АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 57 383
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
Аз съм 22 г.с. с предна плацента също и ритници усещам хубави и отчетливи от около 2-3 седмици може би, преди това усещах някакви неща от доста рано, но супер нередовно и единствено по гръб легнала 😀 Утре съм на преглед и нямам търпение. Усещам вече стягания и ще почвам да пия магнезий вероятно. Относно качените килограми , първо свалих 3 , върнах си ги и сега съм още 2 отгоре, тоест 5 кг съм качила. Всички ми казват,  че съм слаба, а аз малко по малко почвам да се чувствам като слон, а до март-април не се знае 😃😃 Аз имам проблем със спането, будя се по 10 пъти на нощ, не ми е удобно въобще, подпирам се с някакви възглавници, на ляво е абсурд да спя, все още спя по гръб, защото така само ми е горе долу удобно, ставам за тоалетна задължително, през цялата бременност до сега имам 3 нощи , дето не съм ставала .. Тези дни нямам апетит и съм много доволна 😂

# 376
Аз пък с цялото повръщане в началото бях свалила 1 кг и сега съм +8 отгоре… И определено си ми личат Joy Само се надявам до края да не са повече от 16-17 Sweat Smile

# 377
  • Варна
Като ви гледам килограмите... аз съм най-зле 😄
Първо свалих 5, върнах ги и съм още +6 до момента, общо 11 /всъщност как е правилно да се казва колко сме качили? С или без тези свалените?/. Само корема ми е голям, иначе по крака, ръце, дупе, лице, нямам промяна. Аз май задържам доста вода.

# 378
Като ви гледам килограмите... аз съм най-зле 😄
Първо свалих 5, върнах ги и съм още +6 до момента, общо 11 /всъщност как е правилно да се казва колко сме качили? С или без тези свалените?/. Само корема ми е голям, иначе по крака, ръце, дупе, лице, нямам промяна. Аз май задържам доста вода.

Ако задържаш вода си следи и кръвното.

# 379
Здравейте момичета. Някоя срещала ли се е с КОВИД сега бременна . Оказа се , че в сряда съм била с момиче около 40 мин в затворено помещения на която снощи теста за КОВИД е излязал положителен .Тя тогава нямаше никакви симптоми . Та днес като ми каза малко ми се изправи косата . Засега нямам никави симптоми ама и то май е рано . Приемам биозин мама попринцип. Та ако някой се е сблъсквал след колко време от контакта се появяват симптоми и този тип тежко ли се кара , в 20 седмица съм

Родих с ковид първото дете. Сега не знам с ковид ли бяхме, ама съм на 4ти антибиорик поред от два месеца, и в болница лежах за венозно вливане. Няма страшно като цяло. Лечението си е все същото - добавки, витамини, много течности и почивка. И да се стигне до антибиотик, има си какво да се в тея случаи. Само със сиропите за кашлица трябва повече са се внимава, че някои разкашлят и не е приятно за корема.

# 380
С килограмите съм на +2/3, но си влача едни наднормени от преди бременността. Трудно ми е да се гледам в огледалото, поне лицето да ми беше слабо, ама то не, подута съм като мис пиги Sad но това да е. Имам още само 4 кг да кача до края на бременността, това са ми разрешили. Дано стане, ще видим.

# 381
Аз в момента съм на килограмите, на които забременях, но първият триместър свалих 4-5 кг от повръщане.
Някоя от вас лекувала ли е уринарни инфекции по време на бременност? Днес ми излезнаха резултатите и има бактерия в урината. Утре ще пускам стерилна урина за микробиология, но ми е притеснено да не се забавя с лечението.

# 382
Момичета тази вечер бях на фетална . Всичко каза , че е наред измери и шийката каза , ме е много добре , но не ми каза колко е и сега като се прибрах разгледах снимките от ехограф й тям е отбелязано 2.67 . Доктора се слави като много добър , но това не е ли къса тази шйик преди един месец беше 3,97. Дали е възможно да е объркал цифрата малко се панирах Прилагам и снимката

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 20:29 от ilsan_89

# 383
Аз усетих бебето в 16г.с. Изненадах се приятно, защото не очаквах толкова рано. От 17г.с. си има отчетливи ритничета и коремът мърда. Но когато кажа на татко "Виж бързо" или "Дай ръката" и всичко спира на мига 😂 В някои дни е много активен почти по цял ден, в други само по 2 пъти на ден, много различно.
А относно килограмите.. сега съм в 19г.с. и съм плюс 6кг. Сега разбирам хората, които казват "Не ям, пък пълнея" 😁. Нямам особено голям апетит, рядко ям месо, защото не ми харесва, сладко - ако някой ме почерпи, защото не ми се яде и дори не се сещам за него, тестени неща също рядко ям, но това е, ям, не ям, вече съм 58кг. 😁
Следващата седмица съм на ФМ и нямам търпение да видя бебешока.  😊

