Къде живеем? Разкажете за мястото, където живеете.

• 340 959
  • 431
  •   1
Отговори
# 195
Ето ме и мен...Живея в Хелсинки от около 6..7 години.Красив,чист град....столица на Финландия.Както е известно,Финландия е част от т.наречените Северни страни и се отличава с особено студен климат coldВъв Финладдия живеят само около 5,3 мил.души и ти предимно в големите градове:Хелсинки,Тампере,Турку,Вааса,Оулу,Рованиеми,Куопио,Йоенсуу.....Официални са два езика:финландски и шведски..Във Финландия има българи,но не много.Основна пречка е задължителното владеене на фински език  и високата квалификация ,която се изисква за намиране на  добре заплатена работа.
Ето някои снимки:http://www.securedtravel.com/images/finland2.jpg
http://www.finlandiatalo.fi/midcom-serveattachmentguid-f31f4a55f … inlandia_ulko.jpg
http://www.gov.karelia.ru/gov/Images/helsinki.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4f/Aleksan … lsinki_summer.jpg
http://photos.igougo.com/images/p9203-Helsinki_Finalnd-Helsinki.jpg
http://www.defmin.fi/files/31/textsize/51_Helsinki.JPG

# 196
Здравейте и от мен Simple SmileЖивеем във Ванкувър, най-големия град на Британска Колумбия, Канада. Не съм била в други градове на Северна Америка, въпреки, че съм обиколила половината земно кълбо/другата половина Grinning/, но смятам, че това е един от най-красивите градове в тази част на света. В момента живеем в непосредствена близост до най-красивия парк на града, и независимо, че сме 10 мин от даунтаун, е приятно и тихо,почти като на село. Всъщност, ето една снимка на Ванкувър

# 197
Здравейте и от мен!Нека и аз се запиша в тази темичка!
Аз живея в Тюсон (на английски Tucson, също и Тюсън) град в щата Аризона, САЩ и окръжен център на окръг Пима. Населението на Тюсон е 521 605 жители (приблизителна оценка 1 юли 2005 г.), което го прави вторият по големина град в щата след Финикс.

Тюсон се намира на 188 км (118 мили) на югоизток от Финикс. В Тюсон се намира Университета на Аризона. Основните предградия включени в Тюсон са Оро Вали и Марана в северозападната част, Южен Тюсон и Сахуарита на юг. Английското име на града - Тюсон произлиза от испанското Tucsón [tuk'son], което на свой ред е заемка от името от О`одъм - Cuk Ṣon (чук шон), озночаващо "в подножието на черния хълм" /заради планината с вулканичен произход до града/. Тюсон понякога е наричан "Старото Пуебло". Ето и малко снимки:

http://www.vicnapier.com/images/Downtown%20Tucson.jpg
http://www.arizona.edu/tours/tucson/images/hikingtrail.jpg
http://www.sheilachonis.com/IMAGES/tucson_group.jpg

# 198
аз живея в Лондон, вече повече от 4 години. Първо пътувах на гости на гаджето а после се оженихме и се пренесох с два огромни сака багаж. Лондон е впечатляващ град но мисля че е по интересен за младите /....имам впредвид неженени/ и сингъл дето им дай купони и нощен живот. Ние вече имаме две деца и не съм убедена че Лондон е подходящ за отглеждане и възпитаване на деца. На мен голям проблем ми е липсата на приятели. Е вярно имаме някой българи, англичани, сърби, испанка и други но ми липсва това интензивно общуване и гостуване с приятели което имах в София.
Съпругът ми по принцип избягва да контактува с българи и добре че съм аз та покрай децата се позапознах с някоя и друга майка. Иначе в Лондон винаги има къде да отидеш и какво да видиш. Много местенца, много събития но това гадно време.......

# 199
Интересна тема, сега и за мене:
Аз живея в Сидней Австралия вече четири години. Не знам какво да ви пиша, много е екзотично тук, на балкона ми кацат папагали, има много палми и въопще всички растения, които в БГ смятаме за екзотични тук са диворъстящи Simple Smile Има и кенгурута и какви ли не други странни животни. Аз живея далеко от операта, но това май е най- известното от тук. Иначе Австралия е страната на чужденците, тук чужденците са много повече от месните. Сега в момента на пук на всичко тук е лято и е ужасно горещо, на мен ми се ходи на плаж, но не мога заради бебчо, а пък и раждах със секцио и доктора ми забрани Sad Май не се сещам друго, но ако нещо ви интересува ще се радвам да пиша  bowuu  bouquet

# 200
Здравейте първо от мен,аз не съм чела кой какво е писал досега,но от септември 2006 живея заедно със семейството ми в Ню Йорк - повече от прекрасно място,харесва ми всичко-и небостъргачите,и статуята на свободата и Сентрал парк.Преди това съм живяла и във Вашингтон,столицата на САЩ,там на мен лично най-много ми харесва Капитолия,по-красиво е от колкото Белия Дом
В Ню Йорк  както вече казах много неща за гледане.Ние живеем в Манхатън,до скоро в Soho,но от декември мъжа ми купи апартамент на Upper West Side.Едно от любимите ми места е Сентрал Парк,няма по-добро място да изведеш децата си да полудуват малко в разбързан град като този.
А специално в момента се намираме в Палм Бийч,Флорида,където ще родя второто ни дете,тук най-голямо впечатление ми правят може би красивите къщи,въпреки че съм тук с малката от няколко месеца още не съм ходила кой знае колко на sightseeing,защото ми е тежко с този корем и никъде не се показвам вече Mr. Green

