АС и други романтични К-драми - тема 5

• 21 049
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • Русе
Здравейте, Дами!
Минавам набързо за кратък отчет и мнение. Не, не съм счетоводител, но ако има такава между нас, Честит професионален празник! Казват, че тази професия е нещо средно между наука и магия, а аз все се лутам между тях, затова не съм. Simple Smile
Мнението ми: за Д-р Джин, мисля, че го писах. Рори, благодаря за песните. Ей, и хубавото Хони пеело?! Ти да видиш?! Имат ли корейците артист , който да не пее? Rolling Eyes На мен обаче, Хонито ми харесва и с къса коса и с  открито чело. Тези бретони, дето закриват 1/3 от лицето почнаха много да ме дразнят.
И Минка много ми харесва рижава, много й ходи, според мен!
Започнах да гледам Лоши момчета. Тръгна интересно, макар че ми е много странно убийци да преследват убийци. Американците имат няколко сериала и филм, където крадец с висок IQ помага на детективите, но тук...А бе ще видя! Длъжна съм да му дам шанс. Крисс, благодаря за предложението!
Miracle in Sell 7 и Tomorrow cantabile обаче ги няма с бг превод и ще трябва да се гледат с руски. Това последното е само за сведение.
Хубава вечер на всички! Споделяйте какво ви харесва.

# 166
Уинона, успя ли да си довършиш Двете седмици?

Идвам при вас със задачка - закачка. Ще сложа снимки на трима от актьорите които всички познаваме. Снимките аз поне не съм ги виждала и ако не бяха надписани не знам дали щях да позная кой кой е. А вие разпознахте ли ги?
1.

2.

3.

# 167
  • Русе
Да, Рори, успях! Simple Smile Ей, голяма мъка беше да се оневини! Grinning Заслужава си сериалът, тук не знам защо не ми се набиха изцепки и гафове. Дали съм била пристрастна заради ДжГ?! Впрочем направо се изумих, когато негова фенка го нарече "джендър артист"....
Отговарям:
1. Принц 8, 
2. Принц 14   и
3. Принц 4 - ДжГ

# 168
Две седмици на мен ми е от любимите сериали. И главната ми допада, макар че според мен детето е главен партньор на героя на Джун, а майката е повече в поддържаща роля.
В какъв смисъл го е определила като джендър артист?

# 169
  • Варненска клюкарка
Мен ме дразнеше показването ден по ден и от един момент, може би към 10та серия вече ме измори и ми стана доста скучно. Но аз съм доста критична и бързо губя интерес, ако нещо в сюжета ме подразни. Някак ми заприлича на Беглецът, който много харесвам, но той е 2 часа интензивна история, а това ако трябваше да го чакам по 2 еднотипни серии седмично, нямаше да дочакам финала. За гафовете има ги, ама много ще навляза в детайли от лечението на детето. Също не вярвам в мигновеното събуждане на бащински чувства -  при мъжете  механизмите за обич към детето са други, различни от майчините и рязкото размекване и себеотрицание са ми трудни за вярване. Бих повярвала в някакво любопитство към детето, чувство за вина, останалото ми е фантасмагория, ама и по други к- сериали ги виждам, явно им е нормално за възприемане. Самият ДжГ не е бил съгласен със сцената с първата среща с детето и доста е протестирал, настоявал е да заснемат друг вариант по негова идея за този момент, но в крайна сметка в сериала е влязло сценарно- режисьорското виждане. Нещо като компенсация е получил в последните кадри от сериала, когато сценаристката му позволила той да го определи. ДжГ ми хареса много, момиченцето също,  ама схемата на властта, корупции и прочие ми се видяха доста изсмукани. Майката на детето безкрайно бозава и мънкаща, почти не я забелязвах, любимия и и подчинените му безкрайно тъпи. Веднага след това загледах Цвете на Злото, партньорката и детето и взаимодействието им с ДжГ бяха много ярки и сериалът и триото ми станаха  едни от любимите.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 20:14 от Беллора

# 170
  • Русе
Две седмици на мен ми е от любимите сериали. И главната ми допада, макар че според мен детето е главен партньор на героя на Джун, а майката е повече в поддържаща роля.
В какъв смисъл го е определила като джендър артист?
Фен клуба е от различни националности и не ми се спореше в ефир.
За главната само ми беше странно, уж балерина и обучава деца, а самата тя е с криви крака. Не трябваше да й ги снимат. Малката наистина беше много на ниво, голямо сладурче, докарваше ми сълзи не веднъж.

