Работа, CV-та, HR-и, съвети - 89

• 43 199
  • 865
  •   1
Отговори
# 735
  • Melmak
Това е телемаркетинг.

# 736
То зависи и къде си специалист маркетинг.Тия от мобилните оператори, които се обаждат по телефона да предлагат договори и те се водят специалист маркетинг.

🤣🤣🤣🤣

# 737
Знам,  че е ниска,  но това са фактите. Моя позната като сервитьорка изкарва двойно на мен, но това е реалността.
Дано да са се вдигнали нивата, но се съмнявам.
Е, ако някой те уреди, винаги има хубави позиции на добра заплата, стига да имаш верните хора.

# 738
  • Melmak
Не мисля, че може да сравняваме коя сервитьорка повече изкарва. То и дюнерджия под 3,5 не пада, ама не искаме да сме дюнерджии. Сервитьорките правят повече от счетоводител, факт. Но имат и много бакшиши, от там идва високата заплата. Не може да се сравняват двата вида труд.

Иначе ако става дума за дигитален маркетинг наистина са малко пари, освен ако не е някой джуниър, който е на стаж или първа работа. Ама да каже потребителката с какъв опит е сестра й. В какво направление се развива и къде иска да работи. В агенциите за дигитален маркетинг взимат лесно и там научаваш всичко, плащат малко. Обаче след година, две вече можеш да скочиш на много повече.

# 739
Аз пак да си кажа, че за мен "специалист маркетинг" е нещо лишено от съдържание. Може да е човек, анализиращ продажбите и владеещ BI, който оптимизира портфолиото, може да е човек който проучва пазара и определя какво, колко и на какви цени се търси за да подава тази информация на търговците и мениджмънта, но може и да е някой, който въвежда цени в системата, попълва разни таблици, разпраща писма, звъни по телефона... Как да има унифицирано заплащане?

# 740
Съседско дете точно звъни по телефона да предлага договори на мобилен оператор и в трудовия и договор пише специалист маркетинг.Първа работа и е.

# 741
Това е консултант, продавач, но не е и маркетинг специалист. На много хора им пише едно, а всъщност вършат друго.

# 742
  • Melmak
В договорите какво пише... голямо творчество има. Аз съм била в агенция за дигитален маркетинг и в договора пишеше нещо съвсем различно.

# 743
Има в номенклатурата длъжности, дето могат да не значат нищо или напротив - да значат 101 различни неща. Обсъжданата като просто име на длъжност и тя е горе-долу в тая графа. Другото любимо ми е Оператор или Организатор на нещо си. Във всяка различна фирма могат да са съвсем различно нещо.
Оператор примерно е много благодатно за работодател дето иска да пише ниска основна заплата и да формира пълната от "бонуси", защото е с нисък осигурителен праг.

# 744
Трудовите характеристики са някакви имагинерни понятия. В моята например колкото и да я чета, не мога да разбера какво реално се очаква от мен поне на хартия. Дефакто - каквото ти каже шефа, т.е. всичко което имаш капацитет да извършиш. Шефа после си взима голямата заплата и бонус, а ти се чудиш как да си платиш сметките.

# 745
Няколко размисли по последните страници. За режима на присъствие има нюанси, зависи от сферата от организацията. Оставам с усещане, че под хоумофис масово се очаква само фирми за услуги, където примерно 50 души са с еднакъв статут и длъжност,  всеки е независим вълк единак /в добрия смисъл Simple Smile/, работи с лаптоп и телефон и може абсолютно самостоятелно да се организира.Grinning Ами не винаги е така, моят последен пример нищо общо.

Производство 24ч режим + корпорация. Хоумофисът е до определен брой дни месечно /няма я тая странна и досадна за мен практика минимум 2/3 дни седмично да си офис/. Иначе е с одобрение от ръководителя, оттам и според работата и екипа. Всеки взаимодейства с други хора и поне 1-2 отдела, донякъде е възможно дистанционно, но изцяло не. След пандемията винаги е имало поне 50% хора и живот в офиса.  В моя отдел някои имаха срещи с външни лица, други редовно оправят документация, за трети е по-лесно да обсъждат казуси на място, четвърти просто НЕ предпочитат хоумофис има и такива. Средните и нагоре позиции често са повече в офис, не е задължително, но негласно... Та хибрид е, но не 100% свободия.

А за натоварването в предпразнични дни ами зависи от куп неща, но декември винаги е бил много зает. Годишни резултати, изтичащи договори, някаква логистика до последно или авария и си чао. Хибрид никога не е значело липса на работа и празен офис преди празници, даже обратното. Точно преди 1г беше лудница включително и на мен ми се спря тока, а бях ниско ниво. Това не изключва обаче яко натоварване според периода. Как се усеща и дали тежи е ключовото, опира до цялостно отношение, разпределяне на задължения и микроклимат. 

Тия неща никога не се разбират изцяло на интервю, а и оттогава колко вода може да изтече. Имам какво да допълвам, че много време само четях, но има време. Весели празници.Simple Smile

# 746
  • Melmak
Мис, права си, много зависи от естеството на работа. Аз лично работя на място, където никой не зависи от моето ходене. Нямаме нищо на хартия, не подписваме документи, клиентите ни не са в България, всичко вършим онлайн и по телефон, в моя случай даже телефона не ползвам. Нито някой ми организира работата в офиса, нито трябва да ходя, за да върша нещо на място там.

Взаимодействам с хора в чужбина, половината ни екип е в друга държава. И работим по общи клиенти и региони.

Фирмата се отказва от другия си офис и всички служители ще бъдат пренасочени към нашия. На хот дескинг сме, ходим няколко дни, в другите дни ходят други екипи и така се редуваме.

Наясно съм, че всеки гледа от своята камбанария и за всеки бизнес е различно.

# 747
Здравейте,
Благодаря за мненията.

Това е втора работа на сестра ми. Не може да не ме е яд, защото на втора работа върши неща, които би трябвало да прави мениджър, а не да се обяснява за всичко и да учи некадърници над нея... после се оплаква, а сама си е виновна. 

Има 2 г. опит в сферата на дигитални маркетинг. Голям талант е. Ще я насърча да се пазари за повече пари и да изложи причините защо. Както казахте, да се пробва на други интервюта. Друго не се сещам.

Благодаря ви и весели празници, банда Simple Smile

# 748
  • Melmak
С две години опит може да търси работа за по-добри пари. Явно на сегашното място няма да стане. Може да опита и като фрилансър.

# 749
Нека да търси за повече пари,  разбира се,  но да не очаква нещо кой знае колко повече. Освен ако не знае перфектно два езика и работи в чужда компания. Просто казвам....

Общи условия

Активация на акаунт