С какво ви дразнят свекървите? – 151

• 40 918
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
  • Melmak
Явно ти си от хората, които не искаш помощ и се справяш сама. Аз също съм такава и те разбирам. Когато не мрънкаш, че си изморена и ти е тежко, хората приемат, че всичко е чудесно и прекрасно и никой не се и сеща да пита. Обаче тези, които постоянно мрънкат получават помощ.

Явно зълва ти е от втория тип, а бабата се кефи да се чувства полезна.

# 511
Ако идва, защо идва. Ако не идва, защо не идва.
Сигурно усеща жената, че много се напрягаш около такива визити и гледа да ти спести ангажимента да посрещаш гости макар и без приспиване. Предполагам, че все по едно кафе и бисквити или един обяд би сервирала, ако не друго.

# 512
Сега какво те спира да я поканиш?

# 513
Ако идва без покана,сигурно няма да ти е приятно.Не виждам защо,след като вече е в града да не я поканиш на вечеря,кафе,разходка.Така ще види внуците,а ти няма се напрягаш,след като не можеш или не искаш да спи у вас.
Не смятай за геройство никога да не поискаш помощ.Така родителите се чувстват полезни.
Без това майките на момчета не се чувстват много добре дошли в семействата им.

# 514
Толкова усилия да се оправдае очевидното, а именно, че се прави разлика между двамата сина и между внуците от тях.
Не е нито до покана, нито до нещо друго, просто жената има различно отношение.
Това няма да се промени за съжаление и не зависи от поведението на снахата.

# 515
Покани я, нали е в града ви. Друг въпрос е, че другата снаха може да я е ангажирала за своите си нужди и свекървата да няма възможност или желание да се съобрази с това, кога на теб ти е удобно.

# 516
  • Melmak
А събирате ли братовчедите да играят? Чак пък да не намери 2 часа за едно кафе да види внуците? Сигурно иска да бъде потърсена. А че има разлика между децата, има..

# 517
Щом децата "грейват" като я видят,надали има лошо отношение към тях.За всякакви отношения,особено снаха-свекърва,трябва да се полагат усилия и от двете страни.

# 518
  • София
И аз не ходя в чужди къщи без покана, нито приемам в нас да идват без покана, така че я разбирам.
Можеш да й предложиш да се видите докато е тук, а и да й кажеш да ви се обажда като идва. Така, след като вече има покана, ще видиш дали наистина дели децата си или не.

# 519
А събирате ли братовчедите да играят? Чак пък да не намери 2 часа за едно кафе да види внуците? Сигурно иска да бъде потърсена. А че има разлика между децата, има..
То явно има разлика и в отношението на двете снахи.
Аз не бих ходила някъде, където се чувствам като натрапник, който губи времето на домакините.

# 520
Тук отбелязвам, че според мъжа ми това било, защото ние не я каним изрично вкъщи и затова. Не я каня с приспиване първо защото мразя да посрещам гости, второ, защото в този момент няма къде да обособявам да спи, трето, защото не съм и няма да поискам помощ от никого нито за деца, нито за домакинство и цялата допълнителна работа с готвене, слагане, вдигане, чистене преди и след, е за моя сметка и наша, в общото ни време заедно семейно. Не виждам обаче проблем, щом се вдига на 150 км при едните, да отдели 1 час, за да види другите деца, които направо греят, когато видят баба си по Вайбър, или когато ходим ние (без приспиване). Трябва ли някой изрично да напомня на една майка, че има и първороден син, на една баба, че има още две внучета?

Защо задаваш въпроси, на които сама отговаряш?
Първо, жената не идва без покана. Тук 90% от снахите се оплакват точно от обратното.
Второ, не искаш да шеташ покрай гости и да си губиш времето с тях. Но очакваш другата снаха да шета на свекървата, която е длъжна да види и твоите деца?
Свекърва ти явно много добре те е преценила що за човек си. Не ти досажда, не се натрапва, не иска нищо от теб. И пак не може да ти угоди...
Ако искаш децата ти да се радват на баба, трябва и ти да направиш нещо, за да се получи това.
И бабите са хора...

# 521
  • Варна
Правете разлика между прИспиване и прЕспиване, че много се хвърля в очи...

Иначе, за мен определено се делят децата и внуците. Това, че малките грейвали като видят баба си на Вайбър, далеч не означава, че и бабата грейва като ги види на тоя Вайбър. И ако игнорира внуци и син заради ината си, че не била поканена специално, сори ама хич не ти трябва.

# 522
  • София
Стига бе, хора, как ще се вдигне жената на 150км без покана, не се излагайте! И то при домакиня, която не иска гости и й тежи да им шета. Мислите, че това не се усеща ли?
Има хиляда начина бабата да прекарва време с внуците си, очакването да се изтърси в друг град на гости непоканена,  със сигурност не е от тези начини.
Защо ходи при другите- ами сигурно я канят и й се радват и гостуванията преминават спокойно и весело.

# 523
Иначе, за мен определено се делят децата и внуците. Това, че малките грейвали като видят баба си на Вайбър, далеч не означава, че и бабата грейва като ги види на тоя Вайбър. И ако игнорира внуци и син заради ината си, че не била поканена специално, сори ама хич не ти трябва.

Извинявай, но ако снахата всячески подчертава, че не си добре дошла, то ще е наглост да напираш.
Да де, заекът пак е без шапка. Simple Smile

# 524
Жената ходи там, където е поканена, и където вероятно се чувства добре. Нормално. Ако потребителката иска децата ѝ да имат контакт с бабата, няма да стане от нищото.

Общи условия

Активация на акаунт