АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 47 833
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
На мен докторката за ФМ ми каза да отида към 21ва седмица, т.е. началото на декември.

# 226
Аз ще съм на втора ФМ във вторник, точно в 20 г.с. Хем много искам да отида, хем ми е притеснено дали всичко с бебчо ще е наред, как ще е шийката, дали ще се е вдигнала плацентата...

# 227
А има ли мамче което да е на 35+ години? И аз мисля на ФМ да отида 21 седм някъде, за да е по средата някъде на препоръчителния интервал в който трябва да се направи този преглед. И при мен се пада се началото на Декември.

# 228
  • Варна
А има ли мамче което да е на 35+ години? И аз мисля на ФМ да отида 21 седм някъде, за да е по средата някъде на препоръчителния интервал в който трябва да се направи този преглед. И при мен се пада се началото на Декември.
Аз направих 35 преди 20ина дни Simple Smile

# 229
Аз съм утре на фетална, 20+3г.с.

# 230
Аз съм на втора фетална в четвъртък. Ще съм 19+3. Първо дете, но още само гледам колички и дрешки. Мисля че да започна след януари.

# 231
Ние чакаме второ и съответно големи покупки почти няма да има. Пазя си и доста дрешки от каката. Онзи ден една приятелка ми даде две огромни торби с още дрехи (някои с етикети дори), електрическата ѝ помпа за кърма и 2 пакета памперси 1ца. 🤣 Миналият път само 1 такъв пакет успях да изхабя, тя веднага мина на 2ка, даже в болницата още слагаха 2ка Пуфис и аз бях шок. От всичко изброено, което ми даде, мислех да си купя само някаква електрическа помпа за проба, защото миналия път карах 10 месеца с ръчната, та ще видим дали ще се сработя с тази (на Авент е, моята е Медела и бях пробвала електрическа Медела ама "трета" ръка и май не работеше добре).

Шишета и биберони пак ще купя на Медела за първите 6 месеца (даже купих 2 S биберона от Озон от стоките с нарушена опаковка, бяха с 3-4 лева по-евтини). Много съм доволна от тях, дано и на това бебе му допаднат.

Иначе няма много какво да се купува при нас. Няколко нови комплекта спално бельо и още един козметичен комплект (ножичка, четка и т.н.), за да си имат отделни двете деца. Поне за тия неща се сещам в момента, но ако изникне нещо, Озон е на 2 клика и 2 дни разстояние. Grinning

# 232
Ние чакаме второ и съответно големи покупки почти няма да има. Пазя си и доста дрешки от каката. Онзи ден една приятелка ми даде две огромни торби с още дрехи (някои с етикети дори), електрическата ѝ помпа за кърма и 2 пакета памперси 1ца. 🤣 Миналият път само 1 такъв пакет успях да изхабя, тя веднага мина на 2ка, даже в болницата още слагаха 2ка Пуфис и аз бях шок. От всичко изброено, което ми даде, мислех да си купя само някаква електрическа помпа за проба, защото миналия път карах 10 месеца с ръчната, та ще видим дали ще се сработя с тази (на Авент е, моята е Медела и бях пробвала електрическа Медела ама "трета" ръка и май не работеше добре).

Шишета и биберони пак ще купя на Медела за първите 6 месеца (даже купих 2 S биберона от Озон от стоките с нарушена опаковка, бяха с 3-4 лева по-евтини). Много съм доволна от тях, дано и на това бебе му допаднат.

Иначе няма много какво да се купува при нас. Няколко нови комплекта спално бельо и още един козметичен комплект (ножичка, четка и т.н.), за да си имат отделни двете деца. Поне за тия неща се сещам в момента, но ако изникне нещо, Озон е на 2 клика и 2 дни разстояние. Grinning
Супер, супер. Използвайте на макс щом има от къде и какво. При нас въпреки, че второто беше преди 8 год Rolling Eyes пазя много нещата, но количка, шишета, легло ще трябва на ново да взимаме. Шишетата са ясни де, но да. Правихме голям ремонт вкъщи преди няколко години и всяка мебел е по поръчка и сега няма да ни е удобно с кошарата от батковците, въпреки, че си е като нова, но ще остане за вилата. Там място има колкото иска човек Smiley Набелязвам само за сега, след нова година ще се пазарува Simple Smile

# 233
Първо бебче ни е на нас също. В 19+6 г.с. се пада да ми е втората ФМ.

# 234
Ladybug, нашата кака е на 2 години и всичко още ни е сравнително прясно. 😁 И кошница за кола имаме за началото, чак по-натам ще купуваме още едно столче.

# 235
Ladybug, нашата кака е на 2 години и всичко още ни е сравнително прясно. 😁 И кошница за кола имаме за началото, чак по-натам ще купуваме още едно столче.
Страхотно! И ние пазехме от 1вото дете всичко с мисълта за второ, но в май май нямахме съвсем мисъл за трето Joy
Но пък имаме племеннички от които можем да използваме унисекс каквото падне.

# 236
И ние пазим доста неща от първото, но дрехите не ни вършат много, много работа като ще са различни. Приятелки ще дадат разни уреди и т.н. Остават ни някакви дребни по мое мнение за купуване.
Взех сега от светещите биберони, за които посъветва JayRay, 1-2 дрешки и това е Grinning

# 237
На нас ще ни е втори детенце и тъй като каката е на 2.5г си имаме почти всичко Simple Smile А и съвпадат със сезоните,което е супер .
Ще пазаруваме дребни неща , като вече започвам да се замислям какво ще ми трябва, въпреки че според мен е рано още.

На ФМ съм в сряда у ще бъда точно в 20г.с.

# 238
И на нас ни е второ, баткото е на 1г и 10 месеца, така че ще използваме всичко от него. Само може да се наложи някоя друга дреха да се купи тъй като той беше зимно бебе а сега ще ни трябват по-малки летни дрешки.
Иначе за ФМ чак в 21 седмица ще е прая, средата на Декември.

# 239
Светещи (нощни) биберони има в дм на тяхната марка babylove, аз такива съм взимала на каката и са супер.

Биберон-залъгалка Air, нощ, анатомична, 0-6 месеца, различни цветове/мотиви (https://dm-drogeriemarkt.bg/babylove-biberon-zalagalka-air-nosht … pdsteilen.laufend)

Общи условия

Активация на акаунт