АС и други романтични К-драми - тема 5

• 21 578
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Попадна ми това
https://youtube.com/shorts/iVgFIjY2HDY?si=-xlzCtT54gpxfFep - не помня дали съм ви го рекламирала  "The thieves" - Корейската банда на Оушън със Зведьо и русалката. Много приятно филмче.
https://youtu.be/28qTsiPhYCI?si=_UgSr7WYxPuUdoh8 - трейлъра
  Grinning https://youtube.com/shorts/LtqZARV0tnY?si=7ciRq8ddN4xci84i  отнесе скасията Grinning

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 00:39 от Krissttinna

# 376
Уинона, според мен момчето с йойото е духът на флейтата, баланса. Ако мога да използвам за онагледяване джедайската терминология момчето е силата, баланса между тъмната и светлата й страна. Не е нито бог, нито е съдбата. В 14а серия то говори с майката на двойника на краля от републиката и когато тя го пита кой е и от къде е, то отговори, че помага на хората, побеждава врага и иска да спаси себе си и отново да стане едно цяло.
И понеже не съм стигнала финала, а до средата на 14а серия от видяното до тук си мисля, че не става въпрос за други паралелни светове, а за ефекта на пеперудата. След като показаха нощта на преврата, вече от гледна точка на краля той започна да се лута във времето, защото оказвайки се със злия чичо едновременно в зоната между 0 и 1 един вид се рестартира времето от този момент нататък и той влиза и излиза в разни моменти на времето след тази дата, но тъй като това е вид вмешателство в линията на времето, то настъпват различни промени, а той влиза и в републиката, и в кралството, като същото прави и чичото, така че заради ефекта на пеперудата докато се лутат по оста на времето тези две вселени ще се променят. Не знам още кога и как флейтата ще се събере, но едва тогава двете реалности ще се стабилизират, защото един вид отново ще се рестартират световете от 94г. нататък и ще се върнат към това което е трябвало да бъдат ако преврата и счупването на флейтата не беше се случило. Тогава кралят ще се срещне с хората които познава, а не с техни версии резултат от ефекта на пеперудата и ще се върне към своя живот.
И всъщност всичко до 14 серия беше нещо като предистория на историята, която ще ни покажат от този момент до финала. Защото кралят е спасил детето, но не е спасил целостта на флейтата и изминалите 26г. го формират като човека, който след момента на преврата извън времето и пространството трябва да се пребори със злото, да събере двете половини на флейтата и да върне баланса между двата свята и между доброто и злото. От 14 серия нататък мисля, че ще гледам две паралелни истории. Тази на краля и предателя и тази на хората в републиката и кралството в тяхно отсъствие. Предполагам, че финала ще покаже живота в кралството и републиката след събирането на двете части на флейтата, т.е. след постигане на баланса.
Сериялът е много хубав, но в началото изглежда малко бавен. Едва на по-късен етап се разбира че е трябвало да е по-бавен, за да улегне в съзнанието на зрителя концепцията за паралелните реалности и пространствено - времевите оси и истински се разгръща мащаба на историята след като кралят разбира, че той е спасил себе си.
Не знам как щях да възприема всичко, ако не бях се подготвила предварително. Уинона, благодаря че привлече вниманието ми към този сериал. Сега харесвам Минчо повече отколкото преди. А рекламното позициониране в 3-4 т сериите, наистина беше много дразнещо, но после го забравих не ми влияе на общото усещане за серияла.

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 13:39 от Рори72

# 377
  • Варненска клюкарка
Джи, новото старо рекламно лице на RADO. Мисля че това представяне е от тези дни в Малайзия,  една от азиатските столици на луксозните световни брандове.
https://www.youtube.com/shorts/hErxKgSxtJY

Още в Лечителят забелязах красивите му ръце, а в края на сериала котато Минка изреждаше какво харесва у него точно това каза- "красивите му големи ръце" точно са за реклама на маркови часовници и швейцарците не са го пропуснали.

Проф, не си се похвалила че Куки е пял със Селена Гомес, хареса ми песента. Влизат в казармата значи всички, те БТС добре са си постлали, така че за кариерите им няма да е проблем, само за поделенията в които ще бъдат, не ми се мисли ако не опазят това в тайна Joy

Докато се опитвах да си разгадавам Щортса видео след видео и ми тръгнаха от Мистър Свят Корея, вероятно е съвсем прясно събитието, че ми бълва видео след видео....- Може би това са бъдещите К-звезди, дано имат и някакви други таланти. Ако си мислите че  камерата акцентира на едно определон място, ами баш там ги снимат най много Joy За пръв път виждам корейци облечени/съблечени по този начин Joy Явно колкото и да е консервативно някое общество, по тези конкурси няма как да минат без поне едно дефиле по гащи.

Шортче с официалните гащи. Не се горсдея със себе си Joy
https://www.youtube.com/shorts/hEL0IB-dUpU
https://www.youtube.com/shorts/hEL0IB-dUpU
https://www.youtube.com/shorts/2JicUVtZNeg
https://www.youtube.com/shorts/Ev9OhwW0o-k
https://www.youtube.com/shorts/9JP_oJcXgYU

Най пикантните ви ги спестиху но ще ви позволя да си ги представите - видях видео от представянето на претендента примерно представляващо готвене по слипове, като камерата е на нивото на талията, разхождане полусвлечени дънки и камерата пак...там.
Е по-добре е от колкото Чачо първи по смокиновото листо, помните ли онази снимка Joy Тази част при Ча първи за негов късмет се е позатрила през годините и новите му фенове идея си нямат и слава Богу.

Нищо не става при мен с тоя Шортс, явно някаква актуализация ми тупна този червен бутон по средата на екрана и може да е по причина по-ниската резолйчшия на телефона, който не е първа младост. Странното е че имам 2 бутона с една и съща функция- единият е горе в лявата част на екрана, а другия червения който е скрийнала Марги ми се тупна по сресдата и закрива частично движещите се надписи.
Марги аз и датите на качените видеа не знам как да проверявам в Шортс, но класациите за сериали ми вършеха работа, примерно раздел драми, раздел романтики, комедии , знаеш, въпрвят с кратки видеа и ги оценават, става човек да добие малка представа за съдържанието или поне за визията на главните, без да е чувал нищо за тях, така някои неща сами ме намираха, но явно сега ще мога да ги гледам само на компютъра, заради един Шортс хич не искам да си сменям телефона с който много съм свикнала.

# 378
Положението с паметта беше вече толкова плачевно, че се доверих на тийна и успях да освободя достатъчно памет която да послужи за някакви актуализации предполагам, защото вчера на някое от видеата за пръв път видях автопревод на български. Досега или нямаше други субтитри освен корейски и английски, вградени или на автопревод като разбираем език получавах руски. Изводът е, че добре бях предположила, че зависи много от актуализациите на приложенията. В тази връзка, Белл, при теб може да има подобен проблем - да не са актуализирани приложенията на телефона ти.

# 379
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Белл Hug , и аз съм на клюкарска вълна. Laughing
Куки и Селена нямат обща песен. Пуснатият вариант на  „We Don’t Talk Anymore“ е аудио микс, плод на съвременни технологии.

Да ви разправям за хубавия Ча. Crazy
В момент върви текущият му телевизионен сериал “A Good Day To Be A Dog”. Не проучвах причини, но след седмица без излъчен епизод, тази са пуснали два. И епизод 5 изненадващо е започнал с Cha Eunwoo, под душа, демонстрирайки широките си рамене и мускулеста физика! Stuck Out Tongue Winking Eye Нямаше как да не го донеса, макар и да не мога да вградя видеото. На две части -
https://twitter.com/i/status/1724761245709213873
https://twitter.com/i/status/1712211396367372664

След Куки под душа, тази седмица това е вторият член на групичката 97 liners, който виждаме ... в същата форма Stuck Out Tongue Winking Eye. Явно и на двамата това им е признакът за зрялост, за която поне Куки напоследък често говореше.
Добре де, разбрахме, че сте пораснали Joy. Лично аз нямам нищо против да се фукате по-често. smile3521
Жалко, че Куки няма да има време преди влизането в казармата. Но пък не се знае какво снимат двамата с Джимин в момента в Япония. Като се има предвид намекът (снимка на двамата в гръб, ама по голи гърбове, мотаейки се на някакво яхтено пристанище), който Джимин пусна преди време, от краткото им пътуване в началото на тази есен в Щатите, можем да очакваме още подобно съдържание. smile3508

Оставям Ви, че китките са ми още на терасата и предвид климатичните условия днес трябва непременно да ги прибера.

# 380
Профче, аз моите ги прибрах преди две седмици. На някои им пожълтяха листата, но ги изчистих и уж се посъвзеха, че и продължават да цъфтят. Дано оцелеят.

Рори, вярвай му повече на тийна 😉

Споко, Бел. Ако е заради актуализация при следващата ще се оправят нещата 🙃 Ааа, заради такова нещо никога не бих си сменила телефона и аз. Така свиквам с моите устройства, че ги използвам докато сами не решат да ме изоставят.

Много сладък Джи. Не бях обръщала внимание на ръцете му.🤪

Цитат на: Беллора
Най-пикантните ви ги спестих, но ще ви позволя да си ги представите...
🤣🤣🤣

# 381
  • Русе
Белл, и това, което видях, ми е достатъчно! Wink Ако искам повече, пускам фантазията. Благодаря и за Джи! Бре, мно-о-о-го му ходи този часовник! И очичките му едни светнали, като на манастирско коте.

Профи, понеже Ча ти е любимец, дай предложение за хубав филм с него. Не съм го гледала, само клипове с продуктово.

Рори, като приключиш сериала някои неща се избистрят и ще те питам тогава. За сега ме светваш някъде, другаде сме направо в единомислие.

# 382
Уинона, от 13 серия ги гледам целите и с двата превода, за да хвана и нюансите и на практика имам още 2Х2 серии по 70 мин. Ще пиша и финално, но докато гледам изпитвам потребност да споделям текущото ми възприемане на видяното. В 14 серия много ми хареса как й създава нови спомени на фона на завладяващо нежна музика. Дано я има като клип. Но не разбрах как главната допусна двойничката да я намушка. Сигурна съм, че ще оцелее, но някак преживявам момента. Права беше, убедителни са и двамата в чувствата си и ако отначало романтиката ми стоеше като фон на фантастиката, то тази серия е безкрайно тъжно романтична по един много нежен начин.

# 383
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Уин, не мога да помогна. Хубавият Ча не ми е любимец. Но е в групата приятели на Джунгкук и прекарват, когато могат, свободното си време заедно. Покрай това често попадам на него и понеже е достатъчно хубав, го нося често и тук.
Нямайки време за гледане на сериали, съответно не мога да си създам любимци. Запомнила съм общо по-малко от десетина актьори и актриси по физиономия, да не говорим за имената им. Същото е и със заглавията на филми и сериали.

Марги, сърцето ми се късаше, но орязах яко сакъзите, защото иначе няма как да ги сместя на единия кв.м, с който разполагам за тях. Отидоха и цветове, колкото два яки мъжки юмрука, и пъпки ... мАни, мАни doh. Винките ги оскубах. Цъфтят-не цъфтят, утре пада сняг, а нощес температурата сигурно ще отиде под нулата. Не биха оцелели и без това. Все пак са едногодишни и няма смисъл от повече пазене. Още десетина минути почивка и отивам да смествам някак на завет, оставащите да зимуват на терасата.

# 384
  • Русе
Уинона, от 13 серия ги гледам целите и с двата превода, за да хвана и нюансите и на практика имам още 2Х2 серии по 70 мин. Ще пиша и финално, но докато гледам изпитвам потребност да споделям текущото ми възприемане на видяното. В 14 серия много ми хареса как й създава нови спомени на фона на завладяващо нежна музика. Дано я има като клип. Но не разбрах как главната допусна двойничката да я намушка. Сигурна съм, че ще оцелее, но някак преживявам момента. Права беше, убедителни са и двамата в чувствата си и ако отначало романтиката ми стоеше като фон на фантастиката, то тази серия е безкрайно тъжно романтична по един много нежен начин.
Рори, осмелявам се да ти обърна внимание на още нещо, което не мога да си обясня:
ГГ-я: двойницата й е Луна в Кралството, нали? Обаче на финала ГГ-я не искаше нещо да го оставя сам, "защото Луна е там", а после я дадоха с друго име. Хем така, хем иначе. Променяйки събитията с връщането , приемам, че Луна вече не е болна, здрава е, има друг , смислен живот( ако не се лъжа е пак  ченге и подчинен на Дже-Мьон в Кралството), но защо фигурират двете имена?
Как не съм се сетила да гледам двата превода?!

# 385
Уинона, ти си ми гид в този сериал, но когато ти си го гледала не е имало кой да те насочва. Ако някога ти се поиска да потретиш дай знак, защото харесвам сериала достатъчно, за да го повторя.
Да не би главната да живее в кралството под другото име?

# 386
  • Русе
Уинона, ти си ми гид в този сериал, но когато ти си го гледала не е имало кой да те насочва. Ако някога ти се поиска да потретиш дай знак, защото харесвам сериала достатъчно, за да го повторя.
Да не би главната да живее в кралството под другото име?
В Кралството ГГ-я се казваше Луна. Крадец, мошеник и лежала в затвора, болна в 4-и стадий. Това беше момиченцето, дето крадеше парите от майката на Премиер Ко.
О, при 3-ти осмотр обезателно ще сигнализирам. Може да открием още нещо...Wink

# 387
Понеже майката на премиершата е осиновила детето Луна му е дала имена като член на семейството.
Страхотна любовна история се оказа този сериал. След като възстановиха нормалното Шин Дже си остана в кралството и очевидно си пада по Луна. Пък и като беше в републиката Луна го целуна, така че и той си намери съдбата.
Уинона, нямаш ли обаче усещане за дежавю на финала по отношение на главната? Че и актрисата е същата. Имам предвид финала за невестата на Гоблина. И двамата главни в битка със злото бяха някъде там между 0 и 1, и в двата случая се предполагаше че главната няма да ги помни, но тя ги помнеше. И в двата случая главната чакаше любимия с години.
Но финала е много хубав. И наистина се оказа, че има много различни светове.

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 18:51 от Рори72

# 388
  • Варненска клюкарка
Уин, Cha Eun Woo (Ча Ън-У) е една от супер К- звездите, не знам като какво е повече популярен, като член на Астро (не знам в момента на какъв хал е групата, фронтменът и почина преди няколко месеца) като актьор, или като рекламно лице. В настоящия момент Ча е лице на няколко световни бранда за Азия  многогодишно лице на Диор за Азия, преди време се шегувахме че могат да пуснат цяла рекламна пауза само с негови реклами - има от всичко, храни и напитки, козметика, мода, спортни облекла, маркови бижута, дори еднократно представяне на Ферари видях, няма празно...Joy Минах през ИГ, вече има 39,5 млн последователи, а е само на 27, минал е даже Минчо, дето е с десетина години по-голям от него и от доста повече години е публична личност....
Тук преди няколко  месица групово изгледахме Истинска красота, доста приятно сериаче, има го под номер 41 на първа страница, сравнително нов е, мисля че беше от 20-21 г....  Ако гледам посещенията на видеата от сериала в Шортс доста е популярен, някои гонят към милион... Крис май е гледала и други негови сериали... Като актьор е дръвце, ама кой ти обръща внимание на такива подробности Joy
"Красивият" Ча не е наша измислица, това определение му е дадено от забравих точно, нещо ала асоциация на пластичните хирурзи, които смятат чертите му за съвършени. А като повтаряме това определение, е за да го различаваме от един друг Ча, който наричаме "първи" и който ни беше събрал част ат нас в една друга тема.

