АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 47 552
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз пък от Некст съм супер разочарована от бебешките дрехи и пантофки. Бодитата след първото пране станаха точно твърди, избледняха след още едно пране, а на третото вече почнаха да се късат. Същото стана и с няколко ромпъра и повече от тях бебешки дрехи не. Едни пантофки взех на малкия, ми те за няма и месец се накъсаха по шевове, станаха на топчета и какво ли не. А не бяха супер дълго носени (сумарно 2 седмици).
Сега съм му взела едно яке. Вече е месец с него, дано изкара зимата.

Дрехите на Пепко, Кик, Синсей и подобни китайски ми държат много повече и като време, и като мекота. Уайкики и още няколко турски марки също.

# 661
Има ли някоя от вас, която се е ориентирала за раждане в Майчин дом в София?

Колебаех се между Майчин дом и Надежда, но за сега и аз съм се насочила към Майчин дом.

# 662
Аз също съм доволна от дрехите на Синсей. ХМ също харесвам, но ако не са на намаление, вече са малко скъпи предвид краткото време, за което се носят (търсих преди време пижами за каката, 3 пижами за 60 лева ми е над психологическия лимит за бебешки/детски дрехи). На Некст съм имала дадени от приятелка, когато дъщеря ми беше новородено и бяха окей, но не бих казала, че са супер-мега-уау в сравнение с евтините алтернативи. Пепко са хубави, но и на мен ми прави впечатление, че след 1-2 пранета някои (не всички) избеляват, което при Синсей не съм забелязала.

# 663

Колебаех се между Майчин дом и Надежда, но за сега и аз съм се насочила към Майчин дом.

Аз съм също съм се насочила за Майчин дом, при д-р Дяволов. На 18 ти януари ще ходя на отворени врати, за да видя как изглежда след ремонта, защото аз като раждах 2010 си беше мизерия.

Относно дрешките аз взех от всички марки по нещо, за да сверя часовника как е качеството. Взех Next, H&M, Sinsay, Waikiki и от Lidl. Ще видя като ги изпера как ще са и тогава ще дам обратна връзка.

# 664
  • София
Много от дрехите на малкия са на ХМ, но все на промоции гледам и аз. От женските освен спортни други не ми харесват, но детските определено са добри. Уайкики не ми мърдат никакви и доста на малката са от там. Излизаха смешни пари по намаленията, а всичко, което имам от там не е мръднало. Даже баткото има неща по 2г носени до откат и още стават.
За детски тънки якета (само такива имам наблюдения) съм най-доволна от Name it (About you). Малкият има едно 4ти сезон (пролет и есен) го носи и го прави на нищо, изглежда като ново. Там ще следя и за малката на намаление, много сладки десени има.

Вече като знам, че остават 2м и половина и допоръчвам последни неща. Взех едни бодита с къс ръкав 62р-р и първите 3м е готова. Остава само комплекта за изписване другия месец да взема и кротвам. После нещата за болницата за мен началото на март и само въртя списъците в главата Grinning

# 665
И аз така въртя списъците в главата и все си мисля че ще взема да забравя нещо. Не че е фатално, ама ми се ще всичко да съм купила и да съм готова.
Напоследък си мисля да взема да си напиша на един лист какво не съм взела и да драскам по него като го запълвам, за да не изпусна нещо.

# 666
  • Варна
И аз така въртя списъците в главата и все си мисля че ще взема да забравя нещо. Не че е фатално, ама ми се ще всичко да съм купила и да съм готова.
Напоследък си мисля да взема да си напиша на един лист какво не съм взела и да драскам по него като го запълвам, за да не изпусна нещо.
То с писане е най-добре. И аз съм направила един огромен списък, тия дни ще се виждам с приятелки, да почерпя мнения кое е необходимо и кое не 😃
Само да се оправя, че пък съм яко настинала 😥

# 667

Аз съм също съм се насочила за Майчин дом, при д-р Дяволов. На 18 ти януари ще ходя на отворени врати, за да видя как изглежда след ремонта, защото аз като раждах 2010 си беше мизерия.

На отворените врати с предварително записване ли става?

# 668
  • София
Моят списък е на телефона, че иначе може да си изгубя планера колкото съм заблудена последните седмици Grinning
Искам и аз всичко да е готово преди да влезна за раждане, а ММ само да подготви каквото има да взима за изписване (почерпка, колата и да не обърка дрехите на малкия). На бабите ще възложа да подредят в нас, че двамата мъже правят големи мизерии бързо. Обяд ще очаквам да ме чака както предния път. Единствено от болницата ще поръчам торта, че не разчитам за нея на никой Grinning

# 669
Моят списък е на телефона, че иначе може да си изгубя планера колкото съм заблудена последните седмици Grinning
Искам и аз всичко да е готово преди да влезна за раждане, а ММ само да подготви каквото има да взима за изписване (почерпка, колата и да не обърка дрехите на малкия). На бабите ще възложа да подредят в нас, че двамата мъже правят големи мизерии бързо. Обяд ще очаквам да ме чака както предния път. Единствено от болницата ще поръчам торта, че не разчитам за нея на никой Grinning
Ооо, аз като цяло ползвам записките на телефона, иначееее край.
Имам един списък тсм и аз, но до момента не съм купила нито една дрешка. В онлайн аптеката имам списък с необходимите неща и само ще кликна да ги поръчам малко по натам, иначе ще чакам другия месец средата за активизация по всякаквите необходими неща.
Джей, хубава тема подхвана, нещо което от доста време се канех да питам, но като почнех да пиша и това все ми убягваше - почерка и личен подарък на АГ. Който има нещо на ум вече нека сподели моля. Нищо, че чакам трето, все пак сигурно има и оригинал и идеи които на всички ни тук биха били от полза.
И Честит Имен Ден ако има именници!
Честито Богоявление! Здраве да има във всеки дом!