# 384
Момичета тази вечер бях на фетална . Всичко каза , че е наред измери и шийката каза , ме е много добре , но не ми каза колко е и сега като се прибрах разгледах снимките от ехограф й тям е отбелязано 2.67 . Доктора се слави като много добър , но това не е ли къса тази шйик преди един месец беше 3,97. Дали е възможно да е объркал цифрата малко се панирах Прилагам и снимката
Контракции имаш ли?
Кога последно пусна микробиология?
За мен лично, като жена с втора бременност и къса шийка (сега съм със серклаж), не е много правилно измерена. Понякога не може да се обхване цялата дължина с едно измерване.
Аз се следя на две седмици и на всеки преглед АГ ми мери шийката.
Не се стресирай сега излишно, но на твое място бих отишла скоро при следващият ме АГ и бих помолила отново да я измери. Макар, че го има и ефекта - колкото АГ-та мерят шийката, толкова различни дължини ще измерят.
Ако се установи, че е скъсена - намери причината за това (контракции, инфекция и т.н.). АГ ще те насочи най-добре.
Пази се, почивай повече до прегледа при АГ.
Ще те помоля да споделиш лекаря, при който си била на ФМ.

# 385
Аз в момента съм на килограмите, на които забременях, но първият триместър свалих 4-5 кг от повръщане.
Някоя от вас лекувала ли е уринарни инфекции по време на бременност? Днес ми излезнаха резултатите и има бактерия в урината. Утре ще пускам стерилна урина за микробиология, но ми е притеснено да не се забавя с лечението.

Аз лекувах ешерихия коли допреди седмица. След 2 антибиотика се изчисти, надявам се за постоянно. Пуснах изследвания доста късно, а имах на 2-3 пъти за кратко симптоми на цистит още от края на 2ри месец, така че моето лечение изобщо не е започнало бързо (което не е препоръчително). Няколко дни забавяне нищо не са, просто е важно да не се пренебрегва.

# 386
Мисля в предната тема пусках линк към ютуб канала. Казва се Pregnancy and postpartum TV. Тренировките са разделени на триместри и има модификации на определени упражнения, ако идват тежки/леки. Има упражнения за диастаза и postpartum възстановяване като цяло (както за след естествено, така и за след секцио). Предимно пилатес, йога, HITT, кардио е. Има по 20-30мин, има и по 1ч тренировки. За всеки по нещо така да кажа.
Благодаря! Аз просто влязох в тази тема директно понеже по-късно я открих и изобщо не съм забелязала, че е имало и предишна.
ilsan_89 относно шийката, виждам че е мерена през видеозона. Миналата седмица на моя преглед АГ ми каза, че не винаги може да се измери добре така и ме измери с вагиналния ехограф. Честно казано от както съм бременна за 1ви път ме измери. Вас колко често ви замерват, на всеки преглед ли да го очаквам сега това мерене?

# 387
Lady Bug, шийката винаги се мери на видеозон. Но ilsan_89 може да каже с коя от двете сонди - с коремната или с вагиналната е измерено при нея.
Ако се установи ранно скъсяване на шийката е препоръчително да се мери на 2 седмици. Ако няма скъсяване в ранна г.с. мисля, че не е необходимо толкова често проследяване.

# 388
Lady Bug, шийката винаги се мери на видеозон. Но ilsan_89 може да каже с коя от двете сонди - с коремната или с вагиналната е измерено при нея.
Ако се установи ранно скъсяване на шийката е препоръчително да се мери на 2 седмици. Ако няма скъсяване в ранна г.с. мисля, че не е необходимо толкова често проследяване.
Благодаря, може и да е мерила просто да не ми е казвала. Ще погледна амбулаторните листя от предните прегледи да видя има ли данни.

# 389
  • София
При мерене през корема имайте предвид, че винаги дава разлика и излиза по-къса. На мен всеки път ми я мерят вагинално, за да няма чудене скъсена ли е или не. И има значение и дали се мери на сегменти или права черта. При мен винаги е права черта отново да няма чуденки и разминавания, които да объркат.

Общи условия

Активация на акаунт