С какво ви дразнят свекървите? – 151

• 40 895
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Ако другата снаха беше писала първа, сигурно поста щеше да изглежда така: Уговаряме се с мъжа ми, да дойде свекървата и да ми помогне с децата( имам час примерно за фризьор, маникюр или уговорка за кафе с приятелка) и онази, вместо да пази децата, излиза и отива да се види с другия син и неговите деца. Камъните пак щяха да са в нейната градина де.
Въпроса е в гледната точка.
И хубаво бабата не е длъжна да се вижда с тях, не ходи, не досажда и пак е виновна. Ако пък иска да ги види е зло, което ще им направи нещо, ще развали режима на майката и не става. Е как да се угоди в този живот.

Между другото точно това си помислих - дошла е примерно, за да изкарат синът и снахата два дни сами, обаче трябва да остави едните внуци, за да отиде в най-големия студ и сняг на сладкарница с другите внуци, понеже всичко друго е невъзможно - не може у едните, не може в другите, не може никъде освен в сладкарница в най-големия студ. И за всичко това е виновна свекървата.

# 601
Добре, де Янтра, ами ако единият ти си те е поканил с преспиване, а другите двама живеят в същия град, ти няма ли да искаш да излезеш, да видиш и тях. Ако по някаква причина не е удачно да се съберете в апартамента, където спиш.

# 602
  • Пловдив
Скрит текст:
Как си представяте да сте у някой на гости с преспиване за 2-3 дни и да му кажете, че тази вечер отивате у друг човек на гости за 2-3 часа?????? Аз по принцип не защитавам никога свекървите, ама в този случай не виждам какво може да направи свекървата.
Като се организират нещата предварително, още докато се уговарят. Защо непременно трябва да е в последния момент? Ако свекървата искаше да види и двата чифта внуци и другото си дете, в нейни ръце е да го направи. Тя просто другото семейство не е уведомила, че идва, съответно можем да предположим, че липсата на желание идва от нея
Тая работа с децата не е без снахите. Та тук си зависи какви са отношенията на свекървата със майката на децата.
Е, все пак авторката писа, че се чуват по вайбър с бабата и децата се радват. Предполагам, това е известно и на бабата и снахата не спира контакти. Можеше бабата да вдигне телефона и да каже на сина си или снаха си "идвам в този и този период, по тази и тази работа, кака да направим така, че и децата да видя (и вас евентуално)?" Ама авторката не може да чете мисли, нито мъжа ѝ и някой трябва да ги извести, че баба и внучето могат да се видят в този период, нали?
Едно да си говоря по скайп, горе-долу каквото е да пиша тук във форума, друго е активно да се тикам там, където не съм желана. Засегната снаха ясно написа, че не я кани никога на гости.

Добре, де Янтра, ами ако единият ти си те е поканил с преспиване, а другите двама живеят в същия град, ти няма ли да искаш да излезеш, да видиш и тях. Ако по някаква причина не е удачно да се съберете в апартамента, където спиш.
Мисля, че стана очевидно какво мисля. Не смятам, че е удачно. Снахата ме е поканила с цел да и помогна, за ДВА дни, предполагам уикенда.

# 603
Може да искаш  и да не може.
Отношения не се градят за един ден, имат история.
 Може и да не искаш, може да делиш  и деца и внуци.
 Няма невъзможни неща.

# 604
Продължавам с моята свекърва. След новината, че зълвата е бременна вече познати и непознати хора, а тя е само в 5та седмица. Вчера извика моя да и помогне за дървата и започнала с въпроси от типа ние дали правим опити за бебе, времето ми изтичало и т.н.т. Как не се сети тая жена, че ако искахме до сега щяхме да си направим.

А защо мъжът ти ти ги казва това? Да не би от свое име нещо да намеква? Не виждам защо иначе би ти предал този разговор .

# 605
Голяма драма, че бабата не се обадила да види внуците. Явно тя е поканена не на разходка, а с определена задача - да гледа болно дете, да бъде при децата, ако родителите отсъстват или нещо друго. Времето е кратко, навън не беше за разходки. Ако става въпрос за София - разстоянията са големи. Този път е при едните, другият път ще види другите, дано пък да може вече да преспи там.

# 606
Мисля, че стана очевидно какво мисля. Не смятам, че е удачно. Снахата ме е поканила с цел да и помогна, за ДВА дни, предполагам уикенда.

Мда, много сме различни хората. Аз пък не бих приела такова гостуване, ако не е нещо безкрайно извънредно и свързано със здравословно неразположение.

# 607
  • при късмета
Янтра, авторката писа, че не кани хора на гости по принцип, а не, че не кани само свекърва си. Не обича трантуването по гости вкъщи. Това далеч не означава, че не комуникира с никакви хора извън семейството си. Прости не ѝ идват на гости. Ако искаше да спре комуникацията м/у баба и внуци, нямаше да им дава и по вайбър да си говорят. Тя не иска да спира комуникацията, защото както сама писа децата се радват на контакта са баба си, а ако се запъне е в нейните ръце да го направи. Просто тези контакти не са у тях, не, че ги няма. Има голяма разлика. А и те ходят от време, пак без да преспиват.
За това, че не е дошла, не обвинявам свекървата, обяснимо е защо. Но, ако декларира желание за комуникация и връзка с внуците, не е искрено, защото в случая е можела да организира така нещата, че да ги види. Така и така е минала тези 150 км. и само от нея са зависели уговорките и уведомяването

# 608
Продължавам с моята свекърва. След новината, че зълвата е бременна вече познати и непознати хора, а тя е само в 5та седмица. Вчера извика моя да и помогне за дървата и започнала с въпроси от типа ние дали правим опити за бебе, времето ми изтичало и т.н.т. Как не се сети тая жена, че ако искахме до сега щяхме да си направим.

