🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 3

• 35 710
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Осман няма загубена отборна битка.
Остава моят фаворит. За готвене, де.
Има. Валя го спаси от елиминация тогава. Но пък никога не е ходил на такава, има само един стрес тест.

# 196
Ми аз го написах по-горе - за една бишкота гонят продуцентите. Каквато и да беше Валентина не заслужаваше да отпадне толкова нелепо. Колкото и да не е добър готвач, колкото и да беше злобна и да ми пада в очите миската я мразя повече от нея.

# 197
Е чак  пък омраза, доста силно чувство към някой непознат, но определено не е за харесване като готвач. Напълно излишна е като присъствие . Предпочитам Тоби и Петя другите две красавици пред нея. А лиготиите и и липсата на хигиена сриват идеята на предаването на дъното. Малеее само си представям Ангелов да и беше жури , той както не понася да се лигавят докато готвят, щеше да и се види тясно студиото.😁

# 198
Валентина ми беше изключително неприятна от няколко предавания насам, по причини, за които вече сте писали.
Всеки път ми разваля настроението. Радвам се, че отпадна.
Да по-добър готвач е от поне двама участника със сигурност, но аз лично съм неспособна да разгранича уменията ѝ от държанието ѝ.
По същия начин ми стоят нещата с Осман. Мисля, че е най-добрият или поне е най-последователен в добрите изпълнения, но не гласувах за него, защото ме разочарова като отношение към съотборниците.
Гласувах за Марианна в анкетата, защото може да се даде един глас. Иначе и за Биляна бих гласувала.
Петя ми е любимка, но за съжаление не е толкова добра.

# 199
  • София
Проблемът е в чинията на Валентина не беше само бишкотата. В началото я харесах, но освен неприятните коментари от балкона и с готвене не блесна. Ако на част от другите се сещам за някое тяхно добро ястие или идея, то за нейна - не.

# 200
  • София
А аз ще коментирам журито. Не зная колко ножа вече облизаха при дегустацията. Но днес, с това пъхане обратно в сладоледа на отхапани пурички, съвсем се сринаха.

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 09:14 от Mrs Jan

# 201
Както винаги, гледах двата епизода един след друг на запис.
Валя яко се изложи в петък, ама за мен Марианна с наблъсканият с пуканки сандвич беше даже по-зле. Да не коментирам поведението ѝ и злобата към Биляна, а регламентът беше еднакъв за всички и измислен не от Биляна. Оставям, че идеята за пролетни рулца с толкова много сьомга на Марианна явно не беше добра. Осман много гнусно се подхилкваше като слушаше коментарите за Пръв.
На теста за креативност за мен трябваше да спечели Осман, макар че вече ми е адски антипатичен.
Мастър класът беше супер и тази рецепта със сигурност ще я пробвам.
И ми хареса Шишков как им каза, че са мега зле, щом чакат някой да им каже за СОЛ.
Днес - задачата със сирената за мен бе най-лесна за Тоби. Без да опитвам, смятам, че Мелят и Осман се справиха най-добре на теста за креативност.
Бях сигурна, че Даниела е къртицата. Извън содата, никога не е била толкова бавна. 1 час един ориз със спанак. Сериозно? То беше очевидно. Мелят освен, че в крайна сметка не помогна на Петя с пащърнака, не видях с какво саботира.
Пуричките не се правят на гофретник, там се правят фунийките. Преди за фунийки пак даваха базова рецепта, както сега за бишкоти и пурички.
Истината е, че ако говорим за израстване, най-голямо има при Виктор и Мелят. Докато Валентина вървеше стремглаво надолу. За мен очаквано си тръгна.

# 202
Гледам рекламата и се изкефих, че ще правят мелби. И като видях че ще са с готов сладолед Фамилия щях да падна. В някой от предишните сезони Токев и Роу правеха забележки когато се ползват готови неща и полуфабрикати и това много ми допадаше. Този сезон задачите наистина са много, много лесни. В някои буквално трябва да сглобиш нещо, не да готвиш. Оставам с впечатлението, че се работи за количество, а не за качество - за 1 час три ястия, за половин час три десерта...

