Какво е нивото на доходите в България?

• 19 642
  • 503
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Малко, но те и тези къщи не са много. Wink

# 166
  • София
Ако имаш застраховка за теб ще е без пари, но лекаря ще си получи парите все пак Joy Смешно е да се твърди, че не взимат много лекарите, понеже застрахованите не плащат Joy

# 167
  • София
Малко, но те и тези къщи не са много. Wink

Точно там е проблема - нормална къща с нормален двор - почваха от 2 милиона лева...

# 168
Аз пък никога не съм си слагала гел лак. Сега се чудя дали съм бедна или стисната.
И аз така. И къщата ми е купувана с кредит, и колата, че и електроуредите. Защо да “затварям” пари, като ми ги продават с 0% лихва на изплащане за две години!? И телефонът ми е на изплащане, и часовника. А бе, всичко. Сигурно съм бедна, защото не съм стисната.

# 169
Иначе в САЩ напълно умишлено се държи малък броят на следващите медицина, за да може след това доходите им да са много надценени. За елементарни прегледи и процедури се взимат безумно много пари. Доста американци вече недоволстват от това.
Това не е вярно.
Просто медицинските специалности са много тежки, доста трудно е да се изкара, след това имат и определени години в които правят резиденси. А да не кажа, че са и доста скъпи - обучението по стоматология излиза над $650К, за медицинските специалности и повече.
За елементарни прегледи и процедури, парите въобще не са толкова много на база на доходите им.
А ако имат и нормални застраховки, дори е "без пари".

Вярно е, всъщност. Отнася се и за Канада. Парите са ужасно много, но ги плаща застраховката (за тези, които я имат). Без пари, ако си социално слаб и ти плати щата. Иначе си плащаш, като поп. Поне ти си живяла там, защо говориш неверни неща?

Току що погледнах, медицина в Харвард, за 4 години обучение, включва абсолютно всичко, вкл и ежедневни разходи е около $450,000.
Има и грантове, и други финансови опции.

# 170
По мое мнение в България има голяма разлика между официални доходи и реалността. Че е най-бедната държава в ЕС факт, че има бедни хора факт, че се изпращат милиарди от чужбина годишно факт, но накак си хората живеят         
"нашироко" и си позволяват много неща, може би това е манталитет незнам, поправете ме, ако не е така или проста така изглежда, но всъщност не е така.

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 17:15 от Sephora

# 171
Аз съм работещ човек на заплата, ММ също.
Не можем да си позволим да купим апартамент, та дори и на кредит. Ако го направим, това означава, че 4ри човека ще паднем под или около прага на бедност за страната.
Как точно да се случи това?

В тази връзка си мисля, колко още души в страната работят за заплата? За средна заплата или малко над средното?
Как същите тези хора, с едно или две деца купуват апартаменти?

Няма как всички да получават заплати над 3-4хил.лв, нито всички да са с някакъв бизнес, та да може всеки един да си купи апартамент.
В същото време обаче се строи масово навсякъде и много от строежите се финансират със закупени още на зелено жилища.

# 172
  • Варна
По мое мнение в България има голяма разлика между официални доходи и реалността. Че е най-бедната държава в ЕС факт, че има бедни хора факт, че се изпращат милиарди от чужбина годишно факт, но накак си хората живеят "на широко" и си позволяват много неща, може би това е манталитет незнам, поправете ме, ако не е така или проста така изглежда, но всъщност не е така.
Дефинирай какво значи да живееш "нашироко"?

# 173
Че има показност и избиване на комплекси цял живот е ясно от край време.
Пак ще дам пример където работя.
Операторите  за които писах по-нагоре, често първи си купуват най-новите телефони по 2к лв и нагоре.
Та дори по-бедните се изхвърлят и искат да приличат на богати.

# 174
  • Варна
Че има показност и избиване на комплекси цял живот е ясно от край време.
Пак ще дам пример където работя.
Операторите  за които писах по-нагоре, често първи си купуват най-новите телефони по 2к лв и нагоре.
Та дори по-бедните се изхвърлят и искат да приличат на богати.
Това за мен си е обикновена гъзария.. тези телефони са вероятно на изплащане.. като излезе по-новия вероятно продават стария, с парите го изплащат го и вземат новия пак на изплащане.
Аз това го виждам предимно сред под 30 годишните, но не смятам, че им е голям месечен разход да речем..
Т.е. веднъж закупен телефон за около 2 хил. лв после по-евтино се подменя за по-новия модел.

# 175
По мое мнение в България има голяма разлика между официални доходи и реалността. Че е най-бедната държава в ЕС факт, че има бедни хора факт, че се изпращат милиарди от чужбина годишно факт, но накак си хората живеят "на широко" и си позволяват много неща, може би това е манталитет незнам, поправете ме, ако не е така или проста така изглежда, но всъщност не е така.

Вижда се, че има, скъпи дрехи, супер телефони, заведения...това имам предвид, не виждам някой да се е лишил, напротив има повече от нужното. Да се видим с някой, хайде на ресторант, масово не се канят гости вкъщи вече.

# 176

Вижда се, че има, скъпи дрехи, супер телефони, заведения...това имам предвид, не виждам някой да се е лишил, напротив има повече от нужното. Да се видим с някой, хайде на ресторант, масово не се канят гости вкъщи вече.

Масовите нови жилища трябва да се водят поне 3-стайни, че да има къде да ги поканиш тия гости.

# 177
Ресторантьорите нали мрънкат вече втора година, че хората сядали и се делят една пица. Не знам, нямам наблюдения и не броя хапките на никой в заведенията.

Мои познати например в София със около средни заплати и деца 4-5 клас, наследствено жилище, една кола, смартфони среден клас андроид. Позволяват си едно море на нашето черноморие и един-два уикенда планина евентуално годишно.
Не стоят голи ,боси гладни и на студено, но трудно може да се каже че живеят 'на широко'.

# 178

Масовите нови жилища трябва да се водят поне 3-стайни, че да има къде да ги поканиш тия гости.

Е айди сега, това пък е най-нелепата причина, сякаш хората живеят в "кутийки" и се прескачат. Ясно е, причината е друга.

# 179
'Повече от нужното ' нещо не ме кефи като концепция. Какво ще рече точно?
Също не виждам проблем в ходенето на заведение. Първо галимацията с домакинстването е голяма, второ невинаги размерите на жилището го позволяват, трето охарчват се домакините. На мен по никой параграф не ми е удобно или лесно да ми идват гости. Даже бих си (и съм си) направила изводи за определени личности, които държат да ми гостуват, но не ме канят у тях, защото и това го има като явление, при това често.

Общи условия

Активация на акаунт