АС и други романтични К-драми - тема 5

• 21 550
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
# 436
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ааааа Heart Eyes , страхотно!

# 437
Jungkook Parody - Emotional Damage   LaughingLaughingLaughing
Dynamite (BTS Parody
seven by jung kook
Младежът е много забавен LaughingLaughingSmiley

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 19:49 от Danifin1

# 438
Е, макар и с шок поне съм успяла да ви събудя сутринта  newsm47.
Гледали сте доста от показаните лица от публиката, просто не сте ги познали. В началото е Ким Хье Су, която е водеща на наградите от 30 години и това беше последната ѝ година като такава. Получава награда от Чонг У Сонг. После са Сузито и И Сонг Мин. Следват Чо Ин Сонг и колегите му от филма Smugglers, който спечели няколко награди, включително и тази за най-добър филм. Шокираната дама е Ким Сон Йонг. Като ѝ разгледате филмографията ще се сетите къде сте я гледали. До нея е И Бьонг Хон. А от другата ѝ страна е Пак Бо Йонг или силната Бонг Сун. Оттегченият пляскащ по задължение е Рю Джун Йол, който скоро се раздели с дългогодишната си приятелка Хьери, с която се снимаха заедно в Отговори 1988. Госпожицата с червената лъскава рокля е Кристал, която сте виждали в Наследниците и Полицейската академия, а до нея е До Кьонг Су или  D.O. от ЕХО. И двамата не могат да повярват на какво са свидетели, но накрая приеха ставащото и решиха, че поне ще се позабавляват на чужд гръб. От дргата страна на Кристал е печелилият Оскар и Златна палма с Паразит, Сонг Канг Хо. В кадрите се виждат Катерицата захапал пръста си, а до него е Ким Со Хьонг, която познавате като Вдовстващата императрица от Императрица Ки.

Аджушито (J. Y. Park) е доста колоритна личност. Стартирал е като певец в група, но без успех и след това започва солова кариера. Основава JYP Entertainment, която става една от  най-успешните компании в бизнеса. До преди няолко години "големите три" бяха JYP, SM и YG. С успеха на BTS, Big Hit, сега известна като  Hybe, също се присъедини към тях. Интересното е, че основателят на  Hybe - Банг Ши Хьок, преди да си направи собствена компания е бил композитор и продуцент в JYP и двамата са били известни като хит-мейкърите на к-попа.

Сега ще ви дам още една реакция на негово изпълнение. Момчето е Джаксън Уанг от GОТ 7, които са подопечни на Аджушито Joy.

Скрит текст:
И едно малко разяснение. Песента, която изпълнява J. Y. Park заедно с Хуаса от Мамамоо, е неговата дебютна песен от далечната 1994 година. При нейното промотиране той се появява на плакат облечен в прозрачни найлонови панталони Joy. Аутфитите им от наградите MAMA 2019 са препратка към тази му визия Laughing.
И така и така си говорим за него, ето част от негови колаборации с други изпълнители.
JYP & RAIN - Switch to me
JYP & Jessi - Who's Your Mama?
JYP & Ga-In (Brown Eyed Girls) - Someone else
JYP & Sunmi (Wonder Girls) - When We Disco

А това е последната му песен от преди няколко дни - J.Y. Park - Changed Man.

# 439
  • Русе
2в1, това, което сега ни предлагаш, е друга риба! Ясно ми е защо и как се е получил този гаф. Всеки професионалист ( какъвто е и Аджушито) знае, че когато има такива танци, е абсурд да ти стигне дъх за тон и фраза. А ако микрофона в ухото ти падне, забрави да си в тоналност. Той много е рискувал, но може и изобщо да не му пука! Пак има шоу! Simple Smile
Клиповете са добри и ми харесаха, благодаря ти!

# 440
После ще им хвърля едно око на клиповете.
Бях попадала на скорошно общо интервю, по скоро участие в популярно тв шоу, на J. Y. Park и Bang PD, дадено по повод заравянето на томахавките, които и двамата заявиха, че уж никога не ги е имало изровени. Беше ден след подписването на някакво взаимно споразумение между компаниите. Едва ли не се заклеха, че никога не са си прекъсвали приятелството от времето на съвместната им работа. Е, на всички ни е ясно, че няма как през тези години да не е имало поне съскане.

