С какво ви дразнят свекървите? – 151

• 41 634
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
  • Melmak
Проблемът е, че това не се комуникира на яве, а ми се казва тайничко и тихичко. Не пита дали сме съгласни, а директно щели да купуват.

Като цяло не мога да забраня някой да прави подаръци на нас, но едва ли не се очаква ние да сме супер впечатлени от тоя жест и да носим тия халки, избрани и купени от тях. Не разбирам тоя напън да се вре, където не й е място. Утре ще ми купи и рокля без мене..

# 121
То проблем няма, ама да се намерим на приказка де. Нали за това е темата Heart Eyes Да се посмеем поне на напъните.

# 122
Темата не е "Какъв е проблемът със свекървите", а "С какво ви дразнят".
Момичето сподели за дразнене, не за проблем.
Оффффф, четете ги тези заглавия, свекърви - бъдещи, настоящи и по душа. WinkJoy
Баш си е по темата, не виждам проблем аз. Blush
П.П. Сега видях, написала е какъв е проблемът. Вярно е проблем това шушукане. Да говори пред сина си, какви са тези опити "Разделяй и владей". Close

# 123
  • София
Ами да купи.
Какво от това?
Не бе, хора,  защо зорлем си тровите нервите?
Наистина не разбирам.
Носите си, каквото искате, нейното може да струва 2000 евро, но като не ви харесва и искате вие да си купите за 105лв си го купувате и си носите вашето. Елементарно.
Преди 2 месеца нашите ми купиха телефон. Чудесно, носих го на Рила, където ми беше важно да има батерия, понеже на палатката няма обхват, а нямах възможност да си купя нов и готово. Сега за Коледа ще си купя телефон. Точка.
Аз нося сребро. Не обичам злато. Та, имам си един пръстен за 20лв и си го нося с кеф. Утре може свекърва, учинайка, майка ми, дори дъщеря ми да ми купи някакъв за 260 лв. Обаче, ако не ми харесва, sorry, ама няма да го нося. И въобще няма да си хабя нервите как можело да купят. Ми да купуват, като е важна покупка да питат. Като не са питали - sorry.

# 124
  • София
Скрит текст:
Проблемът е, че това не се комуникира на яве, а ми се казва тайничко и тихичко.
Не пита дали сме съгласни, а директно щели да купуват.

Скрит текст:
Като цяло не мога да забраня някой да прави подаръци на нас, но едва ли не се очаква ние да сме супер впечатлени от тоя жест и да носим тия халки, избрани и купени от тях. Не разбирам тоя напън да се вре, където не й е място. Утре ще ми купи и рокля без мене..
За мен това Е причина човек да се подразни.

# 125
Simple Smile Ако са искали директно да купуват, вече да са купили, не първо да питат, всички си давате сметка за това. Най-вероятно и синът е бил наясно преди снахата.

# 126
  • Melmak
Въобще не беше наясно. Той също не е съгласен. Ако знаеше, щеше да е казал, че не е добра идея и да е спрял това нещо.

Тя просто каза, че планът е да ходят до Одрин за нашите халки. И за мен е грозно три часа да седим на маса и нищо да не кажеш, а в последните пет минути на раздяла да споменеш, докато мм не гледа и не слуша. Грозно е просто. Също така ако искаш да правиш някакъв подарък, да, никой не може да те спре. Обаче конкретно за халки е намеса, която не ми харесва. Сякаш ни лишават от право на избор. Ок, ела и кажи искаме да ви подарим халки, като харесате, поръчвайте. Отделили сме Х пари и ви ги даваме, вие си изберете каквото желаете. Така нямаше да откажа, щом толкова искат, ок. Ама такива.. от турция щели да ходят, ама няма да ни кажат, ама без нас да ги изберат..

То е ясно, че накрая ще ги забутаме в чекмеджето и ще си носим каквото ние си искаме. Въпросът не е в това.

# 127
Проблемът е, че свеки си прави, каквото си е решила, а ако после не ги носят, ще се цупи. Да, не е краят на света, но е дразнещо.

