АС и други романтични К-драми - тема 5

• 20 953
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • Русе
Уин, изобщо не съм видяла клипа, за който говориш.
Аз просто съм си обяснителна. В живия живот биха ме нарекли Мара Подробната. Joy
Ама вие сте добрички и ме изтърпявате. Laughing

Ето клипа. Убийте ме, но пак избухвам в смях.
Профи, няма проблем! Аз само пояснявах, че класацията ми е смешна.

# 631
  • пак на Рив Гош
Моята хипотеза е, че може би в клипчето са означили като "християнин", ако са просто кръстени, а като "католик" - практикуващите, които ходят на църква.
Към края на клипа видях, че Jung Il Woo e означен като "католик", а за него знам, че е практикуващ, даже преди пандемията беше минал част от поклонническия път Камино де Сантяго. Ю Йон Сок, също са го написали "католик" и той също е споменавал, че е практикуващ.
Та това ме навежда на мисълта, че така са направили разликата. Но, наистина, "католик" и "християнин" на едно "ниво" (поради липса на друг термин, който ми идва в главата в неделя вечер Joy) звучат странно.

# 632
Може би с християни дефинират всички останали християни, освен католиците. Има православни, протестанти, евангелисти, адвентисти, лутерани, арменска църква, англикани като сигурно има и други течения в християнството, които даже не сме чували. Просто християни е голямото множество, а католици е подмножеството, което в ЮК е най-голямо сред другите подмножества и за повече яснота го назовават отделно от обобщаващото всички останали доста по-малки подмножества.

Аз тъкмо мирясах, че лекарката вече не само не ме дразни, ами дори я намирам за сладка не само като визия, но и като държание откакто не се е държала глупаво и елитните бойци на генерала пак се включиха в класацията От глупав по-глупав. Странното е обаче, че непрекъснато правят нещо глупаво соло или групово, но сякаш никой не забелязва и съответно никой не им обръща внимание че трябва да се коригират за в бъдеще. Малко като полицаите на Луи дьо финес, ама в миналото и в Корьо.
Но въпреки, че глупостта е на почит в този сериал и това доста ме дразни сериалът все пак ми харесва. Успокоява ме надеждата, че сред оставащите 11 серии до финала не може да няма поне няколко, в които никой от героите няма да демонстрира, че разполага с ограничен брой не добре функциониращи мозъчни клетки.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 05:55 от Рори72

# 633
  • Русе
Роци, твоята хипотеза е много логична, благодаря! Успокоих се! Simple Smile
Рори, мен лекарката упорито продължава да ме дразни, а съм на средата на преговора. Значи, лично мнение, ама най-добрият сериал на Минчо си остава Краля! Засега.

# 634
О, да Вечния монарх ми е любимия Минчов сериал заедно с BOF, но именно заради ролята му на краля го преместих от ном. 3 в ном. 2 в моята класация. Но държа да подчертая, че харесвам много Минчо и във Вяра, и в Градския ловец. В легендите много ми легна на сърце чосонската му версия и именно тя обърна антипатията в симпатия. Като се замисля дори в първия сериал в който играят двамата с Минка и в който има съвсем малка роля съм запомнила героя му и разни моменти с него. За мен най-слабата му роля е и в единствения сериал с него който не харесах. Другите му роли и съответните сериали ми харесват, макар и в различна степен. 

От 11 серия към края до 15 серия вкл. докторката ми харесва всякак и освен това изобщо не й личат 10те год. над Минчовите, така че ги харесвам и като двойка. После може пак да ме издразни, но в тези 3 серии си се държи съвсем адекватно. Но в края на 14 епизод генерала ме разби. Лекарката явно се влоши заради отровата по листите и героят на Минчо усети, че не е добре и влезе да я види. До тук добре, ама те до момента само събират погледите на близките на генерала с отношенията си, може би сами за себе си са наясно с възникналите чувства помежду им (все пак главния махна от дръжката на меча спомена за бившата, че си и призна пред леля си, че вече не помни лицето й), но един към друг не са показали с нищо любовен интерес и изведнъж той я държи в ръцете си уплашен, че тя не е добре и я нарича мила и любима. Някак като кръпка ми дойде този изблик по този начин.
Подхванах 16 серия и все повече ми се оформя усещането, че до 11 серия включително и след 12 серия са два различни варианта на сценария. Фина е разликата, но за мен сериала от 12 серия нататък става по-добър във всяко отношение. Яд ме е че в първата половина на сериала лекарката е представена като глупава лигла - къде ми е креватчето, а къде ми е паничката, искам в къщи при мама и т.н., която сякаш беше забравила да извършва мисловна дейност. Сега всичко с героинята е наред, че даже и бойците на които героят на Минчо беше предводител са по-адекватни, въпреки че не можаха да го победят. Вкараха и по-качествен злодей. Не че оня първия не беше достатъчно лош, но плановете му бяха много еднотипни и се повтаряше сам себе си.

Откакто прочетох, че сценарият много е променян съм много любопитна какъв е бил първоначално. След като Джун го прибират в казармата е имало още двама актьори за ролята с които също се е провалил договора, но с единия е имало заснет рекламен клип. А после този момент заснет с Минчо е бил много различен. За да има такава видима разлика трябва момента в клипа да е бил много значим за историята, а щом значим момент е толкова различен значи това което гледаме е много различно от първоначалния сценарий. Сега ми е много любопитно в първоначалния сценарий докторката и подчинените на генерала пак ли са били толкова дразнещо глупави. Просто за нивото им - лекар от 21 век и елитни бойци такива грлупави постъпки и реакции на съвсем елементарно ниво са ми съвсем необясними и нелогични.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 12:10 от Рори72

# 635
  • Русе
Боже, как бях забравила този момент?! Добре, че не съм кралица!!! Ако искам да пийнем и  преспя с краля, трябва да уведомя има-няма 20-ина души, които да дебнат до вратата през цялото време. Ужас! Sob

# 636
Уинона, кога беше това? Или пък още не съм стигнала до там. Че кралицата покани в покоите си краля на питиета, покани го. Че намекнаха, че си станаха близки, намекнаха. Обаче съм пропуснала че е имало отправена покана да присъства и публика.

# 637
  • Русе
Уинона, кога беше това? Или пък още не съм стигнала до там. Че кралицата покани в покоите си краля на питиета, покани го. Че намекнаха, че си станаха близки, намекнаха. Обаче съм пропуснала че е имало отправена покана да присъства и публика.
Цялата свита на краля чу, че кралицата го кани на питие, 1-ия му прислужник си изтърва каквото държеше ( нали той призна как го "успокоява" жена му), а после всички бяха на пост пред покоите...е...на 5-10 крачки. Sob

# 638
А, този момент да. По-интересното беше, че кралицата имаше нужда от подробни обяснения за това как жена му го успокоявала. Той затова припадна защото разбра какво точно предстои. А другите освен лелята на главния може и да не са разбрали като се има предвид колко човешка глупост видях в първите 11 серии.
Обаче има някаква объркване в сюжетната линия с пътуващата във времето лекарка. От една страна тя разправя колко известен е Че Йонг в нейното време като историческа личност и даже каза, че след 4-5г. ще го убие момчето, което тя лекува. Но в същото време в дневника й, който е на 1000г. пише, че в този ден той ще умре в капан. Тук за мен е голяма каша с причинно - следствената връзка и последователност в нейния живот. Това е много по-мътно от паралелните светове и времето във Вечния монарх. Аз стигнах до сватбата с принца. Разбирам я защо му обеща и взе това решение, но не разбирам защо продължава да вярва, че ще той ще си спази обещанието и тя ще си получи дневника. Той даже го изгори. А та продължава да не разбира че не трябва да вярва на нито една дума на тези които веча са се доказали като лоши хора. Освен това знаейки че получава само втората част от дневника по-късната й версия защо не е написала важните неща именно там.
И още нещо безумно нелогично. Тя казва че иска като се върне в нейния свят да знае, че той е жив. Но на практика нейния свят т.е. време е около 750г. след неговото и дори и да е живял до дълбока старост той пак ще е мъртъв по времето когато тя ще се завърне и ще живее в нейния свят.
Освен това никак не разбирам откъде дойде това любима в обръщението му към нея след като те не са споделяли чувствата си нито с думи, нито с действия. Просто ей така от един момент нататък започна да й казва мила и любима, което като обръщение е странно дори и спрямо епохата.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 15:21 от Рори72

# 639
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Хайде и ВИ вече е в казармата. За изпращането им с RM пристигнаха и останалите 5 члена на BTS. Не се бяха събирали седмината заедно от влизането на Джей Хоуп. В предшестващите дни ВИ отпразнува предварително рождения си ден (30 декември) и с Wooga Squad, Пакито го возеше облечени с еднакви якета двамата, и с екипа на Кухнята на Джин. Отделно  Wooga Squad отново са се събрали специално за изпращането му.

Леко и успешно изкарване на службата! Purple Heart

# 640
Лека и безпроблемна да е службата на твоите момчета, Профи!

Да попитам нещо - лелята на главния във Вяра случайно да я познаваме от Лечителя например?
Много ми харесва кралицата в този сериал - и героинята, и актрисата. Кралят също ми направи впечатление. Също така много ми допадна бързоходкото, а свирчото с бялата коса, макар и неприятен като герой всеки път когато се появи в кадър привлича вниманието.

# 641
  • Русе
Лека и безпроблемна да е службата на твоите момчета, Профи!

Да попитам нещо - лелята на главния във Вяра случайно да я познаваме от Лечителя например?
Много ми харесва кралицата в този сериал - и героинята, и актрисата. Кралят също ми направи впечатление. Също така много ми допадна бързоходкото, а свирчото с бялата коса, макар и неприятен като герой всеки път когато се появи в кадър привлича вниманието.
Позна, Рори, Аджумата, голям образ! Страхотна артистка! Не я ли позна и в Краля?
Аз все ще питам: белокосия свирчо да не е и той Айдъл от някоя група?

# 642
В Кралят майката на премиершата ли беше, че се чудих много откъде ми е позната актрисата.

# 643
  • пак на Рив Гош
Аз все ще питам: белокосия свирчо да не е и той Айдъл от някоя група?
Не, не е айдъл, бил е плувец, олимпийски състезател. Актьорът е Sung Hoon и наскоро приключи нов сериал с негово участие, The Perfect Marriage Revenge.

# 644
  • Русе
В Кралят майката на премиершата ли беше, че се чудих много откъде ми е позната актрисата.
Не, Аджумата беше новата министър-председател.
Майката на премиершата сме я гледала на доста места: в масовката на АС, в Луната обгръща слънцето беше майка на ГГ-ня и още някъде ми е минавала тази специфична физиономия.

Общи условия

Активация на акаунт