Работа, CV-та, HR-и, съвети - 89

• 43 705
  • 865
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз не мислех, че потребителката още има надежда за ръководна позиция, мислех, че за нещо друго става дума. Според мен в тая фирма повече от магаренце няма да бъде никога.

# 181
Според мен в тая фирма повече от магаренце няма да бъде никога.

Това изглежда сигурно. Тук често се намесва още един фактор - ако служител си върши работата прилично и за скромно възнаграждение (а Soul Free явно е такава), издигането и е нежелателно и защото ще трябва да бъде заменена от някой външен, който вероятно ще иска повече пари, пък и не се знае какво ще излезе от него.

# 182
Според мен в тая фирма повече от магаренце няма да бъде никога.

Това изглежда сигурно. Тук често се намесва още един фактор - ако служител си върши работата прилично и за скромно възнаграждение (а Soul Free явно е такава), издигането и е нежелателно и защото ще трябва да бъде заменена от някой външен, който вероятно ще иска повече пари, пък и не се знае какво ще излезе от него.

М хммм....това е разковничето. Плюс, че шефът е трябвало да намери място за приятелчето от старата си фирма.

Кечър, то при нас няма друга освен мениджър и бачкатор. Тъй като шефката ми се пенсионира, бяха обещали поне да направят подбор, но уви. Как бих работила в тази среда - идеално. Аз проблеми с колегите нямам. Имам проблем с това, че ме товарят с работа за без пари и (вече ясно) без никакъв шанс за развитие.

Та, със сигурност ще търся друго. Искам обаче да минат няколко дни, дори месец, за да не съм толкова афектирана и да си търся хубава работа.

# 183
  • София
И още нещо - за да менажираш хора и процеси, първо трябва да познаваш из основи фирмата, дейността и продуктите ѝ. Иначе си е просто едни глупости и заучени фрази на килограм.

Ето под това се подписвам. Че те хората ти обясняват нещо, а ти не знаеш за какво ти говорят. Ужас е.

Няма как да се намери баланс. Аз Соул много добре я разбирам, че след известно време поне да имаш шанс.
От друга страна, разбирам и мениджъра ѝ - иска да има доверие на мениджъра си, да са близки, а може и да са били екип някога. Много може. А може и да е просто поредния парашутист, познаващ правилните хора.

Соул, ако се чувстваш така - почвай да си търсиш работа. Няма да ти мине афекта, нито обидата. Напротив, може да стане още по-зле. Стискам ти палци и ти желая успех. Дано намериш хубавата работа, която търсиш.

# 184
Някак а приори се приема, че мениджър невладеещ спецификата на работата, е непременно и умел в комуникациите и аргументите, увлича с лекота и е пример … май за никой, защото, все пак и работа трябва да се върши. Да, ама не. Едното не върви с другото. Има и тотал щета, които се веят на парашута и не знаят, къде са се приземили, че и две общи приказки не могат да свържат.

Защо, мениджърът на Соул, нали е работил с нея и тя се е доказала, защо да не й има доверие, че човекът с връзките трябва да се вика?!

# 185
Като махнеш повишението, ако другото те устройва, карай си там, без да се впрягаш много. И да си началник си има минуси- трябва да правиш забележки, понякога и да се караш, да вземаш решения, от които все някой ще е сърдит и други такива, не всеки може да командва и при гаф или нещо друго собственика или големия шеф ще търси сметка от ръководителя.

# 186
Ще се изкажа като страничен наблюдател. В момента, в който се е чула фразата "като не ти харесва, изходът е там", е станало очевидно, че никакво бъдеще няма в тази фирма. Да стоиш и да се надяваш да те повишат след такъв разговор е безсмислено.

# 187
  • Melmak
Аз не мисля, че човек трябва да израсне на всяка цена в конкретна фирма. Явно Соул знае какво се случва и е наясно, както и се чувства неоценена. Разбирам, така е, но на подобно място няма и особен смисъл да израстваш. Ако ще ми показват вратата при всяко несъгласие…

# 188
Ще се изкажа като страничен наблюдател. В момента, в който се е чула фразата "като не ти харесва, изходът е там", е станало очевидно, че никакво бъдеще няма в тази фирма. Да стоиш и да се надяваш да те повишат след такъв разговор е безсмислено.
Зависи. Този, който си е повярвал, че може да изпраща всички, също може да го е чул от някой друг по свой адрес и да му се наложи да си тръгне пръв. Освен ако не е собственикът, разбира се.

# 189
  • София
Мда, изфабрикувана дихотомия. При нас комплексарите се хвалят, че те не можели една таблица в ексел да завъртят, сякаш това автоматично означава, че са чудесни мениджъри.
Важи и обратното - ако си добър в това, което правиш, задължително си забил в детайлите.

Относно другото - то не е само дали имаш проблем с колегите, а дали имаш ръководни качества - да говориш, без да се палиш, да не тропаш с краче, да можеш да намериш подход към всеки и да, дори към ония пикли, дето не ги бива баш с ексела, към по- бавни хора.
Ще го напиша направо, за да не разтягаме локуми - от това, което си писала, съм останала с впечатление, че си сръдлива и имаш осъдително отношение към хората около теб. Няма да вземат такъв човек.
От друга страна, вярвам, както много пъти съм писала, че средата може да извади от много добро до много лошо и че в друг тип среда ще вирееш много по- добре и ще имаш шансове за нагоре. Успех от мен!

