Всичко за всички марки гел лакове - тема 52

• 31 567
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
Море, браво на теб! Много добре се е получило, особено като се има предвид изходното положение на ноктите. Сигурна съм, че след този резултат на момичето ще му хареса и ще спре да гризе ноктите си.

# 586
Не, тя се оказа, че от време на време ходи на изграждане, ама вместо да му прави поддръжка (а тя се прави на 2 седмици заради изхвръкналите възглавнички пред нокътя, при растежа ноктите бързо стават нестабилни, защото там е по-тънко материалът) просто чака да паднат след 1-2 месеца и пак почва гризането. 😅

# 587
Здравейте, момичета

Предстои ми да се опитам да си изградя ноктите с Build it up latte и формички. След като го купих по съвет на Есмералда, съм изключително доволна, от две седмици насам съм с него и ноктите ми се усещат здрави и стабилни и като за новак - много лесно се работи с него и има самоизравняваща се функция. Много е як! Благодаря!

Исках да питам този ефект как се постига?

# 588
С витражен гел лак или капваш в база малко цвят да стане полу-прозрачно. Но за този ефект щи трябва да ти е прозрачна основата, защото камуфлажните бози/гелове придават плътност и може да не ти е бош полупрозрачно. А другото е на мокро капваш леко цвят и можеш да кш помогнеш с четка да разнесеш и после печеш.

# 589

Изобщо не си личи, че има сребристо и медно на снимките, нито пък брокатът, а само кожите, който са на 3 дни. Държа да отбележа ,че днеска мих прозорци и много ми изсъхнаха ръцете.Утре ще направя още снимки, въпреки че кожите вече ще са много зле.
Море, много добър резултат.
Кармила, и аз не съм фен на кафявото, но на теб ти стои супер, за изпълнението няма какво да коментирам - ти си знаеш 😘

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 19:03 от pipence

# 590

Аз бих смесила желания от мен цвят с база до постигане на прозрачен цвят. И после върху мокра и хлъзгава основа, преди изпичането на прозрачноя цвят, цапвма с четката тук-там от плътния лак, за да се разлее леко вътре. Може отгоре пак да се мине с прозрачния, да има 2 пласта и ще стане по-триизмерно, може да си вградиш и някакви частички, но по-едри, тип люспички, брокатени примерно тук-там и ще стане един път!  Искам да ви покажа едно моделче от днес, на зеленото не може да му се види красотата, има розови и златисти частици вътре, и за дизайна смесих розов и златен брокат. Яд ме е че ми се полепи брокат навсякъде и на едната ръка в кожната гънка влезе малко брокат, няма махане, измъчих се! На живо се вижда, че има малко брокат, но на снимка седи леко все едно ми е крива линията на лака около кожичките (голямо оправдаване 🤣)

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 19:43 от Море

# 591
Море, предходното изграждатне е супер особено като виждам с какво си работила! И сожите са много добре направени, но не разбирам принципа на мацката със слагане, чакане и гризане, но всеки сам си  преценЯ! Важното е, че резултатът е топ. И зеленето е много яко с това медено злато!
Pipence, благодаря ти! Явно аз не съм добре с главата и съвсем се изк.ивих с ИГ, защото все си намирам кусури. Маникюрът е топ! За зимата много обичам бяло, а гова млечно е много хубаво! База ли е, цвят ли е? И декорациите пъчни ли са, печат или стикер?

# 592
  • София

Аз такова направих с витражен (полупрозрачен) лак както каза Кармила. След нанасянето на витражния лак съвсем тънко, преди да бъде изпечен, сложих с тъничка четка мъничко лак от друг цвят на петънца (или линия) и се разнесе. Но ако не искаш да ти е прекалено прозрачно, може би трябва преди тва да сложиш 1 слой само витражен. Или пък може да го сложиш отгоре върху ефекта?!
Обожавам витражни лакове и по-рано смесвах твърд гел с цвят, за да си направя, даже добавях и частички фолио вътре. Но ми омръзна да се занимавам и затова си купих няколко готови витражни на китайчетата прити и веналиса от али 😅 Пробвай и се похвали 🥰

# 593
Lolabebe23

Точно това ми излезе днес в Инста:

https://www.instagram.com/p/C0QlUKguYRD/

# 594
След всички професионални и майсторски съвети за полупрозрачен лак, да предложа като алтернатива китайските боклучки, от които съм доволна:

https://www.aliexpress.com/item/1005005012861914.html?spm=a2g0o. … gUid=4naqgOnJp4jZ

# 595

Изпуснала съм доста от разговора. Успях да направя това ,което исках благодарение на съветите ви. Благодаря много. Това го постигнах за 2 часа плюс мноого скъсяване на нокътя и сваляне на гел лак. Гоня време 1 час общо. Има ли някоя мацка ,която успява ?

# 596
Аз не гоня време, защото се лакирам за удоволствие, но от друга страна понеже обикновено нямам време и затова правя изчистени маникюри. Времето за сваляне на лака и оправяне на нокти ми е около 15 минути, но лакирането ми отнема между 1.15 и и 1.45.

# 597
На себе си е много трудно за 1 час.
На друг мога, даже ако няма отлепвания старото покритие и правя едноцветен лак съм падала под час.
Себе си правя поне час и полонина, по-често отива към 2 часа, щото я се сетя нещо, я детето нещо иска... Grinning

# 598
  • София

Изпуснала съм доста от разговора. Успях да направя това ,което исках благодарение на съветите ви. Благодаря много. Това го постигнах за 2 часа плюс мноого скъсяване на нокътя и сваляне на гел лак. Гоня време 1 час общо. Има ли някоя мацка ,която успява ?

Аз започнах единият ден да го махам и на другия да се лакирам и така го докарвам за час 🤣🤭

# 599
  • Бургас
И аз така - гледам да разделям свалянето от новото лакиране. Но и като цяло не бързам, отделям си много време за целта, даже никога не съм засичала точно колко време ми отнема маникюра. Ако ще бързам, изобщо не го почвам.

Общи условия

Активация на акаунт