АС и други романтични К-драми - тема 5

• 21 051
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
А, аз мисля да си остана от отсамната, континенталната страна. Joy
Момчетата "ми" са толкова активни, че едва насмогвам да следя проектите им. Дори и тези, които са вече в казармата, са се погрижили да излиза съдържание и докато са там. Достатъчно предварително записан материал имат. А четиримата, които са още "отвън" направо разбиха интернет, всички възможни сцени и електронни медии.

# 151
Белл, вкъщи аз бях за Пак Со Джун, а щерката "викаше" за Пак Хьон Шик. Отделно пищеше "Виииииии!!!", всеки път, когато Ви се появеше на екран Joy

И аз бях за Пако и като герой в сериала срещу героя на Пакито и като въздействие като актьорска игра и като визия.

Ето я новината за лейдито и сторито
https://offnews.bg/medii/btv-lady-stava-btv-story-eto-kade-se-me … riali-812207.html

Уинона, ти чете ли коментарите на рускините? Те са по-интересни от коментарите в темата в спирита. Някак по-емоционални и по същество са. Ти вече си тго довършила и макар и не всички си научила някои отговори, ама аз си разсъждаам. След като съдбата е "позволила" този доктор да пропадне в миналото значи историята сама по себе си се е променила. Тогава тази кисенг защо се изживява като съдбата и нарежда на хората как да живеят и кого да обичат. Само подскажи момичето в Чосон и Ми На една и съща девойка ли са. Имам предвид е дали Ми На е преродената Йонг Ре, а дали Ми На е Йонг Ре, която се е озовала в съвременността във времето преди доктора да пропадне в миналото и знае ой е, но не му казва и когато той се връща тя жива ли е в съвременнстта или се е върнала в Чосон в случай, е съм права че момичето е едно и също?
И се оказа, че освен в Корьо и в Чосон не умират като паднат от висока, стръмна скала. Не знам в действителност кое е по-невъзожно, но оцеляването на човек след падане от скала някак по го приемам (да речем че се е закачил на нещо или пък се е хванал за нещо и в крайна сметка не е паднал в пропастта) в сравнение със завръщането на човек не само жив, ами и без нито едно изгаряне от оген ад с огнена вихрушка.
Тая кисенг много ме дразни от самото начало, но сега направо не мога да я понасям. Излиза, че тя знае, че чосонската девойка и Ми На са един и същ човек и пречи на доктора да го разбере. Залъгва всички с приказки за съдбата и ала бала, но май го иска за себе си и му пречи да разбере истината за това пропадане във времето, а тя най-вероятно е, че е в миналото за да спаси любимата си. Вече е ясно че момичето също е пътник във времето и вероятно нейното преминаване се е случило неведнъж, защото Ми На му говореше за паралелни светове и когато пострада му каза, че ще се срещнат отново в друг свят т.е. е знаела за това че ще се срещнат в Чосон. От друга страна Йонг Ре има спомени от живота си като Ми На. И тая кисенг, когато е била в болницата като дете според мен не е била там случайно както го разказа на доктора. Уинона, разкажи как стоят нещата с кисенг и момичето, че да не се дразня толкова когато кисенг върти доктора и девойката както й е изгодно на нея.

А вярно ли е, че Д-р Джин прилича на Вяра. Рускините пишат нещо такова. Не за пръв път може да има нещо сходно в два сериала, но за пръв път ще е в една и съща година, което автоматично изключва някой сценарист да е "преписал".

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 01:32 от Рори72

# 152
  • Русе
Добро утро, момичета! Flowers Hibiscus Цветенце за вас, защото съм първа май за деня!

Рори, аз също мислех, че двете момичета са едно и също лице, но превода накрая ме опроверга. Ето защо мислех така: за да изчезва лицето и от двата свята . Иначе нали няма закономерност в съдбата?! Това беше моята логика, а какво са искали сценаристите да покажат е друга работа. Аз затова споменах, че има нещо недоизпипано в сценария или с превода, което ме смущава.
За кисенката - да, тя имаше желанието да  запази доктора за себе си ( така го усетих), хем искаше той да не променя историята, хем натам го  тласкаше. Пак кусур в сценария! Тя си знаеше, че ще загине предпазвайки го, и това искаше да му каже. И ако беше успяла, докторът пак щеше да променя историята. А бе все парадокси!!!
Не знам как рускините намират паралел с Вяра - той е много по-добър от Джин, по-ясен и изпипан. Мое мнение.

