АС и други романтични К-драми - тема 5

• 20 934
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
И аз съм от типа "оставям си мозъка на нощното шкафче" newsm47. Достатъчно напрегнато ежедневие имаме, че да се натоварвам и пред екрана. А, азиатските сериали ми дават тази разтоварка. Дори и да са по-сериозни, пак не се задълбочавам толкова, защото са доста различни от това, което се случва около нас.

Не се влияя от рейтинги, както и от коментари на други зрители. Чета ги, за да добия някаква представа, но не те са определящи за избора ми на сериал. Дали харесваш даден сериал е строго субективно. Много зависи на каква вълна си, в какво настроение си, дали историята ще те докосне или пък участва някой любимец. За това съм казвала хиляди пъти, че всеки трябва да погледне и сам да прецени дали драмата му допада или не. Дори и с хора, с които сме установили, че по принцип имаме сходен вкус, пак се е случвало да сме на различно мнение за някое заглавие. Отделно от това един сериал може да е много популярен за межднародните фенове, а корейците да се чудят за какво да го критикуват.

В ЮК по традиция най-рейтингови са съботно-неделните семейни сапунки, които вървят по държавните телевизии.
Кабелните и платените канали няма как да са съпоставими тях. Извън цифрите обаче, понякога сериал по кабеларка е по-гледан от сериал по ефирна телевизия.

# 616
  • Русе
2в1, абсолютно ме повтаряш в 1-ия си абзац! Телепатична връзка ли имаме или яхаме метли с еднакъв мотор? Simple Smile
Само ще добавя, че : какъвто и да е сериалът, трайността му е 16-20-24 епизода. Да не споменавам турските 458.....
Един въпрос, 2в1: този сериал "Perfect Marriage Revenge" няма бг-превод, а руски?

Странен ми е момента от "Вяра", когато докторката се среща със собствения си дневник, който още не е купила и написала. Напомня ми за българските времена "Бил съм се бил..." и "Щял съм бил да..."

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 13:27 от winona

# 617
# 618
# 619
  • Варненска клюкарка
За К- сериали никога не съм търсила рейтинги. Питах за Истинска красота, заради скока в интереса към Ча в онзи период, търсех възможно обяснение.  Иначе случайно разбрах за цифрите на сериалите на ДжГ и Лунна светлина от Рори, а от една статия как пращат Бинчо на едно Берлинале едновременно с 2  филма, видях и рейтингите на 2 от сериалите му, бяха отразили и ЛПВТ който тогава нищо не ми говореше и на мига забравих това заглавие, изгледах го по нататък. Та не търся цифри на к- сериали, още повече че и системата им ми е непозната. Виж турските ги следях - започнеха ли да падат, това беше сигурен знак че бози локуми и тълпи нови персонажи са
 на ход както и вероятно спешното зануляване може да се наложи всеки момент, една от причините да не ги гледам в реално време. Корейските с продължителност
8-10-16-20 серии изобщо не са ми оставяли време да се сещам за рейтинги, още повече че имат  предварителна яснота за сюжет и продължителност...
Но всяка информация посрещам с интерес - за актьори, успехи, неуспехи, скандали, цифри, статистики - всичко🤪.

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 14:30 от Беллора

# 620
  • Русе
Аз пак се връщам към анализа на "Вяра":
Затвърждавам си мнението, за артистката/Докторката - неубедителна е. Тези капризи, неразбиране на ситуацията в началото не разбрах защо са. После тук в темата се писа за детинското държане на момичетата, което толкова се харесвало на корейците-мъже. Приех, че е това. Сега на "поправителния" пак не мога да го възприема! Добавям и това, колко бързо тя вярва във всички лоши мнения за Генерала( казани от врага) и колко трудно си променя мнението! И тази жена ще ме убеди, че е влюбена в него? Е, няма как да й повярвам, ако съм "той"!

Една малка вметка: излезе ми клип в Ютубето за религията на известни корейци. Та...има католици и има християни, освен другите. Чудя се аз какви ли са християните?

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 16:36 от winona

# 621
Уинона, аз вече стигнах до дневника в който тя разпозна почерка си, но към този момент не разпознава дневника. Излиза, че тя е била и 1000г. назад и всъщност тя е въпросния лекар или ...? В края на 11 еп.  и началото на 12 еп. се държи адекватно и се зарадвах че свърши времето с глупостите, които прави, но като те чета май раничко съм се зарадвала. За съжаление това си е дефект в сценария,а не в играта на актрисата.

Тц, аз рейтинги не съм носила, защото грам не ме интересуват.Тук обсъждахме прочетеното, че конкурента Лунна светлина е бил с по-висок рейтинг от АС. И отделно споменах,че заради рейтинг над 30 проц. са удължили Илджиме с две серии, което беше в подкрепа на това,което обсъждахме, че не всички сериали се снимат предварително и в движение, докато ги излъчват се правят промени.
Например прочетох за Вяра,че сценарият е променен докато са снимали сериала и няколко пъти докато изберат главния заради многобройните неудачи с актьор за главната роля и свиването на бюджета. Чета много мнения, но само за ориентир, за да не изпусна важни детайли. Изобщо не се влияя от мнението на другите и не веднъж моето мнение за сериала/филма, героите и актьорите се разминава от масовото. Основно се ръководя от собствените си емоции свързани с тях и дали ми доставя удоволствие гледането. Не се влияя дори от собственото си мнение и така както Минчо ми беше много антипатичен в ютуб, така успя постепенно да се придвижи до ном.2 в личната ми класация въпреки,че е определян като дърво по отношение на актьорската му игра. Аз намирам играта му достатъчно въздействаща и ми доставя удоволствие да го гледам на екрана. По същия начин ми харесва и Дже на екрана, освен в японския му сериал. Не е актьор, няма опит, ама ми е кеф да го гледам, нищо че масовото мнение е, че и той е дърво. Като чета това, което пишете за сериалите се ориентирам не по отзивите, а по съдържанието което споделяте дали да пробвам или изобщо да не се захващам поне в близко бъдеще с даден сериал И особено се радвам на участието на актьори, които вече съм гледала и харесала, и любимци.Всъщност това ми е основен критерий за избор на това, което ще гледам.

А в какво шоу е участвал Джунсу в този клип
https://youtu.be/5rovzusVutM?feature=shared
https://youtu.be/4rWVTFH36xg?feature=shared

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 17:31 от Рори72

# 622
  • Русе
1-ия клип - "Познай дуета"
2-ия клип - ако не се лъжа, пее на китайски ( ?)

# 623
Шоуто е Mystery Duets, направено по лиценз на френски оригинал. Известна личност излиза да пее на сцената без да знае кой точно ще е другата част на дуета. Публиката също е в неведение, но се дават подсказки и трябва да отгатне кой е изпълнителят.
Дамата е актрисата Че Юн Йонг.
Във втория клип Дужнсу изпълнява песен от мюзикъла Death Note, в който той изпълнява ролята на L.

# 624
  • Варненска клюкарка
Рори нямах предвид че си носила таблици с цифри, а  информация  за отделни заглавия до колко са стигали. От теб съм чела за Между куче и вълк, до 38% костюмните и  адвокатските на ДжГ последните май до към 10. .

Уин 30%се определят като християни, цели сериали имат в които говорят за евангелия, Бог, църкви, Коледа и подобни.Тук май всички сме гледали Последната мисия на ангела - разпятия, цитати от библията,   паднали ангели, демони, прошка, рай-ад.......

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 18:44 от Беллора

# 625
Една малка вметка: излезе ми клип в Ютубето за религията на известни корейци. Та...има католици и има християни, освен другите. Чудя се аз какви ли са християните?
   Католиците също са християни. За "другите" ако имаш предвид друга деноминация - човекът когато реши, много може да оплеска нещата. Според каквото съм засичала в сериалите,  църквите са католически.

# 626
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Последната информация е, че около 30-те % християни в ЮК са разпределени на 20% протестанти и 10% католици. Лично аз малко се съмнявам защото преди година четох съвсем други данни и те бяха категорично в превес на католицизма. Отделно, само такова съм виждала и по сериалите им със сюжетни линии в съвременността. Да не говорим за разните му ангели, дяволи и т.н. Този мистицизъм определено е свързан с католицизма, поне в моите представи.
Над 50% не са религиозни, около 15-20% изповядват будизма и дребни проценти са в категорията други.

# 627
  • Русе
Дами, аз съвсем нямах в предвид да водим полемика относно религията. На възрастта, която съм, смятам, че съм добре ориентирана. Просто ми стана смешна класацията в клипа : католик и...християнин. Знам големите главни деления - православни, протестанти, англиканци и католици. И други: там вече са малките. Просто ме напуши смях от клипа.
И на мен ми направи впечатление, че църквите , които виждаме по сериалите, са готически, но такива са и при протестантите. Кръстният знак е показателен, но не навсякъде е залегнато да го показват. В същност това не е толкова важно.

# 628
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Уин, изобщо не съм видяла клипа, за който говориш.
Аз просто съм си обяснителна. В живия живот биха ме нарекли Мара Подробната. Joy
Ама вие сте добрички и ме изтърпявате. Laughing

# 629
Уинона в коментарът ти не се разбира, че това е класация от клипа. В резултат на което, аз уточних че католиците също са християни, а Профи дойде с повече инормация / от което мързел като мен винаги е доволен / . Полемика в тази група няма, всеки изказва мнение или споделя нещо, което е гледал и от мнооого време това не е водило до спорове.

Общи условия

Активация на акаунт