# 203
Всичко сте казали. Аз обаче да добавя, че се зарадвах, че Марианна пребори пуричките и се представи на ниво. И съжалявам, че техният отбор загуби. Виктор и Мелят започват да ми стават все по- интересни с оригинални идеи. Но всичките мелби изглеждаха ужасно наблъскани с много елементи,  печевата на нищо не приличаха, и в ужасно скучни купи...А, десерт с кашкавал някой ще предложи ли?...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 204
  • София
Валя беше с единия крак навън с тези пилешки крака. Не се сещам за нито една нейна чиния, която да ми направи впечатление.  Не говоря за поведението й, като ходим на ресторант не питаме дали готвачът е мил и симпатичен. Затова и не обръщам внимание на приказките на Осман. Явно като човек е противен,  но като готвач е на ниво. А отношението му е като на много Ивановци, Петкановци, Георгиевци.
Лори и Тони са слабите звена и затова никога не ги избират първи, че дори и втори. Не мисля, че някой шеф им помага, другите дали просто с лека ръка ще изпуснат 100 000, особено като гледаме колко са пренавити Мариана и Осман

# 205
Не съжалявам, че Валентина отпадна, съжалявам, че Лора и Тоби останаха. Направи ли ви впечатление как никой не слезе долу да я изпрати? Дори и Мелят, която и каза от балкона, че я обича....
Осман за пореден път се показа като жалка душичка с голямо самочувствие. Много гнусно опитваше с лъжицата и после бъркаше с тази лъжица в ястието.
За мен сините се представиха по-добре, но явно на червените е било по-вкусно, въпреки саботажа.
Мелят и Виктор наистина израстнаха. Прави ми впечатление, че постоянно почти всички повтарят - това не съм го правил /а/, не знам как става, не мога да правя десерти и т.н. Ами тогава за какво сте там? Чиниите им са скучни - ориз, карфиол, скариди и др. - постоянно се повтарят. Преди години гледах американския Мастър шеф за деца - ами скриха ми шапката тези хлапета и нашите участници не могат да им стъпят и на малкия пръст.
Заради тъпия сценарий /убедена съм, че всичко е по сценарий/ Таралежков и Сарафов също участват в т.нар. "флиртове" с някои от участниците - явяват се подкрепа на това. Не ми се връзва тези двама мъже да правят жестове зад гърба на Кустев.

# 206
10 - Валентина = 9
Сега изгледах епизода от снощи. На Петя мелбата беше най-зле, но Валентина си замина, заради липсата на компонент. Като цяло всички мелби изглеждаха зле.
Мисля, че Кустев иска Марианна да е на финал.
Тоби при филетирането на рибата как не си филетира и косищата не знам. Гоолямо мятане на коса имаше по дъската. Ужасно е това!
Виктор ме изненада приятно.

# 207
И аз съгласна с Rangelova - личи си, че Кустев всячески подкрепя Мариана. Дори тонът и погледа му са по-меки, когато говори с нея. Има видима разлика между отношението му към Петя и нея, което е недопустимо. Но от посредствен характер не може да се очаква друго.
Снощи сякаш не ми беше много интересно.
Теста за креативност, гостите - скука.
Яд ме е за Валентина. Не мисля, че тя трябваше да си тръгне. Но пък липсваше един компонент...
Някой знае ли фб на Осман, Биляна и Даниела?

# 208
Мелят, Биляна и Осман наистина са креативни готвачи и заслужават да са в топ 10.

Дани също е с добри идеи, но си има safe zones,около които гравитира.

Мечока ми е много пренавит, иска да си покаже знанията и уменията, но често не преценява нито тях, нито даденото време, нито нивата на стрес, които може да поеме.

# 209
Даниела се занимава с кетъринг, затова и около това се въртят нейните предложения. Много еднотипно предлагане.

Общи условия

Активация на акаунт