Майски бебета 2024г. - Тема 2

• 36 891
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Да аз бях тази която разкарваха за три лева не ми напомняйте че😡.....срамота....е нямаше хора за щастие поне пред кабинета а тя пак крива и на място.
Къде го пише това черно на бяло,че не дължим такса( трябваше да й го покажа нагла бабичка )🤯

Министерство на здравеопазването - https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/dostp-d … rebitelska-taksa/

От нея са освободени пациентите със заболявания, включени в Приложение „Списък със заболяванията, при които здравноосигурените лица са освободени от заплащане на такса по чл. 37, ал. 1 ЗЗО“ от Националния рамков договор, децата до 18 години, неработещи членове на семейството, бременни и родилки до 45 дни след раждането, социално слаби, ветерани от войните и военноинвалиди, онкоболни, медицински специалисти, здравноосигурени лица, страдащи от заболявания с над 71% намалена работоспособност и други.

# 91
Здравей Karina*.Много полезна информация,благодаря.Незнаех,че бременните са освободени от потребителска такса.ЛК ми взе онзи ден 5 лева такса.Викам си това се за какво е,за направлението за завеждане ли е че е толкова.Преди ми взимаше по малко

# 92
Моят термин е на 10 май .

Ужасно ме боли кръста вече няколко дни . Едвам ставам от леглото .. навеждам се трудно.
Някоя от вас да има такива симптоми ?

# 93
Здравейте момичетаа 😊Бързам да ви се похваля и моя първи преглед мина добре.Бебето си отговаря точно на 10+6 и за сега всичко изглежда чудесно!Успокоих се вече 🥹

# 94
Мен кръст не ме боли още

# 95
Mahur,радвам се за теб.Само такива новини да се чуват Heart
Мен кръста не ме боли,но почти всяка вечер имам някакви бодежи (или нещо подобно)в яйчниците,но не са толкова болезнени.Иначе имах ясно изразени ПМС до закъснението някъде,след това всички болки изчезнаха.При всяка жена е различно.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 21:45 от Deni Tsvetanova

# 96
Аз имам някакви епизодични болки в кръста, за момента не са нетърпими и са за кратко през деня. От вчера имам и болки в яйчниците като преди ПМС, не силни, но се усещат повече от преди. Също са епизодични и за кратко през деня.

# 97
Първа бременност ми е и ще помоля за малко разяснения.
Следя се в Щерев. Попитах ги за завеждане на бременност и те ми казаха, че няма такова нещо. Къде трябвало да го обявят и се засмяха. Завеждането само за проследяване по каса ли е? Ако се следя само на частно, дали ще имам проблем с майчинството или пък болнични и аз не знам.... Според вас как е по-добре следенето? Вие как се следите? Благодаря ви.

# 98
Завеждането е само по здравна каса доколкото знам. За болничен не знам как седят нещата с частното следене, но знам, че се издава от лекаря, водил женската консултация (тоест този, който е завел бременността). Бях чела във форума, че има жени, които са си завели бременност при лекар, който работи с НЗОК и същевременно се следят в частни кабинети, предполагам, че това е причината.
Моят АГ си работи със здравната каса и си заведох женската консултация при него, съответно вече и прегледите са ми безплатни (поне тези, които касата покрива). За мен лично е по-добрият вариант, защото следящият ме лекар има правомощието да ми пуска направления за всички задължителни изследвания, които иначе биха ми излезли не малко пари.

# 99
Завеждането е по здравна каса и посещенията при АГ са безплатни.Ако искате може да ходите на допълнителни консултации при друг АГ,срещу заплащане.А Щерев не са ли частна клиника?Май не работят с НЗОК.

# 100
Първа бременност ми е и ще помоля за малко разяснения.
Следя се в Щерев. Попитах ги за завеждане на бременност и те ми казаха, че няма такова нещо. Къде трябвало да го обявят и се засмяха. Завеждането само за проследяване по каса ли е? ....
Супер странно. Аз се следя на частно в Надежда и си има завеждане на бременност. Тук това е, когато те прехвърлят към женската консултация, тогава се прави един картон, на който се пише всичко от консултациите и който се дава 36-7 г.с. заедно с направление за раждане. Никога не е имало проблем с болнични и майчинство, просто се заявяват, болницата си има комисия и ти казват на коя дата ще е готов.
Но не знам политиката на Щерев каква е.

# 101
Аз също се следя на частно и всичките ми приятелки са раждали в Щерев, Надежда и Вита. Не са имали проблеми с болнични и майчинство, включително едната беше с проблемна бременност и още в началото излезе в болничен.

Pauly, в пакетите в частните болници изследванията са включени, така че не излизат отгоре. Само феталните морфологии не са.

# 102
Хм, странно тогава каква е била тази реакция... Между другото и на мен една частна докторка в Бургас съвсем в началото ми беше казала, че не може да ми заведе бременност, защото не работи по здравна каса, но мога да се следя при нея...

# 103
  • София
Миналата бременност я следих само на частно. Няма завеждане на бременност както по здравна каса, но има попълване на един картон, както писаха по-горе. Следи се кръвно, килограми, размери на бебе и т.н.

Нямаше проблем с пускане на болнични и т.н. Но по ЗК наистина спестява пари. По тази причина този път ще съм и по каса.

mokka, интересно ми е какви са отзивите на приятелките ти от Надежда и от Вита и колко скоро са раждали там. Ако искаш може и на лично, но аз точно между тези две болници се чудя. Знам че е малко рано от сега, но все пак...

# 104
Моят термин е на 10 май .

Ужасно ме боли кръста вече няколко дни . Едвам ставам от леглото .. навеждам се трудно.
Някоя от вас да има такива симптоми ?
Да аз от няколко седмици съм така,нормално е ,матката расте и притиска.
Аз имам и болки като при ПМС на моменти ,не много силни ,но се усещат за няколко секунди ,вече при 4 доктора ходих,обясниха ми ,че е от разтягането на матката и растежа на детето и пак не ми е съвсем спокойно,че ги има,защото ми е 1 бременност.Някоя имала ли е такива Sad

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 00:08 от Mims1900

Общи условия

Активация на акаунт