💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 8 (23.10 - 30.10)

• 156 476
  • 3 318
  •   1
Отговори
# 1 170
  • София
Здарвейте от мен с едно извънредно включване:
Мисля, че е време да развенчаем един мит, който вече цяла година броди из този форум: снощната капитанска битка със секундантите НЕ е елиминационна, и никога досега не е била. Всичко тръгна от една партенка на Генчо с цел да посплаши малко сръбското слипче и неговата свита: и след това сума ти народ бяха толкова убедени, че чак стана смешно(тази година пак почнахте със същите фантасмагории). Вметка за теорията за 9-мата във финалната седмица: в сезон 2 също бяха 9 след сливането накрая.
Прекалено голям кредит давате на тази продукция, те няма как да се сетят как точно да намерят начин, че да елиминират я капитан, я секундант в такъв контекст. Още повече пък да са толкова гъвкави, че едва ли не в зависимост от победителя да решават на място дали на някой "да му падне главата". Приказките на Димо за "съдбоносни седмици" (че тя всака е такава по презумция) и "хвърчане на глави" са само за допълнителен съспенс (и рейтинг)
Досега винаги когато е имало елиминация извън стандартните номинации, тя задължително се обявява във промото на епизода: просто защото така рейтинга автоматично се вдига с поне 5 пункта. Още нещо, колкото по-високо профилен играч участва в такава елиминация, толкова по-добре дошло е за продукцията (и разбира се рейтинга).
Ако искат да запазят някой да не отпада рано, има си други начини: или игра, на която твърдо се знае победителя (с3: капитанската между Симеон и Миленка: Симеон беше играл тази игра вече, особено това с дракара) или пък се прави "неочаквана" смяна (с4 и Мирелка)
В заключение ще си позволя един малък поглед в бъдещето: не очаквайте докрая да има много извънредни елиминации, по една простичка причина: по програма всеки сезон продължава 13 седмици (само с4 беше 12 и 1 ден заради световното по футбол). Тази година имахме 4 непредвидени отпадания заради контузии/болести (и само 1 допълнителен участник). Респективно още на 6-та седмица останаха 15 човека в племената (плюс един от чистилише) и след това имаме още 6 седмици за фаза 2, където ще отпаднат максимум 8 човека (аз очаквам да са по скоро 7, т.е пак да имаме финална седмица от 9, ама да видим). Имаме 6 от стандартните номинации, и остават 1 или 2 макс от други места (капитански или недай си боже още контузии). Няма как да очакваме всяка седмица някой капитан да гърми: после няма с какво да си запълват остатъка от сезона. Пак да кажем: миналия сезон(4) беше малко по сбит заради световното, освен това участваха също 30 човека, и най-важното: за пръв път никой не отпадна заради контузия/болест/отказване.
П.С Няколко думи за рейтингите. изненадващо се оказва, че след изместването на началото от 20:00 (вместо от 21) имаме стабилизация и дори леко подобряване на рейтингите (поне според единиствения официален източник: Гарб.бг). Оказва се че основният проблем в началото е дошъл от увеличаването на продължителността на епизодите с 30 минути (миналите години бяха по 90 минути/150 за понеделник, а сега са съответно 2 и 3 часа). Та голяма част от хората не са оставали до края на епизодите (който е някъде 23:00 че и след това). В скрит текст съм качил в една снимка обобщените данни от сайта на Гарб по седмици.
Най-гледани епизоди досега са били:
1. Битката на роднините от единствения неделен епизод
2. Битката с ринговете от миналата седмица
3. Наказателната елиминация за манджата
4. Капитанската битка, когато Ива "открадна" Момчил
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 11:08 от dido2k

# 1 171
Момчил е направо уау! Рълев също.
Но мен ме кефи вече и Радко -детето, агънцето, за разлика от брат му, който нещо ме разочарова.
Хахахаха агънцето е голям сладур. Smile Такъв дечко наивен и невинен е. Има нещо много чисто в него един такъв непокварен. Харесва ми как разсъждава, запазил е детското в себе си с това чувство за справедливост присъщо на децата. Праволинеен и последователен, далеч от схеми и сметки, някак над нещата.
Чиста душичка, дано се опази такъв. Simple Smile Свеж лъч в това материално и цинично време, в което живеем. А герои на нашето време са хора, тотално лишени от емпатия към другия, от чувство за чест и справедливост, да не ги посочвам с пръст в предаването просто бъка от такива.

Родителите му могат да се гордеят с него, всъщност и с двамата си сина. Мишо също е свястно момче, макар доста по-различен от батко си.

# 1 172
  • Bayern
Мартин още от визитката в първи епизод не го харесах.С две  висши образования , учил в Англия и накрая гордо заяви ,че е собственик на едни от най-популярните заведения в България ,където имали участия едни от най-големите звезди -Галена  Flushed   Меди  Flushed  ... Толкова учене и накрая човека е горд ,че разпространява чалга Worried

Вчера битката беше между четиримата ми любимци Blue HeartBlue HeartBlue HeartBlue Heart

# 1 173
  • Sofia
Искам снощната четворка на финала и друго не ми трябва! Лъва, агънцата и Боби Михайлов )))
Пожелала съм си Sunglasses

# 1 174
Искам снощната четворка на финала и друго не ми трябва! Лъва, агънцата и Боби Михайлов )))

Дай Боже!

