АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 47 633
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Честита Нова ⭐️ 2024 година мамчета 🎀🎄 хайде тази да е най - хубавата и да гушкаме здрави бебчета.
Аз днес бях на консултация. Бебчо е вече 1043 грама, рита и шава непрекъснато. Стои с кръстосани крачета като майка си 🤭С главата надолу е засега. Продължавам с желязото и витамините.
Засега сме купили само количка втора ръка. Сърбят ме ръцете да започна с другите покупки, ама ще изчакам. Дървена кошара избрах с колелца отдолу от Айко, че мястото в спалнята ни е ограничено. Но и тя си чака края на февруари. 💙

# 616
Честита нова година ! Нз какво с е случва , но моето диване от два дена не спира да се върти , да рита супер активно . Вчера даже ае замислих нормално ли е да не му има нещо . В 25+3 съм досега такова нещо не е било. Мислех вчера да звъня на АГ ама ме хвана срам признавам си

# 617
Честита нова година! Днес ми беше теста за гестационен диабет. Не знам в България как го правят, но тук ми дадоха захарната течност и след час ми взеха кръв.
Другото интересно, което забелязах днес е, че кръвното ми е доста ниско 89/59. От години не съм имала толкова ниско кръвно.
 Иначе бебчо е добре , шава напред назад. Таткото също го усеща , когато се разбунтува.

# 618
Честита нова година ! Нз какво с е случва , но моето диване от два дена не спира да се върти , да рита супер активно . Вчера даже ае замислих нормално ли е да не му има нещо . В 25+3 съм досега такова нещо не е било. Мислех вчера да звъня на АГ ама ме хвана срам признавам си

26та седмица и аз преди няколко дни проверявах в интернет причини за прекалена и необичайна активност в този период… да ти кажа , мисля че просто сега качват по-бързо и изведнъж усещанията стават много силни, така че реших поне за това да не се притеснявам, въпреки че като се разбутнува и веднага искам да легна 🫣

Да попитам и вас … появи ми се воднисто бяло течение от седмица насам. Чисто бяло, без лоша миризма, без сърбеж… просто много водно. На следващия преглед ще кажа пак да пуснем МБ , че бях преди месец с candida albicans , но все пак дали има и при някоя друга мадама такова нещо. Това постоянно усещане за мокро ме психясва вече

# 619

26та седмица и аз преди няколко дни проверявах в интернет причини за прекалена и необичайна активност в този период… да ти кажа , мисля че просто сега качват по-бързо и изведнъж усещанията стават много силни, така че реших поне за това да не се притеснявам, въпреки че като се разбутнува и веднага искам да легна 🫣

Да попитам и вас … появи ми се воднисто бяло течение от седмица насам. Чисто бяло, без лоша миризма, без сърбеж… просто много водно. На следващия преглед ще кажа пак да пуснем МБ , че бях преди месец с candida albicans , но все пак дали има и при някоя друга мадама такова нещо. Това постоянно усещане за мокро ме психясва вече

За течението писах май точно преди празниците - и аз съм с такова, мнооого обилно воднисто, направо сякаш се изсипва понякога, сменям по 4/5 ежедневни превръзки на ден. Почти така бях и предната бременност и винаги ми бяха чисти минробиологиите. Още в 16та седмица ми беше много засилено и си питах - обяснението беше, че за някои това е нормално и че даже в края на бременността може да го бъркам с изтичащи води (което си ми беше голямо притеснение предния път). Каквото изчетох из интернет - нормално е, колкото и да е неприятно.
И все пак, питай си АГ-то и пусни контролна микробиология, аз на всяка консултация си искам

# 620

За течението писах май точно преди празниците - и аз съм с такова, мнооого обилно воднисто, направо сякаш се изсипва понякога, сменям по 4/5 ежедневни превръзки на ден. Почти така бях и предната бременност и винаги ми бяха чисти минробиологиите. Още в 16та седмица ми беше много засилено и си питах - обяснението беше, че за някои това е нормално и че даже в края на бременността може да го бъркам с изтичащи води (което си ми беше голямо притеснение предния път). Каквото изчетох из интернет - нормално е, колкото и да е неприятно.
И все пак, питай си АГ-то и пусни контролна микробиология, аз на всяка консултация си искам

О за микробиология 100% ще пусна следващата седмица . Просто до прегледа не ме свърта и точно това за водите ми е все в главата , а не съм в София. Успокоявам се , че има бяло, което остава , а не е бистър секрет . Благодаря за отговора Simple Smile

# 621

О за микробиология 100% ще пусна следващата седмица . Просто до прегледа не ме свърта и точно това за водите ми е все в главата , а не съм в София. Успокоявам се , че има бяло, което остава , а не е бистър секрет . Благодаря за отговора Simple Smile
И при мен има много воднисно течение, но остава и бяло и отстрани е като мокро петно. Микробиологията е чиста, Аг каза че имам достатъчно води. Надявам се всичко да е наред!

