🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 3

• 35 711
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Даниела според мен е най- запозната с различните видове кухня. Може би заради пребиваването и в различни държави, но тя е представяла мексиканско, испанско ,индийско и азиатско до тук. А като капитанка и шотландците нахрани с типични техни рецепти.😉 И дори да залита към кейтъринг храната, поне я е подкарала от всички краища на света. 😁 Осман и той доста познания има, но според мен той е повече експериментатор и най- много техники се опитва да използва в чиниите си. Марианна повечето пъти вкарва азиатски елемент в чинията си и се опитва да съчетава две различни кухни в една чиния, но не е много експериментатор, повечето пъти са и изпробвани предварително рецептите ,поне до тук. Много готви за капитан Дамян.😜 А Биляна гради върху класически френски и български рецепти и почти винаги и изглеждат невероятно чиниите . Другата която доста добре представя индийската и арабската кухня е Мелят. Мен лично ми е странно, как пък никой не залита към италианската кухня при положение ,че тя е много популярна. Почти не съществуват хора, които да не са яли паста или пица. Два - три пъти видях опит за паста от участниците и два- три пъти с провал. И тук всички не харесвате Радка, ама тя си беше много добра на теста и месо. И да ,  не трябваше да е победител в сезона си, ама сравнение с половината от този каст е направо топ.

# 211
  • София
Следя Осман, и погледнах на Тоби Димова инстаграма, но не го последвах. Осман Пенд на латиница е на Осман.И на Ло Асенова не го последвах(в целия ѝ профил няма снимки на готвене, само на самолюбуване). Ако се поразтърся ще ги намеря всичките, ако имат.

# 212
Аз не бих дискриминирала на религиозен принцип, щото по нашите географски ширини християните не са прекалили с доброто отношение към жените Grin

Осман просто е леке, пък на чий бог се моли, няма значение. Иначе ми е смешно как цяла отборна битка не може да оправи разликата между сол и сода, дори при качването на балкона обърка.

Ти не би дискриминирала, а след това дискриминираш? Но за теб явно не е проблем, защото дискриминираш нас. Лицемерно.
Съжалявам ако при теб мъжете се държат зле, говори си за себе си, не обобщавай за мен и за всички останали.

# 213
Недопустимо е когато участник се пореже да продължи без да бъде превързан и банката почистена. Недопустимо е такъв участник да продължи, да си ближе порязаното и да довърши ястието преди да има поне лепенка. Когато Тоби се поряза, в преден епизод, според мен трябваше да се оттегли, да бъде превързана(лепенка, може би ръкавица дори, ако продължи да готви). Да, в един момент се видя, че е с лепенка, но първоначално си смучеше пръста и кръвта от порязаното и пипаше храната. Гадост. Аз бих отзовала такъв немарлив участник.
Във формата "Режи", ако участник се пореже, първо му оказват помощ и след това продължава, ако му е възможно и не е замърсил банката и храната, а ако порязването е по сериозно го отзовават и не опитват храната му, защото смятат, че е замърсил храната.
Ако пък липсва задължителен компонент от кошницата най често пропусналия отпада по правило и по изключение остава, ако останалите са били по зле от него, но като цяло - липсващ елемент е равно на загуба и чао чао участие. Така, че по аналогия и тук в Мастършеф, ако е пропуснат задължителен елемент би трябвало да е равно на загуба. Да, направил си го, но да си го сложил, щом не си и съдиите не могат да го опитат, значи все едно го няма, тъй, че те не могат да преценят добре ли се е справил участника с този елемент или не, независимо, че са го видели как е приготвен и как изглежда.

