АС и други романтични К-драми - тема 5

• 21 030
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Белл, това с "не се тревожете" няма как да се случи, ясно е, че ще се тревожим. Ти гледай да се пазиш, да си почиваш и да се оправяш. Ние ще те почакаме. Hug

# 496
  • Варненска клюкарка
Рори, при мен е друго,
Скрит текст:
отпред в окото няма нищо, проблема цъфна в задния сегмент - ретината и освен лекар с микроскоп и аз, мазалото което стана никой друг не го вижда. Сега се връщам от офталмолог... А като бях  в болницата от високите дози изкървях от бъбреците, въобще проблема е в малките кръвоносни съдове които изобилстват в тези органи. Миналата година не го усетих Ковида, ни температура имах, ни нищо, много леко минах, само с 2 месеца липса на обоняние, но май много ми е навредил.
[spoiler/]
 Както и да е, да знаете що не ми се пише. А днес са ни пуснали интернета.

# 497
Захванах едно сериалче анонсирано като комедия и 1 серия обещава да е забавно. Пълно е с познати лица в т.ч. и сладкото бабче от Вечния монарх. Тук е доста по-млада, но още по гласа я познах. И лошата мадама от Личните предпочитания участва. Двамата главни са интересни, но нещо не мога да си ги представя да има романтика между тях, а челният им сблъсък предполага да се стигне до там. Да видим дали тази комедия ще си остане комедия до самия край.

# 498
Преди малко се прибрах от работа, хапвам и ще гледам финала на Мастер шеф. Във връзка с храната и храненето в Корея вчера ми направиха впечатление неща, които десетки пъти съм ги гледала по 24 китчън, но всъщност не съм "видяла" какво точно представляват. Нощес, ако не заспя и имам муза, ще пиша.

# 499
  • пак на Рив Гош
Профи, на една вълна сме били днес Joy
Преди около 2 часа бях на уебинар за история на корейската кухня и тъкмо пуснах основните неща, които запомних в темата за Азиатска кухня в Готварския - https://bg-mam.ma/p/1606162/47288168

# 500
My Demon на български. Превеждат го Мечтателите.

Рори, кой сериал си почнала?

Бел, пази се и почивай.

# 501
Роце Hug, сходни неща видях в изгледаното.
Скрит текст:
Десетки пъти са давали "Най-добрата храна в света", но за първи път осмислих показаното за Корея. Всъщност точно в този момент щраках с дистанционното и попаднах на резюмето им за Корея. По памет от предишни гледания балканските държави се въртим около 22-26 място. А ако не съм сбъркала корейците са 13-ти. Това е доста предно място в класация от поне 50 държави, като класирането е от 50 към 1-во място от лошо към най-доброто.
Освен чудесата на технологиите, имащи отношение към приготвянето и доставянето на храна, водещите отделиха време да ни покажат споделеното онлайн пред камера похапване. И как от това похапващите правят пари. Всичко произтича от това, че в корейското общество е неприемливо да се храниш сам. Загребал си дъното, така да се каже, щом си принуден да се храниш сам. Точно за такива самотници, а те са много (спомнете си един от популярно-публицистичните епизоди "Deciphering South Korea", които ви преразказвах в старите ни теми) има влогъри, които си приготвят храна и я изяждат споделено в интернет, срещу заплащане. Колкото повече звуци издаваш и демонстрираш удоволствие от яденето, толкова повече почитатели и съответно пари имаш шанс да получиш.
Що се отнася до здравословността, обяснението на авторите на проучването е в голямото количество зеленчуци, особено листни, които корейците консумират и, разбира се, в кимчито и други ферментирали храни.
Не видях всичко предвид случайното ми включване. Със сигурност са казали и други неща за хранителните навици на корейците. Ще им обърна внимание някой следващ път. Яд ме е, че не намирам поредицата качена някъде за гледане. Но поне често я повтарят по телевизията.
Покрай предстоящото в най-близко време влизане на останалите мои в казармата, излезе слух, че ВИ е подал молба за присъединяване към специалните части - SDT. Ако го одобрят, ще върви по стъпките на близкия си приятел Пакито, който си е изкарал войниклъка точно като "барета". В нета смятат, че именно Пакито го е насърчил да се насочи към това. Задълженията на SDT обхващат борба с тероризма, охрана на важни персони, арест на автори на тежки престъпления, спасяване на заложници и др. от най-високо ниво и изискващи висока степен на сигурност. Разбира се, има някои предимства. Базата на SDT разполага с най-добрите и модерни фитнес съоръжения от всички бази. Имат и най-добрата храна в кафенето Wink. Имам спомен отпреди месеци, и че са с едно от по-кратките времена на служене. Пускам едно намигване от Пакито от този му период.

# 502
Реших  да с довърша филмографията на Дже докато Уина изгледа Личните предпочитания и реши дали ще продължи с нещо, което и аз искам да гледам, за да гледаме заедно и да си обсъждаме и сега гледам Рrotect the boss.

# 503
  • Русе
Здравейте, Дами!
Минавам набързо за отчет : изгледах "Лични предпочитания", ура! Останах разочарована, не е сериал , който ще искам да повторя. Според мен е много разтеглен, пълен с излишни глупости, а горките артисти, направо ми дожаля за тях! Сончето, за нейните 29 години ( в сериала), я направиха по-бетер от тийнейджър, с това детинско поведение. Както и да е! Покрай една любовна романтична история прибавили плява, ама ръсили обилно!
Както споменах, нямам забележки по артистите, те си се справиха!
Сега съм си заложила "Докато ти спеше" и "Луна през деня". А, чакам си и в Дорамата "Девата от острова". Във възторг съм от последния - няма плява, няма излишни глупости, а си върви по сценарий идеално. Ако се преведе на български, ще го гледам пак, че не всичко разбирам и много бързо сменят субтитрите.
Приятна неделя на всички!

# 504
О, Босът си остава забава до края. Е, има си малко драма за цвят, то не може без нея в корейски сериал, но като цяло си е в комичния сектор.

Уин, все пак Предпочитанията си е сериал от преди близо 15 години и за тогава си върви съвсем в духа на традиционните им ром-коми. А, това, че засегнаха гей-темата си беше нещо доста необичайно.
За нас, поведението на близо 30 годишни, които се държат като петокласници, ни се вижда нереалистично, но при тях не е нещо необичайно. Пътували в ЮК бяха споделяли, че наистина младите хора там са доста по-затворени и срамежливи от техните връстници на запад и, че това, което виждаме в сериалите до някъде си е истина. Първата целвка, първият секс и като цяло любовният им живот започва по-късно от това на западните младежи. Освен това, мъжете наистина си падали по това лигаво държание на момичетата или, както те си го наричат "aegyo" и от което, на мен лично, ми настръхват косите Joy. Смятали го за много сладко Rolling Eyes.

# 505
  • Русе
2в1, лично на мен много ми хареса засягането на гей-темата. Фино, елегантно и...толкова. Не беше и нужно повече.
Относно поведението на момичетата...хм...наистина съм шокирана. Точно както бях, гледайки "Кой иска да стане богат" - на въпрос "По какво в Ю.Корея си избират съпруг/и" - отговорът беше Кръвна група.

# 506
2в1, лично на мен много ми хареса засягането на гей-темата. Фино, елегантно и...толкова. Не беше и нужно повече.
..................................
Горе-долу по същото време вървеше и една от съботно-неделните им сапунки Life is Beautiful, в която отново беше засегната темата и то до толкова, че главният беше гей. И тук всичко беше показано по същия начин. Интересното обаче, беше реакцията на семейството му, които, след първоначалния шок, доста добре приеха новината и го подкрепиха и приеха приятелят му, чието семейство пък беше на обратния полюс.
Но тогава такива сериали бяха единици. В последните 2-3 години по-често започнаха да включват такива герои. Явно и там се повлияха от световните тенденции и се уплашиха да не ги обвинят в дискриминация Rolling Eyes.

# 507
Гей темата вече е широко застъпена в продукцията за тийнейджъри. В едно аниме за 14г. -16г. има тамън две героини заявили се като гей, като едната е 13-14г. ученичка, другата е бременна учителка. А в един игрален филм пък показаха около 16г. момче влюбено в съученик. Признавам обаче, че много финно е поднесено и в двата сериала. Не се сещам за други, но сигурно има още. И на фона на гей темата в тийн продукциите в Предпочитанията изобщо не ме впечатли. На мен много ми допадат сериалите отпреди години. Предпочитанията и аз няма да ги гледам втори път, но ми харесаха, въпреки по-мудното действие особено в началото и ми създадоха приятни емоции докато гледах.

Босът вече 4 серии много ме забавлява. До тук няма нито един герой който да е строго дефиниран като добър или лош. Всеки герой е интересен по своему и в триъгълника който се очертава не знам за кого "да викам". Главния и главната до сега не съм ги гледала, но са много сладки и като актьори, и като герои. Девойката е просто уникат. Не случайно и двете богаташчета я харесаха, въпреки че са заобиколени от класически красавици със съответния произход и образование.

# 508
Нямам нищо против БЛ драмите. Тайландците бълват такива на килограм и като гледам коментарите в Спирита си имат почитатели. Срещала съм и няколко корейски заглавия в последните 1-2 години, но просто не са моето нещо и не ги гледам.

Рори, главният в Боса - Чи Сонг е един от звездните им актьори. Много има какво да гледаш с него. Заедно със съпругата си, актрисата И Бо Йонг, с която се срещат по време на снимките на Save the Last Dance With Me/Запази ми последния танц (2004) са една от дългогодишните женени двойки в корейския шоубизнес. Сериалът е точно от едновремешните драми, в които главните много страдат, преживяват много перипетии, докато се съберат в последния епизод. От филмите на първа страница той е главен в Kill Me, Heal Me/Убий ме, излекувай ме (2015) и наистина прави страхотна игра в него, защото се преобразява в 7 различни образа, което никак не е лесно, а той успява да промени за секунди излъчване, маниер, та дори и говор.
All In (2003) и Swallow the Sun (2009) са с доста екшън, но и доволно количество романтика и драма. В първият играе редом до И Бьонг Хон и Сонг Хье Кьо, но във втория той е главен. Двата сериала са малко сходни и даже някъде се водят свързани, но спокойно могат да се гледат по отделно.

В New Heart (2007) е специализант по сърдечно-съдова хирргия. Сериалът не е само медицина, но е и за изборите, които лекарите правят всеки ден, докато лекуват пациентите си или се сблъскват с бюрокрацията.
Другите заглавия с него, които са ми харесали са Secret (2013), където е непокорно богаташко синче, чиято приятелка умира при ПТП, а той постепенно се влюбва в жената обвинена за нейната смърт. Defendant (2017) е мелодрама, в която е прокурор, който е обвинен в убийството на семейството си и осъден на смърт, но той не помни нищо за случилото се. Сблъсква се с много неприятности, докато се опитва да докаже невинността си. Тук и опонента му е много добър като злодей, та дори и само заради играта на двамата си струва да се погледне. В Doctor John (2019) е гениален анестезиолог, наричан "д-р 10 секнди", защото за толкова може да постави диагноза. Страда от CIPA (не усеща болка, горещо, студено, не се поти). Засяга се и темата за евтаназията.
И един малко по-разкрепостен, но приятен романтичен филм My P.S. Partner (2012), в който една мацка му се обажда по погрешка и двамата започват странна телефонна връзка без да се познават и да са се виждали.

Главната, Че Канг Хи, не е от засуканите красавици, но като актриса е добра. Често играе такива, леко странни героини с уклон към комичното. В 7th Grade Civil Servant (2013) си партнира с Чу Уон, където и двамата са агенти в разузнаването, но и двамата крият това един от друг. В Heart to Heart (2015) тя страда от социална фобия и има проблем, че се изчервява като домат, когато среща хора и за това не излиза от къщи. Книгите и интернетът са нейните спътници, а баба ѝ е единствения ѝ контак с външния свят. Но, бабата умира и тя започва да работи като прислужница в един дом, за да се издържа. Но, когато излиза винаги се дегизира като възрастна жена. Инцидентно се запознава с един психиатър, който ще се опита да ѝ помогне да преодолее фобиите си. В двата сезона на Mystery Queen е аджума, която от дете обича криминалните истории и мечтае да стане детектив. Но се омъжва за прокурор и мечтата ѝ си остава само мечта. Един ден среща един полицай и понеже тя му помага в разследването, двамата започват да работят заедно. Последното, в което я гледах беше Hello? It’s Me! (2021), където 37 годишната главна героиня среща своето 17 годишно "аз" и си припомня колко различна е била от сегашното си смачкано "аз". Поучителен сериал за това, че човек трябва да приеме миналото и да продължи напред.

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 21:34 от 2в1

# 509
2 в 1, благодаря! Тъй като Босът вече го сложих при любимците неговата филмография със сигурност ще я изгледам, като същото важи и за девойката.
В Моето момиче не исках нито героят на Дони, нито героят на Джун да е с главната, защото тя беше дразнеща от първа до предпоследна серия. Тук е обратното. И тримата - главните и Дже много ми харесват и искам девойката да е и за двамата. Тя засега се дърпа, но се подразбира, че на финала ще е с главния. Обаче героинята на актрисата от Предпочитанията и тук не ми харесва и не става за никое от момчетата. Въобще тази жена играе ли жени, които стават за харесване и от героите, и от зрителя? Сериалчето е много свежо и забавно. Не се заливам от смях, но често ме кара да се усмихвам и подхилвам на репликите и ситуациите. Интересни са ми всички по-значими за историята герои освен въртиопашката. Главната не е класическа красавица, да, но има нещо много чаровно и привлекателно в нея. Както казва героят на Дже - много е сладка.

Общи условия

Активация на акаунт