АС и други романтични К-драми - тема 5

• 21 602
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • Русе
Ауу, тръпки ме побиха от думите "Обичам те" изречени от главната. Прозвучаха толкова студено и далечно, че от тук нататък трудно ще повярвам че е влюбена в краля.
Аз повярвах. Може би и ти. Но наистина имаше моменти, когато мислех, че е двойницата й. Simple Smile

Дами, заложила съм "Докато ти спеше" и "Тайна мисия-2" с Бини, но...за отпускане на нервата си пуснах "Hospital playlist". Toлкова ми е приятно да видя познати лица и искрено се забавлявам на съдържание и актьорско майсторство, а току-що започнах 2 епизод. Рядко ми се случва това!

# 346
Но ащо приятелят на главната в републиката има спомен за кралството. Той също е бил дете преди 25г. и няма как с чичото да е дошъл в този свят. От друга страна детето с йойото прилича на него на снимката със семейството. Та той от коя реалност е и ако е от кралството какво е станало с двойника му в републиката.

Уинона, тъкмо си изгледала 1 епизод на Болничния плейлист. Моля те разкажи най-важното, защото  когато опитвах да загледам сериала 1а серия много ме спъна, а съм сигурна че нататък ще ми хареса, но Роца каза че не мога да я прескоча защото е важна. И с Лунната светлина 1 епизод ми беше мега скучен, прескочих го и нататък си изгледах сериала с удоволствие.

# 347
  • Русе
Но ащо приятелят на главната в републиката има спомен за кралството. Той също е бил дете преди 25г. и няма как с чичото да е дошъл в този свят. От друга страна детето с йойото прилича на него на снимката със семейството. Та той от коя реалност е и ако е от кралството какво е станало с двойника му в републиката.

Уинона, тъкмо си изгледала 1 епизод на Болничния плейлист. Моля те разкажи най-важното, защото  когато опитвах да загледам сериала 1а серия много ме спъна, а съм сигурна че нататък ще ми хареса, но Роца каза че не мога да я прескоча защото е важна. И с Лунната светлина 1 епизод ми беше мега скучен, прескочих го и нататък си изгледах сериала с удоволствие.
Рори, имай търпение, ще разбереш за приятеля. Simple Smile И аз мислех, че детето с йо-йо е той, но на "поправителния изпит" видях съвсем различно лице.
В плейлиста 1 епизод е, кажи-речи, запознаване с основните герои, малко болнична атмосфера, малко лични отношения и биография. Генералът и астрологът от АС за кратко видях, дали ще ги има нататък, не знам. Simple Smile

Голям майтап си правят самите сценаристи с К-попа!!! Sweat Smile Млада мацка при единия ГГ-гинеколога, иска предварително да купува дрешки за бебето си и се чуди дали детето ще е BTS или  Blackpink. Д-р: Sharp! (тя гледа умно, не го знае). Д-р: ZAM? (тя е още умна). Сестрите, компромисно: A AKMU? ( пациентката показва , че знае какво е това).
Забравих: и 5-та ГГ ( 4 ма мъже и 1 жена) са музиканти. Макар, че имам слаби познания за К-попа и тези групи, това направо ме разби!

Последна редакция: чт, 23 ное 2023, 21:36 от winona

# 348
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Изобщо не се мъчи да реагираш. Протоколен хумор с елемент на задължителната демонстрация на не-що-зна-е-не за страната на госта/домакина. На второ място храна за медиите.
Иначе де да го знаем Чарлз дали наистина не се разкършва от време на време с Dynamite. Stuck Out Tongue Winking Eye Joy

# 349
  • Варненска клюкарка
Иначе де да го знаем Чарлз дали наистина не се разкършва от време на време с Dynamite. Stuck Out Tongue Winking Eye Joy
😂🤣
Направо се задавих като си го представих Joy

# 350
😂🤣
Направо се задавих като си го представих Joy
Добави и Камила в картинката! Joy Joy Joy

# 351
  • пак на Рив Гош
Все се каня да питам Роци, 2в1 що за сладолед е това, не е само в този сериал, и в други съм го виждала- прилича на нещо което смучат от накрайника на това фолио, или да е подобно на паста за зъби, което изстискват
Белл, продуктово позициониране? Wink
Сега, точно с този продукт не съм запозната, но поне при нас тук (Франция) в подобни пакетчета продават плодово пюре за децата (по принцип е за по-малките, но и щерката понякога си купува такива... на 19 е Joy). Удобни са, понеже така можеш да си хапнеш нещо полутечно, без да се налага да търсиш лъжички, да спираш и да сядаш, лесно се носи в чанта.
Има и едни замразени близалки, нещо като замразен сироп, пак в дълги пликчета и децата много го обичат. Но не мисля, че това в сериала е нещо такова.