Преди два дни Пакито е имал фенмийтинг в Сеул, част от неговия 2023 ASIA TOUR FAN MEETING “SIKcret Time”. С почитателите си е споделил, че тези дни, преди ВИ да замине за Лондон са се събрали да се видят преди влизането на ВИ в казармата и добре са се понапили. Това за компенсация на феновете, че ВИ им изпраща само виртуални поздрави, защото е в чужбина и не може да дойде там. Но пък да подкрепи Пакито на фенмийтинга му се поява Пако. Ето - https://twitter.com/i/status/1728740575103664615
А ето и цялото участие на Пако в събитието на Пакито - https://www.youtube.com/watch?v=JW3g0gRZ3gs , върви някакъв автоматичен превод.

Тази черта при корейските селебрита, взаимно да си оказват подкрепа чрез кратки камео появявания в мероприятие на друг, много ми допада. Не коства много, жертват част от времето си. Но пък положителният ефект винаги е и за двамата. Вдигнатият шум не е споделен, а умножен по две.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 21:38 от profi_1

# 441
  • Русе
Аз пак се връщам на "Болничен плейлист". Много силно впечатление ми направи техниката и оборудването в болницата. Какви кувьози, с каква поддържаща апаратура показаха в Неонатологията?! На светлинни години са от нас...

# 442
Вчера проспах първата серия на Смъртоносна изневяра. Днес от втората успях да изгледам поне нещо. Обаче не разбрах този, който стана асистент на писателката, какъв е. Кой го изпрати там и защо той знае много неща за нея? А около смотания ѝ мъж колко жени се въртят? Не ми се губи време да търся сериите в нета и да ги гледам отново, затова питам.

Рори, част от твоите момчета, дано не съм ги сбъркала, са спечелили награда на музикалните награди МАМА. Пускам много кратко видео с листата на наградените първия ден. Твоите са на 0:44.

# 443
Профи, благодаря! Така е, става въпрос за дуото, което продължава дейността си под същото име с което дебютират преди 20г. като квинтет.

# 444
  • Варненска клюкарка
Профче, изпуснах част от първа серия, а повторението на  втора ще е днес и ще видим дали ще успея да навържа събитията, че не знам доколко е важно за историята пропуснатото. Разбрах че май адвокатът има слаб ангел и не за пръв път изневерява на жена си, нищо че в обществото е известен с прозвището "Най верния съпруг". Тя пък има набито око, разпознавала дори марката боя за коса на жените с които се разминавала и той знаеше как да се крие и въобще май започва игра на котка и мишка. Може и да съм в грешка обаче. Чудя на себе си къде съм я видяла тая хубост на главния при първото  ми съвсем, съвсем спорадично гледане.

Колко имена изреди 2в1, като тренировка за мозъка са, запомних само няколко, но вероятно няма да е за дълго, като не мога да ги свържа с лицата. Обаче май се сетих къде съм се засичала с името Сонг Канг (Хо) в случая без това в скобите. С допълнението е носителят на Златна палма и Оскар. Когато 2в1 го спомена през лятото, май беше в периода, когато ми се повреди компа и търсенето ми беше от телефона, не копирах името и май с първото изписване не помня на какъв език първата информация която ми тръгна беше за това момче Сонг Канг от Невърдълес и затова от тогава той ми излиза често  в Шортс без нищо да бях гледала/търсила с него, от там и усещането че често съм го виждала в кратките видеа. Горе долу ми се получи както като обърках Звездю с името на негова колежка и се чудех защо при изписване ми излизат неочаквани лица 😂

Аз не знам кога ще имам нет, вчера ходих до офиса на нашия доставчик, където заварих още 20-на като мен, а двете служителки уплашено повтаряха че сигналите ни са  подадени към  работните групи. Направо отчайващо! А при нас паднаха 5 см. сняг дето вече го няма, дори е сухо...

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 08:19 от Беллора

# 445
Белл, гледай и после да кажеш какво си разбрала. Главният не става, но асистентът е симпатяга.
При нас падналите 5 санта нощен снег се бяха стопили още до обед. А до вечерта вече тротоарите и улиците бяха сухи. Което не ни спасява от проблемите с нета. В работата вече два дни сме тука има - тука няма. И това по подземната оптична мрежа на ДА. Вкъщи е добре, но денем си късам нервите с постоянните прекъсвания.

# 446
  • Варненска клюкарка

....  ...  ...
Аз не съм добър пример, защото трудно разпознавам лица, дори и европейски (редовно играя филма "този/тази ми е познат отнякъде, ама откъде ли?" Thinking). Предполагам, че страдам от лека форма на прозопагнозията, често срещана в корейските сериали Joy
Роци, аз за себе си имам същите съмнения, бъркам и европеидни, най вече светлокоои блондини. Съмненията ми силно се засилиха преди няколко години след като изгледах един документален фил по темата. Слава Богу, явно не сме някакъв тежък случай и след няколко "виждания" аз поне свиквам с новото лице, просто в тълпа може да не разпозная веднага уж познати лица, а с корейците ми е и по сложно и рядко ги разпознавам от първа серия 🙄 От цитата изтрих Юна и аз първо нея познах,  защото по скоро  само нея съм я гледала в нещо.

Впрочем от 2 дни Джуно и Юна ми пълнят Шортс, буквално видео след видео, да не би да има новини с тях? Заради един бутон който ми е цъфнал по средата на екрана не мога да видя надписите, а коментарите все още са малко. Толкова  неща видях, ами че  те редовно водят някакви събития като двойка водещи мъж и жена - различавам събитията с техни изяви по тоалетите на Юна, която е в бяло, екрю, розово, червено, тюркоазено, танца им на Сеньорита и общия сериал отделно. Тоест последните няколко години имат много съвместни изяви, май други толкова често заедно на една сцена не съм виждала. Пак ми тръгниха съмненията за тях 🙃

Проф и от втора серия нищо не разбрах. Не го знам тоя какъв му е зора да става асистент на съпругата, явно крие нещо. Но още сме на 2-ра, а на някои истории им трябва повече време да се разгърнат. Гледам с вял интерес, помня че нататък криминалната част се засилваше.

# 447
  • пак на Рив Гош
Белл, покрай корейските сериали където чеболи и директори страдат от това състояние и разпознават само (бъдещата)  жената на живота си (разбира се! Grinning), се бях поинтересувала за прозопагнозията и научих, че докато тежките случаи са редки, от по-лека форма на заболяването страда 2% от населението (или 3% според едно по-скорошно проучване). Та, много сме! Joy

Според платформата Viki Rakuten (специализирана в азиатските сериали), днес било Денят на К-драмите. Та, честит празник и да ни радват с нови и хубави сериали Grinning

# 448
Ползи от слушане на BTS от 50 годишни. LaughingLaughingLaughing Точно така държи ни в кондиция Joy
Better than medicine! A BTS a day keeps the doctors away!😅  
Даже Алекса знае кой е  #jungkook
Oh Alexa you so real for this 😂
Когато си женена за кореец..... Коментар под видеото
"Я на всё готова если мой муж.будет Чонгук" JoyJoyJoy
https://www.instagram.com/reel/C0IpVhMhRHB/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng%3D%3D 

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 15:59 от Danifin1

# 449
  • Русе
Такаааа, Дами, следва редовния ми отчет след нещо гледано. Simple Smile
Завърших "Болничен плейлист"1 и 2 без гледане по диагонал, което за мен е много добра оценка! Сериал, който няма да отегчи, който редува хубава музика и не леки моменти., нещата от живота и корейски хумор. Препоръчвам го на тези, които не са го гледали. Е, няма плочки и голи рамене, но дори и плахите докосвания имаха своя характер.
Сега, представете си, ме примами сюжета на един китайски сериал, "Искам да съм с теб" - ако го теглят като локум в 100 епизода бързо ще скоча към "Тайна мисия-2" с Бини и "Лични предпочитания" с Минчо и Сончето.
В Ютубето ми попадна клип за интересни кдрами на т.г. и си отбелязах "Коreo-Kithan war (ист.)", "Moon and the day"( фент.), "The matchmakers"(ист.) и "Castaway Diva". Последният до 7 епизод беше в Дорама на руски, но може някой и да е почнал превод, ще търся. Първите 3 също ще търся. Ако някой вече има мнение, нека сподели, моля!

Общи условия

Активация на акаунт