С какво ви дразнят свекървите? – 151

• 40 902
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
Е, не е негова работа да я кара, а на тези, които са я поканили.
Тя му е майка, може да я кара където си реши, без значение кой я е канил.

Моята свеки е два дни на гости в роднини. Утре сина й ще отиде да я вземе и прибере у тях. Приготвила съм й подарък даже да й занесе. У нас не е идвала от предната Коледа.

# 571
Може това да е времето им заедно ,може другите на нямат възможност, не знаем.
 Намерили са начин.
 Като ходила с градски транспорт с два сака, бъркала изхода за спирката, връщала се по стълби не веднъж , неориентирана, веднъж  не успях да разпозная пътя  и търчах часове през града, пресичах булеварди по посока, от Манастирски ливади пеш до  НДК, добре че без багаж на връщане оценявам едно посрещане и изпращане.

# 572
Боже, колко са сложни сега отношенията свекърва-снаха. Слава богу, че имам само дъщери. То официалности, покани, удобни моменти за гостуване и т.н. Тотално е сбъркана комуникацията между всички роднини, авторката ми звучи доста злобно и дребнаво търсеща вина в другите, но не в себе си.

# 573
Не мисля, че свекървата чака да ѝ опънат червен килим. Те не са разбрали, че ще пътува, нито са разбрали кога е в града, малко преди да се качи на влака по случайност синът ѝ е звъннал... Явно не се интересуват особено, тя не се натрапва, сигурно е като в минно поле между семействата на двамата братя, които май не си говорят и така...

# 574
  • на село
Hellaster и аз това си мислех- Много е сложно да си свекърва! Joy
Направо отчайващо.
Няма угодия.

# 575
Абе, ясно че искате да изкарате снахата виновна, ама не е баш така. Явно се очаква всички да обслужват другото семейство. Защо другия брат не взема майка си и да я води у тях си? А защо, като не може свекървата да спи у това семейство не излязат да се видят навън - например на сладкарница с децата? Не става дума да ги кани там, където е на гости, разбира се. Аз ако обичам двете си деца, и те са в един град, няма начин да не ги чуя и двамата и да си направя програмата така, че да видя и двамата. Без да е нужно да ме канят на гости.
И изобщо не е сложно да си свекърва. Просто не прави на друго дете това, което не би направила на твоето. От просто, по-просто.

# 576
Не мисля, че свекървата чака да ѝ опънат червен килим. Те не са разбрали, че ще пътува, нито са разбрали кога е в града, малко преди да се качи на влака по случайност синът ѝ е звъннал... Явно не се интересуват особено, тя не се натрапва, сигурно е като в минно поле между семействата на двамата братя, които май не си говорят и така...

Да не се натрапваш е едно, но да не поискаш да видиш внуците, които не си виждал два месеца е друго. Какво натрапване е да кажеш, че си тук и искаш да ги видиш за малко дори? Оставете я снахата и отношенията между двамата братя. Бабата е тая, която трябва да звънне и да каже на сина си - искам да видя децата! Авторката и мъжа й не са знаели, че бабата е там, няма как да кажат - ела, или ще те вземем и ще отидем някъде да хапнем, или в парка да поиграеш за малко с децата.
Не била поканена, та не била поканена. Само при покана и само в хола на родителите ли се провеждат срещи с внуци?

# 577
Продължавам с моята свекърва. След новината, че зълвата е бременна вече познати и непознати хора, а тя е само в 5та седмица. Вчера извика моя да и помогне за дървата и започнала с въпроси от типа ние дали правим опити за бебе, времето ми изтичало и т.н.т. Как не се сети тая жена, че ако искахме до сега щяхме да си направим.

# 578
Бабата може и да иска да види внуците, но къде. Дали, както се подразбира за отношенията, би могла да се обади на снаха си и да каже"Аз съм тук, ако решиш, обади се да дойда у вас, да видя децата". Очевидно е, че е трудна работа. А ако авторката смята, че другата снаха е длъжна да я кани на гости, само защото е поканила общата свекърва, това са нереалистични очаквания.

# 579
  • Пловдив
Как си представяте да сте у някой на гости с преспиване за 2-3 дни и да му кажете, че тази вечер отивате у друг човек на гости за 2-3 часа?????? Аз по принцип не защитавам никога свекървите, ама в този случай не виждам какво може да направи свекървата.

# 580
Е, айде сега - къде? Заведения в тоя град едва ли няма. Сладкарница с баба е едно чудесно преживяване. Не е сериозно това.
Защо да не може да излезе навън, само там където е на гости ли трябва да седи. Все пак ще иде да види другото си дете.

# 581
На гости си на единия ти син и ти е неудобно да му кажеш, че ще се видиш и с брат му и децата?
Явно моите представи за семейни отношения са грешни…

# 582

Да не се натрапваш е едно, но да не поискаш да видиш внуците, които не си виждал два месеца е друго. Какво натрапване е да кажеш, че си тук и искаш да ги видиш за малко дори? Оставете я снахата и отношенията между двамата братя. Бабата е тая, която трябва да звънне и да каже на сина си - искам да видя децата! Авторката и мъжа й не са знаели, че бабата е там, няма как да кажат - ела, или ще те вземем и ще отидем някъде да хапнем, или в парка да поиграеш за малко с децата.
Не била поканена, та не била поканена. Само при покана и само в хола на родителите ли се провеждат срещи с внуци?

И къде да ги види? В двата апартамента на едните не е удобно, в третия - на другия брат, на когото му е на гости ли? Дето са явно са скарани с него и имат толкова ниско мнение за семейството му... Дайте по-сериозно.
А да - можело в парка, в двата най-студени дни в годината с ураган и сняг. Каква баба е, да не иска да ги види в парка...

Жал ми е за жената.

# 583
Продължавам с моята свекърва. След новината, че зълвата е бременна вече познати и непознати хора, а тя е само в 5та седмица. Вчера извика моя да и помогне за дървата и започнала с въпроси от типа ние дали правим опити за бебе, времето ми изтичало и т.н.т. Как не се сети тая жена, че ако искахме до сега щяхме да си направим.

Кажи й, че алергичната реакция, която ти е причинила, те е направила стерилна. Гледай изражението после Grinning

# 584
Злодеида,
Твоята ли ти беше пратила мляко, от което имаш алергия? Да й обясни синът й, защо деца няма. Цирк.

Общи условия

Активация на акаунт