# 1 175
Лъва, агънцата и Боби Михайлов! JoyJoy
Хаха, падам, звучи като име на една доста странна приказка.

# 1 176
  • София
Не знам защо смятате, че Мартин е умен, Просто е нарцис и манипулатор, попадал в подходяща среда. Ако Продукцията не му даваше толкова екранно време и не го оставяше да се вихри, щеше да е просто един застаряващ чичак, опитващ се да бъде вървежен.
Факт. Хората просто имаме много и различни дефиниции за "умен". Grinning

# 1 177
Благодаря за инфото ,dido2k .
За снощната битка е ясно, че не е елиминационна, това спрягане , че е си остана от миналата година заради ненависта към Алекса и коалиция и заради " тежкият" анонс на Димо. Аз лично и не съм очаквала да е. Но със сигурност очаквам поне една капитанска елиминация, всеки сезон си има такава. Тази година още е нямало, а и знам че в 11та седмица са 10 играча. Би трябвало поне едната капитанска да е елиминация дотогава,  разбира се ако не са решили нещо друго продуцентчетата, например двойна елиминация. Ама специално капитанската с кражба и капитанската елиминационна си станаха запазена марка на тази продукция, така че лично очаквам и двете. Не само за да се засили рейтинга за вторник, а и заради съспенса.

# 1 178
От евентуална елиминационна капитанска следващата седмица ми настръхва косъмът. Да не вземат червените тогава да направят Радо капитан и да стане сакатлък, че вече ще почвам да стрелям на месо Triumph

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 12:08 от Мила Атова

# 1 179
  • При семейството си
Изгледах и аз епизода. Същият определено беше на Момчил. Не само заради страхотното му представяне на битката, а и заради всичките му синхрони, също толкова безпогрешни. Мастъгарков, ако запази този тандем и малко попие от Момчил, ще стигне далеч. Момчил, обаче, видимо има сериозна контузия, дано не го изкара от или да му попречи в играта. Много искам да го гледам на финал, дори и победител.
Рълев страхотно представяне на терен също, малко пренавит, но разбираемо. Не им беше никак лесно с “брат” му Радо до момента.
Последният, пък, се разкрива все повече и все повече ми харесва.
Тези момчета също искам да ги видя на финал.
Виолета има проблясъци, но мътен образ, като цяло, е тя.
Крум не се наигра и той със стратегиите си.
Мартин вече не е интересен за никого.
Останалите са ми като пълнеж, май няма какво да се коментират.

# 1 180
  • София
Здарвейте от мен с едно извънредно включване:
Мисля, че е време да развенчаем един мит, който вече цяла година броди из този форум: снощната капитанска битка със секундантите НЕ е елиминационна, и никога досега не е била.
Разби сърцата на всички фенове на конспирациите, миналата година тази битка беше обвинявана за съдбата филипова до края на формата. И сега отново се прокарва линията за това колко бутан е Рълев и как са променили правилата в движение, въпреки че и в двете племена изборът на секунданти беше предвидим, а капитаните вече бяха избрани, и спокойно продукцията можеше да си "предвиди правила" и седмица преди битката. Joy Една лъжа, повтаряна многократно, все пак не става истина. То и според Мастагарков всяка капитанска е елиминационна, от втората седмица пее тази песен. Мен ако продукцията ще ме бута, както бута Рълев - постоянно прецаквайки коалицията му и оставяйки го малцинство от първия ден, по-добре да не ме докосва. Sweat Smile И с новите правила на кастинг битките, настоящата многобройна коалиция при Гладиаторите може само да загуби, me thinks.

# 1 181
  • София
Така е, логиката и математиката показват, че би трябвало да има поне 1 капитанска елиминационна (кога точно само богът на ИВ знае). Още повече, че първата предвидена за такава (6-та седмица), се превърна във извънредна наказателна (май най-вече за да запазят Мартин, че той си летеше тогава). Също така е интересно да се отбележи: че досега в сезона не сме имали двойна елиминация (пак заради многото извънредно отпаднали) и си мисля че могат да прибегнат и до този ход във фаза 2: най-вече за да поразбутат коалициите които вече колят и бесят във всяко от племената.
Другото интересно което предстои да видим е каква точно нова формула са измислили за кастинг битките и секундантите: там май ще стават разместванията в племената и може да не им се наложи да имат крадене на капитани (тук обаче само гадая: нямам никаква конкретна информация по това)

# 1 182
На Мастагарката трябваше да му дадат имунитет, миличкият с тези два допълнителни гласа пак няма да се оправи. Ще ходи да трупа самочуствие за пореден път.
Мишо ми е голяма кифла и веднага запя в общия хор, за разлика от брат му, който си изявен индивидуалист със собствено мнение. Като върви по акъла на Денка няма да стигне далеч.
Във видео след игрите Никол я питат кой е бил най-големия интригант при изгубените. Отговоря, че е Васил, защото се сърдел като не бил избран да участва в игрите. С Мудева имат сериозни пропуски в значението на елементарни думите.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 12:12 от Serene__

# 1 183
И аз повече от всичко искам тези четиримата на финал!
Най-добрите! Blue Heart

# 1 184
Много хубава игра, и четиримата ми харесаха. От всички сезони има определени моменти, които помня после с години. От снощния епизод имам цели два такива момента - прегръдката на Рълев и Мастагарков и двете агънца в леглото, които си играйкат на "Камък, ножица, хартия". Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт