АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 45 949
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Аз го усещам вече също по-високо, моето е с главата надолу и крачетата му опират горе , като се изтяга все едно го усещам под гърдите, но те вече са около 30 см юнаци, така че сигурпо е нормално 😃

# 466
Момичета , дайте идеи и примери как започнахте да подготвяте децата си за предстоящото бебе? Използвате ли книжки (тези ,които са с по-малки деца) , ако да какви? Искам максимално да улесня процеса по адаптацията на каката Simple Smile

Зачетох се че повечето бременни усещат бебета си все ниско , а аз имам чувството че пък моето е супер високо....буквално днес се бушуваше под гърдите ми. Това дали е нормално, не е ли рано още !?

Вече подготвям дъщеря ми (4 год) от доста време. Първо започнах да подготвям себе си - четох материали по въпроса, изслушах подкаст на Мама говори - Родителските грешки при появата на второ дете. Купила съм книгата Братя и сестри от поредицата с капачетата Какво? Защо? Как?. Мисля да взема и още книжки - Бебето в корема на мама и подобни.
Искам да е максимално подготвена♥️

# 467
Момимета днес минах преглед . Казаха , че всичко е наред освен , че бебето върви към 9 дена напред 🫣. В 22+ 2 я измериха 600 гр .

# 468
Момимета днес минах преглед . Казаха , че всичко е наред освен , че бебето върви към 9 дена напред 🫣. В 22+ 2 я измериха 600 гр .
Ее браво, моето момиче в 24г.с. го измериха 637гр , а уж и тя върви големичка 😀😀

# 469
  • София
Малката в 20гс беше 500гр почти. 600 за 3 седмици по-късно като период никак не ми се струва много и очаквам и аз да е някъде там. Реално ги дават, че сега трябва да са около 500гр средно (23гс), ама моята ще е доста повече от това, а си върви точно до +2 дни Grinning

# 470
Явно апаратурата им нещо куца . Аз имам и още един въпрос следите ли д димер и фибриноген . При мен последно преди 10 дена беше с димер 1.09 и фибриноген 5.3 . Започнах натаспин , но казват , че не им е достатъчен . Утре пак ще пускам . Правени са изследвания за тромбофилия там няма нищо

# 471
  • София
Е то едни бебета се раждат 2500, други над 4кг. Нормално е някои да вървят дребни, други по-едри, някои в точно средните граници, важното е да са здрави.

Не следим с АГ такива неща. Има ли някаква причина да се гледат? С първата бременност също не са ми следени.

# 472
Нашият юнак върви малко мъничък. 21+3 дена беше 372 гр. Лекарят ми каза, че не вижда нищо обезпокоително . +/- ден-два като цяло не ги притеснява. Той миличкият си е вървял в долните граници от началото.

# 473
Е то едни бебета се раждат 2500, други над 4кг. Нормално е някои да вървят дребни, други по-едри, някои в точно средните граници, важното е да са здрави.

Не следим с АГ такива неща. Има ли някаква причина да се гледат? С първата бременност също не са ми следени.

Нямам си идея и на мен ми е първа бременност и квото кажат това пускам , но това ме карат всеки месец да го пускам

# 474
Това с измерването е малко "трики" ,тъй като във всеки един момент се изменя заради движението и позицията на бебето .  Има си отклонение ,като обикновено АГ казва средно тегло . Важно е да се следи разбира се , тъй като по-голямо или по-малко бебе е индикация за дадени състояния и съответно предпоставка за усложнения.

С предишната ми бременност постоянно казваха че  бебето е по-голямо , като в деня в който я родих я измериха около 4кг, а тя се роди 2960гр.
По време на тези девет месеца заради размерите на бебето ме поставяха на диета , правихме обременяване с глюкоза ,тъй като имаше съмнение за гестационен диабет.... В крайна сметка всичко беше наред Simple Smile

Сега отново бебето върви със седмица напред и уж по-голямо ,ще видим как ще е за напред. Ако има поводи за притеснение лекарят ви ще каже какво да се предприема.

# 475
  • София
ilsan_89, сигурно си с тромбофилия? Каква е мутацията? Съветът ми е за кръвосъсирването да се консултираш и с хематолог, важно е и АГ редовно да ти пуска доплер, за да следи кръвотока към бебето. Референтните стойности на д-димер и фибриноген по време на бременност са различни от тези за небременни и варират в различните триместри, можеш да ги следиш например  тук: https://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/aPTT.htm

# 476
ilsan_89, сигурно си с тромбофилия? Каква е мутацията? Съветът ми е за кръвосъсирването да се консултираш и с хематолог, важно е и АГ редовно да ти пуска доплер, за да следи кръвотока към бебето. Референтните стойности на д-димер и фибриноген по време на бременност са различни от тези за небременни и варират в различните триместри, можеш да ги следиш например  тук: https://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/aPTT.htm
Направените изследвания за тромбофили са отрицателни. Нямам мутация това съм написала

# 477
  • София
Извинявай, не бях прочела внимателно.
След като нямаш тромбофилия (вродена или придобита), е изненадващо, че ти следят тези показатели.

# 478
Извинявай, не бях прочела внимателно.
След като нямаш тромбофилия (вродена или придобита), е изненадващо, че ти следят тези показатели.
Няма нищо , явно защото съм инвитро нямам си представа . Сега ми изписаха натаспин , започнах го . Кръвотока беше добър

# 479
Dобро утро момичета,
имам запек от известно време. Пробвах с фрутилакс, но не работи при мен.
Някъде из темите прочетох и за лаксатинил фрукт мармалад и благодарение на него съм будна от 5 часа,,,страшни болки и разстройство получих. Не мога да излезна от тоалетната. Уж го препоръчват за бременни, но в листовката не пише нищо ( дано не съм сгафила нещо ) .
Знаете ли някой друг продукт, който не предизвиква болки и разстойство подходящ за нас?

Общи условия

Активация на акаунт