АС и други романтични К-драми - тема 5

• 21 579
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • Русе
Рори, определено ме изненада  с някои твои твърдения: болките и белезите в рамото-шия-лице се получават от светкавици-гръмотевици, не от йо-йото на детето. Кралят постоянно пътуваше напред-назад и това и мен обърка. Аз, например, видях, че картата на ГГ-я, която падна в канала, беше със спусната коса. Мисля, че момчето с йо-йо я бутна. После намерената карта беше с вързана, там пак се изгубих.
Шин Дже( Мьон) беше момчето, което майката остави уж за малко, а лошият чичо го пренесе в Републиката. Там истинският Шин Дже беше на легло, това е момчето , на което (ще видиш в последния или пред-последен епизод) ще подаде бейзболната топка. Майката на Мьон трябваше да отрови Придворна Но. Въобще Лошият чичо използваше децата, за да манипулира родителите в повечето случаи.

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 14:26 от winona

# 361
Уинона, понеже вече имам едно на ум за момчето с йойо внимателно следя появяванията му. Когато кралят гледаше онзи странен запис от 2022г. на който освен любимата си видя и момчето то се вторачи в предполагаемата камера т.е. все едно погледна краля в очите и направи демонстративно движението с йойото и когато рязко го хваня кралят се хвана за рамото защото усети болката. не показаха светкавиците, но показаха болката, а в този момент момчето с йойо гледаше сякаш през екрана. Това йойо на мен ми изглежда като символ на преминаването от единия в другия свят.
Картата с пуснатата коса беше първата карта на полицайката. Доколкото помня дете с колело я бутна, но със сигурност не е било случайно. И понеже не можа да извади картата от канала си направи нова на която беше с вързана коса. Тя трябваше да стане през октомври, но тези които я издават са я забравили и реално датата на издаване се оказа 11.11.19г. точно както кралят й каза за картата която пази от дете. Когато тя отиде в кралството нейната карта я открадна човек на предателя, а тази която кралят пазеше от дете отиде при нея. Тук с тези карти стана малко манджа с грозде, защото не би трябвало двете да са материално налични по едно и също време на едно и също място, защото става въпрос за една и съща карта. Тази карта която детето крал хвана беше в кралството, но човекът който я държеше и спаси момчето беше мъж - това видях, а от прочетените коментари разбрах, че е бил самият крал. Което малко е странно, защото става затворен кръг с това спасяване на самия себе си.
Но не ми е ясно как като е отнел Шин Дже от майката злият чичо е успял да я подчини и манипулира. Без да го вижда как би му повярвала че е жив ако я манипулира с живота му. А другата майка знаейки, че детето й е на системи как е приела това здравото за свое също не ми е ясно. Освен това се чудя как така момчето на системи не е пораснало до възрастта на здравия си двойник. И въобще подмяната на деца и майки без да се усетят ми е много странна, защото освен еднаквите лица и тела нямат нищо друго общо и така както малката сестричка на Ън Соп позна, че бодигарда не е нейния брат, така би трябвало децата да разпознават че тази жена не е тяхната майка, както и жената да усети че това не е нейното дете.
А детето с книгата за крал Артур, което разговаря със злия чичо след като уби принца (не разбрах защо и двамата са чичовци на краля, но помежду си не са роднини) детето с йойото ли е. Заприлича ми на него, но от друга страна защо ще си говори с този който сътвори хаос в двата свята, вместо да помогне на този, който е справедлив и иска да оправи нещата. Иначе в сериала има препратки към две известни истории - тази за Алиса, и тази за крал Артур и непобедимия меч.

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 14:36 от Рори72

# 362
  • Русе
Отнемането на Шин Дже е с обещание за добър живот и пари. Той е приспан и пренесен, имитация на събуждане на болен - не е труден процес. Другата майка го приема, детето вижда огледалния образ на майка си, какво да го усъмни - това е дете. А когато Дже-Мьон го намери в клиниката, беше на неговите години, не дете.
Децата са племенници на Ън Соп, а не негови  брат и сестра.
В последния епизод ще видиш как истинската майка на Дже-Мьон от отчаяние искаше да се самоубият с него и кой ги спаси - запази баланса.

