АС и други романтични К-драми - тема 5

• 20 995
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Русе
Профи, да са ти живи, здрави и успешни 3-та именици! От теб рибата, от нас бирата!  Simple Smile :beer :beer :beer
За 11-и май си права, тогава тръгва и "Аз не съм робот".

# 541
Правилно сте запомнили. БТВ Стори стартира на 11.12.

Криси, тези дни си мислех за теб. Не си идвала скоро с предложения и щях да питам какво гледаш сега.
Аз като на шега се спрях на едно заглавие от твоя списък в МДЛ (сори, но не помня споменавано ли е по друг повод по страниците на темата). Та, сериала е My secret romance - наивен, сладникав, минава за забавен. Романтична комедия. Признавам, харесаха ми ГГерои и понеже епизодите са само 13 и сравнително кратки - по 45-50 мин. с удоволствие ще си го довърша Тайния романс.🤪
Поредната любовна история на богат наследник и бедно девойче. Срещат се на път за курорта, в който той е изпратен от баща си, са да стане пиколо в хотела им (макар да върши задълженията си с нежелание се подчини и замина), тя пък щеше да присъства на сватбата на майка си, която се състоя в същия хотел. И с "инцидентите" се започна още от автобуса, продължиха така през целия престой на девойката, дразнеха се взаимно и се привличаха в същото време... Прекараха една нощ заедно в колата му😂 С едно леко намигване към Пепеляшка, обаче тази не си изпусна обувката, а си забрави подплънката за сутиена 😂 ГГерой след горещата им нощ като не я завари на сутринта изпита обида, разочарование, но запази единството му останало от нея.😂 И така докато 3 години по-късно не се срещнаха отново...

Песента от сериала, която звучи най-често и е в изпълнение на ГГерои

Живи и здрави да са имениците и техните близки! Честит празник и на бургазлии!
Профче, Рори Hug Hug

Бел, дано да си добре. Вярно, имаш нужда от почивка, но доста време липсваш.

# 542
Проф, честити да са ти имениците.

Ако има и други празнуващи да са честити и те.

Уин, All In/Ва Банк е преведен на български, но явно онлайн нещо се е повредил линкът или е закрит акаунта на този, който го е качил навремето. Аз не гледам онлайн и не мога да съм много от полза в това отношение. Чи Сонг в началото е приятел на главния, а в последствие негов опонент за сърцето на главната.
Малко ти завиждам, че сега откриваш Чи Сонг и имаш поне 5-6 сериала с него, които наистина си струват да се видят.

Рори, ако сериалът, който търсиш е само заради Дже, пише, че е с камео участие в 3-ти епизод. Най-вероятно се появява за няколко минути. И поне в дорамата пише, че не е преведен.

# 543
Профи, здрави и успешни да са тримата именници!

2 в 1, да, заради Дже търся сериала. В руския сайт не пише, че е камео участие и са написали името му сред актьорите. Иначе линковете на Дани и Крис при мен ме вкараха в съответните сайтоове, но сериите изобщо не тръгват. Поне а не е ядосам за това. Благодаря, че поясни колко точно участва в този сериал.

Марги, благодаря! Ние нали сме си все в къщи и хич не го усещам този празник, че даже го и бях забравила.

# 544
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Благодаря за поздравите. Hug

Попаднах на видео с танци на Шинка (Скръбната девойка), което няма как да не донеса тук.

# 545
А това видео е импровизирано реалити, което съдържа малко информация за традиционни корейски храни и е гарнирано и с порция забава на чужд гръб. Да се чудиш да се смееш ли или да съжаляваш гладните патета.
https://vk.com/video-24331612_161884246

# 546
Рори72 Видеото е интересно ,но не показна целият колорит на тази кухня. Корейската кухня е интересна и много пиперлива Flowers ChiliFlowers ChiliFlowers Chili  В последно време в Лондон постоянно изникват нови корейски ресторанти/чета и ние не можем да смогнем да обиколим, тези на които сме хвърлили око , а пък на мен постоянно ми се налага да искам  от готвачите да намалят лютото до минимум Sweat SmileRelaxedSmirk Имам и приятели корейци и те много ми се смеят, казват ми че им развалям характера на тяхната кухня Laughing За това аз си я приготвям сама LaughingLaughingLaughing  
20 Korean Food (Restaurants) You Need to Try in London
Доста рецепти от корейската кухня сме споделили и в темата за азиатската кухня във форума. Можете да хвълите едно око и там, може нещо да си харесате.

# 547
Дани, моят тийн е много труден с храненето и идея си нямаш колко зле е положението. ММ пък си предпочита традиционните бг селски манджи. Сал аз съм мераклийката, обаче след кръвоизлива ме предупредиха много да внимавам какво ям, защото са ми налели много чужда кръв и не бива да допускам това да се случи отново и засега гледам да внимавам и спазвам основните ограничения - без пържено, люто и кисело. А пък корейската кухня доколкото разбирам е стъпила точно на тези трите благинки. Очите ми изтичат по храната им в сериалите, но едва ли някога ще я опитам дори и домашно приготвена. Но ще ви посетя в кулинарната тема с надежда да има нещо подходящо.

Аз продължавам с реалити видеата и някъде в някакъв разговор Дже каза нещо от което разбрах, че дори и това как ще изглеждат - прическа и цвят на косата не е било по техен избор. Стана ми жал за талантливите корейски деца, които ако искат да правят изкуство от най-ранна възраст стават собственост на продуцентските компании. Не само гаджелъшките им истории са под контрол, но и всяка щриха от живота им е режисирана от друг. Започвам да разбирам колкото и да е тъжно защо има толкова много самоубийства сред техните знаменитости. От една страна алчните им собственици (компаниите), а от друга лудите им фенове. Това е психо преса отвсякъде.

# 548
Цитат
Дани, моят тийн е много труден с храненето и идея си нямаш колко зле е положението.
LaughingLaughingLaughing Имам, имам представа ,щерката яде само спагети, нудели, рамени и подобни,  само SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 549
Рори, заповядай клип от последният за тази година епизод на Jaefriends, където Дже се среща с Джунсу.

Веднага позна кой ще е гостът му, защото позна почерка на Джунсу. Говорят много за миналото и за дните им от времето на TVXQ. В началото е малко досадно с рекламата на сосчетата, но явно няма как да пренебрегнат спонсорите. После обаче разказват интересни неща.

Официалния трейлър на Gyeongseong Creature с Пако и Хан Со Хи, който ще излъчи първата си част на 22 декември, а втората на 5 януари.

Така като гледам, май ще го пропусна. Не си падам по такива филми.

# 550
  • Русе

[Full OST] Doctor John OST

Не знам дали правилно съм сложила музиката...дано!

# 551
My secret romance - наивен, сладникав, минава за забавен. Романтична комедия. Признавам, харесаха ми ГГерои и понеже епизодите са само 13 и сравнително кратки - по 45-50 мин. с удоволствие ще си го довърша Тайния романс.🤪
   Имам добър спомен за него, гг-ня беше сладурка, нямаше и типичните корейски кенефни забивания.

# 552
2 в 1, много ти благодаря за клипчето с Дже и Джунсу. Вчера много се забавлявах с тримата в разни реалита. Групата не оцеля, но се надявам приятелството да са си го запазили. Имам предвид в т. ч. и Ючон. Защото нали това е истинския приятел - да остане до теб дори когато яко си се издънил. Ючон нали е в Тайланд? А пък Дже готви тайландска храна в епизода с Джунсу... Дали след толкова години би се получило ако покани в шоуто Макс и Юно?
А Дже всъщност направил ли е рок група както е искал и ако да, как се казва?

Мда, нещо такова имам предвид, Дани. Значи знаеш..... А на каква възраст е дъщеря ти?

Последна редакция: чт, 07 дек 2023, 14:49 от Рори72

# 553
Цитат
Мда, нещо такова имам предвид, Дани. Значи знаеш..... А на каква възраст е дъщеря ти?
почти на  20, такава  си е от бебе, няма оправия с нея Joy

# 554
И тийна е от бебе злояд. Няма да забравя как един ден го гоних с лъжицата от обяд до към 17ч. Беше около 3-4 годишно тогава, а пък сега ако искам да изяде някоя купа супа или чиния готвено ядене му дължа компенсация - записва си и на лист, и на компютъра. Отдава ми се около два пъти годишно да сключа подобна сделка.

Общи условия

Активация на акаунт