Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 94

• 22 126
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Към момичетата с кухо яйце, при вас как се развиха нещата?
При мен предния път всичко се случи доста бързо и тръгна самичко, но сега нещо няма изгледи, на мен ми е лошо, което ме навежда на мисълта, че сакчето продължава да си расте празно и няма никакви индикации да тръгне.

# 256
  • Замък сред облаците
Моят опит с КЯ няма да ти помогне, понеже взимах прогестерон. Но доколкото знам организмът първо трябва сам да регистрира проблема, което е между 6-8 седмица някъде. Т.е няма да стане до няколко дни откакто регистрирате, че е кухо. А и втория преглед мина ли, за да се докаже окончателно липсата на ембрион или е другата седмица?

# 257
Благодаря за видеото, АА! Simple Smile

# 258
Бъбъл ние правихме кюретаж, та не мога да помогна. Досега и трите ми неуспешни бременности все са приключвали с кюретаж, тялото ми просто не дава никакви индикации че нещо не е наред. Държи си и симптомите продължават. Наистина е много неприятно. Консултирай се с АГ най-добре, дали да не пробвате медикаментозно изчистване?

# 259
  • София
А и втория преглед мина ли, за да се докаже окончателно липсата на ембрион или е другата седмица?
В сряда ми е прегледът.

Аз трябва към днешния ден да съм 7+1, ще видим в сряда, ама никакви надежди не храня за ембрионче или каквото и да било развитие.

Gelatto, при мен малко е на кантар положението,ако правим кюретаж, ще е за да изследваме сакчето, но пък от друга страна аз имам едно живо и здраво шест годишно дете и една бременност преди него,която приключи в късна седмица поради друга причина свързана с мен,но отново с генетично здраво дете.
Кухо яйце имах март тази година.
 Чакаме да тръгне попринцип естествено изчистване, ако не, ще решаваме медикаментозно или кюретаж.
По-скоро ще направим консултация и с генетиците,за да оценим ситуацията.

Чета че антифосфолипидните също имат отношение (не съм изследвала),ама пък аз бях и на терапия,следихме кръвосъсирване и всичко беше наред.
 ТСХ и другите щитовидни ги имам от преди месец,всичко там беше перфектно.
 ИР нямам ...
Пълна спермограма трябва да се пусне и за мен хормони вероятно.По-скоро допускам че там се случва нещо.

# 260
При мен забременяването стана неочаквано, защото ни бяха казали че няма как да стане естествено и разбрах чак когато чхг беше 1400 - тогава за пръв път го изследвах. Следователно и не съм приемала никакъв прогестерон, а прогестерона си ми беше нисък - 10.5 ng/ml. 48 часа след това, ЧХГ беше стигнало само 1600 и вече тогава разбрах, че има проблем. След още три дни чхг пак продължи да расте но беше 1800 и тогава ми беше прегледа когато се видя само сакче, което обаче освен празно беше и деформирано, изглеждаше леко сплескано. След още 3 дни започнаха болки, зацапване и всичко приключи и чхг вече беше 750 - това беше 6-7 г.с. някъде- не бях следила овулация.

# 261
  • Замък сред облаците
По повод прогестерона се включвам с нещо странично. Досега бях върл поддръжник на приема на прогестерон срещу нисък естествен такъв, но горния док, който споменах, има хубаво кратко видео, което обяснява че ниският прогестерон е много рядко причина за А, а е предрешен резултат. Тоест освен ако няма доказан проблем с ЖТ, обичайно се касае за нездрав ембрион при нисък прогестерон в начална бременност.

https://www.instagram.com/reel/Cz9sxc2vz3m/?igshid=ZDE1MWVjZGVmZQ==

# 262
Да, точно така разсъждавам и аз, защото след като видях първата и особено втората бавно покачваща се стойност на ЧХГ и ниския прогестерон, веднага говорих с лекарите, четох по форумите и голям зор имах да взимам прогестерон, но лекарите отказаха да ми дадат и предполагам, че умишлено са го направили, защото са усетили че нещата вече са заминали, та да не объркват тялото излишно и да може естествено да се справи.