А защо мъжът ти ти ги казва това? Да не би от свое име нещо да намеква? Не виждам защо иначе би ти предал този разговор .
Аз го попитах. Бях сигурна, че ще има коментари и му подхвърлих, че скоро очаквам такива, а той сподели, че вече ги е имало. После с ченген му извадих думите да каже всичко. Да си знам по празниците какво ме очаква.

# 609
  • Пловдив
Янтра, авторката писа, че не кани хора на гости по принцип, а не, че не кани само свекърва си. Не обича трантуването по гости вкъщи.
Мен това като свекърва как точно би ме засягало? Ако ме канят на гости - общувам, ако ми водят децата на гости - общувам. Ето, другата снаха ме кани на гости - ходя и гледам деца.

Аз имам трима сина, както повечето знаете. Не виждам начин ако някоя снаха не ме иска на гости и живея на 150 км да  и помагам и да общувам повече с децата и, моите внуци.

# 610
Мако, силно ме учудваш по този казус.
Та ти си против всякакви вмешателства на свекървата, както и против нежелани натрисания. В кой момент , точно в този случай, е трябвало да се заяви свекървата?

# 611
Злодеида ти си знаеш , ама аз да си кажа - без слушалки/ тапи за уши  да не оставаш по Коледа😂😂😂

# 612
  • при късмета
Янтра, авторката писа, че не кани хора на гости по принцип, а не, че не кани само свекърва си. Не обича трантуването по гости вкъщи.
Мен това като свекърва как точно би ме засягало? Ако ме канят на гости - общувам, ако ми водят децата на гости - общувам. Ето, другата снаха ме кани на гости - ходя и гледам деца.

Аз имам трима сина, както повечето знаете. Не виждам начин ако някоя снаха не ме иска на гости и живея на 150 км да  и помагам и да общувам повече с децата и, моите внуци.
Би я засягало, ако има искрено желание за връзка с внуците. Нищо повече. Ако не я засяга, значи желание няма, ако иска може да ги види. Кое не е ясно?

Мако, силно ме учудваш по този казус.
Та ти си против всякакви вмешателства на свекървата, както и против нежелани натрисания. В кой момент , точно в този случай, е трябвало да се заяви свекървата?
Вече го казах, Тайс. При желание да види внуците, звъни преди да дойде, докато се уговарят с другото семейство. Ще съм в града от тогава до тогава, как мога да видя децата? Мислиш, ли че е неизпълнимо или, че този момент не е подходящ?
Иначе твърдо оставам зад позицията, че не трябва да се толерират вмешателства, още повече натрисания. Но ако се беше разиграл този сценарии, не виждам нито едното, нито другото

# 613

Дай боже всекиму такива свекърви. Както казах, моята ми звъни и ми казва - аз съм долу, слез и отключи! И аз - по пижама, имаща планове, с някакво неразположение… никой не те пита, ни предупреждава, слизам и я посрещам. Тя идва У Нас. Носи ми преди време плетени терлички за малкото (от някоя си баба), аз разбира се ги отварям, казвам й че са много хубави, благодаря. Виждам, че има и елече с копченца към него, които не са зашити, и казвам, че ще ги зашия, за да си стои затворено. При което, тя ми казва: “ Ама ти въобще можеш ли да шиеш?” С една самодоволна иронична усмивка… Ами, за голямо учудване - мога 😉 Баща ми в същото време беше при нас и я чу също. Даже той ме попита защо не съм й отговорила по същия начин и да й кажа, че си имам лична шивачка, която ще ми ги зашие. Също така, че на него едвам са му издържали нервите. Е, замълчах си. Години наред съм си мълчала на тая жена. Затова и напоследък се усещам, че няма дълго още да й търпя приказките и рано или късно, ще й рекна, та ще ме запомни. Нейните реплики са целенасочено търсеши конфронтизъм. Винаги съм се опитвала да се поставя на нейно място, да се опитам да разбера защо на моменти се държи така, при все, че никога нищо не съм й казала нищо накриво… Явно си има и такива хора. Лошото е, че се подиграват с търпението на отсрещния, и накрая като си получат заслуженото, се сърдят.

# 614
  • Пловдив
От сега да е ясно - аз ще бъда от дистанцираните свекърви. Ако не ме поканят, няма да се бутам. И на синовете си го казвам, не само тук. Аз си имам прекалено много други занимания за да съм центрирана само в живота и евентуалните бъдещи семейства на синовете. Пък и са много, ако беше един можеше и да не разсъждавам така.

Общи условия

Активация на акаунт