С какво ви дразнят свекървите? – 151

• 41 700
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
И миналата година да е теглила, пак 20г ще се отразява на семейния бюджет.
Същото е ако си тъща.
След време ще разбере, че след навършване на пълнолетие не преставаш да бъдеш майка и да се притесняваш за децата си.
За нейната маминка и родата няма да кажа нищо Simple Smile Тук свекървите плюем.

# 181
Ама дръжте си ги тия синове до полата, недейте ги пуска да се женят. Всички ще са доволни.

# 182
  • Melmak
Отразява се на бюджета, факт. Ама ако беше с + отразяването, щеше ли да има недоволни??

# 183
  • при късмета
Ако кредита вече беше изтеглен, то семейния бюджет вече е подреден. Кой за какво плаща в една двойка, не е работа на никой друг, въпрос е само м/у двамата. Свекървата там няма думата, колкото и да ѝ се иска и не е нейна работа.
А ако на него му се наложи да е без доходи за известно време или да тегли някакъв кредит? Тогава свека ще се замисли ли, че чуждо дете му плаща масрафа? Всичко се случва в този живот

# 184
Отразява се на бюджета, факт. Ама ако беше с + отразяването, щеше ли да има недоволни??
Гък нямаше да има😂

# 185
Това малко във връзка с противоположното - съвет към обратна ситуация, тоест мъж тегли заем ,ще е   друг. Не внасяй, нямаш нищо там.
 Каква разлика.
 И не , нямам такъв проблем аз точно. Никакъв проблем нямам.

# 186
  • при късмета
Боряна, никой не говори да се внася заема от другия. Проблема е, че това, което остава на този със заема е по-малко заради него, съответно има по-малък принос за семейния бюджет. Ама в едно семейство няма мое и твое и би трябвало да се отнася за всичко. И този без заем ще се облагодетелства, като другия го е изтеглил, но е придобил цял имот, не само част от него и той започне да носи приход

# 187
И пак според мен това е тема на разговор между двамата в семейството(или връзката). Майката и свекървата не са хората, които да взимат такива решения при пълнолетни хора. И ако не са запознати, няма да участват с непоискати съвети. Вече ако държите да чуете тяхното мнение у друго.
И може да си комуникирате на маса например за пътувания, готвене, филми, книги-тривиални неща.

# 188
С брак без брак, все тая, ако свекито мисли, че все сина е ощетен. Ние имаме брак, ипотечен и лизинг за кола, ама свекито смята, че сина й всичко плаща сам горкия, и ако се разведем всичко пак остава за мен, защото имаме дете,което нали аз ще гледам. Така, че наистина няма угодия. Нито е наясно кой какво плаща и какви пари влага за всяко нещо, ама нали сина винаги е прецакан.

# 189
Казах че лично нямам проблеми.
 Големи сметки  не харесвам.
Но, ако има "но",  кой какво мисли и какво си говори, не трябва да е толкова дразнещо, има право да разсъждава дори свекърва.  Даже и  снаха има право да не харесва .
 Но  синът да  носи инфо насам-натам не е приемливо, че прави на себе си проблеми. Не  е бебе, ако не на мама, на жената прехвърля, да му  е леко на душата.
 Ако се случи да изразя мнение ,да разгледам въпрос от всякъде, че не помня пък да има такова поне скоро, да дам съвет, то е от грижа. Ако е неприемливо ,ме засичат на второ изречение, даже за какво ще ядем. Какво да наготвя.
 Иначе изслушват и си правят каквото решили, но понякога опитът помага да предвидя неща и се вслушват.

Бях против нещо, но като искат - помагам да стане. Което не значи да ме оплюят че съм била против.
 Не знам с тези примери дали доказвам нещо полезно, но  каквото - такова.
 Че темата е дразнят свекърви - знам.
 Ама без да разбираме едни други , а скачаме , няма полза.