# 153
Щом има нещо не ясно и се чудиш от превода ли е ще гледам последна сери и с руски превод, но сега имам проблем с ужасната кисенг. Не стига че актрисата ми е антипатична, ами и героинята й не мога да понасям. Всеки път като се появи да съска и да се прави на велика по отношение на главните герои и не само правя паузи, че да мога да я "смеля" и преглътна. По същия начин и Чонка в Стрелецът от Чосон  ме вбесяваше само с появата си на екрана,
Иначе се сетих от къде ми е познат сладкия пухкав бандит. В Илджиме героят му също беше уж отрицателен, а артиста го направи да изглежда някак сладък. Главният министър пък съм го гледала в много драми и си мисля, че играе все един от лошковците. Той изобщо играл ли е някога положителен герой? И все пак дори той не ме вбесява толкова колкото противната кисенг.
А Дже играе много добре този объркан и мачкан човек, който е героя му. Като за начинаещ актьор ролята му не е никак лесна и според мен той се справя много добре. Героят му е от страната на лошите, но не е лош, а е толкова трагичен, че не може да не му симпатизира човек.

# 154
Бел, още не съм си довършила Кингленд - по средата на 11 еп. съм. Разтоварващ, с красиви ГГерои, хубава музика, романтични моменти (такива истински целувки в К-сериал не съм виждала 🔥), но малко трудно взе да ми върви.
Със Силната Бонг Сун и аз се забавлявах от сърце, особено когато жертвите ѝ я мислят за безобидна, а в следващия момент се оказва, че са с избити зъби или изпаднали в безсъзнание 😆

Във фейсбук страницата на Лейдито повечето зрители са недоволни от промяната. Молят за корейски сериали в по-удобен час, други искат турски и латино сапунки, трети пък се надяват да има още азиатски продукции - китайски, японски...

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 09:34 от Margarita N.

# 155
В още една онлайн страница на гугъл новините прочетох за промяната. Пише, че сторито ще стартира до края на годината с много нови премиерни сериали от различни страни. Т.е. може би съм права, че затова не пускат сега премирните к-сериали, за да имат повече премиерни след промяната. Понеже в новината турските са си написани турски, а останалите изброени са континенти - Европа, Азия, Латинска Америка предполагам, че освен корейски ще има минимум и китайски сериали. Което може би ще означава по-малко дни корейски. Надявам се все пак да се запази схемата делнични и уикенд сериали, а другите да ги наместват по часови пояси, а не по дни от седмицата.

Уинона, запецнах на 15 серия. Последната 3та част във вбокса е на звездички, а в руския сайт седи на стоп кадър и не тръгва. Ще потърся сериала и в други руски сайтове, но междувременно изчетох коментарите след всяка от сериите. При рускините върви съмнението, че става въпрос за паралелни вселени, а не пътуване във времето и смятат, че пътниците във времето в Чосон се сдобиват с тумори. А някои от рускините пък смятат, че докторът не е мърдал от своето време, но заради тумора в главата, този, който е като човешки ембрион има халюцинации и целият сериал е неговият сън, докато е в безсъзнание или нещо такова. Някои са в луд възторг ог сериала, а не харесват Вяра, а други твърдят че двата сериала нямат нищо общо. Разбрах и че героят на Дже умира в някакъв момент, но като се замисля така както показаха живота му до момента няма как да дадат щастлив финал за него. Обаче и рускините не са разбрали по категоричен начин кой кой е и какво всъщност стои зад тези премествания във времето или пък в паралелен свят. Явно сценаристите са се оплели на финала и вместо да дадат отговори са оставили много въпроси.

# 156
  • Русе
Ако са халюцинации, Рори, защо и Ми На има същите? Но това ще разбереш в последния епизод, в последните минути...Simple Smile И все пак остава неясно!

# 157
Оф, финалите са най-слабото звено на к-сериалите. Може би корейците харесват такива финали, които им дават възможност да си ги досъчинят, но мен много ме дразнят. Не е задължително да са щастливи за да ми харесат, но искам да са ясни и да завършват сюжетните линии в историята с отговори, а не с въпроси.

# 158
  • Варненска клюкарка
Рори, в линка който даде за промяната пише също така че Бтв спира турските сериали в праймтайма, т.е. вероятно по Лейди/Стори ще вървят 2 вечерни премиери  на турски сериали, от там нататък където и да сложат корейския ще е прекалено късно, или прекалено рано.  в момента вървят латино премиери, даже баш в момента видях нещо бразилско, турските са поне 2, дано да пуснат корейски.

