Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 94

• 22 141
  • 766
  •   1
Отговори
# 300
  • На изток от Ада
Слънце, мерси. От там не съм поръчвала...
Аз си давам почивка. С мм се смятахме заради мой чатове. Понякога се оплаквам на познати от форума или на кумата ми...

# 301
Какво помага за повишаване на Прогестерона?

# 302
  • На изток от Ада
Какво помага за повишаване на Прогестерона?
прогестерон. Под формата на утрогестан, циклогест или инжекции

# 303
Инжекции пролутекс също помагат.

# 304
Как е установен нисък прогестерон и кога? При мен септември беше 1, октомври беше 90.. Май с тези хормони е добре да има проследяване няколко месеца, за да има някакво обективно заключение.

# 305
Аз се включвам в темата с прогестерона. Ако не говорим за бременност, той би индикирал проблем с овулацията, нали така? Вие защо го следите толкова често?
Аз след биохимична бременност, която беше точно 2 цикъла след аборт (медикаментозен), реших, че биохимичната е станала заради нисък прогестерон. От друга страна, явно си е бил наред щом е имало овулация…
Та наистина е интересно дали е причина за аборт или по- скоро показва, че нещо не е наред…
Моят АГ смята, че няма нужда да се изследва при евентуален положителен тест, само ЧХГ, ама аз съм си навила на пръста, че ще го изследвам все пак. Ако стигна до положителен тест пак де…

# 306
  • Замък сред облаците
При съмнения за проблем с прогестерона по принцип се изследва в пика му - 7 дни след доказана овулация (при мен като е О на 17 ден на 21 ден както класически казват да се изследва няма да е достоверен). Това се прави при съмнения за хроничен проблем с отделянето на прогестерона, т.нар недостатъчност на жълтото тяло. А при бременност е показател за това как върви бременността също. Мисля че моят пример горе с успешната и неуспешната бременност и съответните стойности дават ориентир какво визирам, да не се повтарям пак Simple Smile

# 307
Аз го следих два поредни месеца, защото потърсих консултация от двама различни АГ. Да, не беше 7 дни след доказана овулация, но според лекарят дори да е била по-късно овулацията, щеше да е по-висок, той беше почти на 0.

# 308
Малко със закъснение се включвам, но нямаше как да не пиша..
Bubble, страхотна новина! Толкова се радвам за теб! Heartbeat
Да е борбено и здраво ембриончето и само така щастливи да се връщате от прегледи!

# 309
Аз имам 3 тотални различни примера с прогестерона, така че не могат да се правят крайни заключения какъв ще е изходът на бременността само от него.

1 бременност - трагичен прогестерон - конски дози - раждане.
2 бременност - трагичен прогестерон - конски дози - мисед.
3 бременност - топ прогестерон - без нищо - 11гс сега.

Една с една не си приличат при мен. Grin

# 310
  • Замък сред облаците
Пу пу, тоя път да е идеално дано!

# 311
  • София
И при мен със синя ми беше 33 в деня на закъснението,сега в 7 г.с едва 13 😔
Почнах Циклогест де, мисля че каквото зависи от мен съм длъжна да го направя (в случая да спазвам предписанието на лекаря), пък каквото има да става-ще стане.Първите три месеца са непредсказуеми.
За останалите 6 имаме план 😂

# 312
Няма една с една бременност еднакви! От 3 бремености имам едно дете, с 3 различни терапии и лекарства. Единствената ми успешна е последната със всичко на минимум.

# 313
*Bubble*, чудесна новина! Пожелавам ти от сърце лека бременност да изкараш и на финала да гушнеш здравичко малко шушулче! 🍀

# 314
Да дам кураж на някой :
След 3 аборта, 5 инвитро и 2 ЗЕТ имам едно дете . И сега на 41г имам второ , станало случайно.
В повечето случаи миседа е заради генетичен проблем и тромбофиля.
Посл. ми аборт стана като спрях рязко прогестерона ( пролутекс ) в 10-та седмица.
При успешната бях на мускулни инжекции от Турция и утрогестан през втори месец.
При последната имах кървене и взимах утрогестан само. Моят прогестерон не е бил драстично нисък, но по-скоро към долна граница. И за жени към 40 е ясно, че вече спада прогестерона.

Общи условия

Активация на акаунт