. Достатъчно напрегнато ежедневие имаме, че да се натоварвам и пред екрана. А, азиатските сериали ми дават тази разтоварка. Дори и да са по-сериозни, пак не се задълбочавам толкова, защото са доста различни от това, което се случва около нас.Не се влияя от рейтинги, както и от коментари на други зрители. Чета ги, за да добия някаква представа, но не те са определящи за избора ми на сериал. Дали харесваш даден сериал е строго субективно. Много зависи на каква вълна си, в какво настроение си, дали историята ще те докосне или пък участва някой любимец. За това съм казвала хиляди пъти, че всеки трябва да погледне и сам да прецени дали драмата му допада или не. Дори и с хора, с които сме установили, че по принцип имаме сходен вкус, пак се е случвало да сме на различно мнение за някое заглавие. Отделно от това един сериал може да е много популярен за межднародните фенове, а корейците да се чудят за какво да го критикуват.
В ЮК по традиция най-рейтингови са съботно-неделните семейни сапунки, които вървят по държавните телевизии.
Кабелните и платените канали няма как да са съпоставими тях. Извън цифрите обаче, понякога сериал по кабеларка е по-гледан от сериал по ефирна телевизия.