АС и други романтични К-драми - тема 5

• 21 003
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Обаче как така лекарката има спомени от бъдещото си аз? Освен това, ако тя не се върне в своето време няма как да купи дневника някак да попадне 1000г. назад и да напише съвети към настоящето си аз, а като изчезне дневника не би могла да спаси главния от капана и след това да спасят кралицата и краля. От друга страна от познанията й по история знаем, че краля е бил велик владетел и с кралицата са били много щастливи, а всъщност е написала на себе си, че ако не върне генерала в двореца те ще умрат. Тук, в този сериал наистина има главоблъсканица с пътуванията на лекарката във времето и сега съм много любопитна дали сериала ги изяснява. Започнах 20 серия и в лице лекарката все още изглежда различно от лицата на актрисата в Мамчето и в сапунката. Основните черти ги разпознавам и все пак изглежда съвсем различна.

# 646
Тази вечер от 22:30ч. започва Не съм робот. В полунощ май продължават със Смъртоносна изневяра.

Криси, кой актьор наричаш Г-н Трапчинка?🤪 Преди няколко страници писа за един сериал, в който главния се задява с омъжени.  И понеже сега в Шортс срещнах онзи, който мен ме впечатли с трапчинки се запитах да не би случайно да е същия -
https://youtube.com/shorts/gdv0f_FWKt0?si=GVHCFXmNheHlwEGU
Този си го харесах в Бизнес предложението с неговата девойка, за другата двойка не мога да кажа същото 🤪

# 647
  • Русе
Абсурд е да се върне 1000г назад, тук тя разбра, че хартията е по-млада и останалите "артефакти" също.,, значи по-малко години. И китаецът го потвърди.

# 648
Криси, кой актьор наричаш Г-н Трапчинка?🤪
  Точно той е Марги, сериалът беше https://mydramalist.com/24678-because-this-is-my-first-life  не е лош, но в един момент главната толкова заби в самоанализите, че човек докопва мишката за да стигне по-бързо до Коледният финал.
 Роботният сериал също е лекичък с много симпатични главни, без семействата да се месят Joy + 1 звезда за което .

# 649
В началото на сериала когато още не се знаеше, че тя е древния лечител когато говереха за него казваха, че е било преди 1000г. Освен при превода т. е. при субтитрите да са добавили по погрешка една нула и истинското датиране на бъдещото й отиване в по-далечното минало да е 100г. по-рано.

# 650
  • Русе
В началото на сериала когато още не се знаеше, че тя е древния лечител когато говереха за него казваха, че е било преди 1000г. Освен при превода т. е. при субтитрите да са добавили по погрешка една нула и истинското датиране на бъдещото й отиване в по-далечното минало да е 100г. по-рано.
В началото на сериала, в анимациите, древният лечител от преди 1000г беше мъж.

# 651
И аз се чудех за това, че беше мъж, но дневника, който уж е останал от него се оказа неин.Обаче още не съм видяло третото нещо което лошия притежава. Е, останаха само 3 серии, така че скоро ще разбера. Но все повече имам усещането, че сценарият на първите 11 и следващите 13 серии е писан от различни сценаристи. Обща история, но има нюанси, които правят усещането за нея различно. Втората половина бих я гледала на бис, първата не, но пък точно в първите серии може би има детайли, които са свързани с времето извън времето в което се развива историята. Много интересен е и героят с белите дрехи. Чудя се каква е символиката т.е. все трябва да има някаква идея зад това свирчото да е с бяла дълга коса, а генералът да има свой човек, който почти не говори, но е с дълга черна коса и винаги само с бели дрехи. Двамата излъчват някакъв колорит съответно за тъмната и светлата страна на "силата".

# 652
  • пак на Рив Гош
Добро утро с коледен поздрав от Сеул, който ми излезе във фийда в Инстаграм (Профи, мисля, че ще разпознаеш песента в първото клипче 😉):
https://www.instagram.com/reel/C0ZHtOlrZhm/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

https://www.instagram.com/reel/Cz6VMNdvfUA/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

# 653
При мен клипчетата са без звук и никъде не виждам "бутона", който регулира звука.

Уинона, обаче се чудя пропускам ли някой детайл, защото никак не разбирам, как два или три пъти хванаха свирчо и му взеха флейтата и после тази флейта си е пак у него. Как пък на никой не му хрумна да я унищожи при положение, че тя убива масово със свръх звук. Ей такива нещица, на пръв поглед дребни детайли са някак дразнещи. Ясно е, че идеята е филм да става, ама пък всеки средно интелигентен човек докопа ли по някакъв начин такова свръх оръжие, което той не може да ползва за защита ще го унищожи. Пък тука имаме умен и сърцат крал и много умен генерал и флейтата все си се връща при свирчо. То така дори се обезсмислят и моментите в които го заловят. Нали на злодеите трябва да им се отнеме мощта да нараняват другите. Ама много се дразня когато героите са така недовършени. Ако някой е замислен като умен герой, то той трябва да действа умно. И ако сценарият веднъж е допуснал някаква небрежност по отношение на този герой, то в следваща сходна ситуация трябва да я оправи. В този сериал много пъти показаха глупави постъпки от герои, които не са замислени като глупаци.

# 654
за инстаграм бутона за звука е долу в дясно на отворения прозорец

# 655
Дани, благодря! Ще пробвам.

Ако някой се интересува от повторението на корейския сериал - часът е променен. Вече е от 11.30ч. сутринта вместо от 10ч. както беше досега.

# 656
  • Русе
Дани, благодря! Ще пробвам.

Ако някой се интересува от повторението на корейския сериал - часът е променен. Вече е от 11.30ч. сутринта вместо от 10ч. както беше досега.
А някакво мнение за сериала?
Роци, хората си създават Коледно настроение...ние започваме деня с криминална хроника. Определено предпочитам първото. Благодаря!
Рори, аз се отказах да подчертавам недомислиците и повторенията в сценария - това показва бедност откъм идеи и писане на коляно. Това ме отказа от турските сериали, дано не се случи и с корейските.
Толкова много части са със снежинки във Вбокса, че нищо чудно да изтървам нещо от съдържанието. Като например: Краля и Кралицата наистина ли нямат деца? Споменават ли нещо за бъдещия им живот? Наследници?

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 12:29 от winona

# 657
Не съм робот ми изглежда много приятен сериал, а главните са симпатични. Предполагам, че ще има доста дози смях. Мисля, че е от сериалчетата, които много допадат на Профи.- леки и забавни, които не изискват мислене и осмисляне на събитията и героите.

Уинона, завърших сериала днес и абсолютно всички части ги гледах във вбокса. Там където е със звездички провери по-надолу и ще видиш, че има същите части втори път и те си вървят нормално.
За децата на тази двойка ми направи впечатление реакцията на лекарката когато разбра, че кралицата е бременна. Тя каза нещо от сорта на ".. не още", а после когато повторно се сбогува с кралицата я пита нещо ако 10г. нямат деца т.е. деца има, ама доста по-късно. Все още удрям на камък в опит да намеря конкретно за този крал исторически данни. Излиза ми най-обща информация от която разбирам, че е последния крал на Корьо и един военачалник извършва нещо като преврат и слага началото на чосонската династия. Лекарката каза на кралицата при първото си сбогуване с нея, че преди тяхната двойка с краля е имало много крале и кралици и след тях също ще има много крале и кралици, но те двамата са останали в историята със силната си любов един към друг. Иначе действително по времето по което се развива историята в сериала пада династията Юан и идва династията Мин. Юан действително са властвали около 100г. и са взимали кралски особи за заложници и са ги женили за юански принцеси, за да контролират Корьо. Имало е генерал Чой Йонг, който действително е освободил земите на днешна Северна Корея от юаните, но е бил убит от военоначалника, който слага началото на династия Чосон през 1392г.

Въпреки всички дефекти на сценария сериала ми хареса. Финала беше постен хепиенд с елемент на дежавю. Казвам елемент, защото всъщност този сериал е сниман първо, но пък аз гледах първо вампирския сериал на Джун. И в двата сериала главните се срещат при това дърво след някакъв дълъг период на раздяла. Разликата е, че във Вяра със сигурност са живи, докато във вампирския сериал е някак под въпрос живи ли са, мъртви ли са или пък девойката е жива и от мъка по любимия си го представя там до дървото. Макар и щастлив финала беше като недовършен. Намериха начин да кажат за другите герои какво се е случило за тези 5г., а двамата които толкова изстрадаха за да бъдат заедно се гледаха от 5м. разстояние с полуусмивка. Аз не държа да ми покажат прегръдки и целувки, но ми остана усещането за липсващи последни 5 мин. Освен това генерала беше полумъртъв тя като го остави и оня лошия и той. Все пак не трябваше ли да има някаква ретроспекция как единия е оживял, а другия умрял от злоба и яд например. Но колкото и да си мрънкам с недоволство по сценария общото усещане от гледането на сериала е хубаво. Хареса ми, а втората половина мога да я гледам отново и пак да ми достави удоволствие гледането. Музиката също ми хареса и след малко ще добавя клиповете.

Уинона, аз мисля да си догледам филмографията на Минчо, докато дойде ваканцията за да гледаме Плейлиста. На мен ми останаха няколко сериала и филмите му. В тази връзка искаш ли като си довършиш преговора да гледаме Пачинко?

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 14:23 от Рори72

# 658
Уин, дълги години кралят и кралицата не са имали деца. Накрая тя забременява и ражда син, но и двамата  умират веднага след това.
И, сега да не ви разочаровам, но се е смятало, че кралят е имал хомосексуални наклонности. За същия крал става въпрос и във филма A Frozen Flower.

I'm Not a Robot не е лош, но и не е нещо изключително. Приятен каст, интересна история. Има малко драма, но и доста забавни моменти.
Скрит текст:
Той притежава най-голям дял акции от компания, наследени от загиналите му при катастрофа родители. Отгледан е от приятел и съдружник на баща му, който сега е президент на компанията. Има алергия, която се проявява всеки път, когато докосне човек. По тази причина живее много изолирано. В компанията има отдел, който разработва хуманоид и Той го взема в къщи, за да го тества. Но, роботът се разваля и му изпращат една девойка, за да си спечелят време да поправят робота. Тя всъщност е бивша приятелка на професора създал робота и той е използвал нейната визия за прототип. И, докато двамата живеят заедно постепенно се влюбват.
В същото време президентът и неговия син се опитват да продадат робота на чужденец, който иска да го използва като оръжие. В последствие се разбира, че президентът освен, че се опитва да присвои компанията, има пръст и в катастрофата, при която загиват родителите на главния.

Ако някой има време и желание за гледане, разходка в предколеден Сеул

в Градината на утринното спокойствие/The Garden Of Morning Calm
Скрит текст:

и в Токио
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 15:57 от 2в1

# 659
2 в 1, как се пише името на краля. Аз го пиша в гугъл както е преведено в сериала, но не ми излиза нищо конкретно за него. В сериала подчертават голямата им любов с кралицата и лекарката й казва, че това е останало в историята. Звучи много романтично и хомосексуалните наклонности развалят малко това усещане, но в крайна сметка е историческа личност и фактите са такива каквито са.
А за генерала какво си прочела. Освен това което съм написала в предишния коментар нищо друго не ми излезе за него, а лекарката казва, че чак песни пее корейскя народ за него. Би трябвало да има много информация за живота и делата му.

Общи условия

Активация на акаунт