С какво ви разочароваха мъжете ви СЛЕД като се омъжихте за тях

• 15 356
  • 219
  •   1
Отговори
# 135
Аз честно, от форума научавам, че в масовия случай жената върши някаква "женска" работа все още плюс, че ходи и тя на работа /гледането на бебе също е РАБОТА/. Мислех, че това е отдавна отминал модел. От моите приятелки, за които им знам реалните отношения, няма такива неща. Бащата си участва адекватно, децата след определена възраст и те.
Който яде и цапа, готви и чисти. Грижите за малките, които не могат, се разпределят между тези, които могат. Елементарно правило спазвам.

# 136
Аз си признавам без бой, че лесно се свиква друг да върши битовизмите и не, че не се сеща човек, ама ако може... Налагало ми се е периодично да водя малки битки на този тема. ( Не по отношение на детето.) И не,не защото не ме обичат, ама ако може друг да го свърши...
В един момент се научих да бъда егоист.
Има и един психологически момент, колкото повече се обезценява човек, толкова по малко го ценят.
Аз все пак си мисля, че някои мъжки майки, не правят услуга с възпитанието на синовете си. Това не е от личен опит, а от наблюдение.

# 137
Аз честно, от форума научавам, че в масовия случай жената върши някаква "женска" работа все още плюс, че ходи и тя на работа /гледането на бебе също е РАБОТА/. Мислех, че това е отдавна отминал модел. От моите приятелки, за които им знам реалните отношения, няма такива неща. Бащата си участва адекватно, децата след определена възраст и те.
Който яде и цапа, готви и чисти. Грижите за малките, които не могат, се разпределят между тези, които могат. Елементарно правило спазвам.

Аз също в обкръжението си нямам примери за такъв тип мъже, но явно живеем в балон. Извън близките ми, с които общувам редовно, често ми се случва да попадна на позната, която да сподели, че вкъщи все едно има две деца: мъжът й и детето й. За жалост, май е много често все още жената да прави всичко вкъщи и за децата, че на куп отгоре, мъжът й (че понякога и родителите му) имат претенции към нея, без отсрещната страна да си мъднат пръстите да помогнат те нещо. Смятам, че жените все още сме много недооценени.

# 138
Повярвайте това че мъжа не оценява жената и не и помага не е нещо, което споделяш с всяка приятелка.🙂 Често повечето жени го премълчават, за да не бъдат обсъждани. Малко като това, което виждаме в социалните мрежи, а действителното далеч не е същото.

# 139
Не е нужно да се споделя.
Хубаво е да се осъзнава, когато има прекрачване на границите и да се вземат мерки.
Понякога тези граници не само, че не ги защитаваме но и не сме ги заявили ясно или даваме грешни сигнали ( или въвеждаме в заблуда с други цели). Да не говорим, че има хора, които не са осъзнали, че трябва да имат граници.

# 140
Живеят заедно, от нейни пари преди това тя дава за неговия апартамент, а сега той пак вади пари от общия  бюджет, за да си плаща неговия си апартамент???

# 141
Живеят заедно, от нейни пари преди това тя дава за неговия апартамент, а сега той пак вади пари от общия  бюджет, за да си плаща неговия си апартамент???
Как така хем нейни пари, хем общ бюджет?
Или парите на жената са нейни, а на мъжа общи?

# 142
Той купува апартамент, тя дава пари за първоначалната вноска и за ремонта, т.е. тя наистина е имала нейни пари, явно жените могат да имат спестявания преди да срещнат мъжа, от който раждат.
Сега от парите, които влизат в този дом той си плаща неговия си апартамент.
Мисля, че не е трудно за разбиране, че да си говорим снизходително за женски пари.
Тук става въпрос за жена, която си е дала парите и сега слугува на дебелака и той си има апартаментче, че и много знае.

# 143
Аз може да греша, но много ми е чудно, как семейство на първи брак имат такова делене на мое и твое. За пример имам само моите родители,как всичко е било общо. При свекърва ми видях как се появи моята къща и как се следеше нейния син какво прави ,как се харчи за мен, не за нас. Вчера чух мъж да говори за наш познат ,как правел ремонт в нейния апартамент,  а те живеят заедно повече от 5+ години, по принцип никой не започва връзка с намерението да се разделя. Задължително трябва да се мисли предварително за имотно състояние предварително, но наблюдавам някакви тънко сметкаджийство при мъжете, че изпадам в ужас. Познати жени споделят как мъжа идва в нейното жилище и се намества да го отглеждат , без ангажимент за никаква помощ ,плаша се.

# 144
sunrise_67, когато покупката е само на името на единия партньор как може да е общо?

# 145
Има голяма разлика дали са с брак или без брак. И дали ипотеката и покупката са преди или след брака. Те обаче не са подписали и законно си имат мое и твое. Докато ние например сме женени и който си има някакво наследство си е негово, но от там нататък всичко след брака ни е общо. Който имал той дал. Който имал време да се разправя, на негово име е жилището. Но това няма значение ЗА НАС. За тях обаче не е така.

# 146
Да , Черна станция ме е разбрала точно. За общо имам предвид мисленето, за общо съжителство напред до края. Да има различни ситуации, имот преди брака, от наследство. Но някои делят и стотинката , това са лоши сигнали.

# 147
В случая жената няма оплакване от разпределението на бюджета, а от отношението към нея.
Претенциите на мъжа, ако са реални, наистина са свръх изисквания. Но може и така само да си говори, не да очаква наистина готвене по три пъти на ден. Ако някой ден не му е стигнало яденето, може да е казал"Ти трябва да готвиш по три пъти на ден", без реално да го мисли.
Вместо скандали, най-добре да седнат и да се разберат като хората. Да си кажат претенциите, да видят всеки с какво може да направи компромис.
За мен наистина е странно да има чак такава промяна след бебето, предполагам, имало е сигнали за подобни очаквания, но са пренебрегвани.
А иначе по темата, моят мъж с нищо не ме е разочаровал, но това едва ли е от значение за авторката. Да не говорим, че ние по ред причини сме страшно разнопосочните в яденето, много малко пресечени точки имаме. Синът и той си е "бамбашкъ", отделно има храни, които трябва да избягва, отделно се е вманиачил в "нисковъглехидратно". Ами ако авторката не се разбере сега с мъжа си, какво следва, когато тръгне на работа, а и детето порасне и си има своите претенции и нужди. Така че, спокоен разговор и изясняване отсега.

# 148
Ужас, на тоя бих му намазало ските при първа възможност.
Разбираш какъв е един човек тогава, когато изпаднеш в зависимост от него.
Аз готвя 1-2 пъти в седмицата, имам бебе на сходна възраст, което още има колики и сънят е мираж. Не съм имала и 2 часа непрекъснат сън и се боря за оцеляване.
Таткото гледа сутрин когато не е на работа, за да мога да спя.
Което ми напомня, някой знае ли начин да убедя бебето поне 3 от 10те нааквания да не са през нощта? Точно се успокои, заспи и ака 3 до 5 пъти нощно време и го будя като го мия...

# 149
По-добре да спи наакано, отколкото да го будиш. При десетократно изхождане едва ли пълни обилно памперса.

Общи условия

Активация на акаунт