АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 47 593
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Привет момичета . В 25+5 съм . Днес ми е някакво едно такова все едно ще припадна. Кръвното ми е добре 110 на 70, захарта ми е добре , нк на лен ми е някво такова. На 30 пусках хемоглобин 116 , желязото бях го вдигнала от 8 на 16 . Не съм звъняла на АГ , някое момиче чувствало ли се е така

# 646
Честита Нова Година🎄 Аз съм 27+1 и малкия вече е 1200г. Усещам го почти постоянно, няма спирка хаха. Успех на всички през новата година и здрави бебета 🥰

# 647
Привет момичета . В 25+5 съм . Днес ми е някакво едно такова все едно ще припадна. Кръвното ми е добре 110 на 70, захарта ми е добре , нк на лен ми е някво такова. На 30 пусках хемоглобин 116 , желязото бях го вдигнала от 8 на 16 . Не съм звъняла на АГ , някое момиче чувствало ли се е така

Аз днес точно навърших 25та седмица. Чувствам се така като замаяна и все едно ще припадна от около 10тина дни. Вчера споменах на АГ, но нямаше конкретен коментар, нормални било предвид бруталното ми повръщане и тежките боледувания. Иначе точно преди празниците пусках кръвни и също всичко в норма. Пръскам желязо на спрей всеки ден (е, понякога забравям), също и вит Д спрей и  вит Б12. Взимам и мултивитамини за бременни и магнезий. Кръвното също ми е 110/70, което е леко височко, защото ми беше 90/60, но и с предната бременност така се вдигна

# 648
Привет и Честита Нова Година на всички! 🍀

24 + 5 съм и вчера бяхме на преглед и както се радвах, че си пия само фолиевата киселина, така получих нова рецепта + аспирин протект 100 мг, и магнезий. През нощта се сдобих с повръщане, разстройство и болки в стомаха и днес ни настаниха в болница на системи. Преди час усетих, че вдигам температура, премерих я - 37.3, сестрата ми даде омалгин една таблетка да изпия. Като цяло малко се притеснявам за този аспирин, но понеже съм семейно обременена с високо кръвно, въпреки че моето е нормално ми го изписаха. А пък сега и този омалгин е аналог на аналгина и съвсем ме хвана страх да го пия…

# 649
Привет и Честита Нова Година на всички! 🍀

24 + 5 съм и вчера бяхме на преглед и както се радвах, че си пия само фолиевата киселина, така получих нова рецепта + аспирин протект 100 мг, и магнезий. През нощта се сдобих с повръщане, разстройство и болки в стомаха и днес ни настаниха в болница на системи. Преди час усетих, че вдигам температура, премерих я - 37.3, сестрата ми даде омалгин една таблетка да изпия. Като цяло малко се притеснявам за този аспирин, но понеже съм семейно обременена с високо кръвно, въпреки че моето е нормално ми го изписаха. А пък сега и този омалгин е аналог на аналгина и съвсем ме хвана страх да го пия…

Аз приемах аспирин в началото , но ми го спряха след кървене . АГ ми каза , че има вероятност да ми ги включи пак заради фибриноген на Горна граница . Относно аналгина имам позната която страдаше от глава през цялата бременност и пиеше хексалгин. Роди живо и здраво дете вече на годинка .

# 650
Аз пия аспирин протект постоянно. С висок риск за прееклампсия съм.
Предната бременност също пих и родих здрав младеж, ако лекар ти го изписал е пресметнал дозата която трябва да получаваш.
Ако имаш притеснения сподели ги с доктора .

# 651
Добро утро мили дами Simple Smile
Като гледам тези Априлски бебчета май са много активни всички People Baby Голяма весеба им е Laughing
По някога имам чувството, че все едно хълца, така ми подскача корема.
Аз другата  седмица трябва да ходя на изследвания, но толкова сладко ми се яде (и по принцип си обичам) и покрай празниците си похапнах, че направо ... Rolling Eyes
А колкото повече го мисля като че ли повече ми се дояжда, като с всяко нещо.

# 652
  • София
Лейди, и аз бая прекалих със сладко по празниците, но този път даже ми бяха по-ниски нивата на кръвна на захар. Мислих, че ще ударят тавана след единия куп шоколади, торти, бисквити и какво ли не. Даже леко се бях стресирала и май затова ТСХ ми е по-високо от предния път, чак не спах почти вечерта и само го мислих.