# 190
Наследсвото,което ще се откупи е лично на снахата.Парите, с които се изплаща кредита ще излизат от семейния бюджет.Нали в едно семейство всички е общо?
Дано всичко да е  цветя и рози,но ако стане нещо имота си е неин.
Нали тук всички в хор съветват момичетата да не наливат пари в мъжовите си къщи,защото не са техни?

# 191
  • при късмета
Наследсвото,което ще се откупи е лично на снахата.Парите, с които се изплаща кредита ще излизат от семейния бюджет.Нали в едно семейство всички е общо?
Дано всичко да е  цветя и рози,но ако стане нещо имота си е неин.
Нали тук всички в хор съветват момичетата да не наливат пари в мъжовите си къщи,защото не са техни?
Дали ще плащаш или не част от наследството на друг съсобственик, за да го придобиеш, то пак си е само за наследника. И да има и да няма кредит и в брак да са, то наследството НЕ става СИО. Обаче пък, както е в случая, като се появи едно такова наследство, независимо от начина, то носи и приходи на семейството. Дали ще е под наем, дали директно на някое от децата, все е приход. Тогава е приход за цялото семейство, нали, т.е. и другия влиза в това число.
Не само жената, всеки трябва да има някаква елементарна правна култура. Онаследяването си е лично и не се дели на пол. Проблема е, че свекървите се месят там където не им е работа. мъжа може да няма опасения, че жена му "ще му вземе всичко", ако се разделят, да е правно грамотен и да няма проблем в чие жилище живеят. То по принцип няма значение, ако не друг, а свекървата започне да ги прави такива сметки.
Не, не се пее песента, че в чуждото не се налива при никакви обстоятелства. Но, ако този с притесненията е свекървата, а не мъжа, то тогава е проблем, и то голям. Ако партньора не кара другия да се чувства на чуждо и на гости, то тогава е оправдано да влага в "чуждия" имот

# 192
  • София
Не знам, защо се гледа така половинчато на бюджета. Един имот, па бил той и наследствен на единя в семейството, че дори и с кредит, не е само огромен месечен минус. Защо не се разглежда като плюс - плаща 1000 лева по ипотеката и им остават +200 лева от наем. Или жената ще си ги прибере и ще ги изхарчи само за нея си, сакън да не облажи половинът? Дори да не вкара потребителския в ипотеката, пак няма да е на минус 450 месечно /ако помня правилно случая/, а само 250. За семейството това е наполовина по-малък разход.
Логиката е железна - без имот и със заем от 450 лева месечно са съгласни да я вземат, ама ако придобие имот и заемът ѝ падне на 250 - Не! Край! В никакъв случай!
Упази, Боже!

ма ко, мисля че дали става СИО ще зависи от начинът на придобиване на другия дял. Ако другият наследник се откаже примерно е едно. Но ако делът се закупи, няма ли да стане СИО? Не съм юрист. Разсъждавам само.

Последна редакция: пт, 17 ное 2023, 14:15 от Raya

# 193
Боряна, никой не говори да се внася заема от другия. Проблема е, че това, което остава на този със заема е по-малко заради него, съответно има по-малък принос за семейния бюджет. Ама в едно семейство няма мое и твое и би трябвало да се отнася за всичко. И този без заем ще се облагодетелства, като другия го е изтеглил, но е придобил цял имот, не само част от него и той започне да носи приход

Ще е придобил ли? Наследството не е ли само на наследника, то не е СИО.

Ако мъж вземе кредит да изплаща наследствен дял, а жена му се натовари с разходи ми се струва, че няма да сме толкова ларж. Интересен казус.

# 194
Те нямат брак, явно това мъчи свекървата, ако въобще я мъчи. Че понякога е  друго, мнителност  и какво си мисли, не реалното.
 Сега, не дай боже развод, нататък , след брака, и деца като има, аз съм на мнение да остава за тях , плащат си ипотеката и  оставят за децата един ден ,не продават, не съсипват вложеното за кеф.
 като няма деца ,какво толкова , едни пари, били заедно , не са.

Общи условия

Активация на акаунт