АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 45 971
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Аз си имах някакъв дискомфорт да ти кажа, корема ми доста често се втвърдяваше и не отпуска веднага, а си стои така и вече като започнах да не усещам хубаво ритничетата на бебето, защото е супер активно отидох на лекар, и той вика само по формата на корема ти мога да ти кажа, че имаш контракции. Обясни ми, че превантивно иска да ми влеят магнезии, не че не можеше да се размина само с таблетки. И на ехограф като ме прегледа каза, че матката има повишен тонус. Но и след тези системи аз пак си усещам, че имам тея въпросни стягания на корема и не знам накъде ще се развият нещата, иначе за усещанията на бебето веднага се промени, днеска не съм била на системи , но пия магнерод 3х2 и прахчета Диаспорал 300 мг. Евентуално утре ще ми направят последната система.

# 451
  • Варна
Аз също бях на системи магнезий и гинепрал /нещо такова/. Само, че бях хоспитализирана там.
Аз не съм усещала контракции. Усещах, че ми е твърд корема, но тъй като ми е първа бременност не знаех, че не е ок.
На ЖК, АГ каза, че не е добре така и пожела да вляза за вливки. Контракции видя на видеозон /или там каквото виждат, за да кажат, че има контракции/.
Всъщност аз усетих да мърда бебка за първи път в болницата.

# 452
Благодаря момичета , аз приемам магнетит 3х 2 но шпа 3х 2 и алеракт. В понеделник съм на преглед и ще попитам

# 453
  • Варна
Забравих да спомена, че попаднах в болницата въпреки магнезия, който пиех от месец. Сега съм на магнерич и алеракт, с препоръка за повече почивка /не залежаване/.

# 454
Колко системи ти пуснаха? На мен ми казаха, че 3 стигат.

# 455
  • Варна
Колко системи ти пуснаха? На мен ми казаха, че 3 стигат.
Ами общо една със спазмолитици, три магнезий и две гинепрал.

# 456
Как сте момичета? Аз се чувствам добре, като изключим тежестта и киселините. Но съм със серклаж и ми откриха бактерия. Слагах Арилин рапид глобули и се надявам да съм се изчистила. Слагам и Утрогестан вагинално, заради шийката. Въпроса е, че имам воднисно течение(предполагам от Утрогестана, понеже и с първата бременност имах), но все пак съм във филма да не са води. На 14 съм на преглед. Има ли някоя от вас, която има воднисно течение?

# 457
  • София
Аз имам понякога такова воднисто течение, но еднократно. Нямам други оплаквания и не го мисля много много.

Иначе при нас положението е - аз едвам крета с кръста някои дни, други е ок. Малкият вчера посреднощ изненада с температура и кашля. Ще се гледаме няколко дни и ще почна по 2 Биозина на ден, че не ми се боледува точно с кашлица.
В петък съм на преглед и вече нямам търпение. Малката е супер активна, спокойна съм, че я усещам. Вече и детето я усети като рита и само пита кога пак ще я усети.

И ми е почти празнично. ММ има последна седмица преди отпуска и се отдаваме на пътувания до края на годината, искам да пообиколя някой друг коледен базар. Тази година ще са само местни български и без греяно вино за мен, ама пак някакво празнично ще е Grinning

# 458
Как сте момичета? Аз се чувствам добре, като изключим тежестта и киселините. Но съм със серклаж и ми откриха бактерия. Слагах Арилин рапид глобули и се надявам да съм се изчистила. Слагам и Утрогестан вагинално, заради шийката. Въпроса е, че имам воднисно течение(предполагам от Утрогестана, понеже и с първата бременност имах), но все пак съм във филма да не са води. На 14 съм на преглед. Има ли някоя от вас, която има воднисно течение?

Моето течени също е по-воднисто. Като количество не е много, та не се притеснявам особено. Преди няколко ден бях на преглед и всичко си беше наред. Освен това като цяло варира -1-2дена е воднисто, 1-2 дена е по-гъсто.

# 459
  • Варна
И аз имам течение от утрогестана, според мен не са води.
Да ви се похваля - настинката, с която се прибрах от болницата се оказа Ковид 😒😒😒
Добрата новина е, че вече отминава, днес ми се изгубиха обонянието и вкуса /което ме и усъмни/. Иначе дишам по-леко.

# 460
Да ви се похваля - настинката, с която се прибрах от болницата се оказа Ковид 😒😒😒
Добрата новина е, че вече отминава, днес ми се изгубиха обонянието и вкуса /което ме и усъмни/. Иначе дишам по-леко.
Пожелавам бързо оздравяване . Ако е удобно да попитам с какви симптоми го карате

# 461
  • Варна
Пожелавам бързо оздравяване . Ако е удобно да попитам с какви симптоми го карате
Като малко по-тежка настинка - хрема, болно гърло и лека кашлица. Както споменах и от днес  - загуба на вкус и обоняние, никакъв апетит.
Нямам температура.

# 462
Дано, по-бързо ти отмине. Мен утре ще ме изпишат от болницата, а в петък пак съм на преглед да говориме за тея мои стягания, доста често усещам корема ми стегнат, дори и в момента, аз не знам нормално ли е или не , като ти е за пръв път няма как да си сигурен.

# 463
Дано, по-бързо ти отмине. Мен утре ще ме изпишат от болницата, а в петък пак съм на преглед да говориме за тея мои стягания, доста често усещам корема ми стегнат, дори и в момента, аз не знам нормално ли е или не , като ти е за пръв път няма как да си сигурен.
Тва със стяганията и аз сякаш го имам . Като ида и ме питат имаш ли контракции викам аз откъде да знам . За първи път съм бременна и изобщо нз какво трябва да  очаквам . И аз утре ще питам .

# 464
Момичета , дайте идеи и примери как започнахте да подготвяте децата си за предстоящото бебе? Използвате ли книжки (тези ,които са с по-малки деца) , ако да какви? Искам максимално да улесня процеса по адаптацията на каката Simple Smile

Зачетох се че повечето бременни усещат бебета си все ниско , а аз имам чувството че пък моето е супер високо....буквално днес се бушуваше под гърдите ми. Това дали е нормално, не е ли рано още !?

Общи условия

Активация на акаунт