АС и други романтични К-драми - тема 5

• 21 531
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Рори, харесах си тази 😍

Да видим ще излезе ли вярно, но май спират корейските сериали през уикенда. Ще вървят коледни филми. За другата събота в 20 ч. пише, че ще дават Божествена Коледа.

# 181
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Добре че има интернет Mr. Green.
С мъка си спомням времената, когато имаше само БНТ и се гледаше просто каквото дават. Да не говорим, че делничната програма не беше целодневна. Joy
Но пък тогава хич и не ми трябваше телевизия. Wink

# 182
Както споменах, сега съм наблегнала на Лошите момчета. Като изключа бившия полицай (добре познат артист) се чудя другите 3-ма лоши къде съм ги гледала. Нещо епизодично, за кратко, не в главна роля....
    Grinning голям бой падна  https://mydramalist.com/people/645-park-hae-jin С този пореден Пако / не знам има ли ник/ има приятни за гледане неща.  "Сиренце в капана"  и сериалът и филмът ги има на бг,  играеше го трудно-изразяващ емоции студент. С другият ГГ бяха израстнали заедно и се бореха за сърцето на една и съща девойка. Сестрата на вторият главен беше уникален дразнител Joy "From Now On, Showtime!" - илюзионист виждащ духове, беше ги назначил на работа. Обвиниха го, че е блъснал човек и така се запозна с полицайката, която стана главна за да хванат истинският убиец. Ако си гледала 'моят любим от звездите" може да ти е познат от там.
  Попаднах на това https://www.vbox7.com/search?vbox_q=%5Beasternspirit%5D+To+Be+Co … tinued+%282015%29  предполагам е нещо като рекламен филм за "Астро" при създаването им. Реших да продължа с Чачолин и Sweet Revenge Grinning това ако не си корейска девойка, можеща да опърди и осмърди поне половин рейс, няма шанс да си хванеш готино гадже. Имаше забавни моменти

реплика от младежът със синята тениска към Чачолин, а гледат "To Be Continued "

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 18:34 от Krissttinna

# 183
  • Русе
Марги, благодаря за инфото! А седмичните корейски сериали, нещо за тях споменават ли?
Профи, вярно, че имахме само БНТ, но пък гледахме европейско кино. Да не споменавам постановките от Шекспир?! Затова сега се радвам на малкото корейско разнообразие на малкия екран.
Приключих с "Лоши момчета". Дами, само за сведение, ако мислите да го гледате, пригответе се за тежки епизоди с психо и физическо издевателство над човешката личност. Сериалът е сериозен, с великолепна игра и те оставя с горчив привкус в устата. Шапка им свалям на автор и изпълнители за смелостта да покажат грозната страна на извратения ум!

# 184
  • Варненска клюкарка
Крис, на колко е Чачолин в тоя сериал? Иначе май доста неща изгледах за Астро, или поне каквито ми наизлизаха докато гледах Истинска красота.

Уин, значи не е за мен, свиваше ми се сърцето за Звездю, надявах се поне извращения да няма в тежката история от Един обикновен ден, останалото ми  стигаше.

Сякаш не съм изненадана, предвид връщането на предишната схема и неглижирането на страницата за к-сериалите. Добре че е огромния избор от  каталога с преведените, както и руските сайтове, при нас дори и да липсва някое заглавие, рускините май превеждат наред.
А уж Лейдито им не излъчваше сериали зависещи от някакви дати, нито се влияеха от празнични схеми, които са типични за телевизията майка.

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 16:47 от Беллора

# 185
Крис, на колко е Чачолин в тоя сериал? Иначе май доста неща изгледах за Астро, или поне каквито ми наизлизаха докато гледах Истинска красота.
  Като го смятам на 16 май е бил. Определено достатъчно малък за да му бъде Йонка учителка /такава го играе там/.Grinning
 Зациклих на
 https://mydramalist.com/people/6834-jung-hae-in
и сега не знам, това
 https://youtu.be/vGFu49VSoUQ?si=PUkGve0M8CSJcs0X
или това
https://youtu.be/y82MspI0GX0?si=YD2A33cK_RYAPfPy
или
https://youtu.be/dAahQXkm-Qg?si=ll6_0RYrD6NnLTnq
или пък
https://youtu.be/MpwOGxOFLi0?si=TfUovVvWhKErMEFR   GrinningGrinning  да започна.