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 16:19 от winona

# 363
До момента показаха само дете на системи и останах с впечатление, че е нещо от съвременността, защото иначе няма логика малкият Шин Дже да е видял малкия си двойник и да не се е чудил кой е, какво всъщност става. Може би трябваше да гледам с лист и химикал в ръка и да си водя записки.

# 364
Просто не устоях и да не споделя с вас този клип шега SatisfiedSatisfiedSatisfied
И от кога в армията взимат ангели. LaughingТова тук не е модна агенция , а наборна служба LaughingJoySmile
Немного юмора сквозь слезы и грустинку 😊

# 365
  • Русе
Данифин, благодаря за шегата! Simple Smile Джунгук и той ли отива в казармата или се припознах?
Не мога да се сдържа и да не споделя колко много ми харесва Болничния плейлист?! Вярно, в началото съм, да в 1 сезон съм, но това, което гледам, ми носи много позитивна енергия. Ю Йон Сок си го забелязах от Романтичният доктор, после направи хубава роля в Г-н Слънчице. Другите са ми непознати, но се справят прекрасно!

# 366
Цитат
Данифин, благодаря за шегата! Simple Smile Джунгук и той ли отива в казармата или се припознах?
Не съм сигурна, май  и той . Трябва да питам личният ми осведомител/ щерката/ аз не следя нещата ThinkingSmirk

# 367
Уинона, в 11 серия хлапето с йойото помага на главната след като се осефери изхвърлена някъде. Интересното е, че тя му говори съвсем свободно за другия свят сякаш знае че не е какво да е хлапе. А то й казва, че е само един и е отишъл в другия свят защото се опитва да възстанови баланса, но има твърде много врагове. После като се появиха лошите хлапето изчезна. Т. е. е съвсем умишлен "инцидента" с картата. Просто бога/съдбата е избрал хората, които могат да възстановят баланса - кралят от единия свят и полицайката от другия. За в момента така ги виждам нещата. Но ако нямах предварителна подготовка от споделеното от теб и прочетеното в коментарите не знам как точно бих възприела някои от сцените.
Доколкото разбирам злият чичо размени полицайката и двойничката й, но не мога да се сетя каква ще му е ползата от това. Малко преди да я упоят вероятно с водата от собствения й хладилник тя видя премиершата от кралството, но някак не можах да разбера двойничка ли е или чичото я е вкарал в републиката, защото си личеше че той има някакви намерения спрямо нея.
Ти всъщност повтори ли сериала както смяташе по едно време? За разлика от всички прочетени коментари харесвам играта на Минчо и на невестата на гоблина, харесвам ги като двойка, усещам химия между тях и харесвам сериала. За Хуан доколкото разбирам всички гледали сериала сме единодушни.

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 18:16 от Рори72

# 368
  • Варненска клюкарка
Моя Шортс да не види нещо и сега ще се спука да ми вади видеа със Сонг Канг и колежките му. Излиза че сериалът му с Минка е съвсем пресен, от миналата година, там тя е с такива бузи че изобщо не мога да си я представя със сегашните и килограмии и без бузките. На Сонги му е бая кака, забравих тя кой набор е, но той е 94ти...
Забравила съм да направя скрийн, показваха ги в някаква пиянска сцена и двамата доста почерпени и естествено си налетяха Joy

Марги, сигурно повече разбираш от Шортс в сравнение с мен, да те питам нещо...
Отскоро ми се промени изгледа и сега в центъра на екрана на телефона, или малко по-надолу ми излиза надпис в червено поле  абониране Това нещо ми скрива имена, движещите се надписи на класациите примерно и кел файда че ги гледам като не знам кой кой е или не мога да видя заглавията на нови сериали.... Пробвах да цъкна в червеното и да  се абонирам че белким това чудо се скрие, ама не, после ми цъфна надпис абоншира  Питането ми е дали мога да го махна това нещо.
От телефона не мога да направя скрийн, но показвам изгледа на класация на компа, където всичко е нормално, надписите се движат по средата на екрана , а бутона за абонамент е ниско долу.

https://www.youtube.com/shorts/MhaTm0bT-SI

И още нещо- преди ми се виждаше цялото заглавие на видеото, а сига не, след многоточието не мога да видя продължението . Ако е в ЮТ просто цъкам на заглавието и се отваря цялото, а тук цъкна ли на заглавието просто удрям стопа на видеото. Има ли начин в Шортс да отворя цялото заглавие на видеото? На версията на компютъра всичко си е като преди, нормални надписи и нямам нищо по средата на екрана.