# 263
  • София
По повод прогестерона се включвам с нещо странично. Досега бях върл поддръжник на приема на прогестерон срещу нисък естествен такъв, но горния док, който споменах, има хубаво кратко видео, което обяснява че ниският прогестерон е много рядко причина за А, а е предрешен резултат. Тоест освен ако няма доказан проблем с ЖТ, обичайно се касае за нездрав ембрион при нисък прогестерон в начална бременност.

https://www.instagram.com/reel/Cz9sxc2vz3m/?igshid=ZDE1MWVjZGVmZQ==
Абсолютно същото на мен ми бяха обяснили при предната бременност.
А с първата бременност, която започна с кървене и ме надрусаха с конски дози прогестерон (Хориомон и Утрогестан максимална доза) ставаше от зле по-зле и никой не се светна да го изследва.
Не знаехме и за тромбофилията тогава.

# 264
  • Замък сред облаците
Да, аз с КЯ имах падащ от 80 на 60 nmol още 5гс и зацапване и на своя глава включих циклогест, докато с успешната ми Б пак със зацапване прогестеронът даже беше от 110 на 140 nmol през 48 часа и пак приемах циклогест, тогава имах отлепване може би заради АП, който приемах докато не смених на НМХ в 4+4гс.

# 265
  • София
Да, аз с КЯ имах падащ от 80 на 60 nmol още 5гс и зацапване и на своя глава включих циклогест, докато с успешната ми Б пак със зацапване прогестеронът даже беше от 110 на 140 nmol през 48 часа и пак приемах циклогест, тогава имах отлепване може би заради АП, който приемах докато не смених на НМХ в 4+4гс.
Сега като ходих на хематолог и се разговорихме, че с успешната бременност имах назначен АП от овулация до + тест,след + тест почвам НМХ.
 Д-р Иванова ми обясни, че е силно непрепоръчително да се приема АП в начална бременност поради висок риск от прокървяване.Но това мисля че сме го коментирали и друг път в темата.
 Назначавал се при показания, след оценка на риска от Прееклампсия при БХС.
Това по спомен в резюме,доста дълго ми говореше с факти, които не мога да пресъздам.

# 266
  • Замък сред облаците
Да, има си определени състояния при които се назначава в началото, но пак е индивидуално. Протоколите на АГ са много неадекватни, гинекологията хич не е настигнала хематологията в менажирането на тромбофилията.

# 267
Сменям малко посоката на темата. На 1 ноември претърпях двуетапен аборт - първо хапчета, после кюртаж. Все още имам зацапване. АГ ми каза, че ще е около 20-на дни, та започнах да се притеснявам. Преди 10 дни бях на преглед и моята лекарка ми каза, че всичко е изчистено и лигавицата се възстановява. При вас колко време беше кървенето и кога ви дойде първия цикъл?

# 268
  • На изток от Ада
Последна бременност, 7 дни кървях след 49 дни дойде ... Иначе д-р абортира не съм кървяла толкова и по - рано ми идваше. Този последният бях смазана и в АГ не пих вода и не ядох над 24ч

# 269
  • София
Сменям малко посоката на темата. На 1 ноември претърпях двуетапен аборт - първо хапчета, после кюртаж. Все още имам зацапване. АГ ми каза, че ще е около 20-на дни, та започнах да се притеснявам. Преди 10 дни бях на преглед и моята лекарка ми каза, че всичко е изчистено и лигавицата се възстановява. При вас колко време беше кървенето и кога ви дойде първия цикъл?
Ох милата,звучи ми като аборт в късен етап 😔
Дойде ми на 28 ден, както обикновено и зацапване и някакви изчистващи течения си имах допоследно. Аборта беше в 21 г.с, двоетапен.Първият цикъл беше много обилен.

Последна редакция: нд, 26 ное 2023, 23:45 от *Bubble*

Общи условия

Активация на акаунт