# 201
Здравейте, аз живея в Прага, прекрасен красив и чист град. Има какво да се види. Тук съм от около 2 години и половина и не мога да кажа, че някога ще ми омръзне. Има много начини да се забавлява човек тук, прекрасни местенца за пикник, паркове. Кварталчетата са страхотни и според мен много добро място за отглеждане на деца  Simple Smile Иначе като страна - не е много лесно за чужденец да си намери хубава работа ако не говори перфектно чешки, но с английски също може да се намери работа. За млади хора е перспективна държава. Животът определеное по-лесен отколкото в България, здравеопазването е на ниво

# 202
  • Австрия
Здравейте и от мен.Казвам се Ирина и живея в Gösselsdorf.Намира се в Австрия на 30 км от Klagenfurt и на 100km.  oт Graz.
Омъжена съм тук от 2 години и имам син на 1г.и 2м.Ако има майки в района моля пишете нека се запознаем.
Това е едно малко село,непознавам никой тук и е много скуЧно.Малко по неволя живеем тук ,мъжа ми работи в Индия и се прибира на всеки 3месеса
Австрия е страхотна държава,но градски Човек трудно оселявя на село  Hug

# 203
Вече сме в Мелбърн, Австралия, от 3 седмици.

Много неща ме изненадаха тук. В някои отношения живота е като в 19 век, в други като в 21 век. Иначе града е много чист и приятен. Хората са изключително приветливи и дружелюбни.

Е, Мелбърн си има своите странности, най-вече времето. Вчера максималната температура беше 46.4, а днес 20 градуса  Crazy

Ами това е засега  Hug

# 204
Здравейте и от мен PeaceДосега четох но не видях някой да живее тук където съм аз Laughingили по точно в Солун (Гърция).От 6 месеца сме тук с приятеля ми той е командировка тук за следващите 2 години,а аз чета по цял ден в форума Laughingи правим опити за бебе.Та за Солун:ние живеем на брега на морето терасата ни гледа към него много е красиво.Тук по ярките забележителности са Бялата кула едно време е била затвор даже доколкото съм запозната е било българска територия.Има стар град който също е много красив.Като цяло града е много хубав с ниски сградии малки улички само главните булеварди са по големи повечето улици тук са еднопосочни.Тук зимата е много хубаво защото температурата непада под 0градуса.А лятото е само за красивите плажове които има тук близо до Солун.Е това е което знам незнам как да кача снимки съжаляжам Rolling Eyes

# 205
Здравейте и от мен,аз и семейството ми живеем в Канада от 3 години.  

Монреал е вторият по големина град в Канада и най-големия в провинция QC. Населението на града е 1 583 590 (2001), а в целия метрополис живеят 3 635 700 (2005). Общата площ на Монреал е 366,02 км². Смята се, че Монреал е четвъртият по големина град в света, в който френският е официален  език и англииския също EmbarassedМонреал е царството на два езика. Тук се говори френски, както и английски език. Градът и неговите жители обединяват, както никъде другаде, европейската и канадска култура.

# 206
 Мамета,привет и от мен.Ние живеем на о-в Сицилия в градчето на черквите.Тук всеки ден има празници и докато свикнем с бебенцето беше трудничко.Точно над нас е вулканът Етна,а на седем километра морето.На тридесет мин. път с кола е и най - красивия курорт в Европа,Таормина.Хората тук определено са странни ThinkingЖените на работят,а мъжете non - stop.Всичко тяхно е номер едно,не признават чуждото.90% са с пети клас,но ужасно богати,през целият си живот строят къщи и правят деца.Да не говорим,че всичко е на основа приятели и пари.На всеки призник се събират целият род,ама сестри,братя,кумове,баби и т н. и пада едно ядене.В началото се уплаших...паста,меса,меса със зеленчуци,сладкиши и сандвичи за последно  chef
 Странни и дръпнати,но веднъж приемат ли те няма излизане.На всяка среща целувки и по двете бузи,тъпчене на всеки празник да не обидиш.А как празнуват новата година.....жените си говорят отделно от мъжете(и е съвсем нормално да подпръдват и оригат Embarassed Embarassed Embarassed),а мъжете играят на карти до сутринта.Няма музика,танци,алкохол.
 Тук е и най - големият търговски център в Европа,ETNAPOLIS.Едни от най - добрите сладкари са и хлебари също.Вярно е ,че нямат общо с Италия,говорят не на диалект,а направо на друг език.Всеки от семейството има кола,а децата мотори.
 От скоро съм мама и не е лесно,но тези форуми ми бяха наистина от полза,затова ЕДНО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ МАМИ  bouquet

# 207
  • Italia, Palermo
Джанна, и аз съм в Сицилия, ама да те поправя, да не създаваме грешна представа у хората- тук няма нищо, което да е най-голямо или  най-хубаво в Европа, явно самохвалковците комплексари от острова са те подвели. И кое е това градче на ЦЪРКВИТЕ? Как се казва? Защото например Палермо има 139.
95% процента с 5 клас ли, кой ти акза това и най-вече, че са богати неграмотните? Глупости!
Извинявам се за спама!! Но да не затрупваме с неточна информация!

# 208
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green
може да не е смешно... но на мен ми стана доста даже  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Най-големия център и най-красивия курорт на Европа  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Това е сигурно е някакво соц. проучване според жителите на острова... ама нищо чудно ... щом са с 5.ти клас само  Wink Mr. Green

# 209
 Всеки си има мнение за мястото,в което живее.Както казах,странни и необразовани са,може би ,комплексари,но щом си се установил и се чувстваш добре,явно има защо.Че преувеличават е така....няма спор,но Таормина определено завладя и моето сърце.Радвам се,че съм успяла да развеселя някоя уморена мама.Като си помисля,че в началото ме питаха имаме ли телевизори  в България ха ха ха :lol.....как се добавят снимки?

Общи условия

Активация на акаунт