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 18:32 от Krissttinna

# 186
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Крисс, благодаря за предложението. 12 епизода средно по 15-тина минути все ще намеря време да ги смуша някак в графика ми. А и щом е за Астро, няма да ги пропусна. Все пак Хубавият Ча е един от 97-лайнерите, групата на моя човек Джунгкук.
И не че се хваля с него, ама направи страхотно изненадващо шоу на Таймс Скуеър в Ню Йорк онзи ден. Само 18 минути са, ама какви 18 минути! Излишно е да ви казвам, че аз следих нещата поточно онлайн, така че на мен ми отне повече от час Crazy. Като за вас слагам кратката версия. Който обича емоцията от живия концерт и комплексността на шоуто, няма да съжалява, ако го изгледа.

Уин, в младите ни години единствената ни телевизия предаваше изключително качествени и издържани продукции, било то публицистика, телевизионен театър, филми, сериали, музикални програми, детски и младежки предавания, спорт или научно-популярни предавания и филми. Съжалявам онези, които не са имали възможността да гледат и слушат проф. Тянко Йорданов. ... И "Ну, погоди". Wink Laughing

Лейдито, така да се каже, излизат в коледна ваканция. А догодина вече ще са с новата си концепция. Е нищо де, не е като да нямаме избор. Аз още не съм изгледала и 20% от заглавията от списъка ни на първа страница. Да не говорим за каталога на Eastern Spirit.

# 187
  • пак на Рив Гош
Уинона, къде ме върна с постановките на Шекспир Joy! Страхотни бяха! Heart Eyes

Криси, от сериалите на Хе Ин, зависи какво ти се гледа Grinning
Първият на мен ми хареса (даже повече от сериала с кака му Сон Йе Джин (Сончето), който е на същия екип режисьор и сценарист) - бавен романс с примеси на драма и на "нещата от живота".
Вторият е доста тежък и брутален, не го започвай, ако ти се гледа нещо сладко и симпатично.
Четвъртият е също бавен и драматичен романс с леко фанатастична жилка в сюжета и който беше спрян предварително, поради липса на зрителски интерес... но пък на мен ми е сред любимите Grinning
До "Тримата мускетари" още не съм стигнала. А трябва Grinning Ама какво да се прави, много сериали, малко време Joy

Преди няколко дни излезе трейлърът на новия сериал с Джи Чан Ук (Джи), където ще си партнира с Шин Хе Сун (главната от "Ангела"). Започва на 2ри декември:

# 188
Мускетарите е приятен приключенски сериал. Взели са основата на Дюма, но са я преобразили като за чосонската действителност. Добре е направен. Хем е забавен, хем си има сериозните моменти и драми, има си и комедийни моменти... изобщо всичко, с което човек може да разпусне за няколко часа.
12 епизода са. Първоначално бяха замислени 3 сезона, но след първия обявиха, че повече няма да има. Та, не се учудвайте, че в края си има лека вратичка за следващ сезон. Въпреки това, финалът си е съвсем задоволителен.

# 189
Уинона, няма инфо за делничните сериали. Най-вероятно ще повторят някой от тези, които минаха през последните месеци... За коледните филми видях в програмата, във фб  страницата на Лейдито нищо не пише. Последно в 2-3 последователни поста са отразили новото име на телевизията. Доста коментари има в които им напомнят за корейските сериали, дано се вслушат.

Аз си довърших Кингленд и идвам да отбележа, че съм удовлетворена от финала. Приказка с щастлив край - без рев,  раздели и излишни драми заради класовите различия.
ГГерои решиха да са заедно независимо от всичко и всички  и да опазят любовта си. ЗахаросанКо, но му остава приятно усещане на човек от това, че за разнообразие Тя вместо да се подчини на бъдещия си свекър и да се отдръпне, следва сърцето си и се доверява на любимия. Но и таткото в случая не беше твърде настоятелен в опитите си да раздели младите. Направи така, че да ги отдалечи за кратко един от друг колкото да им даде време да подредят мислите си, а решението остави на тях и ги предупреди с последствията да се оправят сами. Но всъщност беше щастлив, че синът му не е страхливец и сбъдна неговите мечти - освен в любовта, успя и в бизнеса като разшири дейността на компанията. А снахата не беше някоя случайна и не я прие чак толкова трудно - най-добрата служителка в хотела, а отделно натрупа точки и докато временно беше бавачка на едно самотно момченце.
ГГерой постигна лична победа и с изтриването на фалшивите усмивки на служителите - трудът и усилията им бяха възнаградени и те просто започнаха да се усмихват от сърце.
Мъж - мечта. Също и внук 😅 С бабата на любимата се разбраха чудесно. Понеже не бил получил одобрението ѝ побързал сам да пусне в медиите новината за връзката им със Са Ранг, че да се разчуе 😂

Ако ви се гледа нещо сладко и симпатично (както ги определя Роца), Кингленд е подходящ.🙃

За Бел 🤪

# 190
Профи, успя ли да гледаш финала на нашия сериал?
Големи са сладури и четиримата след мача. Пред пълна зала със зрители Пако се обяснява с Ера, а другата девойка здраво ошамари нейния глупчо. И какво предложение само й направи.... А Пако по шорти е впечатляващ.

Аз продължавам да смятам, че това е временно отстъпление докато стартира "новата" ТВ. Вече я рекламират и по БТВ. Смятам, че ще стартират с напълно нови схеми и затова сега "изчистват" всичко започнато по досегашните. Даже мисля, че ще има 3 азиатски сериала седмично, но единия може би няма да е корейски. От коледните филми мога да гледам само Сам в къщи 1-3, Денис Белята и Дневниците на Бриджит Джоунс. Всичко друго е толкова захаросано, че чак ме дразни. Е, ако главния е например Чад Майкъл Мъри може и да изгледам нещо коледно захаросано 😜.

Марги, скоро ще ти пратя списък с линкове на песни на ДБСК и производни за плейлист (нали може) и предполагам, че ще си харесаш и други техни песни, ако ги прослушаш.

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 02:27 от Рори72

# 191
  • Русе
Добро утро, Дами!
Имам въпрос: някоя от вас да не би да ме следи от камерата? Simple Smile Че каквото започна да гледам, се предлага тук. ( шегувам се) Но не е  шега , че съм започнала "Тримата мускетари". Освен него ме чакат "Непознатият доктор", " Малка част от теб" и "Extraordinary Attorney Woo". Направо съм като лудото емотиконче или дете в сладкарница. А имената даже не са от 1 страница?! Simple Smile
Успешна и приятна нова седмица!

# 192
  • Варненска клюкарка
Уин, нищо странно няма, просто си награбила де що може от сладкарницата Joy

Проф, изгледах го Джункук, последната песен ми е много позната от Шортс, хубаво шоу им е направил! Когато изгледаш филмчетата за Астро, може да споделиш няколко реда от това което те е впечатлило. Аз след Чачослав първи предпочитам да не ровя много, че знам че рано или късно ще попадна на нещо което няма да ми хареса, или за неща които са можели да се случат, а не са, така  започвам да мисля повече за човека, отколкото за актьора и нататък няма да мога да се фимирам с него, заради ровенето с сега не ми се поглежда ДжГ та най ми е приятно ако някой поразкаже това онова, както прави 2в1.

Крис, много млад Чачолин, само на 16! Аз подминавам засега онзи сериал за Гагнам с него, че ми се вижда още много зелен, но може би ще искам да го видя и него..

Марги той и свекърът не беше баш в клиширания вариант, всъщност доста харесваше СаРанг, но като всеки родител смяташе че винаги може и по-добре да задоми детето си, а Гг беше обещан за мъж на оная малка лигла, но баща му бързо капитулира с избраната снаха... Преди малко докато си ровех в Шортс ми излезе сцената в която главните останаха без ток в дома на бабата и ГГерой започна да се щура наляво надясно изплаши се и припадна, а главната взе да го дърпа и му вика "ама моля те не прави такааа" Joy Сериалът доставя добро настроение, аз помня че го гледах с усмивка, понеже и усмивките на главните са много заразителни. Опитах се заради теб да го загледам пак и да ти правя компания, имах нужда от тези усмивки, но нещо второто гледане не ми се поучи, аз и малко трудно продължих със силната девойка,загубила съм формата нещо, ще трябва да си я наваксам пак. Сега се каня да подхващам Гоблина

За Бел 🤪

Скрит текст:

Ехаа, благодаря Марги!

Като гледам и химията и флиртовете зад кадър и направо се чудя половинките им как се справят с това, имам предвид не само тези, а всички. Да, сигурно са свикнали, ама в някакъв момент флирта не може да спре и...

Тук зад кадър я овърза като с усмирителна риза

Много впечатляващ момент беше как се разбраха за голямото целуване- с 2 кимвания и 2 прошепнати думи  "ти на ляво, аз надясно" (примерно) и без репетиция юруи... а крайния резултат все едно го правят непрекъснато Joy

Забавата и флирта зад кадър вървят с пълна пара

# 193
Castaway Diva
Едно девойче има мечта да стане известна певица. Но съдбата не е много благосклонна. Живее в затънтената провинция, няма майка, баща ѝ е алохолик и я пребива за щяло и нещяло. Но, си им приятел, който се опитва да ѝ помогне. При него положението не е по различно. Майка му е избягала, баща му е полицай и изкарва гнева си на него, а момчето често ходи насинено от поредния побой. Въпреки това, то е решено да се измъкне един ден, работи каквото намери и събира пари. За да помогне на приятелката си да осъществи мечтата си двамата снимат клип на нейна песен и го изпраща на любимата ѝ певица. И неочаквано девойката получава обаждане от агеницята на певицата за среща. След поредния побой момчето предлага да избягат и да отидат в Сеул за срещата. Качват се на ферибота, но бащата на момичето разбра и тръгна да ги гони. За да го забави, момчето слезе и се опита да го задържи, но не успя. Момичето опита да се скрие, но баща ѝ я намери и тя скочи от ферибота, а той падна зад борда в опит да я докопа. Морето ги изхвърли на необитем остров, но бащата беше мъртъв. Девойката оцеля и 15 години по-късно случайни хора, които бяха отишли да чистят острова, я откриха. От тук започва новото пътеществие на героинята ни към осъществяване на мечтата ѝ.

Скрит текст:
Сцената в клипчето е от момента, в който нашето момиче се срещна с идолката си. Тя вече не е известната певица от миналото и повечето хора са я забравили, но от агенцията ѝ я пращат на един селски концерт. Там тя среща своята фенка, която, след като разбира, че нещата отдавна са се променили и нейната икона е загбила блясъка си, ѝ предлага да е нейния глас зад кулисите. След този случай двете се сприятеляват и решават да работят заедно за оцеляването си.
За сега са излезли 6 от 12 епизода. На български още няма превод, но на руски може да се гледа тук.

Главната е Пак Ън Бин, която някои от вас познават като Необикновеният адвокат У Йонг У.
Уинона тъкмо го е предвидила в списъка си Wink.

# 194
2 в 1, това звучи интересно като история. И като стана въпрос за адвокатката отляво надясно и отдясно наляво преди време срещнах информация, че има втори сезон, но щом актрисата е снимала този сериал, а сезон 1 е от 2022г. в крайна сметка как стои въпроса със сезон 2?

Общи условия

Активация на акаунт