Останаха ми днес да излезнат антителата за резус фактора. Дано всичко и там е наред, че и това ме притеснява. През 1 час проверявам лабораторията.

# 653
Лейди, и аз бая прекалих със сладко по празниците, но този път даже ми бяха по-ниски нивата на кръвна на захар. Мислих, че ще ударят тавана след единия куп шоколади, торти, бисквити и какво ли не. Даже леко се бях стресирала и май затова ТСХ ми е по-високо от предния път, чак не спах почти вечерта и само го мислих.

Останаха ми днес да излезнат антителата за резус фактора. Дано всичко и там е наред, че и това ме притеснява. През 1 час проверявам лабораторията.
Благодаря, значи има светлина в тунела Sweat Smile
Ох и аз съм така като чакам изследвания - проверявам на всеки половин час. Дано всичко е наред. Наистина е важно преди изследвания психически да се настроим и да сме възможно най спокойни, защото това се отразява.
Това винаги ми е било най досадната част от бременностите.

# 654
Вчера изпратих изследванията на АГ , тъй като съм при нея чак на 2.02. Всичко било ок, но иска да пусна някакво CRP , за да изключела нещо.
Попитах я и за глюкозата, потвърди ми, че  не е необходимо и трите пъти от вената. Та другата седмица ще пусна и двете изследвания.
Относно витамин Б12 го смуча, както ми падне (и преди и след хранене) по едно и от 150 сега ми е 600 за месец и половина

# 655
Момичета имате ли проблем с краката . Как да ви кажа не ме болят ами едни такова като чели ще изтръпват . Като легна трябва да ги местя постоянно . Нямам крампи приемна много магнезии . Ако имате нещо такова мажете ли с нещо

# 656
Момичета имате ли проблем с краката . Как да ви кажа не ме болят ами едни такова като чели ще изтръпват . Като легна трябва да ги местя постоянно . Нямам крампи приемна много магнезии . Ако имате нещо такова мажете ли с нещо
Болят ме и ми тежат краката и все пуфтя. Открих, че ми помага да си направя масаж от стъпалата до бедрата с четка за сух масаж и после малко масажирам с кокосово масло.

# 657
  • Варна
Здравейте, момичета, и честито Богоявление. Бъдете здрави, вие и вашите близки ❤️
Вчера бях в джъмбо за бельо за бременни /много ми е удобно, ако някоя не е намерила своето/ и се загледах в бебешките дрешки. Страшно сладурски са и излизат по 4-5лв. бодитата. За първоначалното "зареждане" ми се струват идеални. Само не знам дали няма да се свият. Някоя евентуално да има наблюдения в тази посока?

# 658
  • София
Преди години взимах за племенницата ми от там най-малките размери. Сега някои съм взела от тях за малката. Като сравнявам с други малки купени сега няма някаква разлика, картинките и цветовете са се запазели също и след ползване, и след стоене в шкаф.

Иначе аз понякога имам лека тежест в краката. Не мога да кажа, че е от бременността, защото и друг път при натоварени дни като търча нагоре-надолу имам същите усещания. Нищо не правя.

# 659
Честно да ви кажа, изключително неприятни са ми на материя тези китайски дрехи, уж пише 100 % памук, а то едно твърдо гадно, не мога да го облека на бебето. Вчера от Пепко едвам взех 2 ромпъра , които бяха приятни на пипане и пак нямат общо с дрехите които имаме вече на h&m, George, Next. Да по-евтини са, факт, но просто са гадни, аз за мене си няма да купувам дрехи, ще взема за детето няколко неща, които така и така ще носиме по 1 месец. Имам сушилня и мисля да не прекалявам изобщо с дрехите.
Нямам търпение за следващия преглед, който ще ми бъде в 30г.с. и ще започнем с тоновете. Сега съм в 28ма , бебето определено вече се усеща доста силно, моите неволи с безсънието нощем ту ги има , после не. Още работя, като мисля да си изкарам до края на месеца, по-лежерничко обаче.
Има ли някоя от вас, която се е ориентирала за раждане в Майчин дом в София?

Общи условия

Активация на акаунт