С какво ви дразнят свекървите? – 151

• 40 905
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Колко просто е, едната да звънне на другата и да и каже, че свекървата ще идва за ен броя дни, пък и да покани семейството на брата на мъжа си.
Не е работа на.другата снаха да урежда свижданията между свекърва си и децата на девера.
Не да урежда, а да уведоми. Поканила съм свекървата , в този смшсъл. Все си мисля, че това не е чак пък толкова лошо да се каже.
Под "урежда" имам предвид да уведомява, осигурява терен, да посредничи между големи хора  и т.н. Пиша от телефон и се изразявам по-сбито.

# 556
  • Варна
Да, може да дели снахите, никак не е изключено. И е в правото си. Но щом и внуците дели, тогава работата е дебела. Те нямат вина за нищо.

# 557
И двете страни саа.... думи нямам. Едната се цупи, че не й се обаждат, другата пък прави фасони, че не я канят. Аз виждам вина и от двете страни.
В едни нормални човешки отношения, свекървата щеше да каже, че е в града и, ако искат, може да се видят, за да поиграе с внуците. Снахата пък като знае, че свекървата е в града, може да й се обади да и предложи (или да каже на мъжа си да се обади). Абе двустранно сбъркана комуникация и грешни очаквания.
Струва ми се, че и двете се правите на недостъпни и чакате другата да се сети. Ама тц. И от това само децата страдат.

# 558
Делене на децата има, аз затова писах в тази тема изначално. Наскоро видях, че дели и внуците си и тогава се ядосах реално, до онзи момент не отдавах голямо значение. Например тези гостувания в първите години ставаха, като мъжът ми я взимаше от гарата, защото живеем по-близо, и я караше до брат си. После се прибираше вкъщи. Понякога ходех и аз с детето (тогава едно), за да го види по пътя. После уредих въпроса за "таксито" с мъжа ми и се приключи.

Благодаря за отговорите, няма да занимавам повече темата с битовизмите си, все пак 10 години отношения не се преразказват в няколко реда. Но пък те стигнаха, за да обрисувам себе си като лоша. 😁 Туширах обаче яда си, което беше и целта да изтипосам случката във форум.

В какъв смисъл ти уреди въпроса с "таксито" и защо си го сложила в кавички? На мен ми звучи нормално по-близо живеещият да я вземе от гарата и да я откара до другия, където ще отседне. Явно у вас не е удобно.

И изобщо - мъжът ти ти е казал причината. Не идва, защото не я каните . Защо търсиш други причини.

# 559
Така си и мислех - да заведете децата си в другия брат. Мерси съм.
 При вас сама не може да дойде, но другата снаха ,дето не струва според вас, може да посреща   и вашите деца,  явно със вас. Няма сами да ги пуснете из града.
 Нямаш думата. Може да не ви харесва ,но и свекървите делят по вашему,  а всъщност избягват  да ви товарят и себе си да товарят.
 И съм го казвала , внуците не са им награда ,  а грижа.  Някак снахите смятат ,че са безценни за бабите. Безценни са ми децата ми. Техните деца са си тяхна грижа , ако дават достът за радост, добре,  стават продължение на моите деца. Като не ме допускат, нямам проблем. Примерно казано, аз съм специален случай.
 Могат да се откажат от внуци бабите, не е невъзможно. Става ,когато не са смятани за хора.
 Добре , като постъпвате  по един начин, не очаквайте с вас да постъпват по друг.

# 560
Сигурно въпроса с "таксито" е уреден като на мъжа му е било забранено да вози майка си от гарата до брат си.

Като чета авторката и аз не бих я посетила - голямо напрежение има в изказванията й. Личи й, че другото семейство й е неприятно, свекървата е неприятна, абе всички са неприятни хора, но иначе обидена, че децата й не са уважени от бабата. То уважението е двупосочно, не е по под разбиране.

