💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 9 (30.10 - 06.11)

• 137 955
  • 3 027
  •   1
Отговори
# 2 715
  • Другата България
А, за Виолета още преди дни писах същото.
Вече наистина е контузена, въпросът е защо не си тръгва.
Но пък той е риторичен все пак, въпросът.
За пъзела с крилата на главата си беше чист саботаж, да.
Тя и си го призна.

# 2 716
Във влошеното физическо състояние на Виолета, което обаче силно се влоши след битката с Цвети, съмнения лично аз нямам. Тя е в чудесна форма по принцип, но е на 47 години. Всяка битка взима повече от нея, отколкото от Виктория или Цвети. Всяка травма отнема повече време да се излекува. То се вижда и в поведението й, след хималайската стълба е вяла, доста по-посърнала и въобще й липсва напереността, която имаше. Тя даже почти не седи права.

Квалификациите и диагнозите поставени на Калоян ми се струват излишни. Не мисля, че винаги трябва да търсим дълбока причина за нечия черта, която част от хората възприемат като слабост. Като всеки човек той е индивидуална личност със силни и слаби черти, със собствени особености. Лично за мен връзката на Калоян със зрителя беше силно наранена от силните асоциации с Жоро, който е тотален антипод на Калоян, но заради визитката, началните анонси на водещите публиката трудно успя да ги разграничи отвъд разочарованието.

Калоян, когато гласува за Виолета, много добре чу Крум и преброи гласовете, но си гласува за Виолета, защото разбра, че спасение няма и е още по-безсмислено да хвърля глас по най-близкия си човек. На мен ми хареса.

# 2 717
  • Някъде в Матрицата
...
Продукцията много опази образа на Калоян, накрая го изкара едва ли не жертвено агънце на дъртия Дунев, но въпреки че аха-аха и аз да пророня една сълза, когато отпадна, не мога много да му симпатизирам.
...

Опази, опази, колко да го е опазила?
След злополучната му капитанска битка, на която му стана зле от въртенето и после около историята с "мъжката дума", образа му е на човек без мнение и леко смотан. Някои от добрите прояви на Калоян по време на игрите останаха незабелязани или останали в сянката на други по-атрактивни от него играчи. Коментираше се, че е плувал бавно на последната игра, без да се отчете факта, че трябва да плува 2 пъти. Даже и още едно преплуване до лодката направи, когато тръгнаха всички мъже и излезе на понтона преди бързия Рълев. В бурното море отново при едно от общите плувания излезе първи от племето си на понтона и после дърпаха лодката заедно с Радо. Но това също не е толкова впечатлително, защото в предна игра Радо е дърпал лодката сам, докато Калоян тогава май чакаше на брега като пъзелист. Ако имаше кадър с някой който се почесва докато другите правят нещо, то това беше Калоян най-често. Чуваме от Димо: "Браво, Калоян", в това време показват как някой от другото племе нещо прави. (То това и за другите се отнася - ние виждаме това, което режисьорът и продуцентитИ са решили). Не винаги този който вдига най-много пръски във водата е най-бърз.
Радо определил играта на Калата като 0 при Ивка (подкаста на продукцията) и това е цъкнато като заглавие на клипчето. А защо е определено като 0 и разочарование от Радо, защото е очаквал да играят заедно, а то не станало така.
Добре си тръгна момчето.

# 2 718
  • Другата България
Много странно реагира накрая Калоян с този рев как не бил оправдал очакванията на хората, които били направили и вложили толкова много за него.
Направи ми силно впечатление. За мен това момче буквално е скопено от майка си и от това как постоянно трябва да ѝ се доказва.
Така му е промит мозъка, че той изпитва ужасна вина, ако нещо не стане според очакванията на майка му.
Дано да успее да се откъсне и да си оправи психиката. Но докато стои и се доказва пред майка си - нито ще спи с жена, нито ще се успее да намери силата в себе си и независимостта си.
Лично на мен ми остана гадно усещане как нечии амбиции са го побъркали това момче и той живее само, за да удовлетворява чужди желания и очаквания.
Аз самата съм майка на две момчета и също, както Ралица, гледам като майка на реакцията и поведението му.
За мен горният пост е много грозен. Особено това със “скопяването“.
Още повече от майка, за чуждо дете. Нищо лично, просто за мен написаното не е ок.
И не разбирам защо се визира само майката, като Калоян имаше предвид хората, които са му имали доверие и притеснението, че ги е разочаровал. Това не са само родителите, това са треньори - той все пак е спортист, приятели, хората, които са го подготвяли, останалите в сериала, дори и Крум. Та той толкова искаше да се върне именно заради Крум, за да не разочарова Крум.
Останалите характеристики какво ЩЕ прави това момче оттук насетне и какво ще търси или намира дори няма да ги коментирам. Аз като майка на син мога да му пожелая да бъде малко по-решителен, да вярва в себе си, да не се подценява в нито един момент и да има повече самочувствие. Младостта не е порок, в неговия случай е предимство, и има време да се научи и да промени нещата в себе си, които му пречат.