# 128
Виж, сверъква ти е такава и това няма да се промени и след сто години, ако щеш и на челна стойка да застанеш. Не виждам смисъл да се опитваш да промениш възрастен човек, все едно тя да те промени.
Човек като се жени, ще-не ще освен мъжа си, взима семейството му. Имаш два варианта - или да се изпокараш брутално с тях, или да го даваш по-лежерно, да се правиш на разсеяна - от едното ухо през другото и да си живееш живота.
Лично аз никога не бих водила някакви безмислени битки. Нито моето семейство е перфектно, нито това на мъжа ми. И двамата сме се разбрали, че важните сме ние, с останалите се държим уважително, любезно и си правим каквото знаем.

# 129
  • Melmak
Смоук, така е, знам, че няма да се промени. Sad

Просто не приемам вмешателства и си права, че трябва да си пускам подобни неща полрай ушите, но не обичам да ме товарят с очаквания. В крайна сметка тая сватба не я правим заради свекърва ми.. а за нас с мм.

# 130
Добре де, тя няма да те води теб до Одрин, нали така?!? Да купува каквото си иска! Щом вие ще си поръчате халките заедно с мъжа ти, тя да прави каквото ще!
Да в правото си да не искаш, никой не го оспорва. Ама я остави и си живей живота. Пък тя да прави каквото и както реши.

# 131
Ок, ела и кажи искаме да ви подарим халки, като харесате, поръчвайте. Отделили сме Х пари и ви ги даваме, вие си изберете каквото желаете. Така нямаше да откажа, щом толкова искат, ок.

При такива хора, това никога не се случва. При нас така е с подаръците за децата. Даже питат, какво искат децата, ние казваме, като внимаваме да е съобразено с финансовите им възможности. И после в 100% от случаите получават нещо друго. И те така. Винаги се чудя защо питат. Очевидно, за да правят напук. Ама тяхна си работа. Научила съм си децата да благодарят, а после забутват някъде нежеланите неща.

И пак да допиша. След повече от 20 г. правене на разсеяна, много взе да ми писва. То не е едно и две, непрекъснато е и за всичко. А и отсрещната страна си мисли, че като не реагираш, има зелена светлина за всякакви простотии. И надграждат. За мен решението за момента е да се дистанцирам почти изцяло и да намаля до минимум информацията, която получават за нас - добре сме, всичко е наред. И до там. На гости отивам 2 пъти в годината и толкова. И съвсем целенасочено не оставам на саме с тях, че тогава се подхвърлят най-неприятните неща. А после - ама ние не сме казали това, тя не е разбрала.. А, стига им толкова, да ми скачат по главата. Мъжът и децата не ги спирам, да ги виждат. Но предварително обсъждаме какво ще се каже. И така. Една идея по-спокойно ми е.

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 12:43 от alex_jp

# 132
Ама свекървата сама създава предпоставки отношенията да се развалят. Като ги забутат в шкафа и си йосят техните ще има "тяя неблагодарница снахата" и "манипулира ми момчето".

# 133
Аз не виждам hechicera_ да води битки или да се тормози кой знае колко.
Издразнила се е, написала го е в подходящата тема във форума, изговорила го е с мъжа си и това е. Живее си живота.
По-скоро тук направихте от мухата слон, отколкото тя. Grinning

# 134
Аз не виждам hechicera_ да води битки или да се тормози кой знае колко.
Издразнила се е, написала го е в подходящата тема във форума, изговорила го е с мъжа си и това е. Живее си живота.
По-скоро тук направихте от мухата слон, отколкото тя. Grinning
Така е, форумът е за споделяне.
Моето разбиране е, че не трябва да слага фокус върху свекърва си и поведението й. Ако анализира всяко нейно действие и постъпка, ще се дразни все повече и повече. Пък жената просто си е такава, тя няма да се измени и ще продължи да й се струва досадна и нетактична - не й е свикнала, защото е израснала в друго семейство.
Тепърва им предстои сватба и покрай всичките детайли, ще има неминуемо разни предложения от страна на свекървата. Убедена съм, че тя не го прави от лошо чувство - така разбира помощта и това да бъдат близки.

Общи условия

Активация на акаунт