Проф, значи не само аз подозирам че някои си добавят сантиметри, за девойката за която писах съм почти сигурна, изглежда ми като 148см, не 158. АйЮ е 160, но 2 см са толкова малко като разлика че ако са една до друга визуално такава разлика няма да личи, а в случая АйЮ спрямо високите си колеги стои по съвсем различен начин, даже мога да сравнявам с 14 -ти когато АйЮ е до него и когато силната е до него, ми има очевидна разлика в ръста на двете момичета, втората е направо миниатюрна....
Двамата момци често се гърбеха около нея, а тук обувките и даже са на лека платфома

Жалко че вчера не запазих една прегръдка в цял ръст между 14 и девойката, сгъна се момчето много Joy Не ме разбирайте погрешно, много са сладки, просто имах съмнения за официалния ръст на девойката, викам си може аз нещо друго да съм прочела, ама и Роци казва същата цифра.... Joy
Доста от пълнежа бих поизрязала обаче - онзи лакирания и врещящ екземпляр много ме дразнеше, както и някои от най-пароддийните моменти, когато се прекали с пародията вече не ми е смешно, отива ми към друга категория. Все така фаворити за семейство на главна героиня ми остават фемилито на девойката от Истинска красота, там нямаше празно да не съм се смяла - на каката ли, на малкия брат ли, на отношенията баща- дъщеря ли, всеки забавен с неговите си бръмбари. Татенцето реши да я респектира след като  завари щерката в момент с гаджгетоза, говори и за живота с майка и а девойката даже не трепна  заради гледката която видя баща и, обратното, на горкото момче му прималя от срам, та тръгна да носи подарък на татенцето и да се извинява Joy Изглежда че много си падам по корейското чувство за хумор, преди си мислех че нищо не може да ме разсмее, с изключение на няколко по-стари филма и примерно чичо Чарли от 2ма мъже и половина, но то това си е чисто риалити, Чарлито така си живее и вероятно затова му се получи такъв готин образ, но сега във всеки к-сериал има поне едно нещо което ми оправя настроението Joy

Хазал е по някакви платненки с ръст 158 и леко минава или  поне стига Чачовото рамо...
Скрит текст:

188/158 с други равни подмтки...

Иначе дамите са ми толкова естествени дори с тези по-светли коси, сякаш винаги са били така. Примерно Минка изобщо не мога да си я представя с черна коса, а Айю ми се виждаше неестествена с черната коса на награждаването на АС, в сериала е много тъмен шоколад, а на наградите беше с естествен цвят и рязко ми се видя "съзряла" с няколко години.

Марги и аз такова раздаване в целуване в К-сериали не бях виждала, че и в турски също, даже и за НФ, нищо че момичетата донесоха и други сцени, пак не видях някой по-по.... Зад кадър на едното място даже ги поозаптиха малко, пък те само се изкикотиха, а после що ги спрягали хората...

ПП През февруари изгледах Секретарката, след нея Хуаранг и отпочнах за довършване ТГ но не успях пак, занулиха супер-К.  В Хуаранг видях Пако веднага след визията му в Секретарката и химията с Минка. Направо бях в потрес когато главната от Хуаранг беше с момчетата на екран, то че като я преггърнеха се телеше, зад кадър пък режисьорла не беше доволен, абе направо ми развали гледката, та тръгнах да си оправям вкуса с Бинчо. И аз мисля като Профа- Пако с костюм или гол, хайде може и спортен, но не ми хареса с веещите се коприни.

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 13:45 от Беллора

# 159
Белл, Минка е с черна коса в рекламите с Джун в ранните й 20г.  И в Сканалът е с черна коса
https://youtu.be/fWDTkpFrsfo?si=hBCu2xfN6KHAOgeQ
Песента е на Джунсу, има в оста и песен на триото в тази връзка предполагам, че в оста на Др. Джин също има песен на триото или на някой от членовете на триото
И в Др. Джин е с черна коса героинята й в миналото
https://youtu.be/VYOistB0oSs?si=tDcvXo5B0WK4Wwd9
Леле как се промени принцът-просяк в момента в който стана регент на сина си. Прецака всички които го подкрепяха.
И как можаха да използват толкова очевадно кукла вместо бебе. Сега има такива кукли като истински бебета, а те в сериала използваха кукла, която и от сателит няма да излъже никого че е бебе.
С всяка следваща серия Дже става все по-добър. В сцената в която бащата му позволи да се върне и да го нарича татко беше потресаващо изразителен. Определено е добър като актьор. От петорката не съм гледала само Джунсу и Юно в сериал, който не е на групата. И сякаш от 16-17 серия нататък сериала стана по-вълнуващ в сравнение с предходните серии.

