Хитринки за всякакъв случай - 37

• 45 373
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Знаете ли от къде да купя капачки, с които да затварям отворените вече консерви и така да ги съхранявам в хладилника?
Пресипвам в стъклен буркан с винтова капачка.
Никога и аз не държа останала храна в консерва, то и рядко се случва да е такъв грамаж, но да кажем царевица 1 кг се случва да остане.
Евентуално да се пробва със силиконовите разтегателни.

# 661
# 662
  • София
Рядко се случва да трябва да прибера отворена консерва - слагам прозрачно фолио.

# 663
Основно някой пастет ако е, колкото да не изсъхва че особено в No Frost хладилник това става много бързо. Или отворена консерва царевица, която ще употребя на няколко пъти в салати. Друго май не ми се е налагало, то като се отвори обикновено се употребява всичкото.

Точно такъв тип силиконови имах предвид, имам подобни и точно на консерва не съм слагала но вършат хубава работа.

# 664
  • София
Капачките от шоколадовите пурички Каприз /400 гр./ пасват идеално на кутиите с пастет.

# 665
Ужасни сте, да знаете! Може ли такива мухи да пускате на човек, да трябва да се прежали голяма кутия пурички да изяде за едната капачка Joy
Ще си карам със силиконовите ако ми потрябва, пък на някой друг може и горното да препоръчам, аз не се въвеждам в изкушение толкова лесно. Innocent

# 666
  • София
Аз ще се прежаля, само дай кутията. Simple Smile Връщам после капачката. Wink

# 667
Тази седмица в Лидл , който смята, че може да го заинтересува.

Силиконoви капаци

https://lidlplus.com/digitalleaflet/product-detail/10013864

# 668
Аз бях купувала от "Кауфланд" преди време комплект от 2 броя на Fackelman с малък и голям диаметър. Иначе може ето тези от badu:
https://badu.bg/%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE … %B8-p-550729.html

# 669
В Лидъл има и една халва / не помня марката /,  на която кутията има такъв силиконов капак. Винаги съм ги изхърляла. Не пазя нищо в консерва. Премествам в стъкло.

# 670
  • София
Вкъщи само пастета не можем да изядем веднага след отваряне и ползвам капачки за него. Имам няколко запазени от тези пастети, които вече не откривам. Възможно е и фирмата да е преустановила дейност.

# 671
Предполагам, че и капачетата от металните кутийки/кутии от нес кафе могат да паснат.

# 672
  • София
Да и те пасват.

# 673
Вкъщи само пастета не можем да изядем веднага след отваряне и ползвам капачки за него. Имам няколко запазени от тези пастети, които вече не откривам. Възможно е и фирмата да е преустановила дейност.

Май такива бяха дето си бях запазила и аз, ама ги поизгубих с всичките местения през годините. Но пък я колко други идеи събрахме Grinning

# 674
Кубратова, нощници и пижами от доста години купувам само от Vamp-никакви щети. За  мое голямо съжаление затварят единствения магазин в София и остава само онлайн магазинът.

Общи условия

Активация на акаунт