аз изглеждат много красиво.
Исках да попитам планирам да използвам стикери 5д за следващия ми маникюр и се чудя как се скрива края на стикера да ни изглежда като ръбче? Пробвах на една мостра и нещо не ми се получи добре. Сложих стикера на цветния лак и отгоре 2 слоя топ.  И се зачудих дали го правя грешно?

# 605
Имаш предвид прозрачного ли?
Тези стикери се лепят като много хубаво ги натиснеш и загладиш първо. Аз махам лепкавия слой, за да хване добре и с избутвач хубаво заглаждам ръбовете. После се слага слой база, за да държи и можеш с тънка четка да си помогнеш и леко да обереш материала от пелефа, за да се вижда, печеш и тогава топ. Иначе ако не е добре загладено, залепено и няма база тези стикери започват да задират и да се отлепват.

# 606
Три часа на мен с всичко за двете ръце. Ако лака е някакъв труден и непокривен , повече време.
Купих си каучукова база с цвят , с идеята да съм само по база, за да не губя време и с два пласта цвят отгоре. Обаче като погледнах колко е разтегливо и гадно и ... 😱как да го сложа това нещо. С друга четка ли, със същата ли, малко ли да взема, какво да правя.. как да сложа тая дъвка 😂 . Чак след две седмици ще се правя, но събирам от сега препоръки. Купих си нови лакове, румънски и американски. Повечето ми харесаха, ама това, че на снимка е едно , а дойде перлен цвят, ме уби. Перлените лакове са ми лелчешки. Ще се гръмна. Добре , че перлата е само една. Ще ги пробвам един по един за следващите маникюри.

# 607
Имаш предвид прозрачного ли?
Тези стикери се лепят като много хубаво ги натиснеш и загладиш първо. Аз махам лепкавия слой, за да хване добре и с избутвач хубаво заглаждам ръбовете. После се слага слой база, за да държи и можеш с тънка четка да си помогнеш и леко да обереш материала от пелефа, за да се вижда, печеш и тогава топ. Иначе ако не е добре загладено, залепено и няма база тези стикери започват да задират и да се отлепват.
Да прозрачното точно се вижда като ръбче като е само с топ.
Добре значи ще пробвам така както си описала. А базата върху цветен гел интересно значи все пак си има цака която не знаех хаха. Благодаря Кармила!

# 608
База се слелага над стикери или пигменти, за да държи, защото понякога се отлепван или излющва пигмента. Но преди това хубаво заглади, за да не се надигат ръбчетата, иначе и с базата става фейл. Имах скоро есни стикери, които безобразно се хлъзгаха на лепкав слой и от тогава го махам, за да захнане доббре. Понякогахот значение е и размера - заемащите повече площ понякога са по-тегави. Аз заглаждам с един пластмасов избутвач, който прилича на дървените портокалови пръчки/избутвачи и гледам на лампата да няма балонмета от въздух.
Mountain_crystal цветните базипо принцип са гъстички, но някои са с консистенция сопол. Клареса са от по-гъстите и се точат и не на всеки е удобно да работа  особено зимата като стягат. Коя марка взе? Иначе зимата, ако работя с по-гэсти продукти ги слагам в джоба на топло или сядан връз тях докато свалам лак и оправям покритие, за да се затоплят и отпуснат. Лятото в гегите пък, когато всичка тече безобразно, ги слагам в хладилника за 10тина мин да стегнат.
По принцип не фаресвам и ад перлени, но напосредъс има разни много красиви с отблясъци, които за миден/седефен ефект много ми допадат.
https://www.instagram.com/reel/CaCxh-xAskM/?igshid=ZDE1MWVjZGVmZQ==

Последна редакция: сб, 02 дек 2023, 15:01 от karmilla

# 609
На piko  си взех базата

# 610
Ето го и моя маникюр за час и половина. Много ми харесва тази база с фини блестящи частици.

# 611
Есмералда, разкошно е това розово Heart Eyes Много ми харесва този маникюр, определено ще си топ на бизнес срещата!
Mountain_crystal, за тях не мога да се изказвам - не съм ги пробвала. Но от китайските цветни бази съм пробвала ur sugar, които също са много гъсти, но пък застават както искам с минимум усилия и не се разтичат, което е плюсэт па гъстите продукти. Не знам дали си пробвала вече да слагаш, но в случая ще трябва да е изравняване с капката метод, а не като полагане на цвят. Тоест слагаш един тънък слой, за да може после лесно да се самоизравнява и после сапката, която аз си разпределям с тънката четка и ако се налага обръщаш пръста за малко за да се досамоизравни.

# 612
Моят е от вчера и също на вълна розово, че нещо ми втръсна тъмния маникюр, а си пазя тъмно червеното за коледното парти.

# 613
Здравейтее, момичета. Оказа се, че получавам тази алергична реакция дори от заздравител. Явно е някоя съставка присъстваща и в него… 😤😤 Абсолютно нищо няма да се опитвам да използвам повече…

# 614
Привет, привет! Аз се завърнах към добре познатата ми схема с цветни бази, и пак си отидоха 3 часа общо… Не мога да подобря това време и това си е!🤓
Свалям ви шапка на всички, които ползвате гел лакове! Вие сте машинки!👏
Нали помните как не си бях купувала нищо от два месеца…иии се изкуших с тези новите бази на Коди, Reflective.🫣Амиии, да ви кажа не съм очарована. Поне от цвят 08. Много по-рядка е и трудно се изравнява, и сякаш не е толкова покривна, а може и аз да не знам как се работи с нея. Тази голяма бутилка от 15 мл ще ми стигне за цял живот…🤓 Аз много исках да си взема 05 - тъмно червената, но е изчерпана.

Иначе другите бази на Коди са:
Mist и Ultimate Gray

Общи условия

Активация на акаунт