"Краля" с Минчо го изгледах единствено и само заради Бодигарда (понеже актьорът, Woo Do Hwan, е сред любимците ми и си попълвах неговата "сериалография").
Рори, за продуктовото позициониране, загледай се и ще видиш, че примерно, ако показват верига ресторанти, камерата ще се спре да секунда на името, ако ще е крем, марката ще се види добре и т.н. Нещо подобно беше и "Кингленд" - не остави съмнение на кои марки Джуно е лице Wink .

За Hospital Playlist не мога да кажа лоша дума, при положение, че си го подготвям за коледен маратон (да си го преговоря за 4ти път Joy). Но потвърждавам, че е добре да се изгледа първия епизод, защото там представят героите, обясняват как са се запознали и какво всъщност правят в тази група.
Сега, не очаквайте интрига/действие, което да се развива от епизод на епизод, като в сериал тип "Краля", например. "Плейлистът" е със сюжет тип "нещата от живота" - има си развитие на историята, но не е динамично, няма невероятни сътресения, впечатлаващо спасяване на човешки живот, просто по-"еждневен" разказ за група приятели, техния живот, радостите, мъките, връзките... и хубави песни.
Една от любимите ми от първия сезон:

# 352
Роца, песента от клипчето много ми хареса. Но се чудя знае ли се дали актьорите действително свирят и пеят?

Бодигардът от Вечния монарх вече и на мен ми е сред любимците. По нататък ще подкарам и неговата филмография.

# 353
  • пак на Рив Гош
Рори, знае се  - те наистина свирят и пеят Grinning
Някои от тях (басистката Jeon Mi Do, единият от китаристите и основен вокал, Jo Jun Suk и барабанистът, Yoo Yeon Seok) са участвали в мюзикъли и могат да пеят. Jo Jun Suk в реалния живот е женен за певица и една от песните в негово изпълнение от сериала стана страшно известна (Aloha) и имаше статии, в които се закачаха с него, че е изместил жена си от класациите за хитове.
Интересното е, че героинята на Чон Ми До по сценарий пее фалшиво и затова момчетата не ѝ дават да пее, докато актрисата пее страхотно в "живия" живот
Една и съща песен и една и съща певица:
драма-версията - https://www.youtube.com/watch?v=cCPBfEJ3tpA
студийната версия - https://www.youtube.com/watch?v=ieetOdEMIDU

А самите актьори преди да снимат сериала са работили няколко месеца с учители, за да се научат да свирят на инструментите. Гледах части от кастинга на Ю Йон Сок, където го питаха дали може да свири на някакъв инструмент и той изброи пиано, май някаква флейта и перкусии и веднага му казаха "значи ти ще си барабанистът в групата". Гледах и един документален филм как работят, за постигнат синхрона и ритъма за това "парче" (рок-версията на Канон в Ре Мажор на Йохан Пахелбел) :

И тъй като първият сезон на сериал беше излъчен в самото начало на пандемията и локдауните, и стана страшно популярен, малко след края му, актьорите се събраха и изнесоха концерт, предаван пряко по интернет, за да благодарят на зрителите. Записът му е тук. Сега, не са идеални, но като за актьори, които пеят (а не певци по професия) се справят много добре за моето нетренирано ухо.

Woo Do Hwan има някои доста добри неща във филмографията си.

Последна редакция: чт, 23 ное 2023, 23:44 от Роца

# 354
Минка снима нов сериал Marry My Husband, който ще започне да се излъчва януари. Шокирала е феновете си като за ролята си на раково болна е отслабнала драстично и е станала 37 кг. Съжалявам, но това за мен не е нормално.
Скрит текст:

Подобни сокчета и тук има. Купувам за дребосъците от Лидъл. А онези ледени смукалки, които виждаме в сериалите си ги представям нещо като скрежината.
Корейците нямат тяхна дума за сладолед. Те и за това ползват английското айскрийм. Те си имат патбинсу, което е ситно натрошен лед гарниран със сладък боб, плодове и кондензирано мляко.
Скрит текст:

Последните години продуктовото позициониране е брутално и направо боде очите. Кремове, червила и всякаква козметика, разни джаджи за поддържане на кожата, разни добавки, коли, хранителни вериги.... всичко, на което може да му се покаже марката се центрира от камерата поне за няколко секунди, за да не би случайно да го пропуснеш.

Рори, актьорите си пеят в сериала. Интересното е, че мацката (Чон Ми До) в сериала пее изключително фалшиво, а в действителност актрисата пее доста добре.

Чо Джонг Сок пък започва кариерата си в мюзикъли и е известен музикален актьор. Женен е за популярна тяхна певица - Gummy, която между другото изпълнява песни за Монарха, за Триъгълника, за Три дни, за Шпионина, за Хотел дел Луна, за Лунната светлина и още много други филми и сериали.
Ето и Ю Йон Сок като певец.
Тук изпълняват песента на Пак Джонг Хун The Rain and You
А тази песен мисля, че всички са слушали оригинала на Бон Джоуви - It’s My Life.

Повтаряме се малко с Роца, но няма да трия Blush.

# 355
Пускам събрани малко айдълски гафове със сценичните им тоалети. Joy

# 356
За съжаление при някои онкоболни заболяването и лечението водят до драстично отслабване при други хормоналното лечение в продължение на 5г. до драстично напълняване. За съжаление видях и двата варианта при моите близки роднини. Едната ми роднина преди няколко месеца беше 31 кг. при височина около 163 см. Наистина е прекалено жестоко да искат от актрисата да постигне такъв реализъм. Дано да не    се отрази на здравето й.

"Забелязах" Gummy като певица, когато слагах ОСТовете на изгледаните сериали, изброени от 2 в 1 и песните и изпълнението им наистина са много хубави.

В 8 серия на Вечния монарх рекламите направо ми се навряха в очите и не само визуално. Колкото и да съм заблеяна и съсредоточена в разгадаването на паралелните светове и пътуването във времето няма как да не ги забележа. Освен че оператора акцентира със задържане на кадъра върху етикета, актьорите рекламират с думи продуктите точно както правят това в истински реклами. Това наистина е много дразнещо. В други сериали замъгляват етикетите, а тук е направено много явно и тъпо.

Явно му е дошло времето на Болничния плейлист и може да пренареди плановете ми след Вечния монарх.
Роца, напиши моля те кои са сериалите с У До Хуан, които са ти харесали най-много за да започна с тях, когато му дойде реда. Във Вечния монарх направо краде вниманието от Минчо в някои сцени, а и двамата имат много добра химия. Истинско удоволствие за мен като зрител е и техния броманс.

Игледах видеото с гафовете и установих, че при мъжете гафовете с костюмите са по-очевидни и по-излагащи. Но най-професионално се справиха със ситуацията "нашите" момчета от DBSK и BTS. Още първия път като видях клипа с Юно много се впечатлих как запази хладнокръвие и освен, че си изпя песента докрай си изпълни и танца все едно нищо не е станало, а при него гафа с панталона е най-излагаш, защото освен че му се вижда крака на голо се вижда ясно и бельото му.

