С какво ви дразнят свекървите? – 151

• 41 639
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
Ама свекървата сама създава предпоставки отношенията да се развалят. Като ги забутат в шкафа и си йосят техните ще има "тяя неблагодарница снахата" и "манипулира ми момчето".

Точно така ще стане. Ще има да се жалва какви хубави халки и с колко любов им ги е подарила, пък тая неблагодарница не ги харесва и си е купила други... 😄😄 И накрая пак снахата ще е виновна.

# 136
И какво като е виновна снахата?! Нека си се цупи свеки колкото иска, нали всеки си е в къщата. Вариантите са или да и мине и да се осъзнае, или снахата пуска всичко да преминава от едното ухо през другото и неволно увеличава дистанцията и степента на игнориране.

# 137
hechicera_, най-добре мъжът ти да каже на майка си, че вече сте си купили халките. Да е наясно, за да не ходят до Одрин да купуват, че после наистина ще има драматизации. Няма смисъл да купуват и те, пък може да се усетят и да ви дадат парите, все едно поръчаните халки са от тях.

# 138
  • София
Знае ли човек какво чудо може да стане за две халки. Може после доживотно да им натяква, пита, отбелязва и т.н. Може и да премълчи и да забрави, ама не ми се вярва.
А може да има някаква традиция като "букетът е от кумата" - халките да са от свекървата и жената малко да се е поувлякла.

# 139
  • Melmak
hechicera_, най-добре мъжът ти да каже на майка си, че вече сте си купили халките. Да е наясно, за да не ходят до Одрин да купуват, че после наистина ще има драматизации. Няма смисъл да купуват и те, пък може да се усетят и да ви дадат парите, все едно поръчаните халки са от тях.

Разбира се, че ще кажем. Вчера ги поръчахме, тези дни като се чуват, ще им каже. Иначе да си ходят в Одрин колкото искат, просто да не пазаруват халки.

Алекс, няма да се усетят. Според мен по-скоро не искат да платят софийска цена и мислят, че в Турция е по-евтино. Не знам дали е така, защото не съм запозната с цените на златото в Турция.
За мен е най-удачно ако искат да направят подобен жест да се коментира открито, да се види ние какво мислим и да кажат “отделили сме Х пари за халки, ето, купете си каквито изберете”. Пък ние вече да си избираме и решим. Но не… това не им е идеята.

Рая, аз не съм наясно с много от традициите, възможно е да има такива, които не знам или в моето родно семейство не са практикувани. Но все пак сватбата е на мен и мм и кои традиции се спазват, решаваме ние.

Утре може да реши, че оркестър ще ме изпраща и кумата трябва да подскача с гримирана кокошка… ми… не!

Аз не давам много обяснения какво правя, какво организирам и до къде съм с подбирането на ресторанти, дж и всичките му салтанати. Вероятно тя очаква да й споделям и е побързала да изпревари събитията като съчетае ходенето в Турция с покупката на халки.

# 140
[
За мен е най-удачно ако искат да направят подобен жест да се коментира открито, да се види ние какво мислим и да кажат “отделили сме Х пари за халки, ето, купете си каквито изберете”. Пък ние вече да си избираме и решим. Но не… това не им е идеята.

И за мен е най-удачно така, но при нас никога не се случи.
И да, те искат да е по техния начин, независимо какво мислим ние. Просто нищо не очаквам и така няма разочарование. Но и не ползвам/нося неща, които не ми харесват.

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 18:42 от alex_jp

# 141
Връщам се от гости на най-добрата си приятелка. Станах свидетел на много неприятен спор между нея и мъжа й. Свекъра й я обиждал много дълго време и то по много гадни теми. Абе, страшно грозна ситуация. Нейния мъж не само не я защитил, ами не позволява и тя да се защити, за да не ставало скандали, не било му се занимавало. Не знам как да коментирам ситуацията.

