АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 47 603
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
За много години, здраве и късмет на всички Simple Smile
Днес ходих да си пусна изследвания (ПКК, урина, витамини) и разпитах за обременяването с глюкоза, тъй като съм с една вена и все ми я пукат.
Момичето ми обясни, че само първия път се взима от вената, другите два пъти от пръста, тъй като аз не съм за изследване на инсулинова резистентност, а съм само за глюкоза...Зарадвах се , но тук във форума съм чела, че взимат все от вената и трите пъти.
На вас, които сте правили, как е било?

Когато е само за глюкоза, а не за ИР, може и само от пръста. На мен също са ми взимали по този начин. Не се тревожи 🍀

# 631
Честита Нова Година на всички! Да ви донесе здраве, за вас и близките ви, и много щастливи моменти! Вярвам силно, че на всички ни предстоят именно такива! 🥂

Аз от новата година съм в болничен. Много ми е странно, малко дори депресивно, но се изморявах доста от работата.
Вчера бях на преглед, в 24г.с. Бебешока е 780гр. Доста е активен или по-скоро е по-голям и го усещам все повече, дори и през нощта 😁
И аз преди празниците правих изследвания за ГС. Всъщност изследвахме само глюкозата и инсулина, всичко беше в нормата. Но естествено изкарах една безсънна нощ..

# 632
Здравейте и от мен и за много години!
Здрави бебчета и щастливи мами, пожелавам!

Аз днес бях на консултация 25 + 4 г.с. - младежа е 786гр. Хемоглобинът ми продължава да пада вече е 99. Сега ще пия Тотема ампули да видим как ще ми се отразят.
От 2ри януари, започнаха да Ами отичат краката. Ужасно е. Вече работя полу легнала. Следователно заради задържаната вода БАаам 500 гр отгоре .
С предната бременност бях с прееклампсия и така се надявах и този път да се започне от 8 мия месец, но уви.
Финалът е близо, така че ще се справя Wink

Относно воднистото течение и аз съм така. Понякога много се усилва, понякога е нормално, ама не мога да хвана някаква зависимост, за да разбера какво го причинява.
Косата ми продължава да капе 🥴 ,но вече е по-добре.
Другият месец съм на офталмолог, за да проверим очното налягане и да каже дали ще може нормално или ще трябва да е секцио раждането.
Чудя се за трета фетална дали да ходя 🧐

# 633
Аз обмислям да хода на трета фетална, тъй като нямаме и снимка на лицето , скри се предния път и въобще не ни даде възможност да я снимаме , видяхме я само докато се обръща. Чудя се дали да не отида на друго място или пак при същата, вие къде ходите на фетална в София?

# 634
Аз на 1вата фетална бях при Стратиева в Оскар клиник.
На 2рата при Димитрова в Марковс.
Ако ще правя 3та ще отида в Марковс .
Първоначално там си бях харесала Павлова, но не успях да запиша час при нея и затова отидох при Димитрова, но не съжалявам изобщо.

# 635
И аз ходя при Ивелина Димитрова - Марковс . Позната ми е и може би съм пристрастна , но бих казала, че съм супер доволна.

Да питам и един, може би, смешен въпрос, но имате ли чувството понякога , че бебчетата направо ще изскочат 😀 Не знам как да го обясня, с крачетата надолу е и като започне да ритка направо изпадам в шаш. Знам, че е ъпсурдно да го казвам при тези размери , но като за първа бременност  усещанията ми са много и нови и непознати …

# 636
Аз обмислям да хода на трета фетална, тъй като нямаме и снимка на лицето , скри се предния път и въобще не ни даде възможност да я снимаме , видяхме я само докато се обръща. Чудя се дали да не отида на друго място или пак при същата, вие къде ходите на фетална в София?
Аз съм при д-р Чучумишев

# 637
И аз ходя при Ивелина Димитрова - Марковс . Позната ми е и може би съм пристрастна , но бих казала, че съм супер доволна.