# 670
Аз скоро ходих на преглед там(Майчин дом) при лекаря , при който ще раждам и ми се стори доста добре като се има в предвид , че е държавна болница, беше чисто и топло, аз съм решила, че искам на 12 етаж, без значение дали ще ме сложат сама или с още 1 жена. Знам, че това отделение , дето те приемат за задържане или деня преди операцията е гадно, но всичко останало е ремонтирано. Ако имате още информация за дена на отворените врати, кажете.

# 671
Момичета виждам , че имате списъци аз все се опитвам да сътворя такъв , но като ми е за първи път абсолютно не ми се получава . Живот и здраве раждането ще е в държавна болница , демек всичко ще трябва да нося , но и за вкъщи за бебето ми е тъмна Индия . Та ако някоя има желание много ще се радвам да споделите списъците

# 672
Обсъждали сме вече темата , дори и във ФБ има пост за списъците Simple Smile
Не знам в коя държавна болница си избрала ,но първо проучи какво ще то бъде необходимо. Повечето неща се предоставят от лечебното заведение независимо дали е частно или не Simple Smile

Това е списъкът по който пазарувах с първото ми дете.  Дано да е полезен :
*Кошара/Легло, матрак, протектори, комплекти чаршафи и завивки/чувалче
*Скрин и повивалник
*Бебефон или камера
*Количка , дъждобран , комарник, подложка и готов комплект
*Столче за кола
*Раница/слинг
*Шишета , биберони С/М, Залъгалки, четка за шишета (2бр макс , ако трябва след това ще се взимат)
*Стерилизатор с нагревател
*Ел.помпа и протектори за зърна
*Козметика за баня и тяло+дупе
*Пелени , мокри кърпи, клечки за уши, лепенки за пъпче, спирт, физиологичен разтвор, Памперси
*Термометър и аспиратор за бебе
*Вана, стойка и шезлонг/мрежа
*Дрехи
*Тензухени пелени
*Чай за кърмачки и подплънки за гърди
*Сутиени за кърмене
*Люлка

Сега ще си ползвам 95% от нещата Simple Smile

Момичета виждам , че имате списъци аз все се опитвам да сътворя такъв , но като ми е за първи път абсолютно не ми се получава . Живот и здраве раждането ще е в държавна болница , демек всичко ще трябва да нося , но и за вкъщи за бебето ми е тъмна Индия . Та ако някоя има желание много ще се радвам да споделите списъците

# 673
Обсъждали сме вече темата , дори и във ФБ има пост за списъците Simple Smile
Не знам в коя държавна болница си избрала ,но първо проучи какво ще то бъде необходимо. Повечето неща се предоставят от лечебното заведение независимо дали е частно или не Simple Smile

Това е списъкът по който пазарувах с първото ми дете.  Дано да е полезен :
*Кошара/Легло, матрак, протектори, комплекти чаршафи и завивки/чувалче
*Скрин и повивалник
*Бебефон или камера
*Количка , дъждобран , комарник, подложка и готов комплект
*Столче за кола
*Раница/слинг
*Шишета , биберони С/М, Залъгалки, четка за шишета (2бр макс , ако трябва след това ще се взимат)
*Стерилизатор с нагревател
*Ел.помпа и протектори за зърна
*Козметика за баня и тяло+дупе
*Пелени , мокри кърпи, клечки за уши, лепенки за пъпче, спирт, физиологичен разтвор, Памперси
*Термометър и аспиратор за бебе
*Вана, стойка и шезлонг/мрежа
*Дрехи
*Тензухени пелени
*Чай за кърмачки и подплънки за гърди
*Сутиени за кърмене
*Люлка

Сега ще си ползвам 95% от нещата Simple Smile

А коя е групата във Фейсбук ?

# 674
  • София
Моят списък с първото буквално беше:
- количка - избрахме 3 в 1 и имаше включени аксесоари тип чанта, дъждобран, комарник
- кошара и матрак
- 3-4 комплекта чаршафи и няколко калъфки за възглавници, ако връща мляко да не сменям целия чаршаф посред нощ, а само калъфката
- имах няколко тънки пелени за завиване, 1 чувалче за сън и 1 плътно одеяло за навън (ползвано 2-3 пъти)
- 2бр малки шишета за новородено (после докупувах като станеше време за повече мляко)
- 2-3бр хавлийки
- памперси, мокри кърпи, душ гел, крем за тяло, клечки за уши, спирт за пъпче, пудра
- вана и стойка
- дрешки
- комплект за изписване
- бебефон с камера
- 2бр биберони 0-6м
- стерилизатор
- уред за затопляне - смених го бързо с термос и го ползвах чак на захранването
- активна гимнастика
- ел. шезлонг (подарък ни беше)
- перилен препарат

Всичко останало купувах в последствие с времето като виждах от какво имам нужда. Или на място в магазин, или поръчка и все до 2-3 дни беше доставяно.
За болницата - според списъка на всяка. Аз трябваше само козметика за мен и дрехи за изписване да нося.

Общи условия

Активация на акаунт