За лейди сторито си мисля, че ще изчистят всичко което са започнали и затова метнаха баража по 2 серии на мястото на корейските, а тях ги върнаха в 23ч., за да не ги спират напълно, докато започнат новите програмни схеми. Предполагам обаче, че един и същи час в прилично време ще си го делят според дните от седмицата корейски и китайски сериали. Така както латиноамериканските могат да бъдат бразилски, мексикански, аржентински, така азиатски вероятно означава не само корейски. До момента на индийски по БТВ и лейди не съм попадала, така че не мисля че те са част от концепцията за азиатски сериали. Каквото и да са измислили не мисля, че ще ни лишат от корейските. Само ще променят дозата и часовия пояс. Но имам усещането че промените ще ни устройват. Останаха около 40 дни до края на годината така, че скоро ще видим какво са измислили.

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 16:16 от Рори72

# 160
  • Варненска клюкарка
Рори, мисля че Минка в рекламат беше с тъмна, но не черна коса. Сещам се че точно на косата и обърнах внимание там където подскачаха на един стадион и после в студиото където снимаше с телефона си една засрамена девойка около ДжГ, Марги беше нарязала гифки. Иначе ясно че те са си с черни коси, но за мен е по трудно да ге възприема, отколкото гледайки ги със светли даже рижавеещи коси, много им отиват на белите лица, изглеждат ми съвсем естествено, сякаш винагиса си били такива. Забелязвам и че сякаш държат да изглеждат нежно и всячески подсилват ефекта, не секси, или там с някакви съблазнителни чупки - обличат се с дантелки около вратлето, бели якички, панделки, миловидни шапки. Примерно девойката в най-пресния ми сериал вчера се беше скирила все едно с рокля на баба си, то сега и такава мода има де, неща даже изглеждащи като пеньоари, но с бели чорапки, перлени копченца и разни такива подсилващи ефекта за нещо нежно и уютно... Най често ги обличат в нежни цветове - бяло, розово, патешко жълто, светло синьо, пуловерите са от пухени материи с власинки, а нещо такова бяло или розово около лицето и шията  кара тази която е в него да изглежда още по нежно. Може да си е мое субективно усещане, но сякаш това осноно забелязвам, няма подаваща се плът с изключение на айдълките и по някои премиери/награди но пак е доста премерено. Гримът е нюд, рядко има нещо цветно или натрапчиво подчертано, а реално сигурно ползват доста грим, но така го правят че да не крещи отдалеч. Даже докато гледах сериала за силната девойка, Пакито ми се видя по-намазан от колежката си, а едва ли за нея са пестили Joy Може би е от сериалите които съм гледала аз, но всичко ми лъха някак на чисто и нежно и ми оставя едно такова приятно усещане.

# 161
  • Русе
Преди време бях започнала "Две седмици" с ДжГ и го прекъснах за да гледам нещо друго. Сега си го завършвам, че не обичам да ми виси във времето. Обаче....каква изненада: там откривам с малко участие и Принц 8- Канг Ха Нън. Сега си обяснявам топлите отношения зад кадър между тях. "Две седмици" е от 2013-а, АС - 2016

# 162
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Белл, не мисля, че е чисто субективно усещането ти. Точно много наблягат на миловидността и нежността на положителните си ГГ.

Уин, ние преди време сме си говорили тук в темата, че в бранша много се подкрепят. И поддържат добри колегиални отношения, дори и когато не са си близки. Чела съм интервюта на айдъли, които казват, че заради натоварените и разминаващи се графици рядко успяват да завържат и поддържат близки приятелства. Затова много си ги ценят. И не пропускат да се радват на всяка възможност отново да споделят приятни мигове на сетовете и около сетовете със своите колеги.

# 163
Ангелчето Данчо с песен от дебютния си японски албум.

Актрисата в клипа е Джин Се Йон.

