С какво ви дразнят свекървите? – 151

• 40 896
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Е, айде сега - къде? Заведения в тоя град едва ли няма. Сладкарница с баба е едно чудесно преживяване. Не е сериозно това.
Добре, ти си поканила гости с преспиване, за уикенда, два дни и внезапно гостът ти казва, че излиза за два часа на заведение с други? На практика това очаквате от свекървата.

# 586
Ема, хващаш се за думи. Може да отидат в някое заведение със сто камини и на топло. Там пък ще й е шумно на жената. То е ясно, че когато човек има желание, намира и начин. Ще намери и оправдание, когато желанието го няма.

Янтра, ако майка ми ми е на гости и иска да излезе да се види със сестра ми и децата, не виждам какъв е проблемът, сериозно.

И пак ще се повторя, авторката не е писала, че бабата не може да отиде у тях, а че не желаят гости с преспиване. Ето затова бабата се прави на недостъпна.

# 587
Ема, хващаш се за думи. Може да отидат в някое заведение със сто камини и на топло. Там пък ще й е шумно на жената. То е ясно, че когато човек има желание, намира и начин. Ще намери и оправдание, когато желанието го няма.

Ако семейството на този ѝ син е имало желание, ама няма... това е положението. Така са решили, такива са резултатите.

# 588
Има нещо изначално сбъркано в комуникацията- снахата иска да е първи режисьор, свекървата усеща наложената дистанция и се съобразява както го разбира за добре...абе хора вие сте си най-близки що за отношения крайни имате- защо са тези протоколни посещения?  , като нито идеална подредба е нужна, нито почасови разпределения...
Убедена съм, че ако попитам за начина на общуване баба - внучета и там ще има коментари, ама то пък какво общуване по Вайбър или за няколко часа.
 Разковничето е някъде назад във времето-  нещо се е случвало няколко пъти, заметено или преглътнато и така всеки си е заел позиция и спазва негов неутралитет.

# 589
Добре, ти си поканила гости с преспиване, за уикенда, два дни и внезапно гостът ти казва, че излиза за два часа на заведение с други? На практика това очаквате от свекървата.

Ами аз имам брат и ако майка ми е на гости и поиска да излезе с него на обяд или вечеря ми се струва съвсем нормално нещо. Ако по някаква причина не излезем заедно.

# 590
Злодеида,
Твоята ли ти беше пратила мляко, от което имаш алергия? Да й обясни синът й, защо деца няма. Цирк.
Да, моята. В кафето ми сложи мляко и ме излъга, че не е домашно, а се оказа точно такова, защото след 2 глътки се подух и започнах да повръщам и да се задушавам.

# 591
  • Пловдив

Янтра, ако майка ми ми е на гости и иска да излезе да се види със сестра ми и децата, не виждам какъв е проблемът, сериозно.

И пак ще се повторя, авторката не е писала, че бабата не може да отиде у тях, а че не желаят гости с преспиване. Ето затова бабата се прави на недостъпна.
Ама разбира се, то тук всички нямат нищо против, но аз например бих имала. Например поканила съм свекърва ми на гости за уикенда, защото имам нужда от помощ. Очаквам да ми помогне, затова е поканена. Хоп тя изчезва за 2-3 часа да гледа децата на брата на мъжа ми и на етървата, а етървата никак не ме харесва, и не иска да покани свекървата на гости у тях. Сичко 6.

Като аз разсъждавам теоретично, първо децата ми нямат нужда от гледане, вече, и мъжът ми няма брат.

Ами аз имам брат и ако майка ми е на гости и поиска да излезе с него на обяд или вечеря ми се струва съвсем нормално нещо. Ако по някаква причина не излезем заедно.
Ето аз имам. Поканила съм свекървата да се вижда с моите деца да отделя време за тях. Като етървата иска децата и да се срещат със свекървата да организира срещите тя. Ама тя не иска.

# 592
Просто ме дразни моята свекърва..и винаги гледах да я избягвам и да не се занимавам с нея.Уважително здравей ,как си и това беше. Живеем заедно на различни етажи, случайно чух,когато говереше с дъщеря си да казва,че съм боклук и казах на Мм и от тогава не си говорим.Тя сама се крие от мен, ако мр чуе че слизам и е тръгнала да излиза се връща.