# 171
  • пак на Рив Гош
За разпознаването на актьори, не ме чакайте - имам проблеми с разпознаването на лица дори и в "живия" живот, та Благоверния все ме бъзика по въпроса Joy.

Забелязвам и че сякаш държат да изглеждат нежно и всячески подсилват ефекта, не секси, или там с някакви съблазнителни чупки - обличат се с дантелки около вратлето, бели якички, панделки, миловидни шапки. Примерно девойката в най-пресния ми сериал вчера се беше скирила все едно с рокля на баба си, то сега и такава мода има де, неща даже изглеждащи като пеньоари, но с бели чорапки, перлени копченца и разни такива подсилващи ефекта за нещо нежно и уютно... Най често ги обличат в нежни цветове - бяло, розово, патешко жълто, светло синьо, пуловерите са от пухени материи с власинки, а нещо такова бяло или розово около лицето и шията  кара тази която е в него да изглежда още по нежно. Може да си е мое субективно усещане, но сякаш това осноно забелязвам, няма подаваща се плът с изключение на айдълките и по някои премиери/награди но пак е доста премерено. Гримът е нюд, рядко има нещо цветно или натрапчиво подчертано, а реално сигурно ползват доста грим, но така го правят че да не крещи отдалеч.
Белл, не ти е субективно впечатлението. Деколтетата, тънките презрамки, потничетата се считат за проява на изключително лош вкус като цяло в обикновения живот (тоест, не сценично облекло), както и силно прилепналите дрехи. Но пък нямат проблеми с късите поли и панталони Grinning Облеклото на героините (особено главните), според мен, отразява като цяло начина на обличане на хората в страната.
За Корея нямам преки наблюдения, но в Япония точно това ми направи впечатление (като изключим някои доста по-смели стилистични решения на млади девойки, граничещи с косплея Joy) - едноцветни и по-неутрални тонове в облеклото (бяло, черно, синьо, екрю, светло розово/жълто/зелено), леко овърсайз, за жените - много поли и рокли, мъжете - в панталони, дънките не преобладаваха. Чанти и обувки - безупречни, както и облеклото. Гримът - дискретен и в нюд/бледи тонове... а имат страхотна козметика. Точно като в сериалите Wink

# 172
Аз видях друго. Млад мъж, който беше много щастлив, че ще става баща, но когато го налазиха мафиотите отблъсна жената и я принуди да махне детето, за да отдалечи мафиотите от нея и да й даде шанс да води спокоен живот далеч от него. И това толкова го съсипа, че живееше като боклук сякаш наказвайки себе си. И изведнъж се оказва, че това дете съществува и за да оживее се нуждае от него. За него това беше възможност да изкупи греха си от една страна, от друга чисто човешки как може да остане безразличен към дете, чийто живот виси на косъм, а той може да го спаси. При това детето е същото, заради което мрази себе си. И чак след това дойдоха осмислените бащински чувства. Когато приберат бебето от родилния дом колко време им трябва на мъжете да се почувстват бащи и да заобичат детето си? Когато срещна дъщеря си макар и на 8г. тя беше за него като току що родена. Борбата за живота й беше сближаването, което иначе се случва постепенно. И понеже това е основната сюжетна линия не съм се вглеждала в детайлите, защото нищо не ме е подразнило. На мен актрисата в ролята на майката ми хареса, но повече ми харесах с Ючон в екшън сериала Три дни.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 21:05 от Рори72

# 173
  • Русе
Роца, този факт за облеклото в Япония дори го има в Гугъл : сравнявайки 3-те нации - Япония, Корея и Китай - най-добре, стилно и марково облечени са японците, най-добра козметика (+пластична хирургия) - корейците, най-зле облечени, шумни и не културни - китайците. Най-възпитани - японци, корейци и накрая китайци.