# 561
Жената написа, че мъжът и случайно е разбрал, че майка му е в града, два часа преди да си тръгне. Явно и сина си няма зор да види, при все че два дни е била на гости на брат му. Много странна ситуация, нито майката, нито брата се обаждат за да кажат, че е в града. Колкото и да е проклета снахата, може да видиш сина си на едно кафе, навън. А ако имаш желание, може и внуците да видиш. Без да се срещаш със снахата.

# 562
Ако снахата се кара със сина й заради нея, естествено, че няма да се обади, че е в града, за да не напряга обстановката. Не му дава да я кани у тях. Не я вози от гарата. Ами явно снахата командва и свекървата се съобразява.

# 563
Била два дни и целево. Няма да организира на чужд терен срещи.

# 564
Няма право да се меси авторката в отношенията на мъжа й с майка му.
Децата просто няма да имат отношения с баба им, която е нежелана гостенка. Бабата ги дели, защото така се е постарала майка им. Къде е чуденката?

# 565
Ами ако синът знае, че майка му е нежелана, няма къде да я смести, ако и се обажда веднъж на високосна, ясно е, че няма да е в течение къде е майка му. Това, че я засича на изпроводяк от другото семейство, за мен означава, че не я е търсил поне седмица преди това. Едва ли се предприема пътуване на 150 км от възрастен човек инцидентно.
Тя, свекървата, какви варианти има?
1. Да звъни на единия син, за да каже, че отива при другия. Като знае, че е нежелана, защо да казва. За да получи отговор, ааа, добре.
2. Да звъни вече от пристигането си, за да каже, че е при другите. Тя няма думота да кани в чужда къща. Това е работа на другата снаха. Но явно между двете снахи няма комуникация.
3. Да иска да види внуците, ами може да си е спестила очакваното нежелание да им се натресе, дори за час.
Всичко е доста сбъркано като отношения тук. На мястото на свекървата точно като нея бих постъпила. Който и ако има нужда от мен, ще ме потърси.

# 566
Никой с никого за нищо не говори в това семейство. От там всичко. 
Очевидно не си говорят двамата братя, нито двете снахи, нито децата/първи братовчеди са близки, нито майката с единия си син, нито ако има баща/дядо в картинката и той също. Инак щеше да каже в някой телефонен разговор - тя майка ти се кани да ходи при брат ти, да помага, че снахата има нужда.

Така извадено от контекста на години отношения бих казала, че свекървата е невинна. Просто няма полезен ход от никъде. За нея ми е жал, защото е гадно да си така между децата си и да ходиш на пръсти някой да не се сърди, да не се кара жената на сина ти и т.н

Но може и да не е така и да има и още моменти, в които това делене да си личи по-действително.

# 567
Жената написа, че мъжът и случайно е разбрал, че майка му е в града, два часа преди да си тръгне. Явно и сина си няма зор да види, при все че два дни е била на гости на брат му. Много странна ситуация, нито майката, нито брата се обаждат за да кажат, че е в града. Колкото и да е проклета снахата, може да видиш сина си на едно кафе, навън. А ако имаш желание, може и внуците да видиш. Без да се срещаш със снахата.

Синът,  дето вече дори не я взема от гарата да я закара? И толкова рядко и се обажда, че разбира, че е в града чак когато си тръгва?

Хайде холан.

# 568
  • София
Е, не е негова работа да я кара, а на тези, които са я поканили.

# 569
Авторката не е писала, че бабата не е желана, а че не я канят с преспиване и тя и затова не се обаждала, когато е при другите. Щом и авторката ходи с децата на гости на свекърите, значи не е съвсем както си развихме тук сценария. Аз го разбирам като вид обидена е бабата, че не е канена досега да преспи на дивана в кухнята.
Ако имаше желание да си види внуците, щеше директно да каже на сина си, че иска да ги види, дори да е за час.
А тя горкана, не й постилат червен килим.

Общи условия

Активация на акаунт