💫 Ханде Ерчел и Керем Бюрсин 💫 "Друг човек" и след "Ако обичаш силно" /Тема 27/

• 28 476
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Цитат
Дали Доан е злодей? Или в желанието си да отмъсти превишава позволеното в човешките взаимоотношения? Дали издаването и изпълнението на смъртните присъди над виновниците го прави лош човек или гледаме битката на цивилизацията срещу варварството.
Проблемът според мен е, че една институция, създадена успоредно с държавата да въздава справедливост и предотврати отмъщението, е корумпирана и "приспана". Това отприщва разрушителните нагони у човека и никаква култура и цивилизация не може да ги овладее. Това води до тежкото раздвояване  на индивидуалния Аз и до разпад на всякакви човешки отношения - семейни и обществени.
Аз бих формулирала дилемата така: Кой е лошият? Този, който в страданието си стига до отмъщението, или този, който е получил обществена позиция и власт да съди в името на справедливостта, и не е изпълнил мисията си? Доган или Туран?

# 481
Flowers Hibiscus Добро утро, прекрасни момичета! Flowers Hibiscus

Желая ви един успешен ден, изпълнен с много усмивки и добро настроение Wink

Purple Heart

Gift Heart

# 482
Аз по - скоро се зачудих той като е бил Доан , а Кенан по - късно се е появил , защо тогава родителите му решават да премахнат Доан и да направят измислена личност Кенан ?
Защо отричат съществуването на Доан ?
Защо като са го осиновили не са запазили името му , а го сменят ?
Не ми се връзва и не мога да разбера .
Дано има препратка и обяснят …

# 483
Защо са сменили името му?
Ами ... 1) защото това е практика при осиновяването. Видяхме, че Невин до последно не искаше и не можеше да признае, че е осиновен; 2) защото Туран е наясно, че детето е спасено от пожара в сиропиталището и иска този епизод от своя и неговия живот да бъде "зачистен"; 3) кадрите от Доган като малък показват агресивни изблици, което е наложило търсене на помощ при психотерапевта, а той не е знаел и не е достигнал до истинската причина за страданието и агресията на малкото момче, и е решил, че само осиновяването е причината за това.

# 484
Ново от сета Stuck Out Tongue Winking Eye

Забавно им е, снимайки психо драма, на която после ревем Grinning

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 09:52 от Cocodoggo_mom

# 485
  • София
Здравейте! Flowers Hibiscus

Спомени Sunglasses

На 02.11.2021 испанско ELLE помества видео с интервю на Керем от посещението му през Октомври в  Гранд Канария:

https://www.elle.com/es/star-style/noticias-famosos/a38130875/ke … entrevista-video/

Събличаме актьора Керем Бюрсин чрез словото, за да се срещнем с него, когато е извън светлината на прожекторите и да ни покаже какъв е всъщност. Разговаряхме с него за кариерата му, за успеха и егото му, за моментите, в които едва не се отказва актьорството, за сериала, в който участва  Sen Cal Kapimi/Love is in the air,  за феминизма, равенството на половете и неговите стремежи. Ние разкриваме цялата му същност, неговото автентично аз. И той ни накара да се влюбим още повече.
Ноелия Хермида

"Не ми пука за това, не мисля за себе си като уау, аз съм толкова... знаеш ли, това не съм аз, определено не отговаря на егото ми, по-скоро съм смирен, кара ме да съм благодарен, ме прави благодарен, оценявам всички тях..."

„Сега изживявам една от големите си мечти. Бих искал да продължа да играя, да продуцирам, да бъда международен актьор, работещ с невероятни колеги, от които да се уча."

"Не ми струва нищо да дам автограф, да ме снимаш, да изпратя поздрав на някого. Това ме прави по-смирен и осъзнавам колко лесно е да направиш някого щастлив по този начин"

„Вярвам в съобщенията от Вселената и мисля, че винаги има съобщения около нас, които могат да ви помогнат, особено когато имате нужда от помощ…“

Интервюто с руски субтитри: Sunglasses
https://vk.com/video/@dizimaniakerem?z=video-126686270_456245019 … Fpl_-126686270_-2

Лек ден ви желая! Smile

# 486
Мирка, много интересен пост. Благодаря ти! Hug

Много е деликатна темата с отмъщението. Да, има теоретично закони, които, ако се спазват би било супер, но за мен това е една утопия, така че, понякога отмъщението, саморазправата са единственият начин. Аз съм твърдо за отмъщение, когато властта и законите не са спазени. Имаш пари, имаш власт, купуваш си правото да убиваш, изнасилваш, малтертираш безнаказано.
Всички сме чели, а някои имаме наблюдения от първо лице, как излизат на свобода след година, две или даже с условни присъди.
Екрем е много симпатичен, обича дъщеря си, а всички изгорели деца? Е, тях не е имало кой да ги обича. Те са просто изтрита статия във вестника, не се е случвало, не са съществували.
Все още не ми е ясно участието на Туран и до колко е замесен. И той го играе принципен, но защо е взел Доан и защо не е казал на жена си?
До момента осъждам ли действията на Доан? Не.
Лошото е, че в едни момент се преминава границата и така наречената "справедливост" вече става престъпление.
В пожара са участвали 10 човека, живяли са си  30+ години безнаказано и щастливо. Доан ги избива, ако може и живи да ги изгори най-добре, но няма как Simple Smile Заслужават ли си го? Да.
Ако спре след това чудесно, но дали ще може?