# 142
За съжаление- никак.
Мъжът и след  като е израстнал в такова семейство, предпочагам  винаги е бил такъв. Такива типажи не порастват , просто защото така е по- удобно и защото има кой да им търпи поведението. По една или друга причина приятелката ти е пренебрегнала червените лампи в началото, а сега е късно за бунт и промяна. От колко време са семейство?

# 143
От около 5 години, млади хора са. Много ме заболя за нея, защото обидите са много грозни, не мога да си представя до къде човек може да стигне в лошотията си.

# 144
  • София
Ами... не е късно, докато не легне в гроба (съжалявам за буквализма, ама си е така).
А какво означава "не дава" да се защити?
Не, наистина. Звучи ми като насилник.
Единственото, което можеш да направиш е да ѝ поговориш за жертвите и измъкването. Евентуално. Подозирам обаче, ще тя ще те прекъсне.

# 145
  • Melmak
Ами няма какво да коментираш. Грозни истории са това, жената не знам какво прави с този мъж. Но за връзка за нужни двама, ако тя иска да е с него, не можеш да я убедиш, че не е нормално да търпи подобно нещо.

Алекс, разбира се, че няма да носиш подаръци, които не ти харесват. Аз я знам свеки, че е голям фейл с подаръците. Просто не й се получават. Обичам си я и за сега големи проблеми не сме имали, но на тема подаръци просто е трагикомично. Не ми е подарявала много неща, понякога дрехи, които грам не са моето нещо (примерно гащеризон, аз не нося такива, а и това е много особена дреха, заради дължината на крачолите). Жената решила, че е много удобно да се носи гащеризон и ми купила. Хич не съм го носила.

Скрит текст:
Най-големият фейл беше с една екскурзия. С мм бяхме финансово нестабилни като се запознахме, аз работех на 4 часа, студентка, взимах мизерни пари, родителите ми не са ме издържали докато учех бакалавър и беше мъка от към пари. Но свеки решава, че за рождения ден на мм ще ни подари екскурзия за 3 дни с автобус до Гърция без да ни попита имаме ли възможност, нищо. Просто отишла и платила екскурзия, в определени дни се пътува, не можем да избираме. На мм не му стана приятно, защото наистина бяхме много зле финансово и нямаше да можем да пътуваме спокойно, да имаме джобни и пари за храна, трябваше да иска и отпуск. Но жената настояваше да не отменяме екскурзията. Накрая не се събра група и й върнаха парите. И уж толкова искаше да ни прати на почивка, вместо да каже “ето ви парите, ходете някъде”, тя си ги внесла по кредита, който плащаше. Ами.. ей такива недомислици. Искаш да направиш подарък, ама не точно…

# 146
Грозно е, неуважително и ... не искам да предполагам как живее с този човек щом елементарно уважение и защита не получава😣

# 147
Дано се осъзнае горката жена, която търпи обиди и от свекър, и от съпруг.
Иначе пред нея да се коментира, трябва много предпазливо. Просто да знае, че това не е нормално и има и други отношения.
А тук във форума не вреди, все пак всички сме анонимни. Поне да олекне на Jane. Не е лесно да обичаш някого и да знаеш, че си безсилен да помогнеш.

# 148
Е що да са драми?! Дори да има измислица не е ситуация , която да не се среща. Колко жени търпят или си затварят очите дори и по други семейно неприемливи причини?
Аз например  имам приятелки с явно кръшкащи мъже, обаче те живеят с капаци на очите, така сякаш всичко им е цветя и рози . Една друга е толкова омотана психически с години от мъжа си до степен да не смее да гъкне. Жал ми е, съчуствам им, но макар и деликатно , отдалеч да съм опитвала да подхвана тема , то като са с тапи и розови очила удрям на камък.

# 149
  • Melmak
Аз мисля, че форумът се чете от много хора, които нямат дори регистрации, но ползват сайта. Като цяло не е нужно да си активен потребител, за да попаднеш на тема от бг мама в нета. И ако дори една жена в подобна ситуация чете и се замисли, значи е имало смисъл да се дискутира.

Общи условия

Активация на акаунт