# 622
За много години на всички мами! Живи и здрави да сме всички и здрави и спокойни бебчета да имаме.
На мен ми е тежко - коремът ми е голям, тежи ми, много е нагоре, едвам дишам Sad а съм само 24 г.с. За работата - на мен отдавна много ми тежи, а този месец ще е особено натоварен. Не работя по 8, а по-малко часове на ден, но ходенето в офис е свързано с много комуникация с хора, които ме изцеждат. Надявам се да избутам с бременността до термин, този път ми изглежда доста трудно това.
Бутам буквално ден за ден, гледам да оцелявам. Каката беше на Коледа с варицела, малкият болен на антибиотик, изморих се.

# 623
Аз смятах да работя до края на януари, но взе че ми хареса по празниците да си почивам повече и днес взех болничен.
Вече съм 25+6 г.с. Бебето пак е решило да се обърне с краката надолу и се надявам скоро да си заеме подходящата позиция, за да родя нормално.
Относно ританията и движенията на бебето ... Ами при мен има дни, в които я усещам доста активна, други дни не толкова, че чак се притеснявам.
Шийката ми не е мръднала особено. В 15 г.с. направих серклаж на 2,3 см шийка, а днес е 2,1 см.
Чувствам се добре, жизнена, но килограмите ми са вече +12 кг.
Приемам си витамините, фолиевата киселина, пробиотик, магнерот и пия протеин за бременни заради малко по-нисък общ белтък.

# 624
Аз смятах да работя до края на януари, но взе че ми хареса по празниците да си почивам повече и днес взех болничен.
Вече съм 25+6 г.с. Бебето пак е решило да се обърне с краката надолу и се надявам скоро да си заеме подходящата позиция, за да родя нормално.
Относно ританията и движенията на бебето ... Ами при мен има дни, в които я усещам доста активна, други дни не толкова, че чак се притеснявам.
Шийката ми не е мръднала особено. В 15 г.с. направих серклаж на 2,3 см шийка, а днес е 2,1 см.
Чувствам се добре, жизнена, но килограмите ми са вече +12 кг.
Приемам си витамините, фолиевата киселина, пробиотик, магнерот и пия протеин за бременни заради малко по-нисък общ белтък.
И аз съм със серклаж, вие почивате ли повече или водите нормален начин на живот?

# 625
Neli9003, по принцип трябва да почивам повече, но не ми се получа много, защото имам дъщеря на 5 г., която си иска вниманието и грижите. Спряла съм да пътувам. Правя разходки, но умерено.
Сега като се застудява времето и съм в болничен, смятам да почивам повече.

# 626
Tanq25 и аз съм с препоръка за повече почивка, но моето дете е на 2 г. и 4 месеца и особено като не е на градина е трудно с почивката. Нямам търпение да минат тези месеци, понеже вече доста ми тежи, а и с напредването на бременността бебето започва да тежи повече на шийката. При мен за сега не е с главата надолу, което е добре. Дано се обърне на по-късен етап.

# 627
За много години, здраве и късмет на всички Simple Smile
Днес ходих да си пусна изследвания (ПКК, урина, витамини) и разпитах за обременяването с глюкоза, тъй като съм с една вена и все ми я пукат.
Момичето ми обясни, че само първия път се взима от вената, другите два пъти от пръста, тъй като аз не съм за изследване на инсулинова резистентност, а съм само за глюкоза...Зарадвах се , но тук във форума съм чела, че взимат все от вената и трите пъти.
На вас, които сте правили, как е било?

# 628
За много години, здраве и късмет на всички Simple Smile
Днес ходих да си пусна изследвания (ПКК, урина, витамини) и разпитах за обременяването с глюкоза, тъй като съм с една вена и все ми я пукат.
Момичето ми обясни, че само първия път се взима от вената, другите два пъти от пръста, тъй като аз не съм за изследване на инсулинова резистентност, а съм само за глюкоза...Зарадвах се , но тук във форума съм чела, че взимат все от вената и трите пъти.
На вас, които сте правили, как е било?

На мен ми взимаха и трите пъти от вена

# 629
  • София
Все от вена ми взимаха

Общи условия

Активация на акаунт