Да питам и един, може би, смешен въпрос, но имате ли чувството понякога , че бебчетата направо ще изскочат 😀 Не знам как да го обясня, с крачетата надолу е и като започне да ритка направо изпадам в шаш. Знам, че е ъпсурдно да го казвам при тези размери , но като за първа бременност  усещанията ми са много и нови и непознати …

Това са нормални усещания, като наедрее още бебока, става още по-забавно. Като ритне пикочния мехур и ти се струва ,че пътя до тоалетната е цяла вечност и ще се напикаеш 😂

# 638
  • София
Сз ще си ходя на 3тата ФМ. При Василев в Токуда съм.

Воднисто течение си имам. Ту се появява, ту изчезва. Няма мирис или други неразположения. Всичко е излизало ок засега.
Повече ми са проблем Бракстън-Хикс. Всеки ден ме тормозят и чакам прегледа другата седмица да видя как е положението с шийката и какво правим с дозата магнезий.

Иначе аз днес пусках изследвания. Правих и ОГТТ и пак изследване за антителата за резуса. Не искам да чуя за сладко в следващите дни Grinning

# 639
  • Варна

И на мен ми е първа, много е забавно 😃
Днес е с краката навътре и надолу, и ми тероризира де що орган има 😃😃 А е още едва 700-800гр 🫣

# 640
За ФМ, аз с първата бременност ходих на 1ва ФМ при д-р Павлова в Марковс, за 2ра ФМ не можах при нея, защото беше на Сейшелите и ме записаха при д-р Маркова.

Впоследствие двамата братя Маркови, професорът и доцентът, разделиха практиката. Проф. Марков отвори новия МЦ Марковс и разшири дейността му, а доц. Марков остана на стария адрес на ул. Алеко Константинов и преименува центъра на Тринити. Тъй като д-р Маркова му е съпруга, тя остана при него, а понеже аз много я харесах при 2рата ми ФМ в тогавашния Марковс, сега ходих пак при нея и за двете. Освен това ми е по-удобно от новата локация на Марковс, а и все пак те преди бяха всички един екип. Изключително доволна съм, докторката е много е подробна, гледа внимателно и е много любезна и мила.

Не знам аз все още дали ще ходя на трета. Миналият път д-р Атанасова ми каза, че няма нужда, но може би този път ще ида заради това, че пъпната връв е с една артерия вместо с две, за да ми е спокойно, че бебето расте.

Иначе и мен ме блъска много, когато успея да заспя нощем, се случва и да ме събуди от ритници. Таткото вече го усеща, на моменти се вижда и с просто око отвън. Сънят ми е малко тегав, не всяка вечер успявам да заспя, примерно снощи чак след 4 съм заспала, но спах леко и днес съм много изморена. Добре, че си работя от вкъщи и не ме гледат колегите каква съм сгазена. Действам си с моето темпо, ще избутам още точно 2 месеца до 45-дневния и после ще почивам активно.

# 641
Към момичетата плануващи 3 ФМ - Кога мислите да я правите?
Аз имам записан час чак за 36 г.с., но сякаш ми се иска да я направя по-рано, защото съм със серклажен конец, който ще го свалят към 37-38 г.с. и малко се обезсмисля ФМ през 36 г.с.

# 642
Не знам, не съм мислила още, по принцип се прави между 28 и 32 г.с. В понеделник на прегледа ми при проследяващата ще я попитам тя какво мисли. Утре започвам 26 г.с.

По-скоро си мисля, че ако правя трета, ще е към 32 г.с., при положение, че планираме секцио за 38/39 седмица.

# 643
Честита Нова година и от мен! 🎉 Да бъде здрава и много щастлива!

Аз ще ходя на трета фетална морфология в 31 г.с. Първата направих при д-р Павлова. За втората не успях да запиша час при нея и бях при д-р Чучумишев. Останах много доволна и затова реших и третата да направя при него.

И малко полезна информация за пазаруване 😁 от днес до 7ми има 25% намаление на всичко в Комсед.

# 644
  • София
Аз гледах, че трета правят около 30-34гс. Другата седмица ще се разбера с АГ, че уж от 30гс трябва да почна и тоновете, а това е след 2 седмици и малко. Прегледите и те трябва да зачестят скоро.

Излезнаха ми част от изследванията. ОГТТ е в супер норми, почти няма движение и съм спокойна, че няма ГД. Предния път втората ми стойност си беше доста висока. И хемоглобинът е скочил до 144, чакам да видя желязо и феритин как са. Витамините също ми е интересно какво движение имат. Д си го взимам по 2000 единици и очаквам да е мръднали нагоре, Б12 се надявам да не е паднало, ама ако трябва ще го включа и него. Тъкмо ММ си е взел да си го пръска.

Общи условия

Активация на акаунт