И Дже за ост-а на Д-р Джин

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 20:58 от 2в1

# 164
След финала допълвам, че последните 5-6 серии много ми харесаха. И така както казах, че няма да повтарям определено ще изгледам пак някои моменти и 1-2 цели серии, но при рускините, за да видя дали при тях превода не обяснява някои детайли. Дже беше впечатляващ в тази роля. Неговият герой беше най-пъстър и най-сложен според мен. И Дже го направи много истински и жив. Не баш от първа серия, но в последните беше истинско удоволствие да го гледам и определено ще му изгледам филмографията. Хонито като визия е като хамелион. С прическата от съвременността никак не харесвам визията му, но в миналото е много красив и харизматичен. Но за пръв път гледах Минка с двама страхотни мъже около нея без да усетя химия с никой от тях. Може би защото в сценария нямаше романтика, въпреки че имаше много романтични чувства в т.ч. отвъд времето и пространството .... Но пък в Престъпни намерения не само че нямаше в кадър романтика, но и в сценария нямаше, а химията между Джун и Че беше много силна във всичките им общи сцени.
Както вече споменах за мен има два недостатъка този сериал - мудното действие до към 14-15та серия и прекалено детайлното в близък план проследяване на ненужно многото операции в сериала с изобилие на кръв нарязана плът и спорен реализъм в тези кадри.
И какво разбрах аз на финала. Докато доктора телом пропадна в 19 век в Чосон душата на неговата девойка попада в тялото на девойката от Чосон с нейното лице или просто е една и съща душа. Но това може да обясни само защо Ми На знае за събитията от 19 вк от името на Йонг Ре, но не обяснява виденията на Йонг Ре за Ми На. Нещо като историята на нашата Хе Су. Ама не съвсем, защото още преди злополуката Ми На хвърли някои реплики за паралелни светове, сън в който доктора не я разпознава, въпреки че го вика и последните й думи преди да изпадне в кома, че ще се видят отново на друго място. В тази час от историята сценаристите не са се постарали да дадат приемливо обяснение на случилото се. Между двете момичета определено има "топла" връзка, но не показват каква точно и защо. Затова и Йонг Ре колкото и да се опитваше да се омъжи за капитана дори по задължение не можеше, защото съдбата й е свързана с доктора. Тук се сещам за противната кисенг. Оказа се че тя не е с нищо по-различна от доктора в качеството си на пътник във времето, но се държеше сякаш тя знае всичко, а се оказа че си е съчинявала за да постигне свои си цели. Освен това Йонг Ре в първите серии каза на някой, че още като видяла Джин за пръв път се е почувствала странно привлечена към него. И да не забравяме, че Ми На е талантлива лекарка, а девойката в Чокон също беше талантлива и имаше луд интерес към медицината. Малко ме е яд че не дават точен отговор за момичетата. Любопитството ми е незадоволено, а не искам аз да си досъчинявам. Това което ми липсва във финала е чрез четящия история Джин да покажат как се е променила историята на Чосон след заминаването на доктора и евентуално това довело ли е с наслагване на ефекта на пеперудата до промени в съвременността. Знам че при японците има втори сезон и колкото и да съм предубедена към японските сериали от любопитство може и да го потърся и да се пробвам за да разбера при тях как е обяснено пътуването във времето, връзката между девойките, коя всъщност е кисенг т.е. при ях сигурно е гейша и в каква посока са продължили през втория сезон. Според това което аз разбрах като замисъл в сценария Джин попадна в миналото за да го промени и така да спаси Ми На, но и част от хората в тази епоха, което със сигурност трябва да има отношение към неговия свят. Но ми липсва и обяснението как се случва пътуването във времето не като техника, защото разбрахме, че се случва при живото застрашаващо падане от високо, а защо точно той и т.н. в този смисъл. На финала остана без обяснение и ролята на тумора-ембрион, а в 1 еп. създадоха усещане, че той има общо с пътуването във времето. При срещата на Джин с неговия няколко пъти пра дядо показаха, че става въпрос за пътуване във времето, а не паралелен свят, но в разговора с кисенг пак създадоха замъгляване по въпроса. Въобще това ми остана недовършено, но като цяло финалът е приемлив за мен и не е от най-дразнещо отворените. Искаше ми се героят на Дже да не умира и да получи шанс за пълноценен живот и щастие, но някак това беше единствения логичен край на неговата сюжетна линия.
Музиката също ми хареса. Ето я
Песента на Дже е в поста на 2 в 1.
https://youtu.be/V7iME_3AK6E?si=Hq2mmRHW52vQ4So3
https://youtu.be/VYOistB0oSs?si=ZERsrnJYqptVkmO-
https://youtu.be/ZcaYCUg9m0o?si=tB3Abv5k-FA6yvVy
https://youtu.be/DqQPfef7AbI?si=zzz6936SHI_oS5Z4
https://youtu.be/7DkKnyd4UBI?si=1oVeF3d2e0KyHQBL

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 11:11 от Рори72

Общи условия

Активация на акаунт