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 07:46 от Рори72

# 357
# 358
  • пак на Рив Гош
Роца, напиши моля те кои са сериалите с У До Хуан, които са ти харесали най-много за да започна с тях, когато му дойде реда.
Рори, аз съм гледала тези сериали на У До Хуан(липсват ми някои отпреди 2017та):
- Tempted (The Great Seducer) 2018 - в него го забелязах за първи път и така ме впечатли, че даже не отразих другите двама актьори, които играеха неговите приятели в сериала - Мун Га Йон (девойката от "Истинска красота") и Ким Мин Дже (когото после гледах на много места и който се нареди сред любмците ми... но тук май не сте го споменавали. Може да сте го виждали като младата версия на Краля в Корьо в "Гоблин"а).
Историята в сериала е вдъхновена от романа "Опасни връзки". Става въпрос за пренаситени богати младежи, всеки със семейните си драми и проблеми, които общо-взето нямат цел в живота. Той е плейбой-сваляч и на шега се хваща на бас с приятелите си, че ще свали една тяхна състудентка, бедно и скромно момиче (в ролята е Joy, певица от момичешка к-поп група Red Velvet)... и в процеса започва да преосмиля живота си.
Добре изигран, на моменти залитащ в мелодрамата, приятелството между главния триъгълник (две момчета и едно момиче) е едновременно отчайващо и красиво.
- Mad Dog (2017) - криминално-детективски екшън, за хора, движещи се на ръба на закона. Бивш следовател, разследващ застрахователни измами, започва разследване на самолетна катастрофа и сформира екип, към който се присъединява У До Хуан в ролята на измамник-хакер и брат на пилота на катастрофиралия самолет.
Действието е динамично, екипът е сплотен, има си малко броманс.
- My Country: The New Age (2019) - исторически драматичен екшън. Действието се развива по времето на късно Корьо/ранен Чосон. Двама приятели от детинските години и воини, се оказват по стечение на независещи от тях обстоятелства и семейни причини, от двете страни на въоръжена борба за власт на принцове и генерали.
Страхотен броманс на У До Хуан и Янг Се Джонг, много битки, много кръв, много драма (ревях на всеки епизод... аз съм си ревла Wink).
- Кралят: Вечният монарх (2020) - изгледан само заради него (не си падам нито по Минчо, нито по Ким Го Ън).
След това влезе в казармата (2020-2022), а след излизането си, тази година ни зарадва с два сериала:
- Joseon Attorney: A Morality (2023) - както името подсказва, исторически ром-ком, който се развива по чосонско време. Той е талантлив адвокат, леко мошеник, леко актьор, но пък познава добре закона и си служи с него. Едовременно с това иска да си отмъсти на няколко властимащи. Намира си майстора в лицето на една девойка, която обаче, не е съвсем тази, за която се представя.
Симпатичен и приятен сериал, на моменти забавен, на моменти по-трагичен, съвсем по корейски. Приятно прекарани около 20 часа.
- Bloodhounds (2023) - крими екшън с елементи на отмъщение и въздаване на справедливост на ръба на закона. Той е начинаещ боксьор и бивш морски пехотинец. Има майка и приятел също като него боксьор и бивш морски пехотинец. Майка му държи кафене, затънало в дългове и сключва договор за заем от уж стабилна компания, но която се оказва държана от мафиоти-лихвари. Понеже не може да изплати заема, те ѝ попиляват кафенето и двете момчета решават да въздадат справедливост. В процеса се срещат с още една група, движеща се откъм тъмния ръб на закона и която също иска да си отмъсти на компанията на мафиотите.
Сериалът започна добре, много екшън, много кютек, много момчета с бухалки, много обрати. Но някъде към 2/3 от сериала сякаш започваш да гледаш друг сценарий. Впоследствие прочетох, че по време на снимките са хванали главната актриса да шофира в нетрезво състояние, та се е наложило да я отстранят от каста и това е наложило много промени в сценария. Но все пак, някои от промените бяха малоумни (по скромното ми мнение) и краят беше един нефелен. Накратко, гледай само, ако много си паднеш по У До Хуан (който е качил 10 кг мускули за ролята). За сметка на това, прекрасен броманс между него и И Санг И, бяха чудесни Heart Eyes.

# 359
Благодаря, Роца!
Аз вече си паднах по У До Хуан - Хуан на кратко и много обичам бромансите в к-сериалите. Като напреднах със сериите си харесах и Шин Дже, но той не е толкова ярък като присъствие като Хуан.

Във Вечния монарх се натъкнах на въпрос на който не намирам обяснение от дотук изгледаното. Как така кралят може да шпионира девойката в републиката от лаптопа на бодигарда. За да има такава видео връзка трябва да има предавател, който да се движи с нея, като дори не може да е в нея, защото образа е отстрани и леко отгоре и приемник, в случая лаптопа, обаче те се намират в различни вселени и излиза, че интернет достъпа е общ и има обхват и в двата свята. Детето с йойото определено показа на краля, че знае че в момента той гледа и като да го понаказа, защото именно то, чрез йойото предизвика болката в рамото. Изглежда така сякаш това дете играе на компютърна игра, която включва двата свята и сякаш то дърпа конците чрез играчката си. Харесва ми главоблъсканицата от една страна, но понеже е с повишено ниво на сложност би трябвало детайлите да са ясно дефинирани, за да могат да бъдат обяснени или от действията или от героите.
Всъщност това не е директно наблюдение, а запис. Обаче записът е от 2022г., а срещата на главните през октомври 2019г. и към момента на гледането на записа празнуват настъпването на новата 2020г.От една страна изглежда като видео от бъдещето, но кралят не обърна внимание на датата, а на това че в онзи ден т.е. това вече се е случило за него главната е било с други дрехи. Различните дрехи на главната предполагат че някой нещо е направил и е променил историята в републиката, докато кралят е в неговия свят. Или пък видеото е от трети свят. Обаче. Как това видео от трети паралелен свят се е озовало на компютъра на бодигарда, който кралят е взел със себе си когато се прибра от републиката в кралството и то 2г. и половина по-рано?
Шин Дже? Кой е той в кралството и защо злият чичо го отвежда в републиката. Двойникът му на системите или е умрял или е пренесен в кралството. Но защо? Защо чичото го нарича грешно решение и защо каза, че главната е нещо което е трябвало, а не е направил.

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 13:16 от Рори72

Общи условия

Активация на акаунт