Майски бебета 2024г. - Тема 2

• 38 893
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Минах тази сутрин ФМ и анатомично всичко изглежда наред с бебчо. Беше в поспаливо настроение и доктора си поигра да го събуди и да се размърда, за да го огледа добре. Smiley Предположение за пол нямаме все още, ще си почакам още. Дадох и кръв за БХС и чак другия петък ще има резултати. Rolling Eyes Имаше нещо с кръвотока през един от съдовете ми, което не му допадна на доктора, пита ме дали в рода имаме някой с високо кръвно налягане. Има вероятност да трябва да пия аспирин протект, но ще изчакаме първо и другите резултати.
Доволна съм, че този път ми даде цял албум снимки и диск със запис от прегледа. Relaxed

# 121
Zoya, ти правила ли си си изследването за тромбофилия? Аз го правих и нямам, и въпреки това докторката ми каза да пия Натаспин превантивно.

# 122
Не съм правила такова изследване, само стандартни кръвни.

# 123
  • Пловдив
С предната бременност разбрах, че ние бременните сме освободени от такса, сега вече съм наясно и не плащам. По отношение на направленията и при мен стана това недоразумение с направлението за установяване на бременност и това за завеждане на ЖК, АГ е категорична, че не трябва да мине месец от издаването на първото, но личната ми лекарка отказа, притеснява се много. Аз също имам информация, че са различни и няма такова изискване, но реших да не настоявам, защото се създава излишно напрежение. Явно доста от лекарите не са запознати.

# 124
Момичета, какво ви е мнението за домашните доплери?
Аз изобщо не съм се замисляла за такъв уред, докато днес не започнаха да ми излизат реклами за такъв продукт от емаг по социалните мрежи 😀
Чудя се дали би ми носило успокоение в периодите между прегледите, или по-скоро само би ме психирало, вие на какво мнение сте?

# 125
Вписването на болничен в Амбулаторна карта отпадна от 01.01.2020г. Искат ви я ,защото са некомпетентни и така им е по-лесно да следят колко дни болничен сте използвали през годината. П.с. мед сестра съм и пиша болнични листи.
Амбулаторна карта се казва, купува се от книжарница и се попълва(имена, егн, месторабота, адрес, тел...). Личния слага номер и с тази карта при АГ. Също ще тряба и за болницата после за изписването. Каквито и болнични да се наложат от болница, операции я искат тая Амбулаторна карта.
Момичета да ви питам,сега АГ ми иска някакъв картон,подпълнен от ЛК,да и отнеса за да ми издава болнични.Знаете ли нещо за този картон?
[/quote]

# 126
Незнам,домашен доплер не е лошо като идея.Особено сега,когато прегледите ще са 1 път в месеца.Наистина ще носи успокоение.Но пък от друга страна,за какво да се дават пари,бих си чакала прегледите.Не че са милиони,но по-добре да се вземе нещо за бебчето примерно.Или пък за майката.

# 127
Има някакви по 70лв., за които чета добри отзиви.
Това, което ме спира, е, че все пак не е професионален и понякога може да се случи, да не чуя пулс, а всъщност всичко да е наред. (също четох такива случаи). За това се колебая дали ще е полезно или натоварващо...

# 128
Според мен само ще се психираш Simple Smile Така и хората, които не чуват добре и си мерят кръвното с механичен апарат, често не записват правилен резултат и се психират, че имат проблем и апаратите им не са ок.
Тъй като работя с медицински устройства, имаме два такива доплера в офиса и аз лично не бих си взела.

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 19:16 от mokka

# 129
Според мен само ще се психираш Simple Smile Така и хората, които не чуват добре и си мерят кръвното с механичен апарат, често не записват правилен резултат и се психират, че имат проблем и апаратите им не са ок.
Тъй работя с медицински устройства, имаме два такива доплера в офиса и аз лично не бих си взела.
Аз съм на абсолютно същото мнение. Само ще си създадем допълнителни напрежение и паника. Колкото повече се напрягаме и тревожим без видима причина само вредим. Също така се отразява на бебето след раждането. Аз през бременността съм била спокойна и Сиси ми беше много спокойно бебе. А знам за жени, които са били паники за всичко и бебетата много плачеха постоянно. Успокойте се, аз също съм под пара, но в крайна сметка като ви е казано че всичко е наред просто си бременейте и си се радвайте на момента!

# 130
Аз имам домашен доплер и наистина ми носеше голямо успокоение.Струваше около 10€ ,но някъде съм го забутала и неможах да го намеря.

# 131
За мен домашния доплер е безмислен. Още малко и ще усещаме ритничетата.

# 132
Момичета, както съм казвала имам и голямо момче на 2 вече съм и бременна в 11+4 но баткото е още кърмен, 🥲 нямам думи с които да ви опиша през какъв ад минавам днес за пореден път опитах отбиване, отказа да спи следобед като беше див плач , вечерта заспа чак в 00 и до тогава отново се съсипа да плаче ,и в 3 се събуди след още 1 час неистов плач все пак му дадох, не можах да издържа, тилкова ми е мъчно. Вече не желая да кърмя въобще много ми е трудно, имам зверски болки в кръста и гърба, а той иска по цяла нощ почти да е на гърда, не знам какво да правя вече .🥲🥲

# 133
Нищо лично🤍, но смятам че трябва да се отбиват около годинка после става по-трудно🍀 успех 🍀
Аз я отбих на около 8м защото направих бъбречна криза и пих лекарства и така

# 134
G•H•, защо не пробваш да се свържеш с безплатен консултант по кърмене да те посъветва, но е нормално да се бунтува при рязка промяна. Моето дете откакто съм бременна постоянно иска да ме прегръща и буквално се опитва да е залепен за мен. Също за неприятното чувство много помага пиенето на магнезий, а към 16-20 седмица като дойде коластрата би трябвало да отмине. След 18 месечна възраст може без проблем да се отбие през нощта, като при мен проработи да го предупредя, че от този ден млякото заспива докато е тъмно, защото вече и мама е много уморена и докато мама спи и млякото спи, но винаги може да пие вода и да го гушна, ако има нужда. Будил се е, но до около седмица повтаряне всеки път виж мамо тъмно е млякото спи и спря да търси. Пак се будеше, но за вода и тоалетна. Спря да се буди към 3 годишна възраст. 😄 След годината пък въведох правило, че не се кърмим навън, а само вкъщи и така сведоха кърменията само до заспиване и събуждане. Намалих ги на 2, като просто не оставах в леглото за събуждане, а го карах да става и да идва при мен, но понякога тогава си търси мляко в чашка.

Общи условия

Активация на акаунт