# 174
  • Варненска клюкарка
Рори, затова от щастие и се накрещя при срещата им в заложната къща, зададе и въпрос кого е питала и кой и е позволил да ражда дете от него. Мисля че всеки човек с малко съзнание и подозрение че единствен може да спаси нечий живот, не би отказал да го направи. Героят на ДжГ не беше лош човек, но след лошо стечение на живота му нататък го караше по течението. В този смисъл когато му се уталожи новината,  особеното състояние в което изпада мъж като му кажат че е станал баща, естественото решение беше да приеме. Ясно е че филм да става, моите възражения са срещу фалшивата сцена на първата среща, не ми хареса, наивно беше някак, очевидно и на главния актьор, като човек дори без да е баща и от актьорска гледна точка също му се е видяла фалшива и ненужно напудрена с емоции, сам го казва в интервю, а ако съдим и по рейтинга и на много други хора явно също не им е стигнало нещо. Бих искала да знам какво е предложил ДжГ за първа среща и толкова е настоявал, че в крайна сметка режисьора е кандисал да заснеме и неговия вариант. За моя вкус, а аз точно за него говоря, за един път става за гледане - до един момент ми беше интересно, но от един момент нататък доста ме измори.

Роци да, и възпитанието и културата им са впечатляващи - аз се опулих в Кингленд на лекцията която изнесе главния за методите на обслужване и сервирането по етикет от Викторианска Англия, което продължават да  използват в европейските аристократични семейства и е норма в скъпите корейски хотели и ресторанти. Ние сме на 3 часа път от Англия, една раса, но не съм сигурна дали в България примерно има  сервитьор, или управител  в 5 звезден хотел да знае нещо за етикета на кралица Виктория създаден през 19-ти век, а богатите в Азия са по аристократи от някои истински евросиньокръвни.
Знам че световните брандове правят специални гъдели в лимитирани серии за Япония и Корея, при това на поне двойни цени, но въпреки цените, сериите свършват за часове. Примерно Рей-Бан правят, но хайде там заради специфичността на азиатските лица, но почти всички модни къщи пускат колекциите си или смелите експерименти първо в Азия.
Освен нежните цветове, дантелките, къдричките и якичките около нежните шии на актрисите, в повечето случаи говорът им е като ромолящо поточе, смехът е с ръка пред лицето, изключвам някои крещящи по сценарий дами. Въобще при главните дами в повечето сериали които съм гледала, всичко е някак сладко, нежно и чисто.

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 07:22 от Беллора

# 175
Хванах Дже в издънка 😜при повторното гледане на последна серия на Доктора при рускините. След като издъхва отдалечават кадъра и се вижда че единия му крак е стъпил и свит в коляното и си остава така докато е в кадър. За да е в тази поза трябва мускулна сила и обикновено дори ръка, която е в друга ръка след смъртта се отпуска и пада до тялото, а коляното на Дже даже леко се наклони към тялото след като девойката пострада. Режисьорът нещо не е догледал сцената. Но при преговора с руския превод има известни разлики във възприемането на думите на героите, защото има по някоя допълнителна реплика, която вкарва повече яснота. Сега си мисля, че тази история има три главни героя - доктора, героят на Дже и принца.

И аз за себе си казвам как виждам реакциите и постъпките на героя пречупени през призмата на моя житейски опит. При такава спешност на шокова ситуация един интелигентен и добър в същността си човек изпаднал до дъното може да се вземе спешно в ръце и да изплува, за да отреагира на случилото се защитавайки хората, които са важни за него. Когато се случи нещо неочаквано и шокиращо мозъкът започва да работи бясно и нетрадиционно и се задействат всички видове инстинкти, които пък вадят решения които иначе никога не биха се появили в обичайна ситуация. А в такива моменти се появяват физически и психически сили каквито човек не е подозирал, че има. Действа извън себе си и после дори не може сам да си обясни как се е справил с подобна ситуация. Може даже и да не си спомня какво се е случило от т. А до т. В след момента на шока, че се е случило нещо такова. Децата имат това свойство да задействат неподозирани сили - физически и психически у човека. Това видях в тази история и мога да го приема без съмнение за реалистичност на тази част от сценария.  Първоначалната реакция също е ОК за мен. Това не е реакцията на мъж разбрал, че има дете което не е искал от жена която не иска. Това е реакцията на мъж, който е играчка в ръцете на мафиотите и води самотен и окаян живот, но смята че това е цената да защити спокойния и щастлив живот на единствения човек който е обичал и който го е обичал. Около него няма никой, за да не завлече никой. Появата на единствената жена която е обичал, нейното дете, че и негово при това означава, че рано или късно мафиота ще разбере за тях и те ще са в опасност. И това е неговия кошмар и неговата първоначална реакция да стои далеч от тях. Трябва си време за да осмисли и информацията и ситуацията, че болестта ще изпревари мафиота и първо трябва да се премахне първата опастност, а после да се погрижи и за другата. Той не е спирал да обича тази жена и да страда за това че я е наранил, и че я е принудил да махне детето. Просто условията са различни в тази ситуация. Има две опасности за това дете и тази жена и трябва да се степенуват. От момента в който разбира, че той е единствения шанс на това дете се променя абсолютно всичко. Ако не беше подходящ за донор щеше да се върне в калта, където го намери главната и щеше за пореден път да поеме чужда вина и присъда, защото той и без това е мъртъв от 8г. Вече екшъните са филм да става. Но основната история е именно между бащата и дъщерята. Той спасява живота й, а тя спасява и душата, и живота му. Тук любовната история е само предистория и фон. Проблемите с мафията и решаването им също не са предмета на тази история. Единствените главни и важни герои са този мъж и неговата борба с живота и това дете.