# 2 719
Да стрелят по Калоян в крайна сметка от Вила или Рълев дойде? Rolling Eyes

Според мен повече от Виолета, защото тя си беше преди комбина с Дунев. Като разкара(т) Мартин, дъщеря и си има пак съюзник... Тя така си мисли, но и Дунев е злопаметен и едва ли... Той с тия грошове вече хич няма да се впечатли от Виолетините вопли.

И после Рълев си уважава Крум и потенциално търси съюзник за след сливането. Освен това беше казал, че му се играе със силни опоненти в последна фаза. Следващ съвет на червените ще е твърде интересен! Благо също вече играе повече за себе си. Не мисля, че би предал Крум, но още смятам, че направи грешка с местенето от племето! Анти-Мартин коалицията беше готова за няма и два дена!

# 2 720
  • Другата България
Коя е анти Мартин коалицията?
Дунев и Момчил? Аз други анти Мартин не виждам.

Мастагар като рекламно лице на фирма за облекло.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 14:09 от Merri_An

# 2 721
Как беше оная ФБ мъдрост..."Не може да се държите с хората както те - с вас, защото се сърдят ". 🥴

# 2 722
  • София
В Уикипедия пише ,че епизодите са общо 73 .Довечера ще излъчат 56 еп. Значи към 24 .11.да очакваме финала .
Четох, че е на 28 май финалът.

На 28ми май?
Още 7 месеца?
Не ми се вярва.

# 2 723
Благо-Момчи-Дунев и първите двама нямаше да пуснат капитанството. Ако не на първия, то на втория съвет Марто е на елиминация. Май продукцията направи услуга на Мартин като убеди Благича да се премести... С него в племето и с капитанство на примерно Момчил, щяха да привлекат още съюзници. Другия вариант е Момчи шитка Дени при майка и, на което никой няма да може да се сърди, защото те много се обичат и ще могат по-лесно да си клюкарстват. Така Мартин щеше да остане без коалиция от ДЕН ЕДНО на изпаряването на Денислава

😁

Обаче явно продукцията намира най-находчивите начини да пази най-противните персонажи. Почти бях убедена, че Виолета си тръгва.

Ако Мастагарков стигне до финал, ще си е направо подвиг.

На мен все още игрите са ми интересни, интересен ми е големия финал. Очертава се да го гледам на запис дни по-късно и отсега се чудя дали да влизам да го гледам алтернативно, дали да ви чета тук или да си изчакам да си го пусна на запис.

Имам и една молба към тези, които не гледат целите епизоди, а само хвърлят по едно око: моля, не обвинявайте, ако не сте гледали.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 15:32 от Mama2288

# 2 724
  • Стара Загора
В. Василева, както казах аз самата съм майка на две момчета.
Скрит текст:
Това, което ще напиша е най-добронамерено и доколкото е възможно без да разкривам самоличността си. Аз съм майка на син, който завърши елитно средно училище в България, елитен американски университет от бръшляновата лига и сега е професор в най- прочутия американски университет за design thinking. Самостоятелен е практически от 16 годишен, когато започна да пътува сам по света. Вече е женен мъж. На ок.30 години. Самата аз съм с възможно най-високата академична позиция като преподавам в няколко световни университети, правя изследвания и публикувам, в т.ч. в областта, в която вие проявявате интерес. Видеото, което сте избрали да ми предложите е на човек, който няма професионално образование по психология, а по педагогика. Винаги си проверявам източниците. Както често се случва при отворените да дават психо консултации по ю тюб- стигнала е до психология, за да търси помощ и решение за самата себе си. В интернет има данни за личната и драма. Това е все едно някой да претендира да ви оперира от сърце, защото сам веднъж си е сложил лейкопласт на пръста. Заради собственото ви добро- бъдете предпазлива. Повярвайте, че един ден ще сте щастлива синовете ви да не забравят уроците, получени от вас и с дълбоко убеждение и уважение да живеят достоен живот. Бъдете здрава!
За да не е празен поста. Снощи ми направи отново впечатление, че и Вили е много подута в лицето. На реката вероятно има един или няколко алергена, които дано да нямат по-сериозни последици за участниците.
Респект !
 Радвам се, че сподели. Беше ми много интересно.
 ( нали във форума е приета неофициална форма на обращение)

