С какво ви дразнят свекървите? – 151

• 40 921
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
  • Melmak
В петък разбрахме, че зълвата е бременна следващото беше " хубава работа, изпревари батко си".

Бива ли така? Сега той като забременее, какво ще прави?

# 496
Забременявай го.

# 497
  • София
Така, така, свекървата дълго време кореше сина си, че се оженил преди сестра си, тя трябвало първа, пък той я преварил.
Като в случая интересното е, че той е по-голям от нея, та не знам какъв беше точно критерият.

# 498
  • София
Питайте за реда, че ми стана интересно. Не съм чувала по-малкото дете да е редно да изпревари по-голямото. Може би само, ако са с година-две разлика и майката да смята, че младежът на 23 е още млад за брак, а девойката на 22 вече преминава.

# 499
Е тия неща няма редно и нередно. Не знам тая свекърва какво си мисли.

То не е за свекърва, но двойката, които избрахме за кумове, не бяха женени, но искаха да са, когато ни кумуват. Бяха супер притеснени да ни питат дали може да се оженят преди нас, защото ние сме се сгодили по-рано. Други техни приятели, които са сгодени от години,  им се разсърдили, че искат да вдигат сватба преди тях. Та хора и ценности всякакви.

# 500
Да бе, мотат се сгодени от години и се сърдят на другите, че не чакат ред на опашката... Разбирам човек да се съобрази с някакви роднини или приятели, които ще идват отдалече, нещо отпуски, презконтинентални пътувания веднъж на Х години, разни проблеми свързани с пари, но че някакви се сгодили и не се наканили да подпишат...

# 501
  • Melmak
Аз ако чакам брат ми, ще остана стара мома…

# 502
  • София
Предствям си каква схема ще трябва да се направи, ако чакам тоя и оня да свърши нещо, че да го направя и аз 😂😂😂
Някакво доказателство на кого първи му е минала през акъла мисъл за брак ще се вади ли? Аз от детската градина познавах деца, които основно на семейство си играеха…

# 503
  • Melmak
Мисля, че са някакви традиции, в семейството децата да се женят по ред. Тоест първо най-голямото дете и след това всяко по реда си. Сетих се как преди години майка ми се страхуваше да не се оженя млада. (Сега се страхува да не се оженя стара). И ми казваше да не взема да изпреваря брат си, че не било добре! И трябвало да му купя обувки. Ако някой е по-добре с традициите от мен, да се включи.

# 504
Хората са ги женели подред мама и тати. Те избирали невеста и зет. После като са започнали да се женят сами, кой когато свари. В традиционното общество на стари моми и ергени се е гледало недобре, затова родителите са гледали да задомят децата.

# 505
Обичайното поведение на свекърва ми пак ме подразни, макар да се опитвам да не се впечатлявам, та реших веднъж и аз да си излея мислите, пък може някой да помогне да се справя с емоциите си, в случай, че нямам право.
Случайно разбрах в събота, че тя е пристигнала за пореден път на гости на другия си син, по покана да им помага с гледането на децата, при все че етърва ми не работи, но пък мнението ми за способностите на онова семейство е съвсем друга тема. Не се държа в течение на гостуванията, но този път разбрах и пак се ядосах, че дума дори не обелва да види и другите си внуци, които от 2 месеца не е виждала. Тук отбелязвам, че според мъжа ми това било, защото ние не я каним изрично вкъщи и затова. Не я каня с приспиване първо защото мразя да посрещам гости, второ, защото в този момент няма къде да обособявам да спи, трето, защото не съм и няма да поискам помощ от никого нито за деца, нито за домакинство и цялата допълнителна работа с готвене, слагане, вдигане, чистене преди и след, е за моя сметка и наша, в общото ни време заедно семейно. Не виждам обаче проблем, щом се вдига на 150 км при едните, да отдели 1 час, за да види другите деца, които направо греят, когато видят баба си по Вайбър, или когато ходим ние (без приспиване). Трябва ли някой изрично да напомня на една майка, че има и първороден син, на една баба, че има още две внучета?

# 506
Покани я и сигурно ще дойде. Как очакваш да дойде, ако не я каниш?

# 507
Ми без покана как да дойде? Явно е една от малкото не ходещи без покана.
Обаче тея квалификации към семейството на девер ти.... Грозно е

# 508
Е, поне на едно кафе не я ли каниш?

# 509
Аз не знам кога идва в града, за да я каня да идва и у нас в този момент. Иначе да накарам някого да пътува 300 км в двете посоки, за да пие кафе ли?

Общи условия

Активация на акаунт