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 09:31 от Рори72

# 176
  • Варненска клюкарка
Рори, аз не оспорвам твоите възприятия, нито се опитвам да надделея над тях, просто споделям какви са моите и то за конкретна сцена, а не за целия катарзис на ГГ който ясно че идва в някакъв момент, иначе нямаше да има сериал. Вече казах че добрия човек какъвто беше ГГ разбирайки ще поеме отговорност и ще помогне, в този смисъл реакцията на ГГ не ме е накарала да ахна от изненада. Не вярвам на въпросния момент, точно както и на ДжГ му се е видял  невъзможно  сладникав, до степен да не иска да го пресъздаде по този начин. Казах и кое ме отегчи като цяло, защото съм гледала филм с подобно съдържание, тук разливането ден по ден в цял сериал за мен не прави добра услуга на историята. Усетих още повече разликата след като изгледах Цветето,  където нищо не беше концентрирано върху само два обекта, а обхващаше всички герои, както в живота действията на един човек се отразяват на всички около него, такива истории  обичам аз. И в Цветето ГГ криеше скелети в гардероба, отново невинен поел чуждата вина, но динамиката на събитията и по пълнокръвната история обхващаща куп народ около ГГ, като зрител ми бяха по- удовлетворяващи.

# 177
  • Русе
Белл, Рори, според мен няма място за спор тук! Двата сериала са различни - "Две седмици" е по-сегментиран, "Цветето" е по-дълбок. Различни режисьори, различен аспект, различна работа и, естествено, различен резултат. Simple Smile И двете имате право!
Както споменах, сега съм наблегнала на Лошите момчета. Като изключа бившия полицай (добре познат артист) се чудя другите 3-ма лоши къде съм ги гледала. Нещо епизодично, за кратко, не в главна роля....

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 14:00 от winona

# 178
Гледах Небесния пощальон с Дже и Хьо Джу. Много ми харесаха и историята, и главните. На Дже ролята много му пасна и двамата с Джу бяха много сладки заедно. Много красива, нежна и чиста любовна история и о, чудо финалът си беше 100% хепи енд.
И музиката е нежна
https://youtu.be/eRzwQIAMico?si=LYjVrxub6Ec1KdTl
https://youtu.be/47KSzXH0l7g?si=S7JPsXa0dTiVPNrN
https://youtu.be/Zm8OgoLnKSk?si=nfgTjKOnN6mEJg6_
https://youtu.be/ZFftWCk2yrc?si=T2z_-c55jZot_8lV
https://youtu.be/DG2R0eac2Do?si=Mtx2K-cEOw-s7l6m

Обаче другият филм на Дже, който трябва уж да е комедия не ми спори, а неговата роля май е да игра красив и известен. Ще го помъча още малко и ако не става ще проверя в сайта на рускините има ли други филми с негово участие и ще си избирам сериал, но това вече е задача с повишена трудност.

Утре свършва По моя начин. Марги, ще надникнеш ли пак в оня сайт дали не са написали следващия уикенд какво ще дават?

# 179
Рори, няма друг филм с Дже. Тези двата са. От сериалите ти остават Protect The Boss, Triangle и Spy. Първите два са преведени на бг, третия го има на руски.

Общи условия

Активация на акаунт