# 2 725
  • Берлин
Дунев с неговото "номинационно отчаяние" ми напомня това

# 2 726
И на мен ми се стори, че е подута Виолета.
Нищо чудно да е от мъх или паяжина.
  Моя позната не я полази паяк, просто се оплете мрежата около лицето й и след малко цялата се поду…
Медицинското обслужване няма да го коментирам в предаването….защото е под всякаква критика.

# 2 727
  • София
Калоян в пикантната ВиБокс рубрика

Новият ЧакалКаст с гост Мани

# 2 728
  • София
Кой какво е постигнал и какво е показал от "себе си" - участниците ще разберат след датата на излъчения финал от хората край себе си. Ала не близките, колегите и приятелите. Онези, като комшията, продавачката от супера, автомонтьора на возилото му. И да не се сърдят никому - понеже са се представили именно като себе си. То, не и всички ще го проумеят, де. Нито крилатата фраза от ФБ.
@Bilyana14. Алекса ще го видя, но не мисля да го гледам довечера. Впечатленията ми са от сумарни 2-3 часа от сезона му, от една Черешка и от написаното от вас тук. (Все пак, гледам ТВ и за някакво удоволствие, в противовес на мазохизма - който 9/10 от даваното ми насажда.) Тази есен може да съм сред телЕзлителите на сезона (понеже оттатък ми е леко безинтересно, а интересуващите ме "дискавърита" са след 22:00), но се замислям дали догодина машинациите на бездарния нарцистичен екип (представени като "сценарий" и "игра" някаква) - въобще ще ми хванат окото.
Скрит текст:
(@dsfds Тая огромна глупост ИВ, съдържаща само клюки, интриги и коалиции по един час и нагласени глупави битки през втория...)
Сетих се нещо, ама - за огромно съжаление - няма как да се случи.
След мнението на @Merri_An със снимката на Дунев, напомняща "мислителят" от скулптурата (...физиономия, като абсолютния жертвен агнец, тръгнал на заколение, и генерира състрадание към себе си! Грозно, жалко и позорно!) - си рекох: Еееех, ако разбера, че в идния сезон именитите и заслужили спортисти включват в племето си  Боби Перукан Михайлов, Лечков Конформиста, Гонзо Осмокласника, невинния катастрофирал Стависки, няколко от изловените с допинг - но покрити с медали щангисти..., ще гледам в несвяст, ако ще да ми е последно в живота. Готов съм и да оглавя/инициирам група за набиране на средства за хонорарите им. (Впрочем, на първите двама, продукцията е достатъчно да обещае, че участието може да им удължи кариерата с още 3х18 години.)

# 2 729
  • Брюксел / София
Ох, превъртам битката между Дунев и Калоян и не се сдържам:
Калоян е страшно отслабнал, в тялото е като недохранено дете - съсипала го е реката. Това е млад мъж, който не е ял няколко дни и с тази гума и вериги все едно е на каторга. Ужасно!
Дунев си е с паласки, охранен, един чичо на 50г. Коментарът му, че лостът не е като висилка ме потресе: ‘що не му дадоха точно висилка, да му е още по-удобно. Страшно е нагъл! Дали се харесва сега като се гледа?!
И последно засега: Димо защо не му целуне ръка на Дунев?! Такива суперлативи и измишльотини говори, че не мога да повярвам!

Дописвам се: това е драги зрители! На битката се видя, че Дунев е един бивш спортист на 50. И тук акцентирам на бивш. 50 години са си 50 години и не са новото 20 или 21 - не знам на колко е Калоян!
И още нещо понеже тъпата продукция се опитва да прокара лайтмотива “младостта срещу опита” - няма как младостта да не победи в играта. Физиката си е физика! А, що се отнася до опита: Дунев и Виолета въпреки, че го имат, не са достойни хора и повечето хора не биха искали да ги имат в обкръжението си. Толкова за опита на Дунев и Виолета.
Дунев трябваше да каже, че истинският победител днес е Калоян, че се е представил супер достойно и че той е победил само благодарение на огромното предимство!
И макар, че Крум ми е симпатичен в последните епизоди, той опропасти играта с решенията си, взети под влияние на гнева!

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 15:48 от bat

Общи условия

Активация на акаунт