# 190
Разбира се, преценява се според конкретния случай, просто от описанието останах с впечатлението, че от въпросния шеф зависи всичко. Иначе може да седне човек на речния бряг и да си кюта с надеждата да види да минава ръководството Grinning, и това е вариант.

Последна редакция: чт, 16 ное 2023, 00:23 от Ghibli

# 191
Защо, мениджърът на Соул, нали е работил с нея и тя се е доказала, защо да не й има доверие, че човекът с връзките трябва да се вика?!

Това, че работят заедно и се познават, е нож с две остриета, защото означава, че шефът има изградено мнение за нея, което може да е добро, а може и да не е. И аз имам колеги (бивши и настоящи), които не бих препоръчал за никаква позиция, защото зная, че не стават.

Във всеки случай, това че и е посочил вратата когато е поискала повишение, е много показателно, и означава, че развитие може да търси единствено навън.

Последна редакция: ср, 15 ное 2023, 19:17 от Khufu

# 192
Благодаря на всички, които се включиха. И, да, наясно съм, че ще търся развитие извън тази фирма, понеже има много неща, които считам за несправедливи. Като изключим това, работата ми харесва, разбирам си я, умея си я, мен търсят за всичко, свързано с моята област (че и не от нея дори), смея да кажа, че си върша(ех) работата на мениджър с малки изключения, като подписване на договори например.
Както и да е, тук си споделяме просто, не, че нещо ще се промени. Може пък наистина да нямам качествата, които се търсят, но по начина, по който се управлява фирмата, проблемът е съвсем встрани на знания и умения.
Смятам, че съм добър специалист в областта си, с образование, голям стаж и т.н., ама,, където и да съм работила, винаги за мениджъри са назначавали "наши хора", които в 90% от случаите са били некадърници. Не казвам, че и настоящият ще е такъв, дано не е.....

И, Кечър, не съм конфликтна, даже напротив. Това, че с теб не сме били на едно мнение и сме си разменили остри писания, нищо не значи. Не мога да гарантирам, че никога и в работата няма да се ядосам, дори да говоря по-остро, но със сигурност не съм конфликтна и винаги гледам да помогна, ако мога. Все пак не сме деца и това, че някой има различно мнение и се спори по някой въпрос, не означава нищо. Дори напротив - човек трява да има мнение и да си го отстоява. Понякога, когато виждам, че няма смисъл, просто не продължавам спора. И във форума също.

За съжаление не съм от тези, които се бутат навсякъде и дори да пуснат един мейл, го изкарват, че едва ли не са открили студения синтез. Та, всички са наясно, че работата ми е важна, но понеже не се оплаквам, че е много и/или работя извънредно (т.е. знаят, но не го считат за проблем, понеже не съм правила проблем), съм в графата пчелички.
Вратата бива показвана на всеки , който не е "доведен", независимо по каква причина има несъгласие с шефа. Просто начинът, по който говори с хората, е изключително надменен, ако мога така да кажа.....
Та, спирам с напъването, с извънредния труд, започвам с "не знам", "не мога", "не ми е работа" и почвам да си търся "нови предизвикателства". Но не искам да прибързвам, ще я карам бавно....

Още нещо - всъщност този шеф ни го спуснаха от борда преди две-три години. А повечето сме стари служители, които явно смята за по-нисши. Доведе си една от старата фирма, сега си води втори. Големи кадри....!!! Ако съдя по първата, ще кажа само....хммммммммммм

# 193
Остави ги да се оправят сами и им гледай сеира отстрани.

# 194
  • София
Соул, разбира се, това е само форум в крайна сметка. Не твърдя нещо, което не знам как е наживо.
Разбирам те чудесно иначе.

Скрит текст:
При нас повишиха не на мениджърска позиция, но на сладка една, дето мениджърът пред мен се гушкаше и милваше с нея, пък накрая каза, че иска да си ходи дома с нея. Момичето не се държи зле с мен, но е много много глупаво. Няма и "меки умения", тотален ръб е, сигурно само св*рките са ѝ добри. Но само аз и един колега бяхме там. Веднъж взе от моята работа и на една голяма презентация със стотици пренасочи част от нея за нея, за да ѝ даде видимост пред началството. Тя беше резерва, когато я наемаха, не я беше харесала шефката и изведнъж като наеха и мениджъра, си я набута. Ето как една кол център маймуна се превръща в проджект мениджър.

На мен едно време си ми каза в прав текст, че няма да ме повиши. Много съм кадърна, много потенциал, но нямало, защото не съвпадам с наратива му на хиперактивен и подмолен идиот, който да лъже за добро утро. Префасонирано по неговия си начин, разбира се. Аз си вършех работата перфектно и ме харесваше заради това, че може да разчита, но вътрешно според мен имаше и лека 'омраза', защото никога не му приемах булшита и манипулациите. Т.е. "yes man". Тогава много ги изживях тия неща, сънувах и кошмари.

Аз пък те съветвам да яхнеш вълната на фрустрацията и обидата си и да се мотивираш да намериш. Не сляпо, разбира се, но не чакай да ти "помине", защото инертността погубва.

Общи условия

Активация на акаунт