Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 94

• 22 116
  • 766
  •   1
Отговори
# 240
  • Замък сред облаците
Двата препарата с метформин - Метфогамма и Глюкофаж се понасят различно от различните хора. Тоест на някой му понася едното, на друг другото. Също има и период на адаптация и има значение 500-1000-1500мг ли са изписани. Дори и да е по-висока доза винаги се тръгва с прием на 500мг за седмица-две и се увеличава постепенно до съответното назначение от лекар.

# 241
Бъбъл, съжалявам за резултата. Аз изследвах генетично кухо яйце тази година, взима се материал от хорионните въси. При нас също забременяванията стават лесно, но вече два пъти имаше генетичен проблем. Включително кухото яйце излезе с генетична аномалия. Ние ползвахме изследването за да кандидатстваме по фонда, и да доплатим за предимплантационна диагностика.

# 242
Gelatto а генетични изследвания правили ли сте с мъжа ти

# 243
Gelato, пускали ли сте кариотипи с мъжа ти?
И ако е удобно да попитам, какъв генетичен проблем е имало двата пъти при вас?

# 244
Имам за последните две години неизяснена загуба, загуба заради синдром на Даун, биохимична и кухо яйце (с делеция на 9p хромозома). Загубите са били все в ранните седмици, около 10та.
Кариотипите са ни нормални, имам лека тромбофилия с назначена терапия, спермограма е нормална, включително тази за ДНК фрагментация. Сега чакаме резултатите от предимплантационна диагностика на 7 ембриона и се надявам да можем да направим ЗЕТ през декември Simple Smile

# 245
Благодаря, Gelatto! А по кой критерий кандидатсвахте по фонда?

# 246
  • Замък сред облаците
Успех, Джелато!

# 247
  • София
Gelatto, а зареди това ли ще правите ин витро?Как го обясняват лекарите всичко това?Защо ви се случва?
Стискам палци да станат нещата съвсем скоро и да е до финал!

На мен нещо ми е много мъка с това кухо, имам някакви симптоми още(нормално било,то сакчето си растяло и обърква организма),намаляват, но продължава да ми се гади и да се чувствам бременна и това ме побърква.
Много искам да тръгне вече, предния път по-бързо се случиха нещата и безсимптомно.

# 248
Gelatto, пожелавам успех! Съжалявам за загубите, представям си какво ти е било. При толкова добри изследвания и аз не мога да разбера защо може да ви се случва. Но дано следващият ЗЕТ донесе късмет!  Flowers Four Leaf Clover

Bubble, Heart

# 249
  • На изток от Ада
Бъбъл, предимплатационна диагностика на ембриона (пид) се прави за да се види здрав ли е ембриона генетично.
Взима му се биопсия.

# 250
Мерси момичета Sparkling Heart
Minnie.Mouse- одобрени сме* по чл.26. ал.1 Доказано моногенно генетично заболяване или доказана балансирана хромозомна мутация при поне един от партньорите.
Бъбъл - реално са ни правени две биопсии на абортивен материал, като и при двете имаше проблем. Та, заради това правим инвитро. С техните резултати отидохме при генетика в болница Щерев (понеже сме си пациенти там), за да ни издаде становище за проблем. Вече това становище се добавя към другите документи за фонда и се чака за заповед.
Иначе ситуацията при нас се води "неизяснен стерилитет". Правили сме си какви ли не изследвания и според лекарите нищо не изглежда като причина...
Другата седмица имам час при проф. Паскалева в НКБ, за да чуя и нейното мнение за ситуацията с тромбофилията. Биохимичната ми се засече с подостър тереоидит, което е (уж) еднократен проблем на щитовидната жлеза - вече там са си нормални нещата.
Ужасно е да не знаеш причина, но се надявам че с ПИД сме на прав път. Успех на всички Nature Sparkles

* смених "кандидатствахме" с "одобрени", понеже не сме си избрали ние тази дефиниция, а това пишеше като заключение в издадената заповед от фонда, на база предоставена от нас информация

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 13:42 от Gelatto

# 251
Прощавай, но с какво е доказано моногенно генетично заболяване или доказана балансирана хромозомна мутация при поне един от партньорите, след като кариотипите са ви нормални?
Стискам палци за здрави ембриони и успешен трансфер.

# 252
Прощавай, но с какво е доказано моногенно генетично заболяване или доказана балансирана хромозомна мутация при поне един от партньорите, след като кариотипите са ви нормални?
Стискам палци за здрави ембриони и успешен трансфер.
Не знам, но това е кутийката в която са ни сложили, с нашата ситуация. Може би има по-подробно описание в закона, но не съм търсила. А вероятно и презумцията е, че при нас си има някакъв проблем, макар и неоткрит с конкретика към момента. Егати малшанса трябва да е иначе...

# 253
Благодаря, Gelatto. Разпитвам, защото ние сме в подобна ситуация. Сега предстои мъжа ми да отиде на андролог с резултатите от спермограмата и вече той да каже може ли нещо да се подобри. И вече ще вървим и ние към инвитро. И на нас генетика е Щерев ни каза, че може да ни пише препоръка за финансиране към фонда.

# 254
  • Замък сред облаците
Следя ето този док в ИГ, че поства интересни видеа. Тук обяснява как се образуват ембриони с генетични аномалии. Говори за инвитро, защото е такъв специалист, но мисля че при естествено зачеване е същото.

За неговорещите английски: при оплождането хромозомните двойки се подреждат по една линия и ако не са разпределени правилно по тази линия при разделянето в ембриона стават генетични грешки.

https://www.instagram.com/reel/C0CyAwKhgW5/?igshid=ZDE1MWVjZGVmZQ==

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 07:09 от АА

Общи условия

Активация на акаунт