# 214
Валентина ще ми липсва, тя ми беше от фаворитите

# 215
Върнете си епизода дето Кустев опитваше патицата на сготвилата я такава и се превъзнасяше и гледаше настоятелно докато оназ нахално кокетничеше. Понеже се замотаха с дегустирането и много се бяха отплеснали, дадоха как Сарафов с мимики отзад едва ли не припада от жега, с Таралежков се изгледаха многозначително и се изхилиха. Кустев си е със слаби ангели и прави лошо впечатление.
Не бих си измислила подобно нещо, гледам и се чудя на падението му точно в ефир🙄

# 216
Аз не мисля, че Кустев си пада наистина по Лора - просто сюжет. Ако някой я бута напред, със сигурност не е водещ на заплата, на който му е първи сезон.
Ако действително имаше нещо, щяха да  са дискретни. А и не мисля, че Лора си пада по типажа на Кустев. Виждам я с някой по-заможен и възрастен от нея, включително женен.

# 217
Да си пада по нея в смисъл "Въх, Радке, зех та!", не, но сякаш с нея "изживява" някаква своя интимна фантазия. Не мисля, че е режисура. Хубавичка е Лорчето, секси е, глезанка е, предразполага към фетиши. И мисля, че Кустев изживява един такъв в предаването. Пп На мен ми изглежда "палав" момък, нищо, че не е мой тип мъж. Има нещо "сатирско" в него. Малък дявол е той.
Отделно, начина му на опитване/ядене на храна няма да го коментирам. Та, той ползва ножа вместо вилица. Joy

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 15:37 от Джаста Праста

# 218
Нямам фаворит и аз. Осман и Мариана ми станаха неприятно вече. Тя е много напрягаща и пренавита, капитанът, та капитанът....
Двете лигли не ги трая вече, особено лорчето. Последната със значка, божеее!!! Как неискрено й я дадоха, хах!
Много слаб сезон. Засега Биляна ми харесва.

# 219
Хм, Джасте, аз бая се замислих дали му е само фантазия🙈 Така се бяха зяпнали и тя така многозначително се подсмихваше, нахално и без грам свян🙄, като че ли току-що го бяха направили, да му се не види!🙃
Тя е един ходещ секс, вулгарно набутващ се в очите, нищо повече. Тъкмо е за някой заможен почти дЕдо, права си! Нищо, че и един Кустев не би й простил, колкото и да го раздава фитнес-маниак, нисък, забит и особен типаж за мъж. Може и вече да се е случило, тя тотално изнагля след патицата, не им е чиста работата.

# 220
Марианна е съученичка на племенницата, това, което знам за нея и отношението и към хората, не ме кара да я харесвам. Знам, хората се променят, но тя е задълбочила негативизма, който носи.
Изобщо не съжалявам, че не я харесвам. Дано не спечели. Дано.

# 221
Не се променят хората всъщност. Не се и съмнявам, че не е много приятен човек.

# 222
Не е. Съжалявам.

# 223
  • Мюнхен
Аз не бих дискриминирала на религиозен принцип, щото по нашите географски ширини християните не са прекалили с доброто отношение към жените Grin

Осман просто е леке, пък на чий бог се моли, няма значение. Иначе ми е смешно как цяла отборна битка не може да оправи разликата между сол и сода, дори при качването на балкона обърка.

Ти не би дискриминирала, а след това дискриминираш? Но за теб явно не е проблем, защото дискриминираш нас. Лицемерно.
Съжалявам ако при теб мъжете се държат зле, говори си за себе си, не обобщавай за мен и за всички останали.

Не съм дискриминирала въобще, нито обобщила, казах само, че лошо отношение може да дойде от всекиго, независимо от религията. Не знам кой е обидил вас, че да го приемате толкова лично и да развявате епитети, достатъчно е само да си пуснете новините и да видите за поредните случаи на домашно насилие, надали всичките са от мюсюлмани. Просто религията не е гаранция за нищо, кофти хора навсякъде.

Осман си е авторитарен пън, с такива хора не бих работила в кухня и хич няма да комуникираме, че да ги питам на кого се молят Laughing

# 224
Не харесвам Осман. Преживял е разни неща. Но си е "турчин" и "мъж" на макс.
Пример: Джастев, един страхотен мъж, чака с часове да се събудя и размърдам, за да му направя любимата закуска. Мъж. Close Пп Обичам го, но не харесвам поведението му. Да е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт