С какво ви дразнят свекървите? – 151

• 40 857
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Тук малко стана едно си баба знае, едно си бае.
Всички сме за свекърви и въобще родители, които не се бутат и не се месят на семействата на децата си.
Но да делиш децата си и внуците и да ти е все едно дали ще ги видиш, защото някой не е хвърлял боб и не знае, че си в града, за да ти прати позлатена покана за гостуване - явно различните хора, различно го виждаме.

Но сте прави, че може да е била извикана с конкретна цел и да не е било удобно. Тагава пак бабата трябваше да каже нещо, защото сега авторката се чувства сякаш нейните деца са делени от децата на другия брат. На никой не би му било приятно.

# 616
Идеална ще си, Янтра. Аз също така си представям нещата, пък да видим.
Иначе малко се чудя, защо дамата се ядосва чак толкова. Не се обадила, не искала да види децата, ми ако ще. Много важно. Те децата не знаят, че баба им е била в града и не е поискала да ги види, така че не страдат.
Явно вече съм остаряла, но ми е все тая - ако бабите искат да ги виждат - да ги виждат, не преча. Ако не искат - тяхно право. Децата са достатъчно големи - да се обаждат, ако бабите им липсват и да си се уговарят за виждане.

# 617
  • Пловдив
Тук малко стана едно си баба знае, едно си бае.
Всички сме за свекърви и въобще родители, които не се бутат и не се месят на семействата на децата си.
Но да делиш децата си и внуците и да ти е все едно дали ще ги видиш, защото някой не е хвърлял боб и не знае, че си в града, за да ти прати позлатена покана за гостуване - явно различните хора, различно го виждаме.
Не ги дели, а ходи само където е поканена. Толкоз.

# 618
  • при късмета
Тук изобщо не говорим за натрапваща се баба и нямаща други занимания. Можела е да види внуците, не го е направила. Една баба, ако иска контакт и връзка с внуците, като не ходи на гости може да звънне и да ги покани у тях, нали? Авторката каза, че с мъжа ѝ са заедно 10 години, т.е. децата са поотраснали и до сега по един или друг начин контакт имат, така че не е проблем занапред да ходят сами или само с баща си, изобщо варианти колкото искаш. Бабата обаче, ако припка при всяко подсвирване от братовчедите, а тези деца пренебрегва, съмненията за делене са основателни. И децата в един момент ще се усетят, предполагам не са глупави. А и да са, това е нещо, което се усеща, не разсъждаваш над него.
И да, делене е да си в града и да не поискаш да се срещнете с едните, а другите да гледаш

# 619
Правя бартер за моята, доплащам квото кажете. Ако може Янтра направо взимам.

# 620
  • Пловдив
Тук изобщо не говорим за натрапваща се баба и нямаща други занимания. Можела е да види внуците, не го е направила. Една баба, ако иска контакт и връзка с внуците, като не ходи на гости може да звънне и да ги покани у тях, нали? Авторката каза, че с мъжа ѝ са заедно 10 години, т.е. децата са поотраснали и до сега по един или друг начин контакт имат, така че не е проблем занапред да ходят сами или само с баща си, изобщо варианти колкото искаш. Бабата обаче, ако припка при всяко подсвирване от братовчедите, а тези деца пренебрегва, съмненията за делене са основателни. И децата в един момент ще се усетят, предполагам не са глупави. А и да са, това е нещо, което се усеща, не разсъждаваш над него.
И да, делене е да си в града и да не поискаш да се срещнете с едните, а другите да гледаш
Нали точно ти поддържаш тезата свекървите да не се натрапват където не са желани? Е, очевидно в единия дом свекървата не е желана, защо сега, в този случай трябва да се натрапва? Очевдино не се държи зле с децата, в случаите, когато ги вижда, иначе нямаше да я харесват.

# 621
Не съм свекърва, два пъти тъща съм и имам само една внучка, засега. Опитвам се да се поставя на мястото на свекървата, значи тръгвам за уикенда да гледам едните внуци, защото родителите са заети с нещо. Естествено ще кажа и на другите, че ще ходя, и преди да си тръгна искам да видя и техните деца. За целта се връщат и ме освобождават 2-3- 4 часа преди автобуса, защото имам уговорка, като не искат у тях ще се видим някъде наоколо, макар, че нито ще искам да ям , нито да пия, отивам да видя децата. За целта нося 4 подаръка/ шоколада, а не два , защото имам намерение хич да не се обаждам и тайно да отида, и да се изсуля към автобуса инкогнито.
Извод, бабата не държи да види единия комплект внуци, за мен няма никакво оправдание.

# 622
И аз като Янтра. Един имам, внуци нямам, но ще виждам внуци само ако ме допускат. Сама няма да се бутам.
Тук се разбра и още нещо- единият син е возил бабата до брат си, пак явно поканата е била от другия. И бабата е виждала внучето на първия в колата. Защо ли. Явно, защото никога не е била канена, та дори за няколко часа, при шофьора. Отношенията между братята са сложни. Бабата не иска да ги усложнява допълнително. Затова се дистанцира.

# 623
  • при късмета
В случая не е нежелана по принцип, а само като гост. Като всички останали впрочем. За мен не е едно и също. Не знам как по-ясно да го обясня.
Изобщо не е задължително само и единствено в дома на децата да се виждат. Възможности колкото искаш. Стига желание да има

# 624
Защото мако е основен защитник на снахата и враг на свекървата! И е да прекратяване на контактите попринцип, ама сега обърна палачинката в този случай, за да изкараме виновна свекървата.
Иначе дели децата, не се вижда със сина, не го ползва за такси, не се натриса в тях неканена-ама ЧУДЕСНО!!! Нали това е желанието на снахата.
Няма угодия!

# 625
  • Пловдив
В случая не е нежелана по принцип, а само като гост. Като всички останали впрочем. За мен не е едно и също. Не знам как по-ясно да го обясня.
Изобщо не е задължително само и единствено в дома на децата да се виждат. Възможности колкото искаш. Стига желание да има
И какви са тези възможности, ако живее на 150 км?

# 626
Ама тя е с лимитирано време. Идва с покана, после си хваща рейса.

# 627
Нежелана като гост, а като какво е желана??? Че аз наистина не разбирам.

# 628
А като каква да  ходи?   Какво делене на внуци има тук?  Едните я искат- ходи, другите не я  искат - не ходи.  
Има хора,които ще отидат някъде,където не са  желани  "ама друг път". Могат да си обичат и тъгуват за  внуците и от разстояние. Имам такива първи братовчеди, за които съм разказвала  тук преди години.  Ами и до сега нито се виждат, нито се чуват. С течение на времето ги преболедуваха. С другите син, снаха и внук се виждат и общуват.

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 23:01 от K.A.G.

# 629
  • при късмета
Защото мако е основен защитник на снахата и враг на свекървата! И е да прекратяване на контактите попринцип, ама сега обърна палачинката в този случай, за да изкараме виновна свекървата.
Иначе дели децата, не се вижда със сина, не го ползва за такси, не се натриса в тях неканена-ама ЧУДЕСНО!!! Нали това е желанието на снахата.
Няма угодия!
Смяташ, че по-добре знаеш от ма ко за какво е? Не мислиш ли, че е малко нагло от мое име, ти да твърдиш за какво съм? Не съм обръщала палачинката никога в тази тема, стига четящия да има капацитета да схване написаното

И какви са тези възможности, ако живее на 150 км?
Ами ето удобен момент. Авторката каза, че често викат свекървата другото семейство. Каза също, че и те ходят, когато се уговорят и инициативата обикновено е нейна за това гостуване. Биха били едни съвсем нормални отношения от разстояние и при възможност, ако бабата не делеше семействата. Защото за другото скоква на същите тези 150 км.

Общи условия

Активация на акаунт