# 593
Не мисля, че свекървата чака да ѝ опънат червен килим. Те не са разбрали, че ще пътува, нито са разбрали кога е в града, малко преди да се качи на влака по случайност синът ѝ е звъннал... Явно не се интересуват особено, тя не се натрапва, сигурно е като в минно поле между семействата на двамата братя, които май не си говорят и така...

Да не се натрапваш е едно, но да не поискаш да видиш внуците, които не си виждал два месеца е друго. Какво натрапване е да кажеш, че си тук и искаш да ги видиш за малко дори? Оставете я снахата и отношенията между двамата братя. Бабата е тая, която трябва да звънне и да каже на сина си - искам да видя децата! Авторката и мъжа й не са знаели, че бабата е там, няма как да кажат - ела, или ще те вземем и ще отидем някъде да хапнем, или в парка да поиграеш за малко с децата.
Не била поканена, та не била поканена. Само при покана и само в хола на родителите ли се провеждат срещи с внуци?

Отговорът е, че бабата НЕ иска да види децата. Просто и ясно. И няма как "да трабва да звънне", не им е длъжна.

# 594
  • при късмета
Как си представяте да сте у някой на гости с преспиване за 2-3 дни и да му кажете, че тази вечер отивате у друг човек на гости за 2-3 часа?????? Аз по принцип не защитавам никога свекървите, ама в този случай не виждам какво може да направи свекървата.
Като се организират нещата предварително, още докато се уговарят. Защо непременно трябва да е в последния момент? Ако свекървата искаше да види и двата чифта внуци и другото си дете, в нейни ръце е да го направи. Тя просто другото семейство не е уведомила, че идва, съответно можем да предположим, че липсата на желание идва от нея

# 595
  • Пловдив
Как си представяте да сте у някой на гости с преспиване за 2-3 дни и да му кажете, че тази вечер отивате у друг човек на гости за 2-3 часа?????? Аз по принцип не защитавам никога свекървите, ама в този случай не виждам какво може да направи свекървата.
Като се организират нещата предварително, още докато се уговарят. Защо непременно трябва да е в последния момент? Ако свекървата искаше да види и двата чифта внуци и другото си дете, в нейни ръце е да го направи. Тя просто другото семейство не е уведомила, че идва, съответно можем да предположим, че липсата на желание идва от нея
Тая работа с децата не е без снахите. Та тук си зависи какви са отношенията на свекървата със майката на децата.

# 596
И която баба каже, че иска да види внуците, се стига до вечния въпрос в тази тема - тя на каква се прави, тези деца да не са нейни, в тази ужасна зима иска да ги извеждам, да ги разболее...

# 597
Ако другата снаха беше писала първа, сигурно поста щеше да изглежда така: Уговаряме се с мъжа ми, да дойде свекървата и да ми помогне с децата( имам час примерно за фризьор, маникюр или уговорка за кафе с приятелка) и онази, вместо да пази децата, излиза и отива да се види с другия син и неговите деца. Камъните пак щяха да са в нейната градина де.
Въпроса е в гледната точка.
И хубаво бабата не е длъжна да се вижда с тях, не ходи, не досажда и пак е виновна. Ако пък иска да ги види е зло, което ще им направи нещо, ще развали режима на майката и не става. Е как да се угоди в този живот.

# 598
  • Пловдив
И понеже майка ми, МАЙКА ми, не свекърва ми има подобни изпълнения, от душа и сърце не ги обичам.

# 599
  • при късмета
Тая работа с децата не е без снахите. Та тук си зависи какви са отношенията на свекървата със майката на децата.
Е, все пак авторката писа, че се чуват по вайбър с бабата и децата се радват. Предполагам, това е известно и на бабата и снахата не спира контакти. Можеше бабата да вдигне телефона и да каже на сина си или снаха си "идвам в този и този период, по тази и тази работа, кака да направим така, че и децата да видя (и вас евентуално)?" Ама авторката не може да чете мисли, нито мъжа ѝ и някой трябва да ги извести, че баба и внучето могат да се видят в този период, нали?

Общи условия

Активация на акаунт