С какво ви разочароваха мъжете ви СЛЕД като се омъжихте за тях

• 15 518
  • 219
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Понеже няма 9999 случая от "старото поколение" в което единият от съпрузите е прецакал другия с общ имот....

# 181
Защо как да се разделят по-лесно?
Нищо такова. Но ако се стигне до развод, интересите трябва да са максимално защитени.
Няма такова нещо в живота на жената след развода да се почне начисто, та поне да се почне въжможно най-добре.

# 182
Случаи с прецакали другия има доста. Но го нямаше това делене още отпреди подписа.

# 183
Е то сега и подпис няма, така че не виждам нищо лошо човек да си защити своя интерес и интереса на децата си в някакви разумни граници.

# 184
Случаи с прецакали другия има доста. Но го нямаше това делене още отпреди подписа.
Поумняха.

# 185
  • над кукувичето гнездо
Децата ги създаваме и гледаме двама, както при вас с жена ти. Ако опиташ да си ги гледаш и издържаш сам (плюс стотина лева по пощата, евентуално) все изтощително и скъпо ще ти е в ума, удовлетворението ще му се насладиш чак при внуците.
При мен разликата е, че аз като мъж съм се погрижил първо за жилището. Първо съм поработил дълго време и съм поспестил пари, преди да тръгна да се женя. Аз като мъж едва ли имам опция да си намеря жена с жилище, да се наместя там без да плащам ипотека, и после ако реша да си тръгна и да си взема детето.
Много жени имат такава опция, друг въпрос е дали е мъдро да го правят.
Не мислех да се намесвам, но тука не мога да се сдържа.
Мъж - завършва образование на 25-6, бачка яко, пробва дами, докато някоя му пасне на акъла и хвърля котва, грижи се да изкарва пари основно; дори да е на 45 пак може да стане баща; грижи се да ходи на работа и да изкарва пари, разхожда кучето сутрин.
Жена - завършва на 25-6, бачка яко (с уговорката, че жена рядко може да изкара същите пари като мъж на същата позиция), но ако иска деца, до 5-6 години трябва да се поогледа за някого, на когото ще пасне и да има време да го опознае и да му се довери, че когато е най-уязвима с малки деца, ще може да разчита на него; излиза от пазара на труда за няколко години, а като се върне е подложена на конкуренция себеподобни, ама преди децата; докъм 35 е желателно да се е обебила поне веднъж от биологична и физиологична гледна точка; грижи се за децата, домашния уют и да ходи на работа.

Хайде сега да видим, кой по-лесно може да се сдобие с апартамент за годините, в които ще е на пазара на труда, преди деца!
Ааа, да, ами който, както си го направи, то пък да заченеш, износиш, родиш и отгледаш бебе(та) не е кой знае кво...

# 186
Мноо интересно що най-много бебета се раждат в югоизточна Азия по наколни жилища и в Африка по сламени колиби. Щот хората там са прости и примитивни?
А-а-а, сички, Маро, грозни, само ние с тебе най-убави...
Тва на девиз в тоя форум ше си го напраа.

# 187
  • България
За наколно или сламена колиба не ти трябва голяма ипотека. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 188
  • София
Само климат с 20 градуса минимална температура. 😁

# 189
Чакай малко, не ревеше ли ти, че жените искали да правят кариера, вместо да си гледат деца Joy
Чак да съм ревал... посмали малко.
Казвал съм, че аз самият не държа жената да има голяма кариера - а пък ако ще е за сметка на времето, което отделя за децата и дома, даже предпочитам да няма.
Но има пък мъже, които явно предпочитат жени с кариера. Вие самите дадохте много примери - чинка ми изкарвала повече от вуйчо ми, една приятелка била нам'ква мениджърка, а мъжът й със скромна професия, и т.н.
Така че която жена предпочита на нейно име да е жилището и тя да плаща ипотеката, да си потърси пък такъв мъж. Въпросната авторка си е избрала мъж, който е купил на негово име жилището, изплаща го, и не видях да се оплаква от това, а от други проблеми (че бил взискателен какво и колко да се готви). Така че аз не си вра носа във финансовите им въпроси, а се ограничих да си дам мнението по това, за което жената пита.

Мъж - завършва образование на 25-6, бачка яко, пробва дами, докато някоя му пасне на акъла и хвърля котва, грижи се да изкарва пари основно; дори да е на 45 пак може да стане баща; грижи се да ходи на работа и да изкарва пари, разхожда кучето сутрин.
Жена - завършва на 25-6, бачка яко (с уговорката, че жена рядко може да изкара същите пари като мъж на същата позиция), но ако иска деца, до 5-6 години трябва да се поогледа за някого, на когото ще пасне и да има време да го опознае и да му се довери, че когато е най-уязвима с малки деца, ще може да разчита на него; излиза от пазара на труда за няколко години, а като се върне е подложена на конкуренция себеподобни, ама преди децата;
Чак пък толкоз... нормално висше се завършва на 22-23, а който кара магистратура, обикновено го прави докато ходи на работа. Много хора работят и докато са студенти, аз самият също от 18-годишен - и то не в дюнерджийница, а в офис (почасово).
Всяка жена има едно десетина години поне, ако иска да посъбере пари и да направи вноска и да си изплаща апартамент на нейно име - ако това й е приоритет. Ако ли пък приоритет й е да роди по-млада, тогава трябва да разчита и на мъжа. Тогава - както писаха и колежките по-горе - ако й е важно да има жилище на нейно име, нека настоява на брак и купуване след брака. Ако си намери такъв мъж - супер. Ако не - да си прави сметката кога ще ражда и с чия помощ ще си гледа децата.
И накрая относно това, че жената рядко можела да изкарва същите пари като мъж - ако на теб ти плащат по-малко за същата работа, отколкото на мъж в твоята фирма, имам само един съвет - смени фирмата. Аз съм работил в 5-6 фирми през кариерата си и в ни една не са плащали по-малко на жените, отколкото на мъжете (за същата работа). Добре го виждам, макар да не съм в ЧР, защото съм в позиция да наемам хора и знам добре политиката - заплащането е според квалификацията, а не според пола. Това важи за почти всяка офис работа.

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 17:27 от chris78

# 190
Наистина защо ѝ е на една жена кариера?
И това за сметка да семейния уют и децата!
В никакъв случай, жената трябва да се грижи за дома, да разчита на мъжа си, а той да напредва в живота.

# 191
Щом нормално висше се завършва на 22-23, тогава за да поработи жената 10 годинки, значи трябва да роди на 32-33 (което и става в действителност).
Което обаче не се връзва с вечната мъжка мантра как жените не искат да раждат деца и раждат много късно...

# 192
Мда, раждат "късно", т.е. около 30-те, защото искат да си изградят самостоятелност и ако случайно избраника се окаже бита карта, да могат сами. Кво толкоз сложно има за разбиране, не знам. Аз родих на 30, имам си всичко и мога да си отлгедам детето и сама, ако се налага. Това е идеята, а не да се търпят тъпунгери щото "ама нямам къде д аотида". Ам преди да раждаш се осигуряваш да имаш "къде да отидеш". И така не се налага да търпиш тъпи изсквания на некав си комплексар. Бахти сложния казус.

# 193
Бе, не е точно тъй. За теб - да, защото си си родила детето/децата. На 30. За други - безвъзвратно загубено време, за което сега плащат с безконечни прегледи, процедури, напрежение, отчаяние, търсене, лутане и очакване…

# 194
Принципно не е добре са се центрираме около нищо.

Общи условия

Активация на акаунт