# 487
Здравейте Animal Bee

Аз разбирам Доан, но не го оправдавам. Не мисля, че това ще му донесе спокойствие. Накрая ще отнеме и своя живот и кръгът ще се затвори. Показват ни във фрагмана , че е насочил пистолета към себе си и се чува бум, но е рано още за тази сцена. Grinning

Наистина Бурак толкова добре пресъздава Кенан и Доан, че и ние мислим за тях като отделни личности, тревожим се ту за единия, ту за другия...но в крайна сметка те споделят едно тяло и една съдба.

Статия за Ханде в бг пресата Grinning
https://www.standartnews.com/lifestyle-lyubopitno/turski-model-e … rezhi-540821.html

# 488
Flowers Herb Хубав ден, момичета!
Гости, честито изкачване! Отстрани емоциите...спокойно идва следващото стъпало... успех! Hands Clap
Току що изгредах фрага и преведен ... Благодаря, отбор Animal Bee
Сложно, преплитане на връзки и зависимости, отрицания и реалност, невъзможност за избистряне на ситуации. Възел, който всъщност е примка за дестващите персонажи... ще видим в понеделник.

Ще успее ли любовта, да прости, да излекува...?

# 489
  • Кърджали
Ако всеки вземе в свои ръце "правото да раздава справедливост" до никъде няма да се стигне. За това няма оправдание и разбиране. Кое му дава правото да решава кой заслужава да живее, след толкова убийства кое го различава от другите убийци? И каква е "гаранцията" че ще се спре навреме и всъщност кога е навреме? И после ако някой тръгне да отмъщава на него и се завърти колелото само в отмъщения ...

# 490
Гости, честито повишение! Спорна и приятна работа ти пожелавам Simple Smile

Доан няма да получи спокойствие, Доан е пътник, но пък тези, които ще избие ще си го получат, защото явно друг начин няма. Да видим, може пък Кенан да направи чудеса и да ги изкара на яве и системата да се задвижи. Мхм.
Любовта ще спаси света, но дали има шанс за Доан, за Лейла?
Иска ми се, ама много ми се иска Heart

# 491
Цитат
Доан е пътник, но пък тези, които ще избие ще си го получат, защото явно друг начин няма.
ИМА друг начин! И той е да се борим с пороците в системата на правосъдието. Да не мълчим! Кенан в това отношение разполага с 4-тата власт и ако я нямаше болестта, можеше да задейства общественото мнение, както го направи в случая със загиналите миньори.
Другото Поли и Алекс са го казали Hands Plus1 Hands Plus1

# 492
# 493
  • София
Намесвам се в дискусията, защото е интересна и много важна.
     Подкрепям казаното от Мики, Алекс, Катя. Hands Plus1 Говоря по същество, без да имам пред вид конкретния случай. От историята на човечеството знаем за много случаи на  отмъщения и наказания от отделни личности, някои от извършителите носят ореола на герои. Но това е в миналото, при други обсоятелства, понякога без наличието на държава, в период на чужди владичества и т.н.
   Макар жертвите на раздаващите правосъдие неупълномощени официално от властта хора нерядко да са наистина престъпници, наказващите  могат да имат собствени етически представи, различаващи се от общоприетия морал и в такъв смисъл те могат да обявят за виновен човек, който според общоприетия морал е невинен; който не е доказан като престъпник по правилата за доказване в наказателното право; както и могат да налагат непропорционални според общия морал наказания за определени простъпки.
   Темида наистина понякога е със затворени очи и даже и да се произнесе с присъда и наказание за определено престъпление, то не винаги задоволява, удовлетворява и успокоява пострадалите. Защото истината е, че никаква присъда не може да върне отнет или поруган и завинаги променен живот. Но въпреки това, единствените средства на цивилизованото общество са гласността и прозрачността. Протести и натиск от отделни личности или групи от хора и организиации за разгласяване на извършеното престъпление, настояване за справедливо, непредубедено, обективено разследване и честен, безпристрастен и справедлив съдебен процес, а понякога и настояване за промяна на законодателството с цел постигане на адекватни на престъплението наказания. Друг изход няма. Другото също е престъпление. Sunglasses

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 16:51 от Dilemi

# 494
Дилеми, прекрасно интервю с Керем!!!
Благодаря ти, че го сподели тук! Flowers Hibiscus
Керем е толкова скромен и убедителен... И разбира се, невероятно чаровен! Gift Heart

А това е от днешния инстаграм с Керем.

Уморен от многобройните фенове....

Успешен четвъртък! Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт