АС и други романтични К-драми - тема 5

• 20 978
  • 741
  •   1
Отговори
# 555

[Full OST] Doctor John OST

Не знам дали правилно съм сложила музиката...дано!
Уинона, успяла си да я сложиш Hands Plus1 Обаче не спирам да въртя първата и третата, та не знам кога ще стигна до останалите. Много хубава музика правят корейците, признах ги. В последните месеци предимно това слушам.
На кухнята им май не съм голям почитател и изпитвам по-скоро любопитство не толкова за вкуса на дадено ястие колкото за съставките и начина по който изглежда. Някои често ги чуваме в сериалите и всякаква информация свързана с храните ми е интересна. Зачетох се и в темата за азиатската кухня. Обаче ненавиждам люто, чесън и т.н., в Корея няма да оцелея. 😆

# 556
Цитат
На кухнята им май не съм голям почитател и изпитвам по-скоро любопитство не толкова за вкуса на дадено ястие колкото за съставките и начина по който изглежда. Някои често ги чуваме в сериалите и всякаква информация свързана с храните ми е интересна. Зачетох се и в темата за азиатската кухня. Обаче ненавиждам люто, чесън и т.н., в Корея няма да оцелея. 😆
Разсмя ме, Laughing Joy има и такива хора като теб, но все пак да вметна, че не всичко е люто, а и чесъна може да се пропусне и т.н. Но всичко е въпрос на личен вкус SmileySmirk

# 557
  • Русе
И тийна е от бебе злояд. Няма да забравя как един ден го гоних с лъжицата от обяд до към 17ч. Беше около 3-4 годишно тогава, а пък сега ако искам да изяде някоя купа супа или чиния готвено ядене му дължа компенсация - записва си и на лист, и на компютъра. Отдава ми се около два пъти годишно да сключа подобна сделка.
Sob Ама че находчив младеж?! И тази година какъв ви е бартера?

Марги, и аз се улавям как някои песни направо ме пронизват! Аз съм от тези хора, които първо слушат музика и на 2-ро място - текста. А относно храната - нищо корейско не съм опитала още. По принцип ям чесън, но люто...хм...май било полезно. Grinning

Последна редакция: чт, 07 дек 2023, 16:06 от winona

# 558
Уинона, бартера за тази 1/2 от годината го изпълних вече, за да има и следващи сделки. Та за пилешка супа 3 купички получи купешка пица. За две чинии месо с грах правих спешно палачинки и кекс. Излъгах го и за две порции прясно зеле с месо, но не помня какво дължа за тях. Записано е в списъка. Ще минат много месеци преди отново да успея да отбележа гол в стомаха му. Обаче когато той ме ядоса с нещо за да се откупи след съответните преговори премахва някои от дължимите компенсации от списъка. Имам известно подозрение, че с тези две форми на отчетност съм леко прекарана, но със сигурност ще го хвана. Та така я караме с тийна. Оплетени в родитело-приятелски бизнес отношения.

Сега гледам видеа на триото снимани в япония от новата им агентийска компания. Джансу посети някаква чайна. На входа го накараха да се събуе и да сложи чехлички. Виждали сте в корейските сериали столовете без крака, но тук под масата има нещо като завивка. Обстановката напомня домашна и дадоха, че Джунсу си полягва на дебелия килим под завивката под масата и имаше възглавница т. е. това е част от услугата на заведението. Сега при него на масата седна познат може би и ги дават двамата в кимоно със завитисъс завивка крака под масата. И това е заведение. Не е някъде на гости. Там на изток е съвсем друга култура. Роца май беше ходила в Япония. Може би е попадала на такова обслужване. Затова техните реалити видеа и формати са толкова интересни. Начина им на почивка и забавление е различен от нашия.

# 559
Уинона, хубави са им и текстовете между другото. ❤️

Цитат
Разсмя ме, Laughing Joy има и такива хора като теб, но все пак да вметна, че не всичко е люто, а и чесъна може да се пропусне и т.н. Но всичко е въпрос на личен вкус SmileySmirk
Има ги и такива като мен, нали 😆 Моите например много ми се смеят като си поръчам дюнер без чеснов сос. Такава съм си обаче, нямам оправия 🤣

Криси, от Тайният романс два епизода ми останаха и имам усещането, че частта с физиологичните потребности наистина са я спестили. 😃Да, нещата от живота, но идва в повече понякога и ми е по-скоро дразнещо отколкото забавно😂
Главните са ми много сладки един до друг, тя си е хубавелка, него пък колкото пъти го видя все се сещам за Джи и 8-мия принц от АС. Героят му  взе да ме ядосва, не разбрах защо остави любимото момиче да си тръгне от компанията, вместо да я защити се държеше сякаш нищо не се е случило и се върна към предишния си начин на живот.
И тя сега с основание си мисли, че цялото му внимание към нея е било защото е повярвал, че имат дете. Така е като се премълчава истината - човека помисли, че кучето ѝ има рожден ден и цъфна в заведението с кучешка храна (а всъщност празника беше на братчето ѝ)😆

# 560
................................
Сега гледам видеа на триото снимани в япония от новата им агентийска компания. Джансу посети някаква чайна. На входа го накараха да се събуе и да сложи чехлички. Виждали сте в корейските сериали столовете без крака, но тук под масата има нещо като завивка................
Това е котацу и е харатерно за Япония.

.................. Обаче ненавиждам люто, чесън и т.н., в Корея няма да оцелея. 😆
Ще караш на кимбап, корейско барбекю, чимек (пиле и бира), джапче, чаджангмьон, омурайс ...... В краен случай Събуей и Макдоналдс са на линия Wink.

Рори, Дже основа компанията си iNKODE тази година и от това, което спомена в клипчето с Джунсу, явно има някави трейнита, които се подготвят в нея.

# 561
  • пак на Рив Гош
На входа го накараха да се събуе и да сложи чехлички.
И това е заведение. Не е някъде на гости. Там на изток е съвсем друга култура. Роца май беше ходила в Япония. Може би е попадала на такова обслужване.
2в1 вече е пояснила за котацу-то. То се среща по-често в по-традиционните заведения/чайни, или риокан-и (традиционните японски хотели).
Ние не посетихме от тях, защото имаме различни болежки, които правят седенето на пода доста неудобно.
Но пък събуването е задължително на някои места, например, в някои храмове (затова и преди тръгване прегледах чорапите на цялата фамилия, да се уверя че няма да има стърчащи палци, та да се излагаме пред чужденците Joy). В храма се събуваш в преддверието на основната сграда, оставяш си обувките на едни неохранявани дървени етажерки и вътре в самия храм си по чорапки по (безупречно чистия) дървен под. После на излизане си обуваш обувките (при това без някой да ги е откраднал междувременно! Joy).
А събуването в къщите е задължително. В къщите има преддверие, генкан, където си оставяш обувките и което е отделено с праг от останалата част на къщата (това сме го виждали и в корейските сериали) и вътре си по чорапи или бос. В Киото бяхме в нает частен апартамент и собственикът, Мори сан, ни направи подробен инструктаж преди да ни пусне вътре. Апартаментът беше на втория етаж на къща. От улицата се влиза в преддверието, където си оставяш обувките и слагаш джапанки. С тях се качваш по стълбите до вратата на апартамента. Там събуваш джапанките, които остават навън и влизаш в апартамента. Вътре си по чорапи. В банята и в тоалетната има по един чифт чехли, които са само за съответното помещение и ги ползваш само вътре в него, без да ги "изнасяш" навън.
В хотелите беше подобно - имаше си едни тънки чехли за еднократна употреба, които бяха оставени в банята. А в стаята имаше и друг чифт чехли, кожени, които да ползваш в стаята, или ако излизаш до автомата за напитки на етажа, или до общата баня (сауна) на хотела. Освен чехлите, за сауната в стаята ни имаше на разположение и леки памучни кимона (наречени "юката"), да ходиш на банята с тях и да не мъкнеш чифтове дрехи дотам и обратно.

А за който не обича люто, японската кухня е чудесна - много рядко ще срещнете люти ястия Wink . А и в корейската кухня не всичко е люто, чесново и пържено Wink.

# 562
Леле, много интересен този юрган, котацу де. Да не повярва човек, че се използва в съвременността 😅

Рори, да те питам нещо понеже знам, че си през мобилната версия.
Скрит текст:
При теб има ли промяна в изгледа от вчера?
Виж при мен как е, много размазано

В другия раздел в който надничам положението е същото

Възникне ли проблем (какъвто и да е, наскоро с едно приложение) рестартирам и нещата се оправят. Сега обаче не и минавам на пълната версия на форума.

Ех, как се договаряте с тийна. Ти все ще си прецакана😄

# 563
Марги, нямам промяна в изгледа. Обаче и снимките които си сложила при мен се виждат добре и не виждам кое е размазано.

Оф, така е. Все съм прецакана, че и цяла програма от звуци, мимики и реплики върви към събитието.

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 06:23 от Рори72

# 564
  • Варненска клюкарка
Профче, със закъснение, но да са ти живи и здрави имениците.
Беше ми интересна информацията за Пакито и службата в спецчастите, и за кандидатурата на ВИ разбира се, страхотни момчета!

Марги💜 потърпи, че още не ставам за компания, само ще развалям настроението😜

# 565
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Белл, Hug
Благодаря. Добре, че се разписа. Така, на 2 дни поне, като се обадиш по веднъж, ми е по-спокойно.

Страхотни са момчетата ми, както и прословутите групички “Wooga Squad” и "97-Liners"! Красиви, талантливи, страшно подкрепящи се взаимно и безумно забавни, когато се съберат. Нещо повече от "семейство и приятели". При това ние виждаме някаква частичка от взаимодействието им. Аз съм благодарна, че ни я дават и споделят забавлението с нас.
Така да се каже, добре зареждат поне един щендер от сладкарницата. Grinning

П.П. Упорито из нета се говори, че Хубавият Ча ще присъства на изпращането на Джунгкук (и Джимин) в казармата.

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 08:43 от profi_1

# 566
  • Варненска клюкарка
Тъй, тъй, нека отиде и трупа впечатления от първия ред, че след 1-2 години и неговия ред ще дойде. Представям си каква революция ще е от фенове и журналисти и при него.
Тъкмо бях решила да подхващам Гангнамската красавица с Ча, ама явно ще почака.

# 567
Бел, важното е да си добре пък пиши когато на теб ти се прииска Heart И за сериалите има време 😉

Понеже тези дни споменаваме Пакито и Скръбната, питах се дали започна сериала им, обаче не е. Премиерата на Doctor Slump ще е на 27 януари 2024-та, а тези дни (на 5.12.) са излезли снимки от четенето на сценария.

Рори, за да се разбираме с децата (независимо малки или пораснали) е така, трябва да заговорим на техния език.😄 Е, аз все още съм само леля, но по много време прекарвам с една почти шестгодишна госпожица. Кара ме да си променям навиците, да отстъпвам, да позволявам да ми рови в нещата и внимателно да обяснявам, че не са за нея иначе рискувам да ги вземе със себе си и по телефона да ми съобщят да не ги търся излишно 🤣 Такива неща... Зарежда ме с коледно настроение предварително, украсяваме елхи и пишем писма до Дядо Коледа преди да е настъпило времето 😂 Пък и ще ме правят леля за втори път, след време всичко това ще е в двойни дози, 😘😂за което всъщност много се радвам. Сори за отклонението.😂

Изгледа се оправи и при мен. Много се учудих, че даже и на скрийншота в предния ми пост при теб е било нормално.

# 568
Леле, Марги, супер. Ще ставаш още веднъж леля, а госпожицата кака. Само да си знаеш, че тя най-вероятно вече знае, че дядо Коледа сте вие. Тийна беше на 8-9г. когато недоумявайки защо още вярва в това реших да сложа картите на масата. И познай. Оказа се, че още в детската градина знаел тайната, но решил, че ще получава един подарък по-малко ако си признае и смятал да "вярва" докато ние вярваме, че той вярва.

И на мен ми беше странно защо не виждам размазано.

Уинона, ти искаш ли да повториш Плейлистата или Вярата? Реалити видеата на триото скоро ще свършат и не мога да реша кой от двата сериала да гледам първо.

Един от реалити форматите е сниман в Япония и екипа е от японци доколкото разбрах. В една от сериите японски писател чете откъс от книга. И познайте. Разгръща страниците от ляво на дясно. Т.е. там където нашите книги свършват при японците започват. И корейската азбука е йероглифица, но досега в никой сериал или реалити формат не съм попадала на нещо такова. Да се разгръща и чете книгата наобратно. Японците, Япония определено за мен са най-различната от нас азиатска страна в сравнение с ЮКорея и Китай от видяното по филми и сериали.

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 12:04 от Рори72

# 569
  • Русе
Рори, току-що приключих "Убий ме, Излекувай ме". Чудя се аз защо ми е познат артистът?!! Преди време бях започнала този сериал, после го прекъснах, а сега си го довърших. Страхотен Чи Сонг! Май нищо не може да му се опре - сатира, драма, романтика....
В момента съм си намерила "Сватовници" в Дорамата (Свадебная битва), но ако кажеш за преговор, готова съм и за двата! Simple Smile
Вие си говорите за  "скръбната девойка", от кой сериал я нарекохте така? Аз май не съм я гледала...

Общи условия

Активация на акаунт