И като ми тръгнаха видеа  зад кадър от Невърдълес...🤪
https://www.youtube.com/shorts/7_FkDVz81pU
https://www.youtube.com/shorts/kHr9QQh0bkE

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 19:09 от Беллора

# 369
  • Русе
ГГ-я се осефери в Кралството. Прие помощта на момчето безрезервно, не мисля, че е осъзнала кой е той. Няма време за това, трябва да оцелее, защото знае какъв залог е тя! Сигурно си права в това, че  то избира хората за баланса - не съм поглеждала нещата под този ъгъл.
Беше ми странно, че Луна, както й се промени съдбата, беше с променено име, като сестра на премиершата. Може би майката наистина я е осиновила.
Да, повторих сериала. Може би е нужно да го гледам и за 3 път, за да навържа всичко. Ако стане, ще е догодина. Simple Smile

# 370
Тъкмо видях премиершата в републиката. Тя пък от какъв зор се пресели там.
Много бяха хубави двамата главни насред улицата когато около тях беше хаос, а те се радваха, че са се намерили. Заради това че ме предупреди, че е главоблъсканица гледам бавничко, повтарям някои моменти, които ми се струват важни и до момента 12 серия като цяло се ориентирам в картинката с твоя помощ.

# 371
  • Русе
Тъкмо видях премиершата в републиката. Тя пък от какъв зор се пресели там.
Много бяха хубави двамата главни насред улицата когато около тях беше хаос, а те се радваха, че са се намерили. Заради това че ме предупреди, че е главоблъсканица гледам бавничко, повтарям някои моменти, които ми се струват важни и до момента 12 серия като цяло се ориентирам в картинката с твоя помощ.
Обърна ли внимание на вестниците, които получи? Целта отново е хаос.

# 372
Целта на злия чичо е ясна, ама тя не е кой да е в кралството, а се е съгласила да се пресели в републиката като обикновен човек. Какво би спечелила и в крайна сметка главната нея ли срещна или си има и тя жива двойничка. Вестниците привлякоха вниманието й, да, но освен да се окаже и отмъстителна и да е влязла в комбина с чичото срещу краля друго не ми хрумва като обяснение защо е в републиката.

Понеже харесвам повече преводите на мечтателите и гледам техния вариант в него казват, че Ън Соп е брат на близнаците. Ти сигурно си гледала с превода на вещиците. В някои по-особени моменти гледам и двата превода, за да наредя по-лесно пъзела.

# 373
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Отговарям на питането за казармата на BTS.
Джунгкук влиза в казармата, да.
Скрит текст:
От седмината дотук трима са вече войници - Джин от декември миналата година, Джей Хоуп от април и Шуга от септември тази година. Преди дни обявиха, че останалите четирима - RM, Джимин, ВИ и Джунгкук са стартирали процедурата си по влизане в казармата, което ще се случи до края на годината. Значи декември месец очакваме да кажат дата/дати. Нищо още не са казали дали някой от тях няма да служи като обществен служител, както Шуга. Имам такива очаквания евентуално за RM, заради много високия му диоптър. Много е вероятно за да избегнат обичайната истерия изрично да обявят, че момчетата ще бъдат изпратени само от семействата си. Още нищо не се знае, но BigHit Music при всички случаи ще пуснат официално съобщение.

# 374
Попадала съм и преди на това изпълнение, дали в темата или в Ютюб сама съм стигнала до него. Така или иначе като го сложи 2в1 разбрах, че е от Болничен плейлист, който споменавате тук-там по последните страници. Харесва ми почти колкото оригинала 🙃

Бел, вярно е, добре се разбирам с Шортс-а. Обаче не съм се сблъсквала с описаните проблеми. При мен изгледа е нормален. Всъщност не знам при теб как е бил преди, но евентуално след някоя актуализация ако се е променило нещо...
Ето така се виждат при мен и преди, и сега
Скрит текст:

Щом не виждаш целите заглавия, съвета ми е да потърсиш в описанието. Знаеш, но да онагледя, кликваш върху точките и избираш Описание.

Аз винаги проверявам не за заглавието ами преглежданията и кога е качено 😂

Общи условия

Активация на акаунт