https://www.youtube.com/shorts/D-gkAsPf84c

Ча е момчето, което преди няколко месеца разнасяхме с класиките на пианото
https://www.youtube.com/watch?v=-hyz7ajvIMU

И пеещ
https://www.youtube.com/watch?v=JaeDASG81vk

В Истинска красота има и още един главен пич, не знам кой ми харесва повече от двамата, него доста го разнасяхме с тази сцена от сериала, а в Шорс е пълно и с видеа от шоута,  където не спират да го подкачат за танца му по боксерки Joy
https://www.youtube.com/shorts/SNI7Yv5HisM

За разлика от други подобни сериали, тук пълнежа е супер, цялата фамилия на главната девойка е много забавна, много съм се смяла на някои моменти, общо взето няма скука. Аз в началото малко трудно преодолях първата серия, чудех се къде съм се дръннала, не обичам уж училищни истории, но ме хвана.  По принцип съм така и с други първи серии, трудно ми вървят и просто внимавам да не пропусна някое име или детайл от историята.
Искаше ми се да метна по добри видеа, но нета ми  почти умря, вероятно скоро ще изчезне, при нас да не започне малко вятър и все едно живеем в пешера, я тока ще вземе да мига, я нета ще се изгуби, чак се чудя предната седмица с ураганните ветрове как не изчезна всичко, дано и този път ни се размине....

ПП Марги и аз съм така с техниката, свиксвам с нея, тя ме оставя, аз нея не Joy  Дано при следваща актуализация нещата да се оправят че много ми е дразнещо така.

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 20:59 от Беллора

# 389
Уинона, ако дадеш шанс на Истинска красота с Ча според мен няма да сгрешиш. 😉

Още не съм приключила с Nevertheless, но да си кажа какво разбрах дотук. Една човешка история, някак обикновена и определено не е за любов като в приказките.
 ГГероиня след преживяното с бившия не може да отвори сърцето си за друг. Обаче не устоява на привличането и попада точно в мрежите на онзи на когото му се носи лоша слава. Не знае влюбена ли е или вманиачена, но този човек е завладял и сънищата ѝ.🤪Е, случи се неизбежното.🔥 Но, сякаш по нейно желание връзката им съществува само през нощта. Тя е тази, която помоли да не се издават пред другите. Тя е тази, която не задава въпроси, а очаква да стигне до отговорите, които я вълнуват. Във въображението ѝ се разиграват различни сценарии и е в очакване на момента когато всичко ще приключи, сама иска да сложи край, но щом погледите им се срещнат и я накара да се чувства специална,  тревожността ѝ намалява, продължават оттам докъдето са стигнали и тя все така се измъчва от съмнения...
Той не е ясно какво крие. Сякаш някаква тайна свързана с другото момиче, но щом  Бел и Криси не са разбрали явно е незавършена сюжетна линия. И все пак смея да предположа, че с нея не поддържа интимни отношения, прилича ми по-скоро да спазва някакво обещание да е до нея. Много сериозно ми прозвучаха думите му "ти си моята съдба", но пак не мога да се съглася, че е свързано с нещо повече от това да изпълни дълга си и да се грижи за нея. Той на нея не ѝ е безразличен, но тя няма какво да направи освен да се примири с положението и да приеме, че ще се среща с други без да се обвързва. Като пеперуда, която всъщност е и символ на свободата.
Противоречив образ е, но симпатизирам повече на него, че На Би като не знае какво иска по-скоро ме дразни.
Пък любовните им сцени са красиво поднесени. За разлика от други К-сериали показват малко повече плът, но не е някакво животинско награбване. Някои такива оставят лош вкус.
Съгласна съм Бел, въздействаща двойка са.

За цветята те разбирам напълно, Проф. Не съм рязала нищо, ама докато ги прибирах и на мен ми се сви сърцето. Половината си знам, че няма да оцелеят... Подариха ми коледна звезда, нея пък въобще не знам как да я гледам, но ще проуча. Ох, дано